המלצה על ספר

המלצה על ספר../images/Emo63.gif

שלום לכולם, זו הפעם הראשונה שאני מפרסמת המלצה על ספר. למרות שהדפסתי לי את הכללים המנחים של מנהלת הפורום, אני מבקשת מראש את סליחתכם אם תהיה חריגה כזו או אחרת. ההרפתקאות המדהימות של קוואליר וקליי כתב: מייקל שייבון. הוצאת עם עובד, 711 עמודים (לא כולל דבר המחבר וביאורים המצויים בסוף הספר) * ראוי לציין כי הספר זכה בפרס פוליצר לספרות יפה לשנת 2000 הספר מגולל את סיפורם של שני דודנים יהודים, האחד מאירופה - השני מארה"ב, החל מפגישתם הראשונה בלילה ניו יורקי, טרום מלחמת העולם השניה. השניים, החולקים אהבה משותפת לאמנות ייחודית, יוצאים למסע מופלא של גילוי עצמם והעולם הסובב אותם. כתיבתו של שייבון מצליחה להביא את תחילת המאה שעברה, את הדמויות, המצבים והמקרים לכדי מציאות האופפת את הקורא. אי אפשר שלא לחוות את עצמת הרגשות שחוות הדמויות, להזדהות, לאהוב ולכאוב יחד איתן. התיאורים המושלמים, החל מהלך המחשבה של הדמויות וכלה בחוויות הויזואליות שהן חוות, עשויים כך, שבקלות ניתן לראות דרך עיניהן את העולם ואת מה שהן מפיקות ממנו. אוטנתיות המרכיבים בספר היא ללא פגם. שייבון משלב פרטי פרטים, שנותנים תחושה כאילו הסיפור אמיתי ורק השמות, הסוו לצורך שמירה על פרטיות האנשים שמאחוריו. נדהמתי לגלות בסוף הספר, כי הרומן בדיוני לחלוטין. הספר לקח אותי לטיול בין אירופה לניו יורק, בין התרבות האמריקאית לאירופאית, בין הדחפים והיצרים של הדמויות. הובכתי בשבילן, שמחתי איתן , כעסתי בשבילן ועליהן, התלבטתי איתן וכשהגיע העמוד האחרון, הצטערתי ששייבון לא החליט לעשות ספר המשך. ספר ששוה להחזיק בספריה הפרטית, להשאיל מהספרייה העירונית, לחטוף מחברים, כל דבר, העיקר לקרוא אותו. תהנו

Ayelet S

New member
|תודה כתבת יופי של המלצה ../images/Emo39.gif

ואם לא הספיקו לי דבריה של ריוונדל, דברייך רק באים ומחזקים לי את הרצון העז הקיים ממילא לקרוא את הספר.

een ogenblik

New member
פעם ראשונה מוצלחת מאוד!

פעם הבאה כנראה תרגישי כבר הרבה יותר בטוחה, ותוכלי להנות מכתיבה חופשית עבור עצמך, ממש כמו עבור אחרים. הצעה אחת לפעם הבאה, והיא יותר עניין של נוחות, מאשר ביקורת על הודעתך - לכתוב את שם הספר בכותרת ההודעה. אמנם כשהמלצתך תכנס למאמרים, ריוונדל תדאג להכניסה תחת שם סופר/שם ספר, אך יש רבים, במיוחד מבין המזדמנים, אשר מחפשים דרך מנגנון החיפוש ספר מסויים, וכותרת הנושאת את שם הספר מקלה עליהם. אה, ויש לי בעיה אחת עם ההמלצה, בעיה שאני מקטרת עליה ללא הרף בזמן האחרון - אני נורא רוצה את הספר אצלי, הספר כבר נרכש עבורי, הספר כבר בבית הורי, אבל יקח עוד זמן מה עד שאפגוש אותו
. אבל בעיה זו אינה אמורה להשפיע על אחרים לדסקס את הספר, אני סתם אשב לי באפרוריות החשוכה, ואייב לי בשקט.

Rivendell

New member
כל כך נכון... וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לגבי הכללים, אגב, הם לא חוקי ברזל, אלא רק נועדו לעזור ולתת כיוון. מותר בהחלט גם להיות יצירתי (ע"ע איילת והמכתבים המדהימים שלה). ולגבי קוואליר וקליי - אני עכשיו בעמוד 500, וכל כך מסכימה איתך. אני ממש לא רוצה שזה ייגמר לעולם. הכתיבה של שייבון נקייה, אמיתית ומרגשת. הדמויות שלו בנויות עד הפרט האחרון, ורואים שהתחקיר שהוא עשה לפני כתיבת הספר היה מאוד מאוד מעמיק. שייבון פשוט לא מפספס כלום, ולקורא (אני, במקרה הזה) נותר רק להתרווח, לקרוא וליהנות. הביקורת שלי, לצערי, תגיע בקרוב, כי אני כבר בסוף (לכן "לצערי"). אני לקחתי את הספר מהספרייה אמנם, אבל אחרי הקריאה יש לי את מלוא הכוונות להחזיק עותק בבית. בפנינה כזו לא נתקלתי כבר יותר מדי זמן.

היי תודה על הברכות../images/Emo24.gif

שמחה שאת נהנית. אני התחלתי לקרוא את "כפרה" בהמלצתך. (לא!לא לגלות לי כלום! אני רק בעמוד 50
)

Rivendell

New member
אווו, כייף! אחרי שתסיימי (אבל רק

אחרי) - יש מאמר טוב על הסיום של הספר הזה. תזכירי לי, ואני אתן לך לינק, או שתחטטי לבד. זה תחת "דיונים בפורום".

siv30

New member
אין לי אלא להצטרף למברכים

אחרי השמועות שרצו כאן בפורום על הספר, הזמנתי ומחכה שיגיע בקוצר רוח.

Guy K

New member
אוקיי אוקיי

אחרי שלושה אנשים ששלחו אותי לקרוא את הספר הזה - באמת הגיע הזמן. תודה אפרת, יצטרף למשלוח הבא מהארץ
וברוכה הבאה!

למעלה