המלצה.

בחיאת ר'.

אתה לא מצפה שאגיב כאן ככה נכון ?אם זה ממש מטריד אתכם אם אני משקר אשמח לעדכן פרטים באישי, ככה, בשביל לספק את יצר המציצנות החבוי בכל אחד ואחת מאיתנו....
ודרך אגב,שקלתי לא אחת בביקוריי באיזור להטריד גם את מנוחתכם... מה דעתכם ? שאצטלם גם שם ?
לפחות למסעדת אלומה אני חייב לחזור...חוויה מרננת.

העניין עם השוטר

הוא לגמרי בדיחה פרטית, כי זה קרה לי השבוע. תחנת האוטובוס בכניסה למושב היא מקום חביב על שוטרי האיזור לעמוד עם מד מהירות ושוטר אחד חשב שאני מתחמקת.

זה היתרון בדו"ג.

הוא עוד לא יספיק לחשוב ואת באמת חומקת....
מלבד דבור אחד עם לייזר לפני יוקנעם דווקא לא נתקלתי. מה שכן צריכת הדלק שלי ירדה פלאים...1:20.שיא אישי. ככה זה כשיש אוצר במושב האחורי,יד שמאל הופכת עדינה.

Rtitan

New member
../images/Emo122.gif מסוק זו בעיה...

ביום האחרון שלי בארה"ב נעצרתי על מהירות מופרזת (65 מייל לשעה במקום 45) כשמסוק מדד אותי ושלח ניידת. מצד שני - טוב שהוא לא מדד אותי שעתיים קודם כשהייתי על 140 מייל לשעה
.

../images/Emo45.gif

מסכימה איתך אם הייתי באזור עם הבן שלי, גם אני הייתי נותנת איתו קפיצה לצילום מזכרת, ובאותה נשימה מסבירה לו את החשיבות של מתן שקט לילד שחזר, שזה מיותר לעמוד שם מחוץ לבית ולחכות לו שיצא החוצה ואת כל הסיבות לכך, לא רואה שום דבר פסול בצילום מזכרת ליד כל הדגלים והכרזות

Rtitan

New member
../images/Emo45.gif בעיקר הם "חייבים" לנו לדעת על מה...

לקחנו על עצמינו כולנו, כזה סיכון שבו שיחררנו את 1027 הרוצחים מהכלא. אינני אוהב את המילה "חייבים" וכמוך - שמתי אותה במרכאות - אבל אתה צודק שלא בטוח בכלל שגלעד היה יוצא לחופשי לולא היתה הדכמה כל כך רחבה בציבור לקחת את הסיכון הזה על עצמו, לשחרר 1027 רוצחים כדי שגלעד יחזור הביתה. סגירת המעגל תהיה לגבי דידי בראיון מסודר, לא של כלי תקשורת זה או אחר שירוץ אחרי "ראשוניות", אלא אירוע של מסיבת עיתונאים שבה גלעד שליט יוכל לספר מה עבר עליו ובגדול - על מה בעצם נלחמנו. מאד מעניין אותי לדעת מה שלומו, איך הוא מתקדם ואיך הוא מרגיש - אבל עוד ייקח זמן רב עד שאפשר יהיה לצפות ממנו להיפתח ככה. בינתיים, יש משהו תמוה באנשים שעומדים מול הכלוב של מצפה הילה ומצפים למופע בכל שעה עגולה...
.

r o n i t 3 7

New member
אין כאן "חייבים"

ונניח שתהייה מסיבת עיתונים עם גלעד שליט, ונניח שהוא שיתף במה שעבר עליו במשך חמש השנים שהוא היה שבויי, האם זה שהוא יספר על העינויים שעבר, הסבל, תחושת הלבד ואיבוד השפיות - זה מה שיתן לנו העם, תחושה שהיה שווה לשחרר 1027 רוצחים? חד משמעית חושבת שלא! ה"מחיר" ששילמנו מבחינתי היה ועודנו שווה, למרות כאב. טרור היה, לצערי לא נפסק וגם לא יספק כל עוד הם תחת כיבוש. גלעד שליט כאן, חיי, מנסה לאסוף שוב לאסוף ולמצוא את שביב שפיות שאבדה לו קצת, תנו לו לנשום, לחיות, להרגיש את החופש, כי עכשיו עם כל ההילולה מסביב - הוא מרגיש עדיין שבויי. כעם, כמדינה, כצבא, כיהודים - היינו חייבים להחזיר אותו הביתה. דעתי.

"חייבים" ועוד איך.

נועם שליט כאיש מוסרי בעל התנהלות מדהימה מחושבת ושקולה,יודע גם הוא שלגיוסה המדהים של כלל התקשורת לעיניין המאבק לשחרור בנו,ותוך כדי את גיוס רוב מוחלט של הציבור בישראל,לוביסטים,פעילי שטח,משרדי יחסי ציבור,תורמים,ועוד ועוד,יש מחיר. והמחיר בדמות חיבוק הדוב שכעת מרגיש מעט מפריע,מציק,וחודרני,הוא מחיר פעוט. אלמלא היה כך,דרישה אחת מהמשפחה וכל האיזור היה הופך לשטח צבאי סגור,התקשורת הייתה מורחקת ומנוטרלת,והפרטיות היתה נשמרת ככל האפשר. גם נועם שליט עצמו כנראה מרגיש שהוא חייב חוב מוסרי לכל אלו שעזרו לו להחזיר את בנו הביתה. ואני בהחלט מעריך אותו על סבלנותו הרבה והבנתו לגבי הצורך הלגיטימי של הציבור. בעוד שבוע לא תמצאו אפילו חתול בקרן הרחוב. מה שיישאר זה המירוץ של כלי התקשורת להשיג ראיון ראשון עם גלעד בשביל למכור יותר עיתונים באותו סופ"ש,או עוד קצת רייטינג במהדורת החדשות. את דעותיי לגבי מחיר השחרור של המרצחים, או על השינוי שנגרם ברוח הקרב בקרב לוחמי הצבא,אולי אפרט בהמשך. השיקולים נוטים לכאן ולכאן,וכולם מוצדקים וראויים. זוהי החלטה מוסרית וערכית,שאחריות רבה מוטלת בצידה.

Rtitan

New member
לא כזה פשוט...

כתבת "אלמלא היה כך,דרישה אחת מהמשפחה וכל האיזור היה הופך לשטח צבאי סגור,התקשורת הייתה מורחקת ומנוטרלת,והפרטיות היתה נשמרת ככל האפשר." למעשה - התקשרות חתומה על הסכם שלא יתקרבו ולא יפרסמו כל חומר ללא אישור המשפחה למשך 10 ימים. ההסכם המקורי דיבר על 45 יום שזו היתה המלצת הגורמים המטפלים בגלעד, אבל אחד מגורמי התקשורת העיקריים התנגד והסכים רק ל-10 ימים. בלית ברירה הדבר התקבל. אינך יכול לסגור יישוב שלם - גם אם הוא קטן. תושבים ואורחיהם מגיעים ואלולא ההסכם הזה, סביר שהמקום היה הופך לזירה מכוערת במיוחד. אינני מבין מה הבעיה בלאפשר לגלעד ומשפחתו את השקט שהם כל כך צריכים?

אם ככה

בעוד 10 ימים אוכל לספר פרטים אישיים שרק מי שנכח במאהל יודע ? עוד שבוע זה כבר לא יהיה צהוב וחודרני ? בחיאאת,זה לא שירדנו וזרקנו לו חצץ על החלון של החדר...בתקווה שייצא החוצה לשחק. כולה צילום למזכרת . הפכתם אותי לסטוקר,כמו מוטי חולצה אפורה או איך שלא קוראים לו? רדו,טיפסתם על העץ הלא נכון.

nooma13

New member
לדעתי כולם כאן צודקים

מאוד יכול להיות שאם הייתי עוברת באיזור גם אני הייתי עוצרת כדי להצטלם למזכרת. הבעיה היא שכשעוד אחד ועוד אחת ועוד אחדים עושים את זה, זה יוצר תחושה של המון שצובא על הישוב הקטן הזה. אני משערת שזה קצת מפריע להם, אבל יש לי תחושה שהם מקבלים את זה בהבנה. סביר להניח שהתופעה הזו תלך ותיחלש עם הזמן ובשבוע הבא כבר יהיו הרבה פחות אנשים והרבה פחות צלמים. ואני מקווה שזה יהיה בדיוק שניה לפני שלמשפחת שליט כבר ממש ימאס מכל הבלאגן הזה שעושים סביבם. בקיצור, אל תרגיש רע. אתה, כמו כולנו, חלק מהעם הזה. והדבר שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב (כניראה) זה לא להסכים על שום דבר
ורק דבר אחד ממש מסקרן אותי - מי זה מוטי חולצה אפורה??

Rtitan

New member
את צודקת - אבל...

כדי לגייס את העם כדי שייקח על עצמו את הסכנה הזו - ובינינו, כל אחד מנתומכים בעסקה הזו אומר בצורה זו או אחרת "אני מוכן לקחת על עצמי את הסיכון להיהרג או שאחד ממכריי יפגעו בפיגוע שמי מהמשוחררים יעשה - ובלבד שלא נשאיר חייל שלנו מאחור שבוי" - צריך לתת לו גם סיבה טובה מאד. כתבת "כעם, כמדינה, כצבא, כיהודים - היינו חייבים להחזיר אותו הביתה..." גלעד שליט הוא דגל שאחריו הולך העם, שגייס את משאבי ומאמצי המדינה, הצבא (את היהודים אשאיר בצד... יש חלק גדול ביהודי הארץ שיושב ומתבטל לו באוהלה של תורה והם לא שייכים הנה) - ואי אפשר לגייס עם שלם למטרה צודקת ככל שתהיה ולא לתת לו את פריבילגיית השייכות למטרה מרגע שזו הושגה. משפחת שליט מבינה את זה יפה - נועם יוצא לדווח על גלעד, גלעד עצמו מבין ומודה בשפת גוף מבויישת. גם משפחת שליט מבינה שאם לא העם המיוחד הזה - גלעד היה נמק לו בבור ההוא לעוד שנים רבות. ואנחנו חייבים להבין שהמשימה עוד לא הושלמה - העובדה שגלעד כאן פיסית אינה אומרת שהוא כאן נפשית. חייבים כעת, למרות כל הרצון (הטוב באמת) של האנשים לדעת איך גלעד מרגיש ומתקדם, ללכת לאחור ולתת לו את השקט להשתקם. בעיני? התקשורת אמורה לעזוב את מצפה הילה, המטיילים לא להגיע ליישוב ולתת זמן, הרבה זמן גלעד לחזור לגמרי. אחרי כן... יהיה מספיק זמן לחגוג ולהכיר את האדם המאד מיוחד שכולנו הצלנו מצפורני חלאות.

ye44

New member
../images/Emo45.gif

גן חיות זה מקום סגור, ההרגשה שם זה כמו ספארי בקניה רק חסר שישימו שלט בכניסה למצפה הילה שבו יכתב "ברוכים הבאים לשמורת שליט האכלה אסורה בהחלט העבריין יענש "

למעלה