המלצה על ספר

Arana

Well-known member
מנהל
קראתי אותו לפני שנתיים-שלוש

הוא אכן נחמד, אבל למה מייגע? בגלל האספרגר של הגיבור?

למה שאספגר אהיה מייגע ?

זה דןוקא טוב לכתוב על דברים כאלו ומעניין חסרים ספרים טובים על אוטיזם ובכלל מחלות נפש זה יכול להיות כניסה לעולם נפלא בטח עם נכתב על ידי אדם כזה ראי לעולם שונה זה דבר חיובי מאוד מהיבט ספרותי וגם אישי לראות מה עובר לאנשים כאלו בראש .

מייגע

בגלל החזרתיות המונוטונית על קטעים שכבר הבנו כבר שזה קצת קודח בראש....
מוטיב מצויין ברגע שהוא חוזר אין סוף פעמים הוא נהפך למייגע
וזאת המונוטוניות של הכתיבה.. .היה הסופר יכול לקצץ ב 30 עמודים ולחסוך מאיתנו כאב ראש.

motior

Member
גם אני חשבתי כך על הספר

ובאופן דומה על "איש ושמו אובה"

מאיה961

New member
זו גם לא מחלה, זה מבנה נוירולוגי אחר של המוח

שמוגדר כ"הפרעה התפתחותית".

הפרעה= מחלה

לפעמים אומרים הפרעות כי זה נשמע טוב יותר.
פעם אמרו חולי נפש היום אומרים אנשים עם הפרעות נפשיות.
נבנה נויירולוגי שונה? מחלה אנטומית. הפרעה אנטומית. מוח זה נויירולוגיה.
זה לא גסטרו, זה לא אורטופדיה זה בהחלט שייך לנוירולוגיה, וזו בהחלט מחלה, זה בוודאי לא המצב התקין שכל אחד היה משתוקק שיהיה לו. מחלה התפתחותית נויירולוגית.
&nbsp

מזה תקין ? מי קבע מה הוא תקין ?

נורמות משתנות עם הזמן הנורמה היא לא חזות הכל בעיני .
ואני שמח שאני אוטיסט ולא נורמטיבי לא חושב שאתם היי היי .
סך הכל יש יופי באוטיזם למי שחופר בו לעומק ולא מסתכל שטחית
כמו רוב רובם של הנט .

ואני לא אכנס לוויכוח הזה כאן

אני זוכר מה קרה כאן בזמנו ולא רוצה לדון בזה אך אומר שבעיני מה שהוא אומר זו זווית ראיה צרה ...

שלא מדברת עלי בכלל אני לא יפרט יותר אבל מי שהיה נוכח אז יודע
מה דעתי על אוטיזם ומחלות נפש .

ועוד דבר

לפי ידעתי לא מצאו שונות פתולוגית חריגה בין מוח בריא למוח אוטיסטי חולה .
לכן אי אפשר לזהות שזו מחלה על ידי בדיקת סי טי כמו מחלות אחרות .
לכן בעיני זה יותר בעיה של החברה לקבל תקשורת שונה מאשר המקובלת .

וזה מוגדר בעיקר כהפרעה שפתית תקשרותית ויש סיבות שאפשר למנות שמראות למה אוטיזם זו סך הכל שונות ולא מחלה ולא שום הפרעה ; אבל הפורום הזה עוסק בספרים ולא במזה אוטיזם והאם זו מחלה או לא , לכן אני אפסיק כאן .

שמע אוטיזם זה ספקטרום...

אם אתה שמח על כך, זה לגיטימי. יש רבים שלא שמחים על כך.
אולי אתה תשמח על כך כי אתה בספקטרום הקל? אולי אם הייתה בטווח הקשה לא הייתה שמח? האם הייתה מסוגל להתבטא ככה בפורום? אין לי מושג, אני לא מומחה לתחום.
מי קבע מה תקין? אני לא בדיון פילוסופי איתך. בכל מיקרה אנשים לא קמים בבוקר ומשתוקקים לגלות שהם אוטיסטים כמו שהם משתוקקים למצוא מיליון דולר בבנק....
אני לא אמרתי שאני מושלם, ואני גם ממש לא פוסל, זכותי להביע דעה.
&nbsp

אני אוטיסט בתפקוד נמוך

אני לא בתפקוד גבוה מבחינת התפקוד היום יומי שלי אני פשוט חושב שאתה כמו רבים מהנט לא מבין מזה אוטיזם אוטסטים סובלים בגלל גישה כזן שמבטלת אותם ומה לעשות זה הוא דיון פילוסופי אני מדבר רבות על כך בהרבה קבוצות ומכיר את השקפה המקובלת הנורמטיבית פשוט שולל אותה .
&nbsp
בעיני זו שונות גם דאון זו שונות הכרתי אנשים כאלו שמחים מאוג . אני בעד לקבל כל אדם על כל הביטיו ובעיני לאוטסטים יד מה לתרום אני מציע לקרוא מה אנו אומרים ואז תגלה דרע לנו ואנו כך רק בגלל גישות כמו שלך זה דעתי

מצטער על השגיאות

אני כותב מפלפון וזה קשה מקווה שמה שכתבתי ברור למרות הכל

מי שלא שמח על כך לרוב

אלו ההורים ולא הילדים אדם מטבעו מקבל את עצמו איך שהוא אם אין לחץ עליו להשתנות זה די בסיסי נראה לי , ובגלל שאוטסטים סובלים מיחס מכפיר בגלל חריגותם הם מאמצים או רוצים קווים אחרים אבל זו רק אשליה ותו לו , כי זה לא הם אלא זהות כוזבת שכפו אליהם ללבוד בקרב תפקוד גבוה זה מאוד בולט לכן אומרים לא רואים עליך .
&nbsp
אבל הילד תמיד חריג מאוד לא משנה תפקוד גבוה או נמוך זהו זה דעתי , יש פורום שעוסק בזה בתפוז כאן אני לא אפרט כי זה לא הנושא של הפורום .
.

אני לא מיוחד ואני לא רוצה תיוג כזה

זה לא מאפיין אוטסטי כלל לבטח לא מדבר עלי מספיק לי שיתחסו עלי כאדם מה שלא קורה ולא יקרה כנראה לעולם .

למעלה