המלצה על ספר

• פותח הנושא TaL53
  • פורסם בתאריך

טשאפק

New member
אז לך תקרא קצת בפרוטוקולים של זקני

ציון, ועזוב אותנו בשקט.

אנטוליו

New member
../images/Emo4.gifאה, אתה מראה לי על פתח היציאה?

אני אקרא את מה שאני רוצה, אגיב מתי שאני רוצה ועל מה שאני רוצה. אם לא יאה לך - יש לך זכות השתיקה.

masorti

New member
באמת לא בסדר שטשאפק נזף בך...

היהודים צריכים לדעת את מקומם בסדר החברתי, ולא להחציף פנים לנעלים מהם. נכון?

טשאפק

New member
אבקש ממנהל הפורום שיטרח בחריצות

גמורה לפתור את הבעייה האנטולית.

אנטוליו

New member
איזו בעיה? עברתי על תקנון הפורום או

שלדעתך הוא צריך להתנהל לפי הגחמות של אנשים מתנשאים כמוך?

masorti

New member
אל תעליב את התורכים...

מאז ומתמיד הסתדרנו טוב עם תושבי אנטוליה. אפילו את מערת המכפלה אברהם אבינו קנה מעפרון החיתי, שהיה מן הסתם ממוצא אנטולי.

far from abyss

New member
רגע

החיתים שמוזכרים כחלק מעמי כנען קשורים לחיתים ההודו-אירופאים שהקימו את אימפרית חתי?

far from abyss

New member
נוהגים

בדרך כלל לעשות הבחנה בין העם הכנעני שישב בארץ וכונה במקרא החיתי, שדיברו כנראה שפה שמית-כנענית. ובין העם שישב באסיה הקטנה/אנטוליה ושפתו הייתה הודו-אירופאית ונקרא גם חיתי. אתה חושב שיש קשר ביניהם?

TaL53

New member
אני חוושב שיש קשר

כי העם החיתי ,(ונהוג הרי להבדיל בין הממלכה החיתית הקדומה ובין הניאו-חיתים שבאו אחריה), התפשט בהתיישבותו עד לאזור לבנון. וידוע ששכירי חרב חיתים שירתו בצבאות של מלכי האזור לכן הגיוני שאוריה באמת היה מן החתים האלה. לגבי העם בכנען אני מניח שהם אולי היו ספיח של החיתים מאנטליה שנדדו עם הזמן והתיישבו בארץ. בתנ"ך הם מוזכרים כאחד העמים שישב בארץ אבל לא מוזכרת תפוצתם\מקורם או שפתם.

אתה מיתמם:

בענין מוצאו של היטלר כבר ענו לך באריכות לפני כחודשיים +הביאו לינקים למקורות רציניים. הסבירו לך שיש ספק מי היה אבא של אבא שלו ,וגם כאן אין סבירות רצינית שזו היתה יהודיה. הסבירו לך שמי היו אמא שלו ואבא שלו- אין ספק. למרות זאת אתה חוזר על דברי הבל ומיתמם.

Boogieman

New member
סתם שאלה.

אני אישית לא מוטרד משאלות על יהדות, יהודים ומעשיהם. גם אם התשובות לא נעימות. אבל אם מישהו לא גדל כיהודי ואין לו דבר וחצי דבר עם יהדות משום סוג, אז מה הקטע? שיש לו גנים יהודיים? לטעון משהו לגבי התרבות היהודית זה דבר אחד (אני אישית לא מתלהב מזה, אבל מי שמרשה לעצמו לבוא בטענות לתרבויות אחרות כדאי שיהיה מוכן גם לזה), אבל לבוא ולטעון שמדובר במשהו גנטי זו כבר אופרה אחרת לגמרי.

TaL53

New member
אני לא חושב

שיש פה משהו שמופנה כלפי יהודים. אנחנו פשוט רואים את זה בישראל יותר מדי כי אנחנו מופקים יהודים שטרודים בבעיה הנ"ל. אבל אני ראיתי אנשים מלאומים שונים מתווחכים על מוצאם של גדולי ופושעי העולם מתוך גאווה עיוורת "הא! גם הוא היה משלנו". אם כבר אז בגורי שבגוריזה מעריצים את סטלין למרות שהוא הצליח למחוק בערך חצי מהפר הנידח הזה.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gif אתה טוען שהיטלר היה ממוצא ארי

טהור? אז איך זה שהוא טרח בחריצות גמורה כ"כ לפתור את הבעיה היהודית דווקא, אלא אם הוא כנראה סבל אישית מכך? שמתי לב שיש הרבה אנשים ממוצא יהודי שנחשבים לאנטישמים ובכל זאת טורחים על פיתרון הבעיה היהודית. למשל דייוויד אירבינג או דייוויד דיוק.

masorti

New member
"טורחים על פיתרון הבעיה היהודית"../images/Emo5.gif

פרויד היה יכול לכתוב פרק שלם בספרו עליך. כנראה ש"הבעיה היהודית" מציקה לך מאוד מאוד.

אנטוליו

New member
../images/Emo122.gif פרויד יכול היה לכתוב פרק עוד

יותר גדול עליך. האנטישמיות מציקה לך מאוד ואתה מדמיין שאנטישמים ומבשרים מתחבאים אחרי כל שיח רענן.

למעלה