המלצה

בנוגע לדחיפת אצבע לעין

זה כבר הוזכר בעבר, והרבה הסכימו שמנטלית הדבר קשה לביצוע, אבל טכנית, זה ממש לא בעיה להוציא עין (עם אצבע).

bennyTKD

New member
אני מדבר על מנטלית

ברור לי שטכנית זה ניתן לביצוע. השאלה אם בחורה (או גבר) ממוצעת מסוגלת להסתכל למישהו בלבן של העין ומיד אחרי זה להוציא לו אותה עם האצבע... ולגבי הדוגמה של הגר - זו דוגמה לא טובה. הגר היא חיית זירה (ממה שראיתי בטלויזיה) והיא בטח לא מייצגת את הבחורה העדינה והשברירית הממוצעת... בני

שלילי

למרות שמי שנמצא בסיטואציה, בה הוא מרגיש שיש איום ממשי לחייו, השיקולים הנפשיים לא כ"כ נכללים בעשייה. (מצד שני, לאדם כזה - שאינו מיומן - לא חושב שתהיה היכולת הטכנית, לבצע תנועה כ"כ מדויקת וספציפית, ולא חושב שיהיה גם הזמן לחשוב על זה...).

../images/Emo32.gif, בערך: איום ממשי לחיים

לפני כמה שנים, פרצה שריפה במטוס נוסעים שהיה על הקרקע לפני המראה. עשן מילא את המטוס, והצוות פתח את דלתות החירום והורה לנוסעים לברוח על חייהם. כמה עשרות אנשים לא הצליחו לצאת בזמן, ומתו מחנק כתוצאה משאיפת עשן. כשפוזר העשן וחוקרי התאונה נכנסו למטוס, הם מצאו את המעברים מלאים בגופות, ובמזוודות. אנשים ניסו לקחת את התיקים שלהם איתם, ובכך חסמו את המעברים. כל אלה שהצליחו לצאת, לא ניסו לעבור במעברים שבין המושבים, אלא טיפסו מעל המושבים כדי לצאת. ההסבר לנסיון להוציא את התיקים, ובכלל לשימוש במעברים, היה - הרגל. כשאין זמן לחשוב, עושים מה שרגילים לעשות - ואנשים רגילים לקחת את התיקים שלהם כשהם יוצאים ממטוס. בדיוק מסיבה זו, אמנויות לחימה מנסות ללמד הרגלים של לחימה, למצב בו אין זמן לחשוב.

amir_aikido

New member
נקודה חשובה - קור הרוח

לאורך השנים, קראתי בעיתונים לא מעט דיווחים על בחורות שיצאו ממצבי-תקיפה. הדבר שמאחד את רבים מהם הוא השילוב של קור-רוח ונחישות הדרוש כדי להתגבר על תקיפה. זה הרבה יותר חשוב מכל טכניקה ספציפית. ובזמן שאמנויות הלחימה מנסות ללמד זאת, זו אחת הנקודות היותר בעיתיות ללימוד, שכן זהו חלק מהאופי של אותו אדם. יכול אדם להיות טכנאי מעולה באמנויות-לחימה, ועדיין לאבד עשתונות לחלוטין במצב שכזה, בשל האופי התת-הכרתי שלו ותגובת הגוף שלו לאדרנלין. בעוד שאחר יהיה בעל טכניקה גרועה, אלא שטבעית, האופי שלו ותגובת הגוף שלו לאדרנלין יאפשרו לו להגיב בראש צלול. לימוד אמנויות לחימה, יכול לשפר את המצב הזה, אלא שזה תהליך מאוד מאוד ארוך
ואצל אנשים מסוימים יכול לקחת גם יותר מעשור. ועדיין יתכן שגם לאחר הלימוד, יהיה המתאמן פחות מוכשרבמצבים שכאלה, מאדם שגופו טבעית מותאם אליהם טוב יותר ! אמיר

הגנה עצמית

האם לדעתכם ניתן ללמד קור רוח ב"קורס הגנה עצמית "קצר מועד בין מספר שעות או ימים (כמובן המדובר בחניכים נתולי ידע ויכולת מוקדמים ) ? האם אין תכונה זאת , תכונה מולדת ? וגם אם ניתן הדבר לשיפור הרי שגם אצל המיומנים שבתלמידי אומנויות הלחימה לוקח התהליך פרק זמן ארוך לאין ערוך במיוחד לאלה שלא ניחנו ביכולת מנטאלית שכזאת באופן טבעי ומולד. לצערי ההתמקדות בקורסי ההגנה העצמית " האינסטנט קורס " מתמקדים בתרגולות הגנה עצמית וטכניקות כאלה ואחרות שע"פ נסיונינו כמאמנים יקח שנים רבות ע"מ להקנות את היכולת לעשות בהם שימוש. ישנם כל כך הרבה מרכיבים שעלינו להקנות ע"מ שחניך/חניכה יוכלו לבצע פעולה יעילה חזקה וטובה אשר תוכל אפילו להקנות את היכולת לברוח (כושר גופני,דיוק,טכניקה,יכולת ספיגה,מהירות תגובה,תוקפנות "פיסית" ותוקפנות "מנטאלית" ועוד... ) . ע"פ תפיסתי במיוחד באם מעוניינים בכל זאת להקנות ידע בסיסי , על קורס מסוג זה להיות בנוי כך שהדגש יושם בנושאים אחרים כאשר המרכיב הטכני מקבל אחוז מאוד קטן מהקורס עצמו לדוגמא : הרצאה והדגמת תרגילי סימולציה בנושא - ערנות , מודעות למצבי סכנה ודרכי מניעתם , התנהגות במצבי לחץ שוב כאשר הדגש שיושם יהיה על תרגילי סימולציה אשר ידמו עד כמה שניתן את המציאות ( כמובן בגבולות האפשר ). אם בקורס שכזה נצליח ללמד את החניכים / חניכות כיצד להימנע ממצבי סכנה , כיצד לזהותם מבעוד מועד וכיצד למלט עצמנו מהמקום עשינו את המוטל עלינו כמאמנים . לכן לצערי לדבר על הקניית יכולת טכנית בקורס הגנה עצמית קצר יהיה לבנות "אמונה " ביכולת שאינה קיימת ולייצור אשליה שהנה הפכנו את התלמיד/ תלמידה לברי יכולת טכנית גבוהה ובכך לצערי אנו מסכנים את חיי החניכים ולא להיפך . כהן חיים התגוננות רחוב

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif פשוט מסכים

אם כי, מניסיוני המאוד דל בנושא, אפילו תרגילי הסימולציה שעברתי עד היום היו רחוקים מיצירת לחץ אמיתי, כפי שיכול לקרות בקלות במצב אמיתי. אך בכל מקרה, אני מסכים שהנושאים הללו יותר חשובים מהנושא הטכני, ועוד יותר במקרה של קורס קצר ! אמיר

Tonjin

New member
תנועה מדויקת וספציפית....?

אני רחוק מלהיות סמכות בעניין אבל נראה לי שקורסי הגנה עצמית, החלק בהם שכולל לחימה ומגע פיזי צריך לעסוק בתנועות הכי פשוטות ויעילות ליישום, קרי אצבעות לעיניים, ברך לאשכים או מעיכתם ועוד כהנה וכהנה... אתה מכיר טכניקות אחרות שלעומתן אלה שהזכרתי קודם הן מדויקות וספציפיות?

גם אני אינני סמכות בעניין

אבל תזכור שגם כדי לתת מכה למקום רגיש מאוד, צריך לדעת איך. וכפי שאמיר הזכיר, חלק עיקרי מהעניין זה קור רוח ושליטה, וזה משהו שקורס קצר בן כמה שעות (או אפילו יותר) יכול ללמד לא (בטח לא כשמדובר בנחיתות המותקף). דבר נוסף, צריך לזכור שלא משנה איזו טכניקה, יעילה ופשוטה ככל שתהיה, עדיין דורשת זמן תירגול ניכר, כדי שתהיה בעלת משמעות בסיטואציה אמיתית.

Tonjin

New member
אל תבין לא נכון - אני בהחלט מסכים

איתך ועם התגוננות רחוב, אני רק טוען שבמידה ומישהו כבר מעביר קורס מזורז להגנה עצמית (שסה"כ במידה והוא טוב הוא בכ"ז עדיף על כלום) וכבר מלמד מספר טכניקות בסיסיות - מן הסתם אלו הטכניקות שילמדו במקום נניח שילוב נכון של נשימה עם תנועה או תזוזה מן האגן.. פשוט כי הן הפשוטות ביותר

משה קיץ

New member
תגיד לי סמוראי מכובד

אתה חושב שbjj זה רק בריחים בקרקע. ד''א ראית את הקלטת שאתה מדבר? אני מניח שלך יש יותר ידע ונסיון ממשפחת גרייסי גאון הדור שכמותך?

משה קיץ,

היה עדיף לוותר על הביטוי "גאון הדור שכמותך". אתה לא יודע מיהו "הסמוראי האחרון בהחלט" (גם אני לא), לא יודע מה הוא יודע על bjj, לא יודע מה הוא יודע על אמנויות לחימה בכלל. וגם אני לא. אני רק יודע שדיון מנומס ולענין כבר לא יהיה כאן (אלא אם "הסמוראי האחרון בהחלט" יוכיח בגרות), כי אתה הורדת את הדיון לפסים אישיים.

משה קיץ

New member
דוד,אתה צודק

לא הייתי צריך להשתמש בביטוי הנ''ל,רגע של חולשה ,בכל אופן אני מתנצל.

amir_aikido

New member
משה, התוכל לפרט ../images/Emo35.gif

האם בקלטת מוסבר גם מהו מקור המחקרים
זכור לי שקראתי שבמשך שנים הגרייסי טענו שסטטיטיקות הראו ש 90% מקרבות הרחוב הגיעו לקרקע לפני שהסתיימו. רבים ניסו לטעון שהטענה הזו מצוצה מהאצבע. ולאחרונה התברר, שהגרייסים צדקו עבור נושא המחקר - מקרים בהם מעורב שוטר שמבצע מעצר
הסיפור הנ"ל ממחיש שתי עובדות: 1. כנראה שלגרייסי יש קשרים למשטרה, שמאפשרים בירור של עובדות שכאלה ! 2. צריך לבדוק היטב מה התנאים עליהם מדובר במחקרים. לכן, הייתי שמח לשמוע יותר פרטים (אם יש לך), על מקור המחקרים הללו, על מה בדיוק הם נערכו, איפה ומתי. אמיר

משה קיץ

New member
לגבי המחקרים אמיר

חלק מהסטטיסטיקות נשענות על מקורות משטרתיים וחלקם על נסיון של 80 שנה בתחום(שכוללים מעורבות בארגוני בטחון שונים,משטרה,מפגשים עם מומחים נוספים בתחום ההגנה עצמית),אני מניח שיש מקורות נוספים אך אני לא בקיא. אם תראה את הקלטת תסכים איתי שלפחות חלק מהמצבים מאוד שכיחים במקרים מסוג זה(פשוט להשתמש בשכל הישר). לגבי הטענה ש-90% מהקרבות מגיעים לקרקע:טוב,טענה הופכת להיות עובדה ברגע שניסוי מסוים שאמור להוכיח את הטענה משיג את אותן תוצאות פעם אחר פעם אחר פעם.במשך 80 שנה אחרי אלפי קרבות(ללא חוקים) הגרייסים הגיעו למסקנה שקרב 1 על 1 כמעט תמיד יגיע לקרקע. ב-2 הקלטות gracie in action,שמתארות את קרבות ה-challange בין הגרייסים לבין נציגים חלקם מורים בכירים ואף אלופים משיטות שונות(שלא כוללות קרקע) ,רואים תמיד את אותה תוצאה,ההגעה לקרקע כמעט בלתי נמנעת. תסתכל על ארועי ה-ufc הראשונים שהיו ללא חוקים,אותה תוצאה. לסיכום:על סמך החוויות(קרבות) שאני עברתי,על סמך מה שלמדתי וראיתי אני מאמין בתאוריה זו שעבורי מהווה עובדה מאוד ברורה.

למעלה