המלצה

קרנון32

New member
המלצה ../images/Emo92.gif

הי בנות יקרות, אשמח אם אתן מכירות את אחד מהפרופ' ואתן יכולות להביע דעה או להמליץ אחד משהם זה פרופ' יהושוע דור והשני פרופ' שולמן למטרת טיפולי IVF תודה ויום שקט

אשמח להמליץ מנסיוני

על שולמן שהוא מקצועי אמין ואנושי.....ולא פחות חשוב מבין אנדו. על דור מה שאני יכולה לספר ש"בזכותו" ובזכות חמדנותו....הגעתי למצב שהגעתי.......שלא היה מי יודע מה.

קרנון32

New member
זק יקרה

את יכולה לפרט קצת יותר בבקשה, אפשר גם במסר תודה אני קצת לחוצה בזמן מבחינת התחלת הטיפולים (המלצת ד"ר סוריאנו, להתחיל כבר עכשיו בגלל שאני אחרי ניתוח) אני קצת בלחץ של זמן

נעמי 17

New member
המלצה חמה לשולמן

"מענטש" איש אמיתי, מבין באנדו, מנהל מח פוריות במאיר, אחד המומחים הגדולים לאולטראסאונד ומבין ולא נבהל מאנדו.

אם את מכירה את מה שקרה לי

אז זה הרבה בגלל שפרופסור דור לא שלח אותי לבדיקה במרפאת אנדו ששכנה בזמנו חדר לידו בתה"ש. הדבר היחידי שביקש שאטפל בכיליה......אבל לא ציין שקיימת מרפאה כזו....לא ציין שכדאי לפנות לדר' סוריאנו לחוות דעת......רק ביקש שמיד אחרי שאסיים את הבדיקות עם הכיליה אחזור אליו לטיפול IVF פרטי כמובן..... לטובת שולמן מה שאני יכולה לומר זה שאין אצלו רופא מקדים....כלומר מההתחלה את נכנסת אליו מספרת לו את סיפורך ....שולמן שומע אותך וכותב בעצמו ....אצל דור בפרטי את תחילה נכנסת לרופא ששומע אותך כותב נכנס לדור לבד מעדכן אותו....ורק אז את נכנסת ...וגם אם את מנסה לספר לו את הסיפור שלך הוא לא בהכרח מקשיב ....למזלי בעלי היה איתי....וכשדור הציע להפסיק את הדיכוי שקיבלתי בחו"ל כדי להתחיל IVF מיד ...בעלי הזכיר לו שבעצם הכיליה שלי לא תקינה ואיך הוא מפסיק דיכוי מבלי לבדוק את זה.....ורק אז דור עשה לי שוב US ואמר שצריך קודם לטפל בכיליה ושאחר כך אחזור לטיפול IVF. איך שזה נראה בדיעבד....דור לא שלח אותי לסוריאנו כנראה מהחשש שלא אחזור אליו לטיפול IVF ואלך לציבורי או לרופא שסוריאנו ימליץ לי.......ישנה כמובן האפשרות שאולי הוא לא חשד שהמצב שלי גרוע כל כך....אבל היום אני יודעת שרופא טוב לא לוקח צאנ'סים....באתי אליך במצב של אנדו שהתפוצץ פעמיים ....באתי ללא שחלה וחצוצרה....באתי עם אישור רפואי שאומר שהאנדו הגיע לאורטר.....לדעתי רופא טוב היה צריך לשלוח אותי למרפאת אנדו....רק כדי לקבל יעוץ הסבר הבנה משהו על אנדו מהמומחה לכך......את זה דור לא עשה.... לעומתו שולמן למרות שהגעתי אליו אחרי כל הניתוחים .....היה כנה איתי לאורך כל הדרך .....ואפילו כשהבין שאין סיכוי טוב לביציות שלי הציע ללכת על תרומת ביצית וציין שהוא לא עובד עם כל המדינות ....וישמח להמליץ על רופא מתאים כשאחליט מהיכן אני רוצה את התרומה.... פעמיים הייתי אצל שולמן .....פעמיים הוא ישב איתי והסביר לי את מצבי בסבלנות רגישות ואכפתיות מדהימה ...גם כשידע שהרבה כסף ממני הוא לא יקבל......בנוסף אהבתי שאין לו רופא מקדים......את הכל הוא עושה שומע כותב US הכל בעצמו .......אז נכון מחכים המון זמן בתור.....אבל לכל אחת הוא נותן את היחס שמגיע לה.....עם הסבלנות הראוייה.... ולדעתי זה הרבה מאשר את נכנסת לרופא והוא מעביר לרופא שיטפל בך מידע עלייך......לא מבינה את זה ......חיסכון בזמן....אולי........אבל הבריאות שלי שווה המתנה וסבלנות אם הרופא המטפל שומע את הצרות שלי ממני ולא ממקור אחר........ושהוא עושה לי את הבדיקות ולא מקבל אינפורמציה בדיקתית שעשה רופא אחר.......אז למה בדיוק אני משלמת.....כדי שתראה אותי 5 דקות אחרי שתשמע את הסיפור שלי ממקור שני שעלול להשמיט דברים שלדעתי חשובים......ותחליט על טיפול מבלי להסביר לי מה יש לי מה קורה איתי....ולמה אתה חושב שהטיפול שנתת לי הוא נכון......אני זוכרת שניסתי להשחיל מילה ולא קיבלתי את האפשרות .....מזלי שהאיש שלי התפרץ לדבריו....אחרת .... שיטת הרופא המקדים לא אהובה עלי במיוחד .... משום מה יש לרופא המקדים נטייה להחליט מה חשוב במקרה שלך ומה לא....היו לי שני מקרים כאלו וזה בהחלט מעצבן.............עברתי מספיק רופאים שלא הקשיבו אלה רק קראו את הבדיקות והחליטו החלטות..... זה גם מה שאני אוהבת בסוריאנו אני זוכרת שכשסוריאנו הגיע אלי הוא ישב ליד מיטתי בבית חולים (שכבתי אז בכירורגית אחרי כריתת מעי).....ולא רק שהוא קרא את התיק הרפואי שלי בשלמותו.....אחרי שסיים לקרוא ביקש ממני לספר את הסיפור במילים שלי.....מה עבר עלי מאז המחזור הראשון...ועד עכשיו..כי לדעתו זה לא פחות חשוב מכל מה שכותבים...(המחזור הראשון היה בגיל 14....כשסוריאנו פגש אותי בפעם הראשונה הייתי בת 38 )...אני זוכרת שהופתעתי שיש לו את הזמן והסבלנות גם לקרוא וגם להקשיב לכל הסיפור שלי מההתחלה ....לא האמנתי שיש כזה רופא באמת........מאז אני מחפשת רופאים ללא רופאים מקדימים......ואם סבלנות כי המקרה שלי דורש המון סבלנות.....ולשמחתי מאז באמת הגעתי רק לרופאים כאלה....... לעוד אני כאן.

תיקון-הרופא המקדים אוסף נתונים בלבד

ומסדר אותם בסדר כרונולוגי לרופא הבא אחריו,במקרה שלי פרופ' משיח. לא הגעתי מעולם לדור וכנראה שטוב שכך,אבל הגעתי לשולמן,משיח,סורי,גולדי,לברן,דיקר-שכחתי מישהו?
אני פשוט חייבת לסייג כי לדעתי זק את עושה הכללות וזה לא נכון לעשות ובנוסף,אשלח לך מסר יותר מאוחר לגבי פרסומים בעייתיים לגבי רופאים על דפי הפורום

קרנון32

New member
בואינג

למה נפגשת עם כל כך הרבה רופאים? את חלקם אני מכירה מהשם, כולם מטפלים בפוריות?

בלה73

New member
אני דווקא

הייתי מאוד מעוניינת לשמוע דעות וחוויות אישיות של בנות פה, כולל בנוגע להמלצות על רופאים. כל אחת מאיתנו בסופו של דבר מפעילה את שיקול דעתה ויכולה להסכים/לא להסכים לקבל/ לא לקבל את העצה. נראה לי שבדיוק בשביל זה קיימים פורומים.

יש הבדל בין חוו"ד לבין קצת מעבר

והכללים של תפוז ברורים בנושא. צריך להבחין בין עצה להכפשה ולא תמיד זה פשוט לכן במקרים שזה לא ברור עדיף לכתוב משהו בסגנון:-"יש לי הרבה מה לומר על רופא X ולא לטובה ועוד מידע ינתן במסרים". כמובן שלא הכל צריך להיות מועבר במסרים אבל אני בתור מנהלת צריכה להפעיל שיקול דעת מה כן ראוי שיהיה על דפי הפורום ומה לא.

קרנון32

New member
וואוו !!!

טוב... זק קודם כל המון תודה על שהגבת לי כל כך מהר ופירטת אני בשוק.... אני הייתי חוטפת עצבים... במיוחד בתקופה הזו שהלוקרין מעלה לי את רמת העצבים....(-: לעבור רופא מקדים ??? בשביל מה אני משלמת כל כך הרבה כסף בכדי שיהיה רופא מסנן ? טוב זה ממש לא בשבילי ובטח שאני זוכרת את הסיפור שלך, זה נשמע קצת כמו חוסר אחריות כשרופא לא קורא את כל התיק הרפואי שלך ולא מקשיב לך זה חבל מאד ובמיוחד כשמגיע אישה עם תיק רפואי שכזה ובכלל נראה לי שכשאישה מגיעה לטיפולים צריך מאד להיות קשובים וסבלנים ועדינים בגלל כל התהליך שהולכים לעבור אני אגיד לך את האמת נפגשתי עם פרופ' שולמן לפני הניתוח (ע"י המלצתה המהירה של זואילי) והוא קיבל אותי עוד באותו היום, הסברתי שאני בלחץ ולפני ניתוח ואני רוצה התייעצות איתו הוא היא מקסים וסבלני והסביר כל מה שראה בבדיקה והמליץ כמובן לניתוח ולהוריד חצוצרה אחת (מה שבאמת עשו) ואחרי זה טיפולים שאלתי כי מישהי המליצה על פרופ' דור מאד אני צריכה רופא עדין וסבלני

annabell Lee

New member
בטח אני המלצתי על דור.

לי דווקא היה ניסיון חיובי איתו. אבל לשם הגילוי הנאות, אציין שהגעתי אליו כאשר הייתי כבר מאובחנת. הוא היה מאוד מקצועי ואיכפתי..עד כדי טלפונים הביתה..כאשר ראה את הבטא המטורפת שלי בהריון תאומים. מה שכן, בנות במחלקה שם, באסותא, לא אהבו אותו וטענו שהוא שחצן..אני לא ראיתי זאת, ודווקא הסתדרתי איתו היטב. גם בהחזרות הוא היה מאוד מקצועי, בייחוד שיש לי בעיות בנושא..והיה צורך בטיפול מיוחד של הזרקת חומרים משחררים לצוואר הרחם.. גם הענין של האנדו' קיבל יחס מיוחד..לא זוכרת בדיוק את החומרים אבל הם היו מאוד מודעים לפרופיל, בגלל האנדו'..

בלונזית

New member
איך זה עובד בציבורי או בקופ"ח../images/Emo163.gif../images/Emo35.gif

בכל התשובות שקראתי, נראה כי בעניני הפריה כולם הולכים לרופא פרטי. איך זה הולך בציבורי ובקופ"ח (מכבי אם אתן יודעות) הרופאים הללו לא נמצאים בבי"ח? כמחליטים על הפריה אם לא בחרתי רופא פרטי, אני נשארת אצל הרופא הרגיל או זה בבי"ח? מבולבלת!

luli74

New member
בציבורי אני ממליצה על היחידה בתה"ש

ברגע שאת פותחת תיק את מזומנת לפגישה עם רופא שיבנה לך תוכנית. אני ממליצה לבקש להיפגש עם דר' אליצור- שמבין באנדו' (הוא כוכב חדש ביחידה, חזר לאחרונה ממונטריאול). הוא זהיר מאוד, משתף פעולה- ואצלי לפחות הוא נמצא בקשר ישיר עם דר' סוריאנו - והפרוטוקולים שלי הם על דעת סוריאנו. היחידה מאוד נעימה, אינטימית, האחיות מקסימות. ברור לי שאני אצליח בעזרתם להגשים את החלום שלי. (עברתי ביולי האחרון אחרי שסיימתי את מכסת הטיפולים הפרטיים שקיבלתי מהמושלם).

זואילי

New member
רצוי רופא פריון

ועדיף אחד שגם מבין באנדו. מכבי מאוד טובים בעניין טיפולי פוריות כי אין לך הגבלה של טיפולים אם את עושה אותם באסותא שלשם את מוציאה ט. 17.

קרנון32

New member
אני יכולה לבחור את הרופא?

זואילי אם באמת אני ניגשת לאסותא,\ אני יכולה לבחור את הרופא שמטפל בי? זה חוסך כסף ללכת בפרטי... לאור המיתון...

זואילי

New member
לבחור רופא זה

ללכת בפרטי למי שעושה את השאיבה וההחזרה באסותא. אז את משלמת רק על הרופא שזה על פגישת הפרוטוקול ועל הפעולות עצמן - לרופא הפרטי. אני לא במכבי אז זה רק ממה שאני יודעת מחברות. אם את לא בוחרת רופא שם אז כל אחד יהיה מעורב בתיק שלך, לפי היום בו הוא נמצא... כמו בציבורי. רק שהבי"ח הוא לא ציבורי. בהחלט יש שיקול כלכלי אם את רוצה שרופא אחד ינהל לך את הפרוטוקול ויבצע את הפעולות, אבל מכבי לא מגבילה אותך בשישה טיפולים בלבד בפרטי כמו הכללית (לילד ראשון ושני!), וזה פלוס גדול למכבי. זה עניין של סדרי עדיפויות וויתורים כלכליים שאת צריכה לקחת בחשבון. בדיוק כמו שהתרופות זה עסק לא זול בכלל ולפעמים צריך לוותר על עוד חזייה בוומן אונלי...
כשהחלטתי לעשות טיפולים באופן פרטי, שמתי את המותרות בצד. רק בשליליים פירגנתי לעצמי. כי הרופא היה מבחינתי ראשון בסדרי העדיפויות. המעבדה באסותא נחשבת לאחת מהטובות בארץ. רוב המומחים הגדולים לפוריות מטפלים שם, אבל יו נואו... מעטים מתייחסים גם לאנדו. כל אחת ושיקוליה שלה. המון המון

אם את לא מסתבכת בשאיבות

ולא מוחזרת בעייתית,הייתי הולכת לאסותא רק בגלל המעבדה המעולה ובהתאם לתחלופה שם מקבלת פרוטוקול,נשאבת ומוחזרת-לפחות בפעמים הראשונות. כל הרופאים באסותא מצויינים. אם לאחר מס' טיפולים לא היה מושג הריון הייתי הולכת לאחד מהתותחים שיעבור על התיק ויתן פרוטוקול ואולי גם ישאב ויחזיר.

למעלה