המלצה

קוזושי

New member
המלצה

האמת היא שכל רשימה חדשה בבלוג של זאב ארליך ראויה להמלצה נפרדת ולדיון נפרד. כעת התפרסמה רשימה חדשה בקשר ל"גי" ולקשירתו. יש אמנויות לחימה שכלל לא מקפידים על בגד מיוחד, יש כאלו שבלתי אפשרי להתאמן בהן ללא הבגד המיוחד, ויש כאלו שלמרות שלכאורה אין צורך בבגד, מקפידים בכל זאת ללובשו. זאב ברשימתו האחרונה מבטא בצורה נפלאה את החשיבות של גי, גם אם אין בו צורך מעשי טכני באימון. פעמים רבות צורם לי לבקר במקומות שחברה מתקדמים ואפילו בעלי חגורות שחורות לא יודעים אפילו לקשור נכון את החגורה. לדעתי זה צריך להיות חלק בלתי נפרד מהאמנות. נקודה מענינת נוספת היא החשיבות של צבע הבגד. בג'ודו, המערב הוסיף צבע כחול למורת רוחם של היפאנים שמשתפים פעולה רק בתחרויות בינ"ל אך לא דורשים זאת בתחרויות שלהם. מדוע בנינג'יטסו הולכים בשחור? האם נכונה הסיבה שזה בשל המקורות שלהם כשכירי חרב, והטוהר שהלבן מסמל (כדברי זאב) לא כל כך עמד לנגד עיניהם?

בודוקאן

New member
מצטרפת ../images/Emo45.gif וסיפור...

אני מצטרפת לתחושה בקשר ליומן של זאב. אני מאוד אשתדל להגיע למפגש ולשיעור של זאב. בקשר לחגורה, זה מזכיר לי שהמורה שלי תמיד "מתבדח" עם הילדים: "אתם יודעים מה התרגיל הכי קשה בג'ודו?... לקשור את החגורה!" יש יותר מצורה אחת. הצורה שזאב מביא היא הצורה השכיחה והמקובלת. היא יוצרת "הצטלבות" בגב. למדתי מיונה צורת קשר שמשאירה על הגב שתי רצועות אחת על השניה ללא הצטלבות, וגם קשר שטוח מאוד שנדיר מאוד שיפתח. נדמה לי שבאייקידו החליפה והחגורה לא נפרמים ונפתחים כל כך הרבה כמו בג'ודו. המתחרים אוהבים את הקשר הזה, וגם לא מהדקים יותר מידי, כי כאשר החגורה תיפתח ותיפול, השופט יורה להם לסדר, וזה ייתן להם כמה שניות לנוח

איקידו

New member
תודה על המחמאות... סוג הקשירה השני

תודה על המחמאות... סוג הקשירה השני יופיע גם הוא בבלוג. ו...
לקוזושי ו
לבודוקאן זאב

nage

New member
אני מצטרף למחמאות

זאב, מה שאתה כותב זה פשוט נפלא ואני טורח להעביר את זה הלאה לעמיר ולתלמידים שלי. דרך אגב בודוקאן, זאב לא הסביר מה קורה מאחור, אני די בטוח שהוא קושר את החגורה בלי הצטלבות מאחור, כי זה מאוד מציק מתחת להקמה, שהיא גם הסיבה שהחגורה לא נפתחת הרבה, כשהתאמנתי בג'ודו (אמנם לפני מליון שנה - אצל עמוס גלעד) הייתי קושר את החגורה אותו דבר ועדיין הייתה נפתחת יותר, כנ"ל לגבי הלבנה שלי (ממש לא לפני מליון שנה).

בודוקאן

New member
לא לכך התיחסתי.

לא דיברתי על זאב, אלא על התמונות שהוא הביא. הוא הביא תמונות של צורת הקשירה הנפוצה, וגם המקובלת. בצורה הזו, אין מנוס מהצטלבות, היכן שהוא (מחוץ לקשר...). ייתכן מאוד שאכן זאב קושר אחרת (מהתמונות הללו) וחוסך לעצמו את ההצטלבות המעצבנת. גם אני קושרת ללא הצטלבות, כי זה מפריע בקרקע.

איקידו

New member
אני משתמש בחגורת איאידו שקיבלתי

אני משתמש בחגורת איאידו שקיבלתי מהמורה שלי כשקיבלתי שודאן באיקידו. הסיבות לכך מתוארות בבלוג. חגורת איאידו היא רחבה יותר וכורכים אותה סביב המותניים בלי הצלבות ובלי קשר. לפעמים כאשר אני משתמש בחגורה רגילה אני מעדיף לכרוך אותה כך שלא יהיו כפלים מאחורי הגב אף על פי שזה לא ממש משנה או מפריע לי. מבחינתי שתי הקשירות כשרות.

nage

New member
כמה שאני יודע כל חגורה נקראת אובי

אבל אני לא יודע כ"כ הרבה

אוי אתה כ"כ צנוע: ממש בודוקא אמיתי.

אני לעומתך יודע די הרבה אבל לא יפנית
... אם-זאת: עד כמה שזכורני משנות האי-יי-דו: "אי-יי אובי" הוא הכינוי לחגורת האימונים למרות שמדובר בשם גנרי לחגורה... כמו ש"גי" הוא כינוי למלבושו של הבודוקא, הגם שהמילה מתארת חליפה באופן כללי (זאב זה מדוייק?) בברכת: "פוטטו - פוטאטו... העיקר קיהון חזק"!

Tonjin

New member
נו באמת....

אובי - חגורה א-יי-אובי - חגורה של אי-יי גי - בגד, חליפה אייקידוגי - חליפת אייקידו קארטהגי - חליפת קראטה דוגי - חליפה של הדרך (יובל, מחכה להערה המנדטורית שלך לגבי דוגיסטייל או משהו בסגנון...
) והמון קיהון לכולם!!

nage

New member
אני לא ממש צנוע וגם לא ממש יודע...

יפנית אבל אצל זאב ארליך באתר יש מילון יפני עברי לעניני אייקידו, ומשם אני שואב את היפנית שלי

בודוקאן

New member
אווופס, לינק מרדן!

כנראה שצריך ללכת ישירות: http://www.judoinfo.com/images/cartoons/cartoon45.gif

WaveGal

New member
קשירת כפפת-הקיודו...

... על יד ימין (זו האוחזת במיתר) לובשים כפפה עור (עור איילים אגב) או KAKE. ראיתי בקיודוג'ואים ביפן (וגם סיגלתי לעצמי) את קשירת הכפפה כתהליך "כניסה" לאימון. אפשר לקשור את הכפפה בעמידה ומיד ללכת לירות חץ ואפשר "לקחת ת'זמן". לשבת בסיזה, לנשום לבטן, להסתכל על הכפפה, להניח אותה על כף יד ימין (שתשב בדיוק במקום) ולכרוך את השרוך כך שיהיה רפוי אבל מחזיק ואז לקשור (יש כמה סגנונות קשירה גם כאן). זה לוקח יותר זמן אבל מכניס את הראש למוד של קיודו. (בטאיצ'י של המרכז משמש (אותי לפחות) הסוויסו הראשון לאותה מטרה). (שירשרתי לבודוקאן כי ה"כמה שניות לנווח" הזכיר לי את זה) האם לבישת הדו-גי וקשירת החגורה משמשים גם לתהליך דומה? (וקיפולו המוקפד לאותו דבר אבל הפוך?) (אה, וזאב, תוכל להסביר גם איך קושרים אובי? בבקשה?)

איקידו

New member
קשירת איאי-אובי

IAIOBI תיאור מעניין מאוד גל, תודה. איך קושרים את האובי באיאידו אני צריך לצלם. אעשה זאת הערב. בינתיים אני שולח קישור עם הדרך ללבישת ביגוד מסורתי יפני עם קשירת אובי מסורתית השונה מזו הנהוגה באימונים בחרב. זאב.

למעלה