המלצה בשלבים

r66

New member
שיו....עבודה טעונה מאוד מאוד....

מצד אחד זה כיף לראות שהגזע "חי" מצד שני החישוף, הצבע העז האדום, כאילו שאני פוצעת אותו ובנוסף לזה עם כל נעיצת סכין זורמות כמויות של טיפות כאילו הוא בוכה
קורע לב אבל יופי שהוא חי
ניקיתי את הגזע הראשון שהייתי בטוחה שהוא מתייבש ויום אחד יפול לנו על הראש
צריכה רק ייעוץ אם צריך להוציא את ה"בנים" כי זאת ממש משימה בלתי אפשרית, לדעתי. וזותי רק ההתחלה לה לה

nony11

New member
בוקר טוב

אומר לך מה אני עושה. אני משאיר רק את הגזעים הגדולים המפותחים. וגם מאלה, כאלה שלא שייכים, שגדלים קרוב מידי לחברים שלהם או שסותרים את הצורה הכללית של השיח שנפרש, אני מוציא. כל מי שהעלים הירוקים שלו מתחילים מהקרקע - יוצא. אחר כך, אני פשוט יורד על הברכיים וחותך בגובה הקרקע (חשוב) את כל השאר. יש לפעמים גזעים ישנים, מעוצים, או סתם גזעים שלא שייכים, שאני משתמש במסור שרשרת להסיר אותם. אני מקפיד לנקות מה שיותר קרוב לקרקע ומה שיותר ביסודיות, הכל עם הסכין המפורסמת, הקפידי לשמור עלייה מושחזת. שלב ב הוא נקיון הגזעים שנשארו. עם הסכין, אני מתחיל מלמטה. אני מחגר כל עלה יבש בעיגול בתחתיתו צמוג לגזע, והעלה נושר. צריך גם להוריד את הפרח היבש שמסתתר מאחורי כל עלה כזה. כך אני עולה במעלה הגזע (בדרך כלל צריך סולם לשלבים הסופיים), עד שאני מגיע לעלים הירוקים והיפים. זהו פחות או יותר. עם הזמן, למעשה - מהר מאוד, הסטרליציה מוציאה ילדים חדשים, ופה צריך להחליט. אפשר לנקות אותם, ואפשר לגדל 3 4 חדשים שיהוו את דור ההמשך. ן.

r66

New member
אהה...יופי תודה רבה

השתמשתי בסכין מטבח רגילה. דוקא יש לנו מיוחדת כזאת שבעלי השתמש בה באלסקה כדְייג לובסטרים, אבל אני מפחדת ממנה. ולגבי החיגור - קצת פחדתי שאחתוך גם את הגזע, אז תפסתי כל עלה ולאט לאט מסביב.... יש לי עוד 6 כאלה. אסתער (או נסתער) עליהם במרץ. המון המון תודות

למעלה