המלצה

המלצה

הייתי רוצה שתמליצו לי על ספרים שעוסקים בנושאים הבאים: מוצא העמים אבולוציית האדם חקר התנך במובן מדעי מיתולוגיה יוונית מיתולוגיה באופן כללי תרבויות מזרח תיכוניות

elfsong

New member
הייתי ממליץ

על ספרים של פון-דניקן אריך אבל יש שם יותר מידי מד"ב למרות שכיף לקרוא יש שם הסברים מדעיים והסקת מסקנות מעובדות בשטח ספרים טובים רק למי שיכול לפתוח את הראש לאפשרות של חיים תבונתיים מחוץ לכדור הארץ שהשפיעו על ההיסטוריה שלנו

ולמי שקורא ספרים של פון דניקן

הייתי ממליץ לקרוא אחרי כן את ספריו של תור הירדאל. (חלק מה"שאלות" של דניקן נענות ע"י הירדאל, מבלי שהוא מודע לקודמו). (לא, זה לא ממש ספרות מדעית, אבל די כיף לקרוא). מסע קון טיקי אקו-אקו מסעות רע.

atheist22

New member
זה משהו אחר לגמרי

אני קראתי את ספריו של תור הירדאל כשהייתי בן 9-10 ונורא אהבתי אותם. באותה תקופה רציתי להיות ארכיולוג כשאהיה גדול, ואני עדיין אוהב ארכיאולוגיה.

prefect

New member
הוא קצת מגזים

לפתוח את הראש זה דבר אחד, להסיק שהקדמונים ידעו לעשות רנטגן מכך שהמספר המדוייק של הצלעות אצל בני אדם היה ידוע להם זה משהו אחר. יש לו עוד כמה קטעים כאלה..

elfsong

New member
פון דניקן?

לא מה פתאום הוא רק מפענח עדויות ארכיאולוגיות לפי מה שהוא רואה בשטח ומתאים את זה לתיאוריה שלו במה זה שונה מעבודתם של ארכיאולוגים?רק בקבלה של דעותיהם רוצה דוגמאות?בספר מרכבות האלים מספר פון דניקן על מפות שנתגלו בארכיון באיסטנבול במאה ה18 והן מקבילות בדיוק לפריסת רשת קורדינטות הממורכזת בקהיר שכמו צולמה בגובה רב של לווין, אנשים יגידו שאז מה התורכים שירטטו מפות מדויקות אבל הבעיה היא שבמפה מצוינים גובהם של הרים באנטרקטיקה שלא ידעו אפילו על קיומם באותה תקופה. ועוד סיפור גם ממרכבות האלים שהוא מראה את החישוב של לוח השנה של המאיה הם חישבו את זמן השנה ברמה דיוק של 365.2420 החישוב בתקופתו של פון דניקן היה 365.4222 הפרש של 0.0002!!! סטייה כמעט ולא מדידה בחישובים של אז וגם כיום בנוסף המאיה חישבו את התלכדות המסלולים של הירח כדור הארץ ונוגה מידי 37,960 יום בנוסף ישנו עמוד ברזל עתיק בהודו אם אני זוכר נכון שאין עךיו הסימן הקל ביותר לחלודה!בניתוח שבוצע בחלק ממנו לא נתגלו שיריי גופרית או חומרים אחרים דבר שדורש ידע מאטלוגי אדיר כדי להגיע לרמת טוהר מתכת גבוה כזה

2_be

New member
ספרים

אז כמה ספרים בסגנון (ממדף הספרים שלי
) : בני מיננו - מרווין האריס, שיש עליו המלצה במאמרי הפורום (קניתי אותו שבוע שעבר, והוא ברשימת הספרים שאני מתכננת לקרוא
) רובים וחיידקי פלדה- ג'ארד דיימונד, העוסק בהתפתחות חברות בני האדם השונות והסיבות לשוני בינהן. ספר מרתק, מומלץ:) השימפנזה השלישי- ג'ארד דיימונד, העוסק בשאלה מה בעצם ההבדל ביננו לבין השימפנזים? גם ספר מעניין ומומלץ לדעתי:) בנוסף ממליצה לעיין כאן ופה (מתוך מאמרי הפורום) שם אולי תוכל לשאוב רעיונות נוספים. וכמובן, ברוך הבא לפורום נועם

אמנון כ

New member
רובים וחיידקי פלדה- ג'ארד דיימונד

אני מסכים עם BE2 (שלום שלום!) - רובים חיידקים ופלדה הוא ספר מדהים! מדובר בספר מעמיק מדהים ומרתק על התפתחות בני האדם, ההתפשטות ברחבי העולם והסיבות האמיתיות והמרתקות מדוע האירופאים הם אלו שכבשו בסופו של דבר את העולם ולא האבוריג'נים, האפריקאים הילידים האמריקאים או כל עם אחר. (רמז: זה לא בגלל שהם חכמים/ מוצלחים/ יפים יותר...) באתר שלי תמצתתי בזמנו פרק אחד שעסק בהיסטוריה של חיות הבית. אתם מוזמנים לקרוא... ל"ג בעומר שמח משבדיה הרחוקה...

amir_aikido

New member
רובים,חיידקים ופלדה

גם אני ממליץ רק לזכור, שבסופו של דבר, הסופר מציג כאן תיאוריה, והיא אמנם אפשרית אך לא מוכחת (למרות שעלי להודות, שהידע שלי קטן מכדי לסתור אותה) ובהחלט ייתכן שיש הרבה עובדות שסותרות את התיאוריה הזו ואינן מצויינות בספר. אמיר

טל ר

New member
חקר התנך במובן המדעי

לאוהבים מדע פופולרי (ולא "Deep core science"):
Asimov's Guide to the Bible : The Old and New Testaments, By Isaac Asimov​
טל.

מישהו קרא את הספרים הבאים?

...מצטער שאין לי את שמות הסופרים: תולדות האדם הקדמון מוצא המינים החיה האנושית המינים האנושיים עולם רדוף שדים להיות אנושי אלוהים:ביוגרפיה סידרת "מיתוסים" ויכול לתת לי את דעתו עליהם

למעלה