המלצה חמה לכולם..

המלצה חמה לכולם..

לפני שפונים למאגיה רצוי ללמוד להבדיל בין טוב לרע,לפעמים גם כשרוצים לעשות משהו טוב מה שעושים בלא ידיעה זה רע..

אין טוב ואין רע??

אז מה יש?איך את יכולה להחליט החלטות בחייך אם אין טוב ואין רע? איך תחנכי את הילדים שלך אם לא לטוב או לרע? תחשבי על מה שאמרת עוד קצת... אם תרצי דוגמאות לטוב או לרע ולבחירה ביניהם אשמח לתת..

RainBird

New member
וכמובן שצריך לשקול את המימרה הבאה. "לרשע פנים רבות, הגרועות ביותר שלו, הן פני הצדיקות." לדוגמא, רבים יקראו למזוזות מאגיה. ולתפילות מאגיה. ולמחשבות רבות עוצמה מאגיה. זה לא הליך שקורא שלא בדרך הטבע. המאגיה קיימת בכולנו, מכשפים רק יודעים לעבוד איתה בצורה ממוקדת יותר. ארדן.

Bastet

New member
תלוי איך מגדירים טוב ורע...

לדעתי ההמלצה קצת תחת סימן שאלה כי רבים מגדירים בצורה שונה טוב ורע...

ההגדרה הכי נכונה היא לדעת הכלל..

נכון שקשה מאד לקבוע מה טוב או מה רע..ולהגדיר אותם.. לכן צריך ליחס אותם לדעת הרוב לדוגמה, במלחמות חושבים שעושים משהו טוב כל אחד לעמו אבל הרג בכללי הוא רע... וכו'..

RainBird

New member
חוץ מלהרוג את "החוטאים" או אלו שאתה לא מקבל? טוב ורע הן הגדרות מגבילות שמשמשות אנשים שאין להם מושג וחצי מושג בתמונה הגדולה שכוללת הרבה דברים מעבר להבנה האנושית הבסיסית. נסה לחשוב על זה במדיטציה הקבלית הבאה שלך. מר "אורגדול". ארדן.

אך הבורות..חלק 2

כנראה שכתיב ללא ניקוד לא מספיק ברור תקרא שוב את שרשמתי .."מר מתוק"

סייג לחוכמה - שתיקה!

בן אדם שהוא שטחי יגיד שהרג = דבר רע. אפשר לפרש הרג בהרבה דרכים חיוביות. לא חושב שאני צריך להרחיב.. אין דבר כזה "בכללי" הכלל בנוי מהפרט (פרטים רבים), אי אפשר לספור את מספר הפרטים החיוביים ומספר הפרטים השליליים. כל יום אפשר למצוא עוד ועוד דברים שליליים או דברים חיוביים, בייחוד שהנושא פתוח לתגובות של הרבה אנשים בעלי הרבה מחשבות ופרספקטיבות. והנה.. זוהי דעתי.

.m

New member
הדרך לגיהנום רצופה כוונות טובות

אבל גם הדרך לכוונות טובות רצופה גיהנום
אני מבינה לחלוטין את כוונתו של אורגדול, והיא נכונה בעיני, אך המושגים "טוב" ו-"רע" הם מושגים שיפוטיים, שאינם אבסולוטיים, ולכן הם בעיתיים. אולי הייתי מחליפה את המילה "טוב" במילה "הרמוני"...
mai

יפה-טוב להרמוני..ראי תגובה קודמת..

זה בדיוק העיניין הטוב והרע הם לא רק מושגי שיפוט הם תכלס עובדות בשטח,יש טוב ויש רע וזה לא משנה באיזה שפה או הגדרה שמים אותם החוכמה היא לבחור ביניהם..

צודקת

הכל עניין של נקודת מבט. בשר וחלב זה רע? תשאל יהודי מסורתי והוא יגיד שכן. תשאל פולניה נוצריה שמכינה בורשט עם שמנת ובשר גולש, והיא תגיד לא.

למעלה