המלצה בנוגע ללופר (looper)

SMaLP

New member
המלצה בנוגע ללופר (looper)

שלום, ברצוני לקנות לופר. לפני שאני נוסע, בודק וקונה לופר אשמח להתייעצות ומיקוד בנושא. התקציב המדובר הוא עד כ-800 ש"ח יד שנייה. הבנתי שיש כמה דגמים מובילים בשוק שאני צריך לבדוק, ביניהם של בוס (RC-2+RC-3) ושל דיג'יטק (jamman solo). האם יש לופרים נוספים שכדאי לבדוק אותם? אשמח לשמוע חוות דעת איזה לופר הכי מומלץ לדעתכם? ומדוע? ראיתי בשרשור הקודם בנושא שאמרו כי RC-3 "ידוע כי יש לו בעיות רעש" בשרשרת... יש עוד דברים שכדאי לדעת? בעקרון הקרטיריונים שהייתי רוצה בלופר זה: א. להכניס כרטיס זיכרון. ב. מכונת תופים. ג. תפעול פשוט וקל לשימוש (קריטריון גמיש...), כולל בהופעות. ד. אפשרות להעברה מהלופר למחשב ומהמחשב אל הלופר (הכנסה והוצאה של לופים ושירים) ויכולת שמיעת הלופים במחשב. ה. עדיפות לטאפ טמפו (לא חובה..). אשמח להמלצות ללופרים שעונים פחות או יותר על הקריטריונים... תודה רבה מראש!

EvilPizza

New member
בדקת את הG3 של זום?

מבחינת דימוי מגברים הוא נורא ואיום ומבחינת אוברדרייבים מאכזב ומציק אבל ו- אבל ענק יש לו אחלה לופר של דקה, הוא מתמשק עם סוג של קיובייס ומגיע עם מכונת תופים. יש לו קוונטייזיניג ופריסטים והאפקטים הרטובים שלו ממש אחלה.

SMaLP

New member
הוא יכול רק דקה?

או שהוא מסוגל להקליט יותר זמן? בגדול הרעיון הוא, שבעתיד אוכל להקליט שיר שלם אפילו דרך הלופר, כלומר לחבר דרך הלופר גיטרות, תופים חשמליים, קלידים ואולי אפילו שירה אם אצליח... הייתי מעדיף שגם הלופר יהיה פחות או יותר בגודל של פדאל-פדאל וחצי סטנדרטי (בגודל הג'מאן סולו של דיג'יטק או קצת יותר גדול) עקב שיקולי מקום בפדאלבורד. תודה על התגובה!

EvilPizza

New member
למיטב ידיעתי, אפשר לחבר אותו למחשב

ולהקליט כמה זמן וכמה ערוצים שרק רוצים. המכשיר מתפקד בתור כרטיס קול. זה נחמד לעבודה בבית אבל לא להופעות אלה אם אתה יודע איך להשתמש בציוד מודלינג בצורה נכונה.

SMaLP

New member
נראה לי שאם הוא פחות פרקטי לאימונים אז

אז הוא פחות רלוונטי אבל תודה על ההצעה... יש לך ניסיון עם הלופרים האחרים (RC-3, RC-30, ג'מאן של דיג'טיק (הסולו והגרסא היותר גדול עם שני הפדאלים))?

SMaLP

New member
אם הוא פחות פרקטי להופעות אז הוא לא רלוונטי**

EvilPizza

New member
לא עפתי ממנו בתחום המודלינג

אבל בשביל המחיר שלו הוא אחלה מכשיר אימון.

pril

New member
איפה ראית?

נראה שעדיין לא נמכר בארץ? (לא שכדאי לקנות כאן. Zoom ממש לא מתומחרים הגיוני אצלם.)

pril

New member
כבר הספקת לעבור עליו? :)

אני חושב שהוא הופיע כאן רק בימים האחרונים? המחיר לא גרוע כל כך, אבל עדיין לא משהו. 900 היה יותר סביר, אבל גם כך, אפשר בקלות למצוא 10-20% הנחה, ואני משער שגם פחות מ-50$ משלוח בגלל שהוא קטן?

EvilPizza

New member
כן, חפרתי על המכשיר לא מעט

מדובר בקופסא בגודל של קופסאת נעליים +- והוא לא שוקל יותר מדי בגלל שהוא אמור להיות pedal board friendly. זה הטייק של זום על הM9 של ליין 6. עם הנחה סטנדרטית בכלי זמר אתה יכול להוציא אותו גם בפחות מהמחיר מחירון זה ברור.

SMaLP

New member
במחשבה נוספת,

לא פוסל קניית לופר אפילו בקצת יותר כסף (יד שנייה), כאשר אוכל לחבר מיקרופון ואפילו תופים אלקטרוניים וקלידים בלי צורך לחבר ולנתק ולחבר מתאמים כל הזמן שיתאימו לכבל PL של גיטרה... ראיתי שהג'מאן הגרסא קצת יותר גדולה עונה על הדרישות וגם הRC-30 שיש לשניהם חיבורי מיקרופון ועוד כניסות וכו'.. מישהו מכיר אותם? יודע כמה פריסטים של תופים יש להם? ואיזה סגנונות? איזה מהם מומלץ? שוב תודה על התשובות עד כה, מעריך את זה!

arch23

New member
היחיד שעונה לכל הדרישות שלך

כולל כרטיס זכרון, תופים, טאפ, מחשב, גודל ומחיר הוא ה-jamman solo. כל השאר עונים חלקית בלבד.

SMaLP

New member
לjamman solo אין אבל תופים ממה שהבנתי..

מהתכתבות עם החברה במייל, שאין ממש מערכת תופים שמנגנת ליווי אלא יש טמפו שפשוט נשמעים כמו תופים... מישהו יודע אחרת?

arch23

New member
לא ברור לי למה אתה מצפה

יש 10 צלילים שונים של מקצבי תופים, בדיוק כמו שיש ב-rc-3 (באיכות שונה אולי). יש ביוטיוב הדגמות של התופים בשני המכשירים או שאתה יכול להכנס לסניף כלי זמר ולבדוק מה בדיוק יש. יותר מזה תקבל רק אם תקנה מכונת תופים או תוכנה. אתה תמיד יכול ליצור לעצמך לופ תופים כרצונך, בכל דרך שיש לך, ולהעלות אל המכשיר.

למעלה