המלצה על ספר

ינוקא1

New member
אין לי בעיה עם טמבלים

כשאתה יותר מידי חכם ומקובע על רעיונותיך הקודמים, אינך יכול לבחון דרכים חדשות.
הדרך שלי היא בקיצור לשבור את כל מה שבנית בלגו ולבנות מחדש כל פעם מההתחלה.
בשביל זה צריך להאמין בטמבליות ובקטנות שלנו ולהעריך אותה מאוד.

lightflake

New member
ברור שאין לך בעיה עם טמבלים

אתה צריך אותם שיאמינו לשטויות שאתה רוצה למכור להם

עיוור יכול להוביל רק עוורים

ינוקא1

New member
דווקא אין צורך שיאמינו לי.

כל מה שאני אומר ניתן לבדיקה והתנסות , ולשמחתי תמיד כשהעברתי חלקים מהידע שלי לאחרים , לא רק שאישרו מה שאמרתי אלא שאותם אחרים גם גילו דברים שלא ידעתי על קיומם.

אומנם לא זכיתי למישהו שיקבל הכל , אך לאנשים שקיבלו חלקים שונים כן זכיתי.

בכל אופן תנאי קבלה בשביל ידע אמיתי הוא להיות טמבל.
לא להיות במקום היודע והשולל והציני אלא לכבד את כל ההתנסויות והחוויות , ופשוט להיות מוכן לשחק.

(החוויה היחידה שיש לשלול היא החוויה השוללת והצינית והלא מכבדת , שהכבוד והראוי עבורה הוא לשלול אותה).

lightflake

New member
"איחוד הרטיבות עם המים"

ולא, אני לא מנסה להסביר מה זה הארה אלא להציג את האבסורדיות של ההסבר...

התודעה היא בלתי נפרדת מההוויה כמו שהרטיבות היא בלתי נפרדת מהמים

ינוקא1

New member
אני יודע שלזאת היתה כוונתך

אך אם התודעה כל כך אינה נפרדת מההויה , כיצד מסתובבים בעולם אנשים רבים שתודעתם כן נפרדת מההויה ?
אתה בעצמך מחפש "מוארים" כל היום , אז אם תודעתך איננה נפרדת מההויה , מה החיפוש שלך ?
כולם מוארים , כולל ההוא שרוצח וההוא שאונס וזהו.

ינוקא1

New member
עוד לא הבנת שהמשל מדויק ?

מיים הם נוזליים , ורטובים בסביבה מסוימת , אך בסביבה אחרת לא.
כפי שמיים מטבעם אינם נוזליים במינוס 30 , למשל , כך בני האדם אינם מוארים בטבעם במציאות של העולם שלנו.

אם אם תבוצע מניפולציה מסוימת , הם יוכלו להיות כאלו. כי ה"נוזליות" או המוארות כן נמצאת איפושהוא. למשל אם אדליק אש ליד המיים. אך כל עוד לא בוצעה מניפולציה כזו , שבעצם מנטרלת את השפעת הסביבה , המיים לא יהיו רטובים.

כך בני האדם בעולם הזה אינם מוארים בטבעם , ואם מישהו רוצה להיות מואר , הוא צריך לעבוד - והרבה.

ינוקא1

New member
כל מי שיקרא שרשור זה והוא אדם ישר

יראה בבירור מי אומר אמת , ומי מבלבל את המוח.

lightflake

New member
אתה שם לב שאתה עסוק באחרים

מה יגידו אחרים... את מי זה בדיוק אמור לעניין? 99% מהאוכלוסיה הם רובוטים טמבלים, מה הקשר "אם הוא אדם ישר אז הוא יראה בבירור מי דובר אמת" ? שום משמעות למילים שיוצאות לך מהפה... אתה חושב כמו באח הגדול, הרוב קובע מי נשאר ומי לא... זה לא מעיד כלום למעט על דעת הרוב, ודעת הרוב היא שגויה לרוב... תפסיק לתת כל כך הרבה חשיבות ל"אחרים" ומה שהם חושבים...

ינוקא1

New member
יש לי הערכה לאנשים שנמצאים כאן

כאנשים שתרגלו ומביני עניין , ולכן אני אומר זאת.

זה ברור שלא אשאל ברפואה אנשים מהרחוב , ואעריך את דעתו של אדם מבין יותר מעשרה אנשים לא מבינים.

כאדם אתה יכול לטעות והאחרים נותנים לך מראה פעמים רבות , אם אני רואה שהרבה אנשים אומרים לי למשל שאני טמבל , אז אבדוק את עצמי.

אולי בסוף אחליט להישאר כמו שאני , אבל היכולת לשמוע עצה מאחרים , לשמוע התנסות של אחרים , לבדוק את עצמך , היא יכולת חשובה מאוד.
חכמינו אמרו "איזהו חכם ? הלמד מכל אדם". לא אמרו "איזהו חכם ? המלמד את כולם". חכם זה אדם שיודע ללמוד מאדם אחר , ואפילו מילדים , ואפילו מבעלי חיים ומהעצים.
חכם או מואר יכול להיות רק מי שיש לו ענווה.

neophile

New member
נראה לי שהארה זה משהו שהוא מעבר למוח

וגם אם הוא כולל את המוח - זה כולל הכל , את ההמיספרות הימנית והשמאלית , את גזע המוח ( "המוח הלטאי" ) , את בלוטת האיצטרובל .. הכל .

כרגע ההדמייה שלי בנוגע למה היא הארה זה מצב שבו ה"מערכת החשמלית" של הגוף משודרגת , זאת התפתחות של ההילה וכו'
כלומר יש משהו נוסף חומרי אך עדין שנוצר , איזה שהוא שדה שהתנאי שלו הוא פעילות הרמונית של התפקודים ושבתורו מאפשר פעילות גבוה יותר .

זאת ה"נשמה שבגוף" כשהיא הריבון ולא הגוף .

ינוקא1

New member
אם אתה מכניס את המושג "נשמה"

אז זה כך -

הנשמה תמיד מוארת , ומשכנה במוח ובפרט במוח ימין (חוכמה).
מוח שמאל עוסק בפרטים ובקבלה הוא "בינה" - מוציא דבר מתוך דבר.

המוח בעצם משמש כמעכב על הנשמה !!!
המוח איננו נותן לנשמה להיות "מוארת" כפי טבעה , כי היא לא תוכל לתפקד כך בעולימנו.
הוא משמש כ"מסננת" ומאפשר לנשמה להתבטא רק ברמה שהיא תוכל לתפקד בה.

מכאן נובע כי המשמעות של הארה היא לא "הוספה" של תפקודים , אלא דווקא "הורדת המחסומים" שהמוח שם בפניה.
כאשר הנשמה הגיעה לרמה כזו שהיא יכולה לבטא את עצמה במלואה , ועדיין לתפקד בחיי היום יום , המוח יכול לעשות זאת.

פעם הבאתי כאן קישור שרואים ממנו את זה בצורה ברורה :

http://www.haaretz.co.il/news/science/1.1625241

למעלה