המלצה בשלבים

crazyflower

New member
עבודה יפה מאוד

דילול ציפור גן העדן - נהדר הרבה יותר נעים לעין

nony11

New member
לקינוח

הערות: ראשית, אני יודע שזו כניסה "מלוקקת", אך זהו סגנון הגינה וזו בחירת הלקוחה. שנית, העבודה מתבצעת בעזרת סכין חיתוך גדולה (סכין מטבח יצוקה גדולה - כלי עבודה שהולך איתי תמיד). שלישית, הבשמת בכלים, משאבת דשן, מפנה מזרחי. רביעית, אני חוזר על ההמלצה לשתול בשמת בספטמבר ן.

talia olav

New member
שתילת בשמת

שלום! אני בדרך כלל מהסמויים הנהנים מהפורום המקסים הזה! לגבי שתילת בשמת - יש לי עתה ייחורים של בשמת שהצמיחו שרשים בכוס מים. מנסיון העבר הכושל שלי בעניין זה, לאחר השתילה החלק התחתון של הגבעול הרקיב מהלחות שבעציץ. יש עצה? תודות ט-א

רחל5

New member
בטח מחפש שורשים

(ואיפה אפשר למצוא שורשים אם לא בפורום גינון...?)

nony11

New member
בטח שעכשיו

עכשיו עונה מצוינת לבשמת. קנה עכשיו ושתול בשמש מלאה, יחזיק עד מאי, תלוי בקרינה. אם תוכל במאי להעביר את השתילים לחצי צל - הם יחיו לנצח. לגבי ייחורי בשמת - אין לי מושג, מנסיוני, רקבון צוואר השורש בבשמת - ללא תקנה. ן.

גבי 26

New member
תודה נוני, אני../images/Emo68.gif

חשבתי בשמת זה משו אחר, אז רכשתי כמה יחידות, שלא יחסר... קניתי בעצתך גם את ספריי הזפת, באוטו דיפו, לעציצי החרס.

רוּפֵן

New member
../images/Emo45.gif אכן הבשמת מהקיץ התחילה להתעורר

פרחים ראשונים החלו להופיע. ו...nony כל הכבוד על הטיפול והעיצוב של ה'ציפור גן-עדן'
דרושה, במקרה כזה, עין טובה ו"עתידנית".. לראות את הסוף ..בהתחלה, עם כל הבלאגן..! הרבה גננים חובבים ובייחוד מתחילים, עומדים דקות ארוכות מול עץ / צמח, עם הדילמה.. "...מה לחתוך..?! מה להשאיר ?!" יופי של עבודה !

nony11

New member
אוהו כמה אתה צודק.

גם אני עמדתי הרבה זמן עם ה"לחתוך או לא לחתוך". המסקנה - לחתוך. תפקידו של הגנן הוא לראות לטווח היותר רחוק. נכון, שלפעמים בעל הגינה צריך להישאר תקוע עם שיח חצי עירום, לפעמים הוא אפילו מתרגז, אבל חייבים לעשות את מה שחייבים לעשות. בטח שהיו לי נפילות, היו לי כמה גינות שכמעט זרקו אותי בגלל גיזומים מקצועיים. אבל בטווח הארוך - זה בסדר. כיום אני משתדל ככל יכלתי ליידע את הלקוח מה צפוי לו לפני הגיזום. אבל זה בסדר. גם היום יש נפילות. ן.

talia olav

New member
אבל איך לשתול את היחורים ולטפל

בהם כך שהרקבון לא יווצר כלל?

למעלה