המלצה.

המלצה.

הקפוצ'ינו החדש של אילי.טעים אש,בדיוק כמו שאני אוהב. עזר לי לדפוק 350 ק"מ היום יחד עם הנסיכה.שברנו את השיא האישי... אני מניח שבלי המורכבת הנכבדת,גם נתי היה מרגיש את הקפאין... ביקור במצפה הילה וסגירת מעגל עבור הקטנה,ראיון קצר לערוץ 1 במקום.ארוחת בוקר מאולתרת בהפתעה בסופר של מעלות תרשיחא, דוך על כביש 85 לכנרת ובראנץ' באלונית,שכשוך במים שעוד נותרו,ומקטע אחד מהנה דרך מגדל הישר לכביש 65 עד תחנת ההתרעננות של כביש 6. אני עם עיניים עצומות לרווחה. הנסיכה המשיכה לטיול בנמל. נו טוף....באופן חד פעמי קיבלה אישור בבוקר ל XL... או זה,או שזה אני שמזדקן...

בהנחה

שהעורך יחליט לשדר את הראיון,מניח שבתשע כוכבי ידרוך....
הנסיכה התרגשה מאוד כאילו זכתה באוסקר לפחות.

אם כבר סיפרת לנו שנסעת איתה למצפה הילה

אולי תוכל להסביר לי, כי כבר כמה ימים אני יושבת די בשוק מתופעת גן החיות: מה הקטע? מה גורם לעמישראל לנסוע לשם, לעמוד מול ה"כלוב" של המשפחה ולחכות שיהיה "מיצג"? לנסות לשכנע את נועם שליט ש"נסענו שלוש שעות עד לפה במיוחד, למה הוא לא יכול רק לצאת לרגע להגיד לנו שלום?" ובאותה נשימה להגיד שהלוואי שהוא יחזור לחיים נורמליים כמה שיותר מהר..?

מצטער לאכזב.

אני לא עונה לתיאור שכתבת למעלה. לא ציפיתי לראות שם איש ובטח שלא את גלעד.רכבתי פחות משעה ומחצה,כטיול שבת עם הנסיכה,בעיקרון ליעד אחר ממש בקרבת מקום,ועל הדרך לסגור מעגל לקטנה,בדמות צילום מחוץ ליישוב ליד השלט למקום,ולהמשיך בדרכי. יצא שהגענו ממש לקרבת ביתו של שליט,אז הצטלמנו שם,נחנו רבע שעה מהדרך והמשכנו בדרכנו. ולשאלתך בכללי. אם לדעתך הכושי עשה את שלו הכושי יכול ללכת להזדיין,אז טעות קטנה בידך. שנים שיווקו ופמפמו את נושא שחרור גלעד שליט בתקשורת,ניצלו את המדיה באופן חסר תקדים,גייסו את ההמונים להפגנות ועצרות תמיכה אינספור,לוביסטים פעלו בארץ ובחו"ל למען שיחרורו וישבו עם המשפחה חורף קיץ במאהל. אין איזושהי לגיטמציה ללטרת הבשר המגיעה (לדעתם) להמונים ? כולם מבינים ששליט ראוי וזקוק לשקט שלו וליכולת לחזרה לשגרה מהר ככל האפשר,אבל העם הישראלי חיבק אותו כל כך חזק עוד בשביו,שכעת קצת קשה לשחרר את החיבוק כל כך מהר. כאילו מצפים לכמה מילים מגלעד שיעזרו לכולם לסגור את המעגל בשבילם,אותו מעגל שנפתח עבור רבים בציבור ביום בו נחטף. אבל את נאורה משכילה ומלומדת. לא כמו רובנו הישראלים הנחותים,אלו שטרחו והגיעו לעצרות התמיכה בשחרור כשקראו לנו. תשלחי לו לייק בפייס מהבית במזגן,מיד כשיפתח פייסבוק.

אני חושבת שזה מושרשר עמוק בתרבות שלנו..

אנחנו מדינה בה מאוד אוהבים להכתיר 'סלבים' רגע, למצוא דמויות להעריץ, ולא משנה אם כל סלביותם הייתה השתתפות טיפשית באיזה ריאליטי בו בחורים ובחורות ישבו ליד הבריכה עד שהכריזו על המנצח. אז על אחת כמה וכמה כשחזר אדם שמבחינת רובנו זה קצת כמו לקקימה לתחייה, כי הצלקת של מקרה רון ארד לעולם תשאר ולכן לראות אדם חוזר משם ועוד אחרי כ"כ הרבה שנים, אמנם רזה וכחוש ואחרי הזנחה מסויימת, אבל עדין מחייך, הולך מדבר (ועוד כל כך לעניין) ובכזו ענווה ומתינות - זה בהחלט מסקרן. אבל אז הדיווחים הטפשיים האלה שהוא התכבד דבר ראשון בבננה ומים(?!?!?!) שהוא אכל במבה צ'יפס פסטה ושניצל נפגש עם חבר ועלה על אופניו.. מה אומר ומה אגיד - זה משעשמם! אני אישית מאוד סקרנית להגיע לרגע בעוד שנה ככה מהיום, שהלוואי
ויעבור כברת דרך רצינית בשיקום, ותהיה עליו איזו כתבה באחד מעיתוני סוף השבוע בו הוא יוכל לחלוק איתנו מעט ממה שהיה שם, וכל זה אחרי תקופת רגיעה ופרספקטיבה מסויימת של זמן. עד אז? בהחלט לא מעניין אותי לקבל דיווח מתי בפעם הראשונה מאז החזרה הוא נהג ברכב או הלך לראות סרט..

יפה לך שאתה יודע עלי דברים ../images/Emo6.gif

אתה לא לבד פה בפורום.. לא נאורה ולא ממש משכילה. בין זה ובין משפחת פילוס לדורותיה המרחק גדול. מזל שביום ראשון חוזרים ללימודים.

וואלה...

גם אני חושב שקיים משהו מוסרי שמשפחת שליט 'חייבת' לעם שלנו. לבד הם לא היו מצליחים וסגירת המעגל תהיה בדמות משהו מסודר להמונים ולא ככה על הדרך ברחוב.

אבל לא זו השאלה

גם נועם שליט מבין שאי אפשר לגייס את כל אהדת העם ואח"כ להגיד להם ללכת לקיבינימט. בין זה ובין לקחת את הילדים שלי להצטלם מול הבית שלהם המרחק (בעיני) גדול מאוד.

לא ברורה לי ההכללה.

את חייבת לעשות הפרדה ברורה בין גורמי התקשורת,שהעבודה שלהם היא לעיתים צהובה,עד כדי קולות ביקורת פנימית מתוכה,שהולכים וגוברים בכל הנוגע לסיקור גלעד שליט מרגע ששוחרר,צהובה עד כדי דיווח על מה אכל בארוחת הבוקר,ומתי עלה על יצועו בלילה. זוהי אותה תקשורת שפתחה את דלתותיה בפני משפחת שליט,ואפשרה לה למנף את זעקתה,ולמקסם את ההד התקשורתי ככל האפשר,ובזכותה השאירה את הנושא הרגיש הזה על סדר היום הציבורי מעל 5 שנים,ויש שיגידו כי אלמלא חלקה זה של התקשורת היה גלעד שליט נותר בשביו.תוך שקברניטי המדינה מושכים ידם מתפוח האדמה הלוהט הזה שהונח לפתחם. מה בין זה לבין רבבות עם ישראל שהפגינו תמכו וליוו את המשפחה בכל אשר פנתה ? אלו שעתה מששוחרר רוצים להרגיש קרוב ככל האפשר לגלעד,ולחבקו חיבוק מטאפורי בדמות קרבה פיזית ככל שניתן ומותר. למצער,אני מרגיש כאילו ההתנשאות והביקורת הזו מכוונת אלי כפותח הפוסט,שציינתי כי הצטלמתי למזכרת ביישוב בו מתגוררת משפחת שליט. למען הסר ספק,ולמרות כי אינני חייב דין וחשבון לאיש,מושא הטיול שלי באותו יום היה ורד קטן שטרם מלאה לו שנה.
וברדיוס של כמה ק"מ,היה לגיטימי מצידי להראות לנסיכה היכן מתגורר גלעד שליט. אותו גלעד שהיא כתבה לו מכתבים בכיתה,ראתה את תמונתו מתנוססת בכל קרן רחוב,שמעה את שמו עשרות ומאות פעמים בחדשות,והדביקה סטיקר שלו על הרכב המשפחתי,ותלתה סרט המביע תמיכה בשחרורו. גם אם מתוך עשרות האלפים שתמכו וליוו את המשפחה במאבקה מגיעים כעת קומץ קטן ומזערי מהם להצדיע לגלעד על חזרתו,הדבר ייראה כצביאה ברברית ובלתי מתחשבת,ולא כך הדבר. מבחינתי ההגעה למקום,ותמונה למזכרת עם שם היישוב,היא אקט של מתן כבוד והצדעה לחייל ששרד את שביו,והמאבק לשחרורו צלח. אינני רואה בכך כל פסול,כל עוד לא חורגים את גבולות ההגיון וההתחשבות בפרטיות המשפחה,עתה מששבה לשגרת חייה אט אט. בע"ה שנזכה להצטלם במקום מגוריו של רון ארד,ונתווכח על הלגיטימיות הזו מחדש. אמן כן יהי רצון.

אני חושבת ההיפך ממך

התקשורת הגיעה להסכם לפיו לא ישודר שום מידע, תמונה או ווטאבר בלי אישור המשפחה למשך 10 ימים. בעיני, לגיטימי שהם יהיו שם ואפילו לגיטימי שהם יפרסמו את המידע שמקבל אישור מהמשפחה. גם אני צורכת את המידע הזה ושמחה לקרוא על ההתקדמות של גלעד שליט (אם כי ברור לי שהדרך ארוכה, לעולם לא נדע ונכיר אותה וטוב שכך). מצד שני, בעיני לא לגיטימי להגיע אל מול הבית שלהם או אל היישוב שלהם. מכיוון שאני יודעת מצויין איפה זה מצפה הילה ואני יודעת שזה חור גדול יותר אפילו מהמושב שלי, כל תיאורי ה"עברנו בסביבה" מגוחכים בעיני. (כנראה ש)כמו משפחת שליט, אני מבינה שזה בלתי נמנע ושאין אפשרות למנוע את זה, אבל זה לא מונע ממני לגחך בעצב אל מול התופעה הנלוזה בעיני.

להקריא לך ?

"מכיוון שאני יודעת מצויין איפה זה מצפה הילה ואני יודעת שזה חור גדול יותר אפילו מהמושב שלי, כל תיאורי ה"עברנו בסביבה" מגוחכים בעיני. " כנראה שהתיאור שלי ללמה עברתי בסביבה מגוחך בעינייך. לא נורא,כפרות על הבולבול שלו. אני מבין אותך זה בהחלט חור מעאפאן לגור בו. גם אני לא הייתי מאמין לי. תפתחי יד 2. והשתדלי שלא להטיל ספק באמיתות דבריי. אני הרבה דברים.שקרן אני לא.

עזוב נו..

חבל על הדיון. דיברתי על שלל הטיעונים ששמעתי בחדשות ללמה אנשים הגיעו לשם. היום דובר על כך שהשוטרים עצמם הציעו ליישוב לסגור את השער ולאפשר כניסה רק לתושבים. היישוב סירב.

אין לי שמץ

לגבי הטיעונים של עמישראל. הטיעון שלי שריר ועומד (בתקווה שיתחיל כבר לדדות ולעזוב את השולחן כבר...) זו הספקנות שלך וחוסר האמון הבסיסי שמבעירים אותי. עדכני אותי אם יהיה משהו מעניין באיזור,ארד חזרה דרככם. בשבוע הבא אני אהיה ברמת הגולן באיזור "אנדרטת הטייסים התורכיים". שם זה בסדר להצטלם לא ? אולי תהיה לי גם תמונה מרובעת עם האסטרונאוט....

Rtitan

New member
גם כשפונים למצפה הילה...

שוטר רודף אחרייך כי הוא בטוח שברחת ממנו?... כי מי כבר גר שם?

למעלה