המלצה

שלילי בזנטי!

הסטטיסטיקה של "כל קרב נגמר על הקרקע" היא לא מדוייקת ומטעה את הציבור חבר!!!! לפי איזו סטטיסטיקה מדובר? אני כמדריך במערכת הביטחון ולא משנה איזו כרגע יכול לומר לך בוודאות שזה קשקוש! אמנם ישנו מיספר לא מבוטל של קרבות רחוב שמגיעים לקרקע אבל אותם אפשר לפתור בבעיטה לפנים או מרפק ולא עם כל הכבוד לך בעזרת בריח זה או אחר או "מנוף" כמו שאתה מציג. אז עם כל הכבוד למישפחת גרייסי האגדית, ויש לי המון כבוד אליהם יש לנבור בעובדות המתאימות עצמם למציאות ולמדינה בה מתבצעת הבדיקה! אני כן אעדיף לאמן מנטלית בחורה לדרוך לתוקף על הברך, לבעוט לאשכים או לשרוט, להשתמש בחפצים מאשר ללמד אותה טקטיקות תקיפה שונות ומשונות לגבי לחימה. מה הקשר בין עבודת שיטור להגנה עצמית??????????? זה בדיוק מה שטענתי כי אנשים מנסים לעשות התאמה בין אומנות הלחימה שלהם, המיקצועיות שלהם וכראות עינייהם לקרוא לזה הגנה עצמית.....

לדעתי האישית, יש טעם ללמד נשים

לחימת קרקע, מכמה סיבות. הראשונה היא שההתנגדות לרוב מצבי האונס מתחילה מטווח קרוב מאוד. בכ-70% מהמקרים האנס מוכר לנאנסת, והאונס מתבצע בסביבה הנחשבת "בטוחה", כך שאין התנגדות לנסיונות הראשונים של האנס להתקרב. זה לא מתחיל כמו קרב זירה, זה מתחיל כמו חיבוק "ידידותי", הרבה פעמים כשלפחות האישה יושבת (על ספה, כיסא בעבודה, מושב במכונית וכו'). זה מצב שממש צועק למה שמלמדים בג'ודו, והוא קרוב מאוד לקרב קרקע (כי זה המצב אליו התוקף מנסה להביא). סיבה שניה היא שלנשים יש נטיה לקפוא במצבים של מגע קרוב ואגרסיבי. זה נכון גם לגברים לא מאומנים, אבל נכון הרבה יותר לנשים. זה בדיוק המצב אותו מתרגלים בג'ודו (ושיטות דומות, כמובן). כל זה לא סותר את הצורך ללמד גם דברים אחרים - אבל אם אישה יודעת לתפקד במצב דמוי-ג'ודו, בעמידה יהיה לה הרבה יותר קל. ההיפך אינו נכון (אם לדייק, יהיה נכון רק אחרי המון, המון אימונים). אבל כל זה בא מההיגיון והניסיון שלי, ואין לי נסיון בתחום הספציפי הזה. יכול להיות שאני טועה.

מרשה לעצמי לדבר בשמו של דוד

שהיה שמח לשמוע מדוע אתה חושב כך ולא אחרת.

סיפור והערה

טוב, קודם ההערה: כתבתי שצריך ללמד לחימה על הקרקע, למצבים שדומים למה שקורה בג'ודו; לא כתבתי שצריך דוקא ג'ודו. שכחתי גם לציין שבקורס קצר כנראה שבאמת אין לזה טעם. אבל הנה הסיפור: שתי בחורות מהקיבוץ בו אני גר, הגיעו לפני כמה שנים לתחנת משטרה בקרית-גת, וסיפרו לשוטרים ששני גברים ניסו לאנוס אותן, והם (האנסים) "ארוזים" כרגע בתא-המטען של המכונית שעומדת בחוץ. הבחורות עלו על טרמפ עם השניים, שחשבו שמצאו טרף קל. אחת הבחורות ידעה ג'ודו. אני לא אומר שג'ודו הוא הפתרון לכל דבר, אבל ודאי שאין לזלזל בו. דבר אחד פשוט: כמעט כל מעשי האונס כוללים בשלב כלשהו חביקה ו/או חניקה על הקרקע. לדעתי, מי שמלמד נשים הגנה עצמית חייב להתייחס לזה. ולמען הסר ספק: אני לא מלמד הגנה עצמית לנשים, או בכלל.

דוד, מסכים ולא מסכים

אם נחזור אחורה, אז לחימת קרקע הקרבה יותר קשה ללמד מ"סתם" הגנה עצמית (ולוקח הרבה יותר זמן לרכוש מיומנות). בעיקר משום שקרב קרקע, ידרוש שליטה טכנית טובה - כי במקרה הזה, ברור שלא ניתן להסתמך על כוח או אגרסיביות (מה שבהגנה עצמית "רגילה" אולי אפשר להסתמך ממש בקושי). מאידך, בהחלט מסכים שנשים יותר נוטות לקפוא במגע מאוד קרוב, לכן יש חשיבות רבה לנושא הזה (אבל לך תעביר קורס הגנה עצמית לנשים, שהתרגילים הם שמישהו זר תוקף אותה על הקרקע...)

אני לא יודע אם סוג זה של טכניקות

מתאים לקורס קצר. כנראה שלא, אבל אין לי נסיון בזה. בסייברקוון היה פעם דיון על "מה לכלול בקורס הגנה עצמית לנשים", וכתבו שם כמה דברים מאוד משכנעים, אחד מהם היה הצורך לדעת להילחם במגע צמוד - חביקה וחניקה. הודגש שם גם שמי שמלמד נשים דברים כאלה, צריך לצפות להיתקל בפרצי בכי ו"התמוטטות עצבים" בשלבים האלה, בגלל שמדובר במצבים מאוד טעונים רגשית. למען הסר ספק, אין לי נסיון בסוג זה של הדרכה, רוב מה שאני יודע על התחום בא מקריאה.

קוזושי

New member
../images/Emo45.gif

מה שאתה אומר זה בעצם שאי אפשר ללמד הגנה עצמית "אינסטנט". קשה לי להאמין שאחרי קורס קצר בהגנה עצמית יהיה למישהי את היכולת להתגונן בצורה יעילה מפני תקיפה. במקרים רבים התגובה הטבעית לתקיפה היא הפוכה ממה שצריך לעשות, ולוקח למתחילים המון זמן והמון שעות של קרבות קרקע עד שהם מצליחים להפנים את זה. אחרי נסיון בעבודה עם מתחילים אני יודע שלא עוזר ללמד אותם את הכללים ולתת להם להתאמן על זה פעם או שניים, צריך הרבה התנסות של קרבות ואימון על טכניקה עד שזה באמת עובד. מצד שני, כאשר מלמדים מישהו שיש לו נסיון באמנות לחימה, רק חוסר בעבודת קרקע או בסוג אחר של עבודה, הלימוד הוא מהיר יותר ויש אולי טעם בקורס מזורז. לפני כמה שנים הייתי שבוע בסמינר של ג'וֹדוֹ, ולאחר מכן הותקפתי במקום אחר עם מקל ובלי להרגיש הכנסתי לתוקף את המקל בראש (למרות הכל הרגשתי מאד לא נעים כי הוא נזקק לתפרים) ואני מומחה קטן מאד בג'וֹ או בכלי נשק בכלל. ואני מסכים אתך שזה ממש בלתי אפשרי להעביר קורס הגנה עצמית לנשים כשהתרגול הוא שמישהוא זר תוקף אותה על הקרקע. אפילו כשזה לא קורס הגנה עצמית לוקח לאנשים הרבה זמן (לפעמים כמה שנים) להתרגל לזה. אבל אם האלטרנטיבה היא ללמד משהו לא יעיל כי את הדבר הנכון לא נעים ללמד אז עדיף לא ללמד בכלל.

tessen

New member
../images/Emo45.gif מילים כדורבנות

דוגמא חיה לכך, קיימת אצלי בבית. אישתי היקרה למדה בעברה ג'ודו במהלך שנה וקצת. לשמחתי הרבה עדיין יש לה את הרפלקסים הנכונים כאשר מדובר בטווח קרוב. אומנם מדובר בהתגוששות כבדיחה, אבל לא פעם ולא פעמיים ראיתי איך אינסטיקטיבית היא עובדת נכון עם הגוף ומצליחה לבצע נעילות. אחד הדברים הקריטיים כמו שצויין ע"י אמיר הוא נושא קור הרוח. בקורס הגנה עצמית בסיסי שנמשך מס' מפגשים, אין הקניה של הדבר. נשים או גברים לצורך העניין, כבסיס להגנה עצמית ופיתוח קור רוח צריכים ולדעתי חייבים להתנסות באומנויות כמו ג'ודו, ג'וג'וטסו אייקיג'וג'וטסו (כמובן אני משוחד) או כל סגנון המלווה בחביקות חניקות וכדומה. ולו רק בגלל העבודה שלרוב ההתקפה עבור נשים (וגם גברים לעיתים) היא בצורה של חיבוק ואז מגיע הרגע של הסיכוי לאבד את העשתונות. דרך האומנויות הנ"ל מתרגלים אין ספור את המצבים הללו והם אלו שמקנים את פיתוח קור הרוח במצב דומה של סכנה. בקשר למצבי "אמת" של קרב רחוב, דנו ודשנו בנושא רבות. עבודה של אגרופים ובעיטות היא חשובה, אך בנושא של הגנה עצמית לנשים היא משנית לדעתי ויש ללמד בנושא רק בסיס אפקטיבי לאזורי תורפה ולא נקודות תורפה ספציפיות, על מנת שתהיה היכולת לפגיעה אפקטיבית בשעת הצורך. בסופו של דבר כל אישה או גבר שרוצים ללמוד להגן על עצמם בצורה היעילה ביותר (נעזוב את עניין הרוחניות בצד כרגע), חייבים ללמוד צורת אומנות לחימה כלשהי לפי רצונם. אבל אין מה לעשות שום דבר לא מחליף תרגול חוזר ונשנה עד שכל טכניקה הופכת לטבע שני ורפלקס, דבר שהוא לא אפשרי בקורסים הקיימים כיום.

מטאטא

New member
מסכים

אין לי ניסיון או ידע אמיתי בנושא, אבל זה נשמע לי הגיוני. כשלמדתי ג'וג'יטסו זה עבר לי בראש אינספור פעמים. הידע בקרקע לא צריך לכלול ביצוע נקי של ג'וג'י גאטמה או אחיזת צעיף. הוא צריך להכיל הבנות בסיסיות כיצד לנוע על הקרקע בצורה נכונה, לעכב את התקדמות התוקף, ומשם לנצל את פתח ההזדמנות שנוצר כדי להנחית מכות יעילות באזורים רגישים או כדי לחזור לעמידה ולברוח. ההנחה שניתן להסתמך רק על עבודת ידיים לנקודות רגישות ובעיטות לביצים או לברכיים נראית לי בעייתית, בוודאי אם מגיעים לקרקע. קשה יהיה להסתמך אך ורק על עבודת ידיים בקרקע, אבל קל יותר לשלב תנועה של כל הגוף במטרה לסכל את אלימות היריב- וזה מה שנראה לי שצריך ללמד בקרקע. כל האמור לעיל כמובן שאינו פוסל ידע בעמידה, נקודות תורפה, הכנה פסיכולוגית מתאימה וכו'.

משה קיץ

New member
כנראה אני לא מספיק ברור

1.לא אמרתי שכל הקרבות מגיעים לקרקע,אלא רובם. 2.כשיש יותר מיריב אחד לא ארצה לרדת לקרקע בשום אופן. 3.שדברתי על אותם קרבות שהסתיימו על הקרקע,לא שייכתי זאת להגנה עצמית לנשים,או לקלטת המדוברת. 4.בקלטת הראו מצבים גם ב ע מ י ד ה וגם בקרקע(מה לעשות יכול להיות שנגיע לשם בעל כורחנו. 5.אם מישהוא חושב שבקרקע(עוד מול מישהוא שמבין),תוכלו להסתמך על אצבעות לעיניים וביצים,יש לו טעות. 6.בקרב אחד על אחד ,עם מישהוא שמבין קרקע,צפו שהוא ינסה להוריד לרצפה.מה יקרה אם הוא יצליח?מה תעשו??? לוחם שלא מעבה את מיומנויותיו בידע גם על הקרקע(כמו לוחם שלא מכיר כלום בעמידה),לא יכול לקרוא לעצמו לוחם שלם או מלא או מה שלא יהיה ולמעשה מסיט מבט מהמציאות ומשכנע את עצמו שזה לעולם לא יקרה.נו טוב שיהיה.

לידיעתי אבירי מסעות הצלב לא למדו

קרקע. הם לא היו לוחמים במלוא מובן המילה?

twc

New member
../images/Emo59.gifהוא לוחם, את אישה../images/Emo70.gif

אחד המשפטים המגוחכים ביותר ששמעתי אי פעם, נאמר למישהי עם דאן-4 בקראטה...

דלית ידידי

מה אתה בכלל מדבר איתי על לוחמים, אני מדברי על אוכלוסיית הנשים החלשות מביניהן שזקוקות למענה ראשוני ומצטער אבל חבל לבחורה שתלמד מעברים על קרקע ולא תלמד שחרור מחניקה פשוט ומכה לנק' תורפה ותתרגל נסיגה ובריחה מהמקום. לזה אני התכוונתי.

אתה משה קיץ?

אנסה להסביר: שלא כמו ברבים מהפורומים באינטרנט, בפורום זה קיימת היררכית תגובות. ניתן לראות בקלות לאיזו הודעה תגובה מסויימת מגיבה, ע"י התבוננות בהזחות היחסיות שלהן, כמו גם במיקומן האנכי. לא עניתי לך. ואתה עונה ומגיב לTWC כשכל תגובתך מכוונת כלפי. התבונן שוב בשרשור.

הסמוראי האחרון בהחלט, בקשה

התמונה המצורפת מסבירה את מערכת ההודעות בפורום: מי עונה למי, ואיך לענות לאדם שאליו התכוונת. אנא עיין בה, היא מפרטת את מה שדלית ניסה להסביר לך.

למעלה