המלצה חמה

Harrington

Well-known member
מנהל
מי שמעוניין לראות ראיון מעניין ובין השאר להבין משהו בעניין הטענות שהחילוניים תמיד נדרשים לוותר לדתיים וכו', שינסה לאתר ראיון עם זוג 'מעורב' מתוכניתו של אמנון לוי מהיום (20/12/20). שווה צפיה ואולי מנתץ כמה אמונות שיש לאנשים שלא ממש מכירים אבל אוהבים/נוהגים לבוא בטענות על כל מיני דברים.

עריכה: בתגובה של אור גינאל מ11:28 ב21/12/20 יש קישור לראיון.

נערך לאחרונה ב:

משתפרת1

Well-known member
מי שמעוניין לראות ראיון מעניין ובין השאר להבין משהו בעניין הטענות שהחילוניים תמיד נדרשים לוותר לדתיים וכו', שינסה לאתר ראיון עם זוג 'מעורב' מתוכניתו של אמנון לוי מהיום (20/12/20). שווה צפיה ואולי מנתץ כמה אמונות שיש לאנשים שלא ממש מכירים אבל אוהבים/נוהגים לבוא בטענות על כל מיני דברים.
הריגטון? שאתה תאמין לתקשורת? הגיעו ימות המשיח

Harrington

Well-known member
מנהל
הריגטון? שאתה תאמין לתקשורת? הגיעו ימות המשיח
א. הלוואי והגיעו.
ב. אני אכן מאמין שאנחנו ערב בואו של המשיח.
ג. מדובר בראיון. למנחה אני לא מאמין בגרוש (ויש לי על מה להתבסס בדברי אלו). אבל כשהוא מראיין שני אנשים שמדברים בעצמם? מעולם לא אמרתי שאני לא מאמין לדברים כאלו. אלא אם כן זה רעיון ערוך, מצב כזה לא שונה מבחינתי מלשבת בעצמי ולשוחח עם האנשים המתראיינים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
ואיפה הקישור לאותו ראיון?

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אם היה לי מן הסתם הייתי מצרף. בהיעדרו ציינתי באיזו תוכנית מדובר, על-מנת שכל אחד יוכל לאתרו לבד (בהנחה שהוא מצוי ברשת).
תשמע, זה לא עובד ככה.
כשאתה שם ברשת את המונח "אמנון לוי" ואני שמתי...
אתה יודע איזה מטען של ידיעות וסרטונים נופל עליך?
אפילו שהוספתי את התאריך הנדון.
למה שלא תנסה לעשות לנו את החיים קלים יותר ותואיל בטובך להביא סרטון?
במקום לשלוח אותנו לחפש מחט בערימת אי נחת.

Harrington

Well-known member
מנהל
תשמע, זה לא עובד ככה.
כשאתה שם ברשת את המונח "אמנון לוי" ואני שמתי...
אתה יודע איזה מטען של ידיעות וסרטונים נופל עליך?
אפילו שהוספתי את התאריך הנדון.
למה שלא תנסה לעשות לנו את החיים קלים יותר ותואיל בטובך להביא סרטון?
במקום לשלוח אותנו לחפש מחט בערימת אי נחת.
תוכנית "שש עם" או משהו כזה. זה לא שאני בכוונה לא מביא לך סרטון. פשוט אין לי :). בגוגל אני מניח שאתה טוב יותר ובוודאי שלא פחות ממני וכנ"ל האחרים כאן. לכן פתחתי את זה כך.

עריכה: רואה כעת שאור גינאל מצא והביא קישור. ראית?

אור גינאל

Well-known member
אתה מתכוון לזה ? מדקה 20:55
על זה נאמר "המוציא על חברו עליו הראיה" מי שעשה את השינוי בחייו הוא הבעל, והוא זה שצריך לשבת עם עצמו ולבדוק מה חשוב לו יותר .
לפי ההתרשמות שלי מדובר באפיזודה זמנית שהתחילה כארבע שנים לאחר הנישואין.
האישה נתקעה באמצע החיים עם הילדים ולא מצליחה למתן אותו וחייבת ללכת לפי הראש של בעלה.
בעיקרון זה לא מקרה מייצג לנושא של ויתורים בזוגיות בכלל או בפרט במקרה המוצג.

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אתה מתכוון לזה ? מדקה 20:55
אכן כן. תודה על האיתור.
על זה נאמר "המוציא על חברו עליו הראיה" מי שעשה את השינוי בחייו הוא הבעל, והוא זה שצריך לשבת עם עצמו ולבדוק מה חשוב לו יותר .
ואם אני זוכר נכון, בדיוק כך הוא מתאר (או שזאת הייתה היא?) שהוא עשה או שהם עשו. כל אחד לעצמו מן הסתם, אם כי המונח שהבאת לא ממש קשור לעניין בעיני :).
לפי ההתרשמות שלי מדובר באפיזודה זמנית שהתחילה כארבע שנים לאחר הנישואין.
האישה נתקעה באמצע החיים עם הילדים ולא מצליחה למתן אותו וחייבת ללכת לפי הראש של בעלה.
היא מתארת משהו אחר לחלוטין. מקווה שתסלח לי אם אומר שדבריה של האשה עצמה אמינים עלי יותר מדעתך כזר משקיף מהצד.
בעיקרון זה לא מקרה מייצג לנושא של ויתורים בזוגיות בכלל או בפרט במקרה המוצג.
לא הבאתי את זה דווקא לוויתורים בזוגיות. התקיימו כאן בעבר (כשהקומונה עדיין הייתה סגורה) לא מעט דיונים בשאלת ויתורים בין דתיים לחילוניים. אני טענתי בדרך כלל שמדובר בעיקר בכבוד הדדי ובסובלנות. אחרים טענו שהדתיים בהכרח מנצלים והחילונים בהכרח מוותרים. מתוך מחשבה על דיונים אלו הבאתי את הראיון (ליתר דיוק, פתחתי את השרשור ואתה הבאת את הראיון :)).

שמלת תחרה1

Well-known member
לא צפיתי בתוכנית, אבל היום נתקלתי במעין כפיה.
רציתי להכנס לרשת וקטורי, השומר רצה שאשים בגד על המכנס, סרבתי לא נתן לי להכנס, אמרתי הפסד של הרשת ונכנסתי למגה.
שואל היכן הכפיה?
לא קניתי בחנות שרציתי, כפה עלי לקנות במקום אחר, אם הייתי נכנסת היה כופה עלי לשים בגד על המכנס.

Harrington

Well-known member
מנהל
רציתי להכנס לרשת וקטורי, השומר רצה שאשים בגד על המכנס, סרבתי לא נתן לי להכנס, אמרתי הפסד של הרשת ונכנסתי למגה.
שואל היכן הכפיה?
לא קניתי בחנות שרציתי, כפה עלי לקנות במקום אחר, אם הייתי נכנסת היה כופה עלי לשים בגד על המכנס.
א. ממליץ שתצפי בראיון. יש קישור בפוסט של אור גינאל.
ב. אכן כפיה מה שאת מתארת, אבל בעיני כפיה לגיטימית. מאחר ועומדות בפנייך אפשרויות נוספות (בניגוד למשל לבית חולים ל"ע וכדו'), הרי שבעל הרשת צריך להיות מורשה לקבוע דברים כאלו והלכה למעשה לא מדובר בכפיה אמיתית.

אור גינאל

Well-known member
שואל היכן הכפיה?
משום מה היה נדמה לי שכל הזמן את עם שמלת תחרה.

מקסים 45

Well-known member
החילונים מוותרים לדתיים?
אם כן זה מהסיבה שהם מכבדים את הדת.
תראה איך חילוני חובש כיפה כשהוא נכנס לבית העלמין, אולבית הכנסת, או בזמן חופה, ברית, שום וויתור אלא רצון להתחבר לדת אימו.

משתפרת1

Well-known member
החילונים מוותרים לדתיים?
אם כן זה מהסיבה שהם מכבדים את הדת.
תראה איך חילוני חובש כיפה כשהוא נכנס לבית העלמין, אולבית הכנסת, או בזמן חופה, ברית, שום וויתור אלא רצון להתחבר לדת אימו.
יש בין החילוניים כאלה שמכבדים את סביבתם.
אני חילונית לגמרי. כשאני מגיעה לבית כנסת (לעתים רחוקות מאד, כאשר מישהו שחשוב לי עולה לתורה, למשל) אתלבש בצורה מתאימה (טוב, אינני הולכת עם מחשופים גם אופן רגיל, אבל לכבוד בית כנסת אלבש חצאית). כשאכנס לבית של חברים שומרי מסורת אנהג לפי כללי הבית שלהם. כשמגיע אלינו מישהו דתי אגיש כיבוד ושתיה מאריזות מסחריות (לא משהו שאני הכנתי) בכלים חד פעמיים, כדי לא לגרום לאורח שלי אי נוחות.
גם במקומות לא יהודיים (ביקור בכנסיה או במסגד) או במקומות תרבות (מוזיאון, אולם הופעות) אני נוהגת לכבד את כללי המקום. בחוויה שלי- כשאני נותנת כבוד מתיחסים אלי בכבוד.

Harrington

Well-known member
מנהל
אני חילונית לגמרי. כשאני מגיעה לבית כנסת (לעתים רחוקות מאד, כאשר מישהו שחשוב לי עולה לתורה, למשל) אתלבש בצורה מתאימה (טוב, אינני הולכת עם מחשופים גם אופן רגיל, אבל לכבוד בית כנסת אלבש חצאית). כשאכנס לבית של חברים שומרי מסורת אנהג לפי כללי הבית שלהם. כשמגיע אלינו מישהו דתי אגיש כיבוד ושתיה מאריזות מסחריות (לא משהו שאני הכנתי) בכלים חד פעמיים, כדי לא לגרום לאורח שלי אי נוחות.
גם במקומות לא יהודיים (ביקור בכנסיה או במסגד) או במקומות תרבות (מוזיאון, אולם הופעות) אני נוהגת לכבד את כללי המקום. בחוויה שלי- כשאני נותנת כבוד מתיחסים אלי בכבוד.
להשקפתי אם כולם היו נוהגים כך במקום לקבוע את התנהגותם על-פי 'מותר לי' ו/או 'אסור לו', העולם היה נראה אחרת.

שמלת תחרה1

Well-known member
כשאת מכבדת את האחר, תחילה את מכבדת את עצמך.:)

למעלה