המלצה לספרות גותית...

magic goldfish

New member
המלצה לספרות גותית...

שלום שלום, מתחשק לי איזה ספר טוב, עם ערפדים ואנשי זאב וסימטאות לונדון החשוכה. טוב, לא חייב לונדון, אפשר גם נתניה נגיד, אבל אני פשוט לא מכיר ספרי אימה טובים שנכתבו על נתניה. אנגלית כמובן הולך, גם אם היא ישנה ומסורבלת (למעשה, אפילו מומלץ כזו). יש למישהו המלצה טובה? (לאלה שכבר הקלידו אן רייס, אתם יכולים למחוק את השורה. היא כבר ברשימה) תודה מראש לעונים (וגם לאלה שלא ענו, וסתם נכנסו כדי להביע הזדהות)

הקלאסיקות כבר ברשימה?

דרקולה? פרנקשטיין? אפשר גם את סידרת רייבלנופ, במיוחד "ערפד הערפילים". הרבה יותר פנטזיה אבל עדיין טוב (אם כי עבר הרבה זמן מאז שקראתי אותו)

magic goldfish

New member
קלאסיקות בהחלט...

פרנקשטיין קראתי (מדהים), ודרקולה (של סטוקר, כן? או שיש עוד אחד?) נמצא ברשימה. איך מאייתים באנגלית 'רייבלנופ', ומה זה?

של סטוקר

את רייבנלופ אני מכיר רק בעברית. זה ספר פנטזיה טהור, אז אל תצפה למצוא שם את לונדון או ניו יורק. סיפור על ממלכה שהיא מעין גהינום ליצורים מקוללים. בערפד הערפילים מדובר על אלף זהוב שהפך לערפד, מה שהופך אותו כנראה לבין הערפדים הבודדים בעלי מצפון. קראתי אותו בגיל 14 בערך, אבל הוא היה אז רמה אחת מעבר לספרי פנטזיה רגילים. הייתי ממליץ לך לקרוא אותו רק אם תשמע המלצה צולבת מאדם שקרא אותו כבוגר, זה יכול לתת לך אינדקציה יותר טובה.

Y. Welis

New member
-> רייבנלופט

אבל הספר נדיר למדי כיום, ולמען האמת הוא בעיקר לצעירים (בגופם, אני חושש). דברים קלאסיים יותר - אדגר אלן פו; 'הנסיכה ברמבילה' (אסופת סיפורים רומנטיים-פנטסטיים); א.ת.א הופמן; האסופה של תאופיל גאוטיה (גם נדיר למדי); 'מנזר נורתאנגר' של אוסטן (התרגום לא משהו), וגם במידת מה שני ספריהן של האחיות ברונטה - 'אנקת גבהים' ו'ג'יין אייר'.

Y. Welis

New member
תודה. אגב הקלאסיקות האמיתיות של

הספרות הזו טרם תורגמו - בעיקר 'מסתרי אודולפו' של ראדקליף ('נורתנאגר' הוא למעשה פרודיה עליו), 'הנזיר' של לואיס וכן ספריו של שרידן. אחד מסיפורי הערפדים הראשונים נכתב אגב ע"י רופא צעיר שהיה ידידו של המשורר ביירון. ביירון עצמו החל סיפור מסתורין משל עצמו (שעוסק במבנה שהתגלה ליד העיר תדמור שבמדבר הסורי), אך לא הספיק להשלים אותו לפני מותו הפתאומי ביוון. גם שלי ידידו כתב על יצורים עלומים (ובנערותו אף כתב שני רומאנים גותיים - שקשה מאוד למצוא כיום, יחד עם המאמר שלו נגד האמונה), אבל כמובן האחת שהתעלתה על שניהם היתה אשתו השניה של שלי, מארי וולסטונקראפט, שבלילה רדוף רוחות של השראה, הגתה את 'פרנקנשטיין'.

של מי זה הנסיכה ברמבילה?

זכור לי במעומעם שהתלהבתי מהכותרת, והתאכזבתי מהספר.

tazmanyak

New member
רייבנלופט נדיר? אתה מתכוון לאנגלית?

בעברית קניתי אותו לפני מספר חודשים אומנם תרגמו רק את החלק הראשון, אבל יש תקווה:)

Arana

Well-known member
מנהל
יצאו כמה וכמה ספרי רייבנלופט

בזמנו, בהוצאת "מיצוב" שהלכה לעולמה ובסופו של דבר כל ספריה מוצאים מחדש ע"י אופוס. את המהדורות של "מיצוב" כבר מאוד קשה להשיג.

Kalla

New member
לדעתי, אוסטן לא מתאימה להגדרה.

הספר שלה הוא פרודיה מאוד שנונה ומשעשעת על ספרות גוטית, אבל לא ספר שבעצמו יכול להיות מוגדר כספרות גוטית או לוקח את הז'אנר ברצינות (אם כי ממליצה מאוד על אוסטן בלי קשר). מי שמחפש התרחשויות מצמררות לא רק בדמיונה הפרוע של הגיבורה התמימה אלא גם בחייה, יתאכזב. דווקא האחיות ברונטה מתאימות הרבה יותר מבחינה זו, וגם "רבקה" של דפנה דו-מוריה. אתגר פו באמת מעולה. כמו כן, יש את "ראיון עם הערפד" של אן רייס ואת "סיפורי ערפדים", ספר ובו 3 סיפורים, אחד מהם "הורלה" המצוין של מופאסאן. ועוד יש ברשותי ספר באנגלית המכונה Three Gothic Novels, שפרט ל"פרנקנשטיין" מכיל את "טירת אוטרנטו" של ואלפול ואת "ואתק" של בקפורד. לא ידוע לי אם קיים תרגום לעברית. כמו כן, יש לי ספר ישן באנגלית המכונה "סיפורי רוחות רפאים" הערוך בידי CUDDON, שגם לגבי התרגום שלו אין לי מידע, שיש בו המון סיפורים מהסוג הזה. שני הספרים הם בהוצאת "פינגווין".

Arana

Well-known member
מנהל
אח, רייבנלופט, איזו נוסטלגיה

קראתי את כל מה שיצא בעברית, בהוצאת "מיצוב" ז"ל. הרמה הלא-אחידה (בגלל הסופרים השונים) היתה די מרגיזה, אבל היו שם כמה פנינים.

גותית + ערפדים

לאו דווקא, אבל ספר טוב (מאד) + אנשי זאב + סימטאות לונדון החשוכה: "שערי אנוביס" / טים פאוורס.

למעלה