המלצה למצבר?

fazer_1000

New member
המלצה למצבר?

לאבא שלי נגמר המצבר בCB1000R שלו מה שגרם לי לחשוב שאולי כדאי לי על הדרך לשקול גם רכישה של מצבר כדי לא להגיע למעמד המרגיז של אופנוע לא מניע וצורך בכבלים. יש המלצות לסוגים של מצברים? חברות? מחירים בערך? וכמובן מי מוכר. יש בארץ מצברי ג'ל והאם בכלל יש בהם צורך אם הטמפרטורות פה לא באמת צונחות אל מתחת ל-0? שווה (אפשרי?) להזמין מחו"ל? תודה לעונים

דני1963

New member
המלצה למצבר

ממליץ בחום על מצבר YUASA. אמנם קצת יותר יקר משאר המצברים, אבל לא מאכזב ומחזיק לא מעט זמן.

biker34

New member
מצטרף להמלצה ליואסה...וכן, ניתן להביא מחו"ל

המחיר לאחר משלוחה ומיסים זול יותר ממצבר שנפ (איכות פחות טובה לטעמי) אותו אתה יכול לקנות בארץ.

ואין בעיה במשלוחה? בגלל שזה מכיל כימיקלים

מסוכנים? והמשלוחה לא יקר בגלל המשקל הגדול? מאיפה קנית? איך נשלח?

biker34

New member
לא היתה לי בעיה במשלוח

למיטב ידיעתי אין מניעה לייבא בטריה ארצה... אבל הבירוקרטיה הישראלית...נפלאות דרכיה. קניתי כמוצר סטנדרטי באיביי...כולל משלוח העלות היתה כ 700 ש"ח. וזה יצא זול יותר ממצבר שנפ אותו חשבתי לרכוש באותו זמן.

עומר TT

New member
תיאורטית

לפי תקנות התעופה האזרחית, אסור להטיס את זה, ואלו לא תקנות של מנהל התעופה הישראלי אלא ה FAA. אבל כנראה שזה באמת לא נאכף כי זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע על הגעת חומרים אסורים להטסה דרך הדואר.

NEO83

New member
מה הייתה הבירוקרטיה?

הבירוקרטיה הרגילה או משהו שונה?

תגדיר בבקשה "קצת".

כי כשאני בדקתי לאחרונה (לפני אולי שנתיים) זה היה הרבה, לפי ההגדרות שלי (בערך פי 2).

Vaderom

New member
לפי מוטו-דיפו

הבדל ממוצע של פחות מ200 ש"ח בין מצבר של יואסה לוולטה. 450 לולטה 9 אמפר*שעה אל מול 590 ליואסה 8 אמפר שעה (אותו דגם בסיסי של מצבר - X9-BS##). כ500 מול 700 בגדולים יותר (12 אמפר*שעה). 40% יקר יותר ליואסה. אאל"ט השנפ קצת יותר זולים מהוולטה, אבל לא באופן מאוד משמעותי. נניח 50% הבדל במחיר. מהנסיון שלי - המצברים של יואסה חיים משמעותית יותר זמן, נוטים הרבה פחות לתקלות ופגמי יצור ועמידים משמעותית לפריקות ומערכות חשמל לא אידאליות.

fazer_1000

New member
אוקיי, איפה קונים מצברים של YUASA?

ומה לגבי מצברי ג'ל? יש צורך? יש בכלל כאלה בארץ?

אין צורך. זה רק עניין של נוחות:

אין צורך לבדוק ולהוסיף מים, אין פליטה של אדים קורוזיביים, אורך החיים גדול יותר בהשוואה למצברים "רטובים". אם במקור האופנוע בא עם מצבר "יבש" ותרצה לשים "רטוב", תצטרך לדאוג להעביר צינורית עודפים (של"יבש" אין ול"רטוב" יש). נ.ב.: לדעתי זה לא ג'ל אלא AGM, אבל כקופסה שחורה זה לא משנה. שניהם מצברים "יבשים" ו"אטומים".

יש חריגים.

יש כלים בהם המצבר אינו עומד אלא שוכב. במקרה כזה אין מנוס ממצבר יבש. אני מכיר לפחות כלי אחד כזה - טימקס.

../images/Emo45.gif במקרה כזה באמת אין ברירה ../images/Emo88.gif

כנ"ל אם משום מה אין מצבר רטוב ש"נכנס" (מבחינת מימדיו) לתא המצבר ו/או מתאים לסידור הקטבים.

גיקסר

New member
אל תתלהב כל כך מיואסה

מה שמגיע מקורי על אופנועים שיש בהם יואסה מקורי, הוא בדרך כלל תוצרת יפן. היואסה שיש בארץ מנסיוני היו מסין כולם בדיוק היכן שמיוצרים וולטה ושנפ. ההבדל היחיד הוא האחריות של יואסה שהוא לשנה. לא שזה שווה משהו מאחר והמצבר של יואסה לא מוחלף בחדש אלא עובר סוג של "רענון" וטעינה מחודשת. אם אני צריך להצביע על כדאיות זהו השנפ מסיבה שהשרות באחריות הוא החלפה במקרה פגום. גילוי נאות- אני מוכר את שלושת הנזכרים ככה שההמלצה מגיעה מנסיון שרות.

דני1963

New member
.....YUASA

אולי יש גם מצברי יואסה תוצרת סין, האמת לא יודע. היואסה הקודם שלי היה תוצרת מלייזיה, לא היה משהו. הנוכחי תוצרת ארה"ב ומחזיק בינתיים יפה. אכן מומלץ או ארה"ב או יפן.

גיקסר

New member
כפי שאמרתי לגבי היפני

הם מחזיקים יותר מהסינים או מלזיה לפי מה שאתה מספר. תכלס לא אמור לקרות מאחר ובקרת האיכות של החברה אמורנ להיות זהה בכל המפעלים.

למעלה