המלצה

• פותח הנושא RoieL
  • פורסם בתאריך

RoieL

New member
המלצה

ההשכלה המוזיקלית שלי עד 10 הסתכמה במוזיקה ישראלית, אבל בגלל שאבא שלי כ"כ אוהב את זה, רוב האלבומים שמצאתי אצלי בבית הוקלטו בישראל לפני שנת 80. הייתה להקה אחת שהתאהבתי בה כבר אז, כוורת, היום היא בקלות נכנסת לרשימת הלהקות האהובות עלי ובלי היסוס היא הלהקה הישראלית האהובה עלי. היום, אחרי בערך חודשים שבהם לא שמעתי את שבעת הווירטואוזים, החלטתי לפצות עם 4 אלבומים (יוצא 6 דיסקים): צפוף באוזן, סיפורי פוגי, פוגי בפיתה ואחרונים נכנסו אלי למערכת שלושת הדיסקים של האיחוד משנת 98', "כוורת בפארק". (אוח, כמה כיף שאת שלושת הראשונים יש לך בויניל וגם ב- CD- גם אודיו באיכות נפלאה וגם התוספות וההקלטות שנגנזו, כמו התזמור הפותח לאלבום צפוף באוזן שנגנז ברגע האחרון. איך אמר דני סנדרסון, "משום מה"). בעצם, האלבומים שלהם היא יצירה מושלמת. תפקידי הקלידים של כנראה הפסנתרן הטוב בארץ, שמיד אחרי פירוק הלהקה הפתיע עם היצירה המדהימה בפני עצמה, 14 אוקטבות (כמובן שהוא לא לבד שם, אבל הוא עומד מאחורי לחנים גאוניים כמו "כשאור דולק בחלונך"). תפקידי הגיטרות, הסלייד והבס של שמיר, סנדרסון, אולארצ'יק וצ'רצ'יל הגדול כמעט אלוהיים, מאיר פנינגשטיין מצחיק וכנראה אחד המתופפים הטובים שנראו בארץ, הלחנים והמילים גדולות, וגידי גוב.. טוב, תפקידי החליל שלו מעולים (נשבע לכם שעל העטיפה של פוגי בפיתה גוב חתום על שירה וחליל
). אחרי החפירה הגדולה הזו, אני מקווה שכדי להתעורר תשימו יצירה גדולה בקומפקט, אני ממליץ על "סיפורי פוגי" (שאגב בגרסת הדיסק כולל קאוור ענק ל"היו לילות"). אז זהו, סוף ההמלצה [כן כן]

RoieL

New member
אגב

המערכונים שלהם ממש מצחיקים, ועיבודי הקולות שלהם הם מהטובים שנראו בארץ.

למעלה