המלצה למטחנת קפה

חלוויר

New member
המלצה למטחנת קפה

שלום רב,

אני מתנצל אם אני חוזר על שאלות שנשאלו כאן. לא מצאתי קישור מתאים באתר. אבל קראתי את המדריך של זה-קפה (סליחה
).

אני מעוניין לקנות מטחנת קפה לצורך הכנת קפה טורקי.

חשבתי לנסות בשלב ראשון מטחנה ידנית - גם בשביל ההרפתקה, וגם בשביל המחיר. (אין לי בעיה לסובב ידית במשך דקה-שתיים, נראה לי דרך לא רעה להתעורר בבוקר...)
האם אני יכול לצפות לקבל טחינה שמתאימה לטורקי ממכונה ידנית?
אם כן, אשמח לקבל המלצות איזה סוג לקנות, והיכן.

תודה.

einat premium

New member
המלצה

שלום לך !
נכנסה כרגע לשוק מטחנת CM70 המגיע עם דיסקיות כיוון .
המטרה בדיסיקיות היא לתת להגביהה את הסכין ועל ידי כך לתת טחינה דקה יותר .
המטחנה באה עם אפשרות טחינה לידית חליטה(למכונה ) ואו ישירות לכלי איסוף .
את שאר הפרטים אשמח לשלוח לך בהודעה
בהצלחה

חלוויר

New member
המלצה

אני מחפש משהו צנוע יותר. הצריכה שלי היא שתי כוסות קפה ביום. כאמור: קפה טורקי (מבושל על פינג'אן).
אני מעדיף מטחנה ללא מיכל אחסון לפולים. וגם ללא חלוקה: לטחון מנה אחת ולהעביר לפינג'אן, וזהו.

תודה,

shacharba

New member
מטחנת קפה - המלצה

לאחר מספר ימים של בירורים וניסיונות קניתי את ה- lelit של קופי טק אינג' ואני מרוצה מהתוצאה, לפני כן השתמשתי בסאקו עד שהיא התעייפה (שירתה אותי 15 שנה !!!).
אם אתה בעיניין של קפה ממליץ לקנות משהו טוב שישרת אותך שנים ויתן תוצאה טובה, פשרה על בינוניות רק מאכזבת.
ממליץ לחפש בפורום על ביקורות הסטוריות על סוגי המטחנות ותלמד הרבה

Yehuda Badihi

New member
לטורקי צריך טחינה דקה. הידנית לא תטחן לך

מספיק דק. הלליט תעשה עבודה מצויינת - תטחן דק מאד ומדוייק. אבל,,, הטורקי אמנם רוצה דק אבל פחות חשוב לו הדיוק אז קצת חבל להשקיע במטחנה כמו לליט אם כל מה שאתה שואף לו בזמן הקרוב הוא קפה טורקי. אני הייתי ממליץ לך על איזו דלונגי עם להבים במחיר של פחות מ200 ש"ח. ראה כאן.

חלוויר

New member
נכון, כל מה שאני שואף לו זה טורקי...

יש לך קצת יותר פרטים על הדלונגי? חיפוש באינטרנט העלה מפרט מאד דל. הייתי שמח לדעת בהיבטים האלה:

1) רעש
2) קלות ניקוי, וחילוץ הקפה
3) אמינות ותחזוקה
4) הזמן הדרוש כדי להגיע לטחינה דקה לטורקי

תודה.

Yehuda Badihi

New member
תשובות

1. סביר מאד
2. קל מאד
3. אמינה מאד
4. תלוי כמה מנות. 15-30 שניות.
5. הכי זולה למשימה
אל תתפתה למטחנת להבים זולה יותר - אלו הן מטחנות תבלינים שרק נראות דומה אבל לא עושות את העבודה אותו דבר. מניסיון.

ואם בכל זאת מטחנה ידנית...

הגיעו למלאי מטחנות מעולות ידניות עם גוף עץ וסכינים קוניים שניתנת לכיוון וטוחנות דק עד רמת פודרה, מבית היבוא של חברת נני (מאורו).
שעולות 199 ש"ח. היתרון: ידני, זול, אמין קל לתפעול. החסרון איטי מאוד.

לגבי הצעתה של קודמתי לגבי גראף CM80 תוצרת יענו גרמניה(סין), מטחנה נוחה עם סכינים קוניים במחיר יחסית סביר, מעולה לאנשים ששותים סוגי משקאות קפה מגוונים מפילטר, דרך אספרסו ומקינטה ועד שחור רק שאתה צריך לשקול תועלתיות לגביך, המטחנה עולה כמה מאות שקלים.

לגבי המטחנה שיהודה הציע, המטחנה פשוטה וזולה באופן יחסי, אמינה קלה לשימוש ולמי ששותה קפה שחור בלבד או פילטר בלבד , נותנת פתרון טוב ויעיל.

ועכשיו תורך לבחור לפי הצורך שלך.

חלוויר

New member
ואם בכל זאת ידנית...

קודם כל תודה לכל מי שענה.
נראה לי שאתלבט עוד קצת בין המטחנה שיהודה הציע לבין המטחנה הידנית.
פסח שמח לכולם.

למעלה