היי
אז ככה, אני הולכת לניורולוגית של מכבי ד"ר רויטל גנדלמן, היא מדהימה! ואני אצלה כבר מספר שנים. תבדקי אם היא מקבל בעוד קופות. בקשר לאנדו למגרנות (המאוד חזקות) ולגלולות... נתחיל ממה שלי אמרה הרופאת משפחה, המשחק כרגע הוא בין הניורולוגית לגניקולוגית, וצריך שיהיה תיאום בינהם, כי האחד קשור לשני, המגרנות קשורות לאנדו... אני עברתי תקופה של מגרנות מזעזעות! עד כדי כך שהכדורים לא עזרו להן... והייתי צריכה לחכות 3 ימים שהן יעברו... הגניקולוגית העבירה אותי לסרזט, גלולה ללא אסטרוגן, גם אחרי שהתחננתי אליה שתעביר אותי לאחרת יותר חלשה מהמינס שלקחתי, והיא לא הסכימה לתת לי טיפול באחרת ללא אישור של הניורולוגית (שלא אישרה). אני כרגע על סרזט, ויודעת שבמקרה והכאבי אנדו יתגברו אני אוכל לעבור רק לזריקות של פרוסטרוגן (או איך שלא אומרים/כותבים את זה, או בשמה "דפו פרוברה" מה שאני ממש לא רוצה). (אפילו שהניורולוגית אמרה שבמקרה הצורך אנחנו נתחיל טיפול מונע ואז נעבור לגלולות משולבות עם אסטרוגן, והמליצה בינתיים על ויטמין B2 כי הוא מרגיע את המגרנות) ואחרי כל הבלגן ננסה לעשות קצת סדר
כיום, בגלל שהסרזט זאת גלולה חלשה מאוד, ועדיין איתה היו לי כאבים יומיומיים של האנדו, התחלתי ללכת לתזונאית כדי לסדר את התזונה, והורדנו מוצרים שיש בהם אסטרוגן או כאלו שמעודדים דלקות או כאלו שמעודדים יצירת אסטרוגן בגוף.
המגרנות, אני לא אשקר, הן לא עברו והן עדיין קיימות באותה התדירות, אבל העוצמה שלהן פחתה משמעותית, לפעמים אני לוקחת כדור ולפעמים לא צריכה (מאז המעבר לסרזט, ובגלל זה לא התחלתי טיפול מונע). לפני שבוע התחלתי עם הויטמין B2 אבל שימי לב שזה ויטמין B ולכן צריך קומפלקס B שכולל הכל כי אם לא אז אחד עולה והשאר יורדים... השבוע התחלתי קצת לראות את השיפור של זה, כי אני כרגע בימי ה"מחזור" (אני על דיכוי אבל התופעות מגיעות) ולא היתה לי מגרנה ביום שלפני או בו זמנית... וזה באמת שיפור. (דרך אגב גם התזונה הפחיתה את הכאבי מחזור והייתי אומרת שהם נסבלים) אז בעצם השילוב אצלי הוא סרזט-תזונה-ויטמין-וכדורי מגרנה(במידת הצורך) כרגע אני הרבה יותר טוב מבחינת מגרנות גם לעומת מה שהיה ללא גלולות.