המלצה לבוסטר

Kfitzi

New member
לפי הניק ניים - הבחור כאן

מנגן עם יותר מידי גיין בשביל לקבל השפעה משביעת רצון מכפתור הווליום. קלין בוסט טוב אמור לעזור לך. עכשיו בגלל שאתה מנגן בחדרי חזרות על מגברים לא קבועים ועל סטים משתנים... תוצאת סאונד מפילה מהרגליים אתה לא תקבל. אבל יותר ווליום ברגעי הסולו אתה כן. יש כמה פדאלים שיוכלו לעזור לך. אם כל שברצונך לקבל יותר ווליום - הייתי שם את פדאל הבוסט - אחרי הדיסט. מכוון אותו על בוסט ממש קטן - ודורך עליו לפני כל סולו. לדעתי? חפש פתרון אחר - כי כשיהיה לך מגבר טוב בבית, אתה תרצה בוסטר שיעבוד איתו בצורה יפה... וזה מאוד תלוי מגבר. לכן, אם אין לך מגבר קבוע, יהיה לך קשה להביא בוסטר שיוציא ממנו את המקסימום. אם כל מה שאתה רוצה זה לפתור את הבעיה שלך כרגע, אז תברר מחירים של : סימור דאנקן פיקאפ בוסט (שיש לערן) זאק ווילד אמ אקס אר - ווילד בוסט. ואני מניח שיש ברעש געש עוד אי אלו קלין בוסטרים. תלוי בתקציב שלך. אתה צריך קלין בוסט (אחד שלא צובע כמעט את הסאונד) שנטו יגביר לך את הווליום.

yehuda kotton

New member
זה היה בצחוק כמובן

לא ראית שחייכתי כאשר כתבתי? לגופו של עניין הבוסטרים למיניהם טובים רק במידה ויש מספיק הדרום בכניסה למגבר. עם מגבר אחד וההליום יעלה ועם מגבר אחר פשוט יהיה יותר דיסטורשן. בנוסף לכך, הבוסטרים לא ממש נותנים פתרון לסאונד ליד, הלא סאונד ליד טוב זה לא סאונד ריפים טוב שהוסיפו לו ווליום, זה חיה אחרת שדורשת eq שונה, ומבנה גיין שונה. סתם להוסיף ווליום לאותו סאונד זה לא פתרון.

RoieL

New member
../images/Emo6.gif

השורה הראשונה פשוט הצחיקה אותי

MasteOfPuppets

New member
חשבתי דווקא על איקולייזר

שאני בעצם יעלה בו את הווליום רק ואת המיד מה אתה אומר על האיקולייזר של דן אלקטרו, אני יכול לקנות מאיי ביי אחד בזיל הזול

MasteOfPuppets

New member
אני מנגן על מגבר קבוע

לחזרות אני מביא את המגבר שלי, פרונטמן 100 וואט (פנדר)

Kfitzi

New member
אני חושב שאתה יכול להסתדר גם עם הפדאל

שיש לך. תכוון את ה COLOR ל OD. את הדרייב לממש נמוך (2-4) את הטון, תשאיר בערך באמצע (אתה יכול לכוון ככה שישמור כמה שיותר על האופי המקורי) ואת הלבל - לפי כמות הווליום שאתה רוצה. את כל זה - תשים אחרי הדיסטורשן שלך. זה יכול לעזור.

MasteOfPuppets

New member
אז ככה, ניסיתי ו..

זה משנה לגמרי את הסאונד, הדיסטורשן שלי מאוד כבד, עם מיד מאוד נמוך והos פשוט משנה את זה לגמרי

נצל"ש

אפקטים מחברים בסדר מסויים? יש לי וואה וואה ודיסטורשן איזה מחברים קודם?

MasteOfPuppets

New member
כעיקרון

גיטרה -> וואה -> דיסטורשן -> מגבר אבל תנסה ב2 הדרכים ותשמע איך שמתאים לך

אפשר לדעת

למה זהו הסדר? והאם הסדר משנה את הצליל בצורה משמעותית? (אם בכלל)

yotamn9

New member
זה לא משנה

זה עניין של טעם. כל סדר נותן סאונד טיפה שונה. תראה מה אתה מעדיף.

MasteOfPuppets

New member
יש לי כמה אפוציות:

א. לקנות אקולייזר של דן אלקטרו ב. לקנות קומפרסור של דן אלקטרו (יש לו כפתור level) ג. לקנות את הבוסטר של אלקטרו הרמוניקס הLPB 1 ד. לקנות sd 1 של בוס מה אתם אומרים? כל הסימור דנקנים יקר לי מידי

cyber2200

New member
אני חייב לשבור את הקטע..

תגיד יכול להיות שאתה מנגן משהו לא נכון? או שמשהו אתה לא עושה טוב באיך שאתה מנגן? בחיים לא ניתקלתי בבעיה כזאת או שמעתי על מישהו שנתקל בבעיה כזאת. גיטריסט טוב גם עם מנגנים על שתי אקוסטיות נותן סולו שישמע טוב, חזק וברור ביחס ללווי.

MasteOfPuppets

New member
כעיקרון

אין פה מה לנגן טוב, אם גיטרה X וגיטרה Y באותה עוצמת ווליום אין סיבה שאת הסולו ישמעו יותר חזק, עם גיטרות אקוסטיות יותר קל לשלוט בווליום כי ככל שאתה פורט יותר חזק ככה ישמעו יותר חזק, ובסולו פשוט אפשר לנגן יותר חזק, עם חשמליות זה לא ככה, לא עם דיסטורשן בכל אופן

נכון חלקית

יש פיקאפים מסויימים שהם יותר דינמיים, וכן אפשר לשלוט בעוצמת הסאונד לפי הפריטה. פול גילברט אהב לעשות את זה. זה לא יותר מדי קריטי אבל זה פלוס גדול אם שולטים בזה

cyber2200

New member
בכל מקרה לא ניראה לי שבוסט זה רעיון טוב..

זה ידחוף גיין, ומשהו יגיע ל"רוויה", או הפדאל (אם הבוסט הוא לפני הפדאל) או המגבר. מה שעומר שיתווסף עוד איזה שהוא סוג של Over gain, או דיסטורשן או אובר דרייב, תלוי בציוד. הפתרון היחיד לדעתי הוא פדאל ווליום, או להנמיך את הגיטרה בכל הקטע ולהרים רק בסולו. ועוד פעם, לדעתי זה מיותר. תנגן יותר חזק. לחשמלית יש טווח דינמי יותר קטן מלאקוסטית אבל עדיין יש לה תווך דינמי מספיק.

למעלה