המלצה על ספר

• פותח הנושא TaL53
  • פורסם בתאריך

TaL53

New member
המלצה על ספר

סיימתי לקרוא עכשיו את הביוגרפיה של סטלין של רדזינסקי. ספר ממש מומלץ למי שמתעניין בתקופה ובנושא. סה"כ רדזינסקי מחדש לא מעט על האיש,המסתורין שאפף אותו וההשפעה שלו על העולם. כמו כן רדזינסקי ממשיך לבסס ,בעזרת ארכיוני הק.ג.ב לשעבר, את הטענה שסטלין תכנן לפתוח במלחמה נגד גרמניה ובעצם היטלר הקדים אותו בכך.

mishauli

New member
מן הראוי היה שיציין את ויקטור סובו-

רוב. בכלל, היסטוריונים רוסיים רבים כבר קיבלו את תורתו של סובורוב, אבל נמנעים מלנקוב בשמו או שטוענים כי הוא לא רציני מספיק. אין זה אומר, כמובן, שהאמת ההיסטורית נקבעת בדעת הרוב!

אנטוליו

New member
מה מוצאו של יוסף?

יש אתר שטוען שסטלין היה ממוצא יהודי וכך גם כל שלוש נשותיו: In the Georgian language "shvili" means son of, or son, as in Johnson. "Djuga" means Jew. Therefore Djugashvili means Jewison. So Joe Stalin's real name, before he changed it, was Joe Jewison. It gets better, his name was Joseph David Djugashvili, a typical Jewish name. During his revolutionary days he changed his name to "Kochba", the leader of the Jews during one of the anti-Roman uprisings of the Jews. Russians don't change their names. Georgians don't change their names. Jews change their names. ברם, עד כמה שידוע לי, שם אביו היה וויסריון והוא למד בבית ספר לכמרים. איפה האמת?

TaL53

New member
סטלין היה גרוזיני

שם אמו היה יקטרינה(קקה) ושם אביו היה בסו(וסריון). שניהם היו נוצרים אורתודוכסים שחיו בגורי. סטלין בתחילת דרכו כן למד בסמינר לכמרים בטיפליס אבל גורש משם אחרי כמה זמן.

אנטוליו

New member
זוהי הגירסה הרשמית הידועה.

כידוע לך, סטלין ניסה להסתיר כמה עובדות מעברו ואף חיסל כמה מהקרובים שלו על מנת שהאמת לא תצא לאור. למה אתה חושב שהגירסה שהבאתי אמינה פחות? אינני יודע גרוזינית, אך בוודאי אפשר לברר אם "ג'וגה" בגרוזינית זה יהודי.

18zoot

New member
אפשר את הלינק לאתר?

יש לי חדש מאוד כבד שזה אתר ריאקציאוני שמנסה להוכיח שהבולשביזם היה יהודי.

טשאפק

New member
ודאי

ע"י חיפוש אחד המשפטים מהקטע בגוגל, אפשר להגיע לאתר.

masorti

New member
כמובן שמדובר באתר גזעני ואנטישמי...

הנה תחומי העיסוק שלו. למה זה לא מפליא אותי שאנטוליו מסתמך על מידע של קיצונים אנטישמים? (רמז א': מצא מין את מינו. רמז ב': הלך הזרזיר אצל העורב.)

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifמה שלומך, מסורתי?

מזמן לא התווכחנו. מה, גם אתה חוטא לפעמים ומבקר באתרים אנטישמיים?

TaL53

New member
ידוע שסטלין סילק

את כול חבריו\בני משפחתו של אישתו הראשונה שהכירו אותו בתקופת חייו הראשונה מתוך רצון למחוק כול זכר ל"יוסף הישן", הוא גם שינה את תאריך הולדתו מתוך כוונה זאת. אבל הטענה שהוא היה בעצם יהודי אין לה כול יסוד ואפשר להוכיח זאת מאוד בקלות ע"י עיון במסמכים הרשמיים ששרדו מהתקופה הצארית ושנמצאים בארכיונים ברוסיה. אבותיו של ויסיריו היו גרוזינים מדורי דורות שחיו באוזר חיאחוויס שבגרוזיה ומאוחר יותר עברו לכפר דידי לידו.ןיסריו עצמו הגיע לגורי כתושב ארעי והכיר שם את קקה שהייתה בת 16 אז. אחרי מותו של סטלין נפוצו שמועות שהוא לא ההי בנו האמיתי של ויסריו והועלו כמה תאוריות לגבי אביו האמיתי. אחת מהתאוריות היו לגבי סוחר יינות יהודי מגורי בשם יאקוב אגנאטאשוילי שקקה עבדה אצלו במשק בית. יאקוב גם מימן את לימודיו של סטלין בסמינר לכמרים. אבל לפי עדויות של אנשים שהכירו את יאקוב עולה שהוא בכלל לא דמה לסטלין ולכן אפשר להגיד בוודאות שויסריו אכן היה אביו של יוסף.

אנטוליו

New member
אם כך, סיפורו מזכיר במקצת את סיפורו

של היטלר. שניהם היו דיקטטורים אכזריים. אמהות של שניהם עבדו במשק בית של יהודים ויש חשד סביר שהתעברו מהם. שניהם עברו התעללות קשה מצד אבותיהם. כנ"ל, בשינוי קטן - איני יודע אם גם אמו עבדה במשק בית, גם לגבי גנרליסימו פרנקו.

TaL53

New member
בשינוי קטן אחד

אין שום חשד סביר ובלתי סביר שאיכשהו היטלר או סטלין היו בנים לא חוקיים ליהודים.

sigmund7

New member
מעניין שבקונספירציות של האנטישמים

תמיד האבות של הצוררים הם יהודים ואילו האימהות אריות. אצל בני דמותך היהודיים המוצא נקבע דווקא ע"פ האם (האימא הערבייה של פרס, למשל).

טשאפק

New member
שמו המחתרתי היה קובה, לא כוכבא

וזה ע"ש דמות ספרותית, לא ע"ש בר-כוכבא. אני לא יודע גרוזינית אבל לא אתפלא אם גזירת השם דז'וגשוולי אף היא שקרית. שווילי זה אמנם בן, אבל דז'וגה זה לא יהודי. מובן שהטענה שרק יהודים משנים את שמותיהם, ואילו גרוזינים ורוסים לא, כוזבת לחלוטין: לרמונט, למשל, נעשה לרמונטוב. כאן מדובר בכלל על שמות מחתרתיים, שכל חברי המחתרת אימצו, כדרך אנשי מחתרת. תצטרך לחפש במקום אחר, אנטישמי חביב! אני בטוח שאתה לא סתום עד כדי כך, שלא עלה בידך להבין בעצמך שמדובר בבבל"ת. אם ייחסת לו שמץ חשיבות, אין זה נובע אלא מרצון עז שלך שזה יהיה נכון ותקבל אישוש לאנטישמיות שלך. מובן שאתה גם מחפש לעצבן סתם, אבל לתחושתי יש כאן משהו מעבר.

TaL53

New member
מקור השם קובה

קובה היה גיבור ספרותי בספרו של הסופר הגרוזיני קאזבגי "רוצח האב". בספר קובה היה מין רובין הוד גרוזיני ששדד מעשירים ונתן לעניים ויוסף הצעיר הושפע מאוד מדמות זאת.

טשאפק

New member
מסתבר שזו דמות עממית גרוזינית

ומשם לקח אותו סופר את הדמות.

אנטוליו

New member
../images/Emo13.gifטשאפק חביב, גם אתה מקטלג אותי?

בסה"כ תהיתי אם יש אמת בטענה שהבאתי מהאתר ההוא. למה אתה חשדני כ"כ? אסור לשאול שאלות בנוגע ליהדותם של אנשים ידועים בהיסטוריה? נניח אם אני אטען שלנסקי היה גנגסטר, מקסוול היה נוכל ומרבית האוליגרכים מרוסיה הם ממוצא יהודי, אז זה אומר שאני אנטישמי? השאלה צריכה להיות אם זה נכון או לא נכון מבחינה היסטורית, כל שאר הספקולציות שלך מריחות פרנויה. אתה, כמו יהודים טובים אחרים, מחלק את העולם לפילו-שמים ואנטישמים בלבד, לבן ושחור. אז יכול להיות שבמיקרה הנוכחי זה בבל"ת, אך האם כך גם שאר הנתונים של האתר? האם, למשל, מרבית ראשי מהפכת אוקטובר לא היו יהודים? מה, אסור כבר לשאול שאלות נוקבות מבלי להיחשב לאנטישמי?

טשאפק

New member
חששתי לרגע שאתה אנטישמי

מתברר שאתה רק גולש באתרים אנטישמיים מובהקים, מייחס אמת לקשקושיהם, ונהנה לחפש שורשים יהודים לרשעים שונים.

אנטוליו

New member
../images/Emo22.gifבתיפושי אחר האמת אני גולש בכל

האתרים. אנו לא בסין וזה עדיין מותר כאן. אני לא מקטלג אותם לאנטישמיים או פילו-שמיים, טוב ליהודים או רע ליהודים, שהיא, לדעתי, גישה אגו או אתנו-צנטרית צרת אופקים. אני לא פוחד מהאמת ותהיה אשר תהיה.

למעלה