המלצה לשמן

talmiz

New member
המלצה לשמן

הי, אני מחפש המלצה לשמן טוב כזה שגם "מנקה" את השרשרת. תודה.

AL CO

New member
הפיבוריט שלי הוא PRO-LINK אבל כמובן

שיש גם את רוק אנד רול, ג'ו ועוד רבים. על האלה הזו יש הרבה מאוד דעות...

talmiz

New member
מכיר את השמות

אבל אני מחפש המלצה הPROLINK "מנקה" גם את השרשרת ?

Rock n Roll Extreme - מנקה ומשמן

100 רוכבים אינם טועים: http://www.mtbr.com/cat/accessories/Lube/rock-n-roll/extreme-chain-lube/PRD_352352_131crx.aspx

יעקב 471

New member
חבר'ה, פעם אחת ולתמיד תסבירו לי בבקשה

איך יכול להיות "מנקה ומשמן בעת ובעונה אחת" .לדעתי פשוט פרדוקס. מה , השמן ממיס את החול ? מעיף את הגרגירים ? איזה מין פלא זה שעושה גם וגם. אני פשוט שואל כי כל פעם אני נתקל בטיעון הזה של גם משמן וגם מנקה ואני לא יודע אבל אני לא מצליח להבין. אולי מישהו יכול להסביר לי .

יעקב 471

New member
קראתי ועדיין אני מאמין שאין תחליף

לנקיון יסודי קודם ושימון אח"כ .

מקווה שההסבר הבא יספק אותך

ראשית, אם אתה סובל משרשרת מלוכלכת, אתה משתמש כנראה בשמן שסופח אליו לכלוך (או שאינך מנגב את השרשרת) אחד מיתרונות הרוקנרול, הוא שהשרשרת נשארת כמעט נקיה, מדוע? לאחר ישום החומר על השרשרת (החומר מכיל כנראה גם ממיס כלשהו) - מנגבים אותה היטב רבים אינם מבינים שהשמן מיועד לצירי השרשרת ולא לחוליות עצמן ! לכן, השרשרת "יוצאת לרכיבה" יבשה וכמעט ואינה סופחת אליה לכלוך יש מקרים חריגים שאני מנקה את השרשרת, אבל בד"כ אין צורך בכך אין שום סתירה שחומר יכיל גם ממיס וגם שמן. דבק בלזה לדוגמא המשמש להדבקת טיסנים מכיל בתוכו אצטון, שהוא למעשה חומר ממיס. לאחר ההדבקה, האצטון מתייבש והלוחות נדבקים זה לזה.

Oded Raanan

New member
מסכים איתך - הסבר../images/Emo131.gif

אני ממש לא מוותר על ניקיון השרשרת - אדרבא, אני מצחצח אותה כל פעם לפני שאני משמן. אבל כמו שאריאל ציין פה, השמן הזה - והאופן שבו אתה משתמש בו - מוודאים שלא יישארו שאריות שמן על השרשרת אחרי השימוש. כמו שנאמר פה (ועל התווית של השמן), הרעיון הוא שהשמן - שהוא דליל יחסית לשמנים כמו הפרו-לינק - יחדור אל בין החוליות וישמן אותן, לא שום דבר אחר. ההוראות אומרות במפורש - תנגב את כל השאריות שאתה יכול מהשרשרת, כי למקומות החשובים באמת ממילא אין לך איך להגיע עם סמרטוט. בנוסף, הוא באמת מכיל איזה ממיס כלשהו שמוריד שאריות לא רצויות. התוצאה הסופית: אין שאריות שמן על החוליות או בצידיהן, מה שאומר שאין מה שיצבור אבק/לכלוך תוך כדי רכיבה. זה לא שאני חוזר מרכיבות עם שרשרת מבהיקה, אבל אין כמעט הצטברות של ג'יפה בין החוליות ובין גלגלי השיניים של הקסטה (משוואה פשוטה - שמן + חול = ג'יפה) והניקוי פשוט ומהיר. בקיצור - שמן פיצוץ, רק תדאג להשתמש בו באופן תדיר, כי מניסיוני יש לו נטייה להתייבש אחרי כ-50 ק"מ שטח.

יעקב 471

New member
אני רוכב כביש ככה שהשרשרת אצלי לא כל כך

מתלכלכת.לגבי הדבק לטיסנים החומר (אצטון) משמש במקרה הזה בתור מדלל, לא היית מסוגל להדביק אחרת את הבלזה.עכשיו לגבי השמן, אז ככה, אני משתמש בשמן יבש של פדרוס וידוע לי בדיוק איפה המקום החשוב ששם השמן צריך להימצא. העניין הוא ששמן וממיס ביחד זה דבר והיפוכו ולא מסתדר לי. אבל אם טוב לכם אז בכיף

זו לא הדוגמה היחידה.

יש חומר פופולרי שאת שמו הס מלהזכיר כאן מטעמי כשרות , (שתי אותיות באנגלית, שתי ספרות, מיכל ספריי כחול צהוב...) שמשמש למגוון שימושים טכניים, ומבצע בהצלחה ניקוי(המסת לכלוך) ושימון. הממס מתנדף לאחר הניקוי, ומשאיר אחריו שכבה דקה של שמן שהיה מומס בו. אין שום סתירה, החומר עובד (ונמכר) מצויין, ואם אני הייתי היצרן שלו הייתי יכול להחזיק את מר פדרוס בכבודו ובעצמו כמנקה השרשרת האישי שלי... (אין לראות באמור לעיל המלצה לשימוש בשיקוץ הנ"ל כמנקה שרשרת.)

לא לא ושוב לא ל WD40 !!!

WD40 הומצא בתור מ מ י ס !!! להזכירכם, מדובר על חומר שפותח במקור לשם שיחרור ברגים תקועים ראשי התיבות הם Water displacement כלומר דוחה מיים... כמו כן יש בו ממיס אגרסיבי למדי לשם המסת חלודה שנים הסתובבו שמועות שיש בו גם נפט, החברה מכחישה אבל הריח קצת מסגיר... חפש/חפשו WD40 + BIKE ברשת, ואני מניח שתגיע/ו למסקנה בעצמך/כם...

יעקב 471

New member
מה זה משנה בתור מה הוא הומצא

אם הוא יכול להועיל אז למה לא. כשאני צריך שמון דק , למעביר הקידמי והאחורי אני משתמש ב WD40 'ואחרי שהממיס מתנדף נשארת שכבת שמן דקה ואחרי ניגוב העודפים זה מתפקד מצויין ואני עושה את זה כבר שנים בלי בעיות. ואפילו אם זה מכיל נפט נו אז מה. החומרים שמהם עשויים החלקים באופניים לא רגישים לממיסים (להוציא מקומות שיש בהם גריז ) אפשר גם להתיז על השרשרת רק שהשמן ב-WD40 דק מידי לדעתי . אבל הויכוח הוא לא על כן WD40 או לא WD40 . הרי זה ברור שאם אתיז ספרי כלשהו על השרשרת עצם הלחץ מההתזה וכמות החומר המותז יגרמו לחלק מהג'יפה לצאת וזה לא משנה אם זה WD40 או כל ספרי אחר שמותז בלחץ כולל התזה בלחץ עם צינור מים. אני פשוט לא מאמין שאם אטפטף טיפות שמן כמו שהומלץ כאן זה גם יעיף את הלכלוך וגם ישמן בעת ובעונה אחת. לסיום אומר לכם את השיטה שלי לניקוי שרשרת. אני מפרק אותה מהאופניים מכנים למיכל עם בנזין , נותן לזה כמה דקות לשהות שם ואחרי זה מוציא החוצה שוטף בלחץ מים ומייבש עם לחץ אויר (יש לי מדחס בבית) ואחרי זה משמן .

לא מבין את ההתעקשות סביב WD40

אם היה מדובר בחומר זול, אז היה טעם להתווכח לגבי מידת יעילותו העניין הוא, שמדובר בתרסיס לא זול, שגם נגמר די מהר לי יש בקבוק גדול של שמן יעודי (אקסטרים) ולא קניתי אותו בגלל "פלצנות" החומר פשוט עושה את העבודה, ולעיתים אני כמעט שוכח שיש לי שרשרת על האופניים אני משמן כל 2 רכיבות, ועד עכשיו גמרתי רק חצי בקבוק,במשך כשנה וחצי כלומר, בקבוק שעולה כ 100 ש"ח, מספיק לי ל- 3 שנים זה יוצא כ- 30 ש"ח לשנה - מחיר של ספריי WD 40 גדול שאינו מיועד לעבודה הזאת כלל ועיקר... (ניתן להסתכל גם אחרת - מדובר על מחיר של פנימית עם ג'יפה) העניין הוא, שאפילו בעלי נשקים לא אוהבי את הרעיון להתשמש בו... אנשים קונים אופניים באלפי שקלים, אבל כאשר זה מגיע לשמן, נעמדים על הרגליים האחוריות יתכן ש WD40 אינו מזיק באמת, אבל התועלת שלו בשימון די נמוכה ולא מחזיקה לאורך זמן אם תשתמש פעם בשמן יעודי ותראה את יעילותו (שנשמרת גם לאורך זמן) , לא תחשוב יותר להשתמש ב WD40 מישהו טען שראה בעלי חנויות משתמשים ב WD40 לתחזוקה - זה לא מפתיע, הם מנסים לחסוך כסף כיוון שמדובר על מאות זוגות אופניים לנו יש בסה"כ זוג אחד (או שניים) האם אין לנו אפשרות להשקיע בהם 30 ש"ח בשנה לטובת שימון מתאים?

יעקב 471

New member
העיקשות לפחות מבחינתי היא על סוג החומר

WD40 או לא זה לא הנושא . אני פשוט לא אוהב חשיבה מקובעת וסוחפת שגורמת לאנשים ללכת כמו עדר מבלי לבדוק עובדות לגופן. אני נפגש עם רוכבים שמחליפים שרשרת כל 1500 קמ'(זאת רק דוגמא) כשאני שואל אותם אם בדקו את השרשרת אולי היא עדיין תקינה התשובה בדרך כלל היא: אמרו לי שככה צריך. תנסו משהו אחר אולי יתבררו לכם עובדות חדשות

ניתן להגיע למסקנות דומות לגבי טיפול 15K לרכב

האם אתה "מושך" טיפולים? העניין הוא, ששרשרת עולה פחות מעשירית של טיפול 15K לרכב... אולי יש לך בעיה של תפיסה לגבי חשיבות האופניים ואתה רואה אותם בתור צעצוע שאין להשקיע בו יותר מדי לכן לא נראה לי שאפשר יהיה לשנות את יחסך לעניין כל אחד יחיה עם השקפת עולמו...

למעלה