המלצה בבקשה

Psymoon1

New member
המלצה בבקשה

שלום אנשים
אני מאוד מעוניין להתחיל ללמוד מדיתציה
האם מי שהוא יכול להמליץ על גורו שממש מקצועי ונותן שיעורים למתחילים באזור מרכז
תודה מראש
פיני

Psymoon1

New member
המלצה

תודה על תגובה
מעדיף 1&1
ועדיף אזור תל אביב או גוש דן

Mist2

New member
הי פיני, נקודה למחשבה

בדרך כלל, מורים טובים שמאוד מבוקשים לא מגבילים את עצמם ללימוד אחד על אחד.
&nbsp

זה פשוט

New member
מכירה מורה מ ע ו ל ה מהוד השרון

הוא בעיקר מדבר מול קבוצות אבל מדי פעם יש לו בודדת..
יונתן האריסון.
מניסיוני הוא יכול להעיף אותך ישר, תלוי ברמת המודעות והידע שלך.
&nbsp

המלצה

הנה המלצה שנתתי בעבר פה בנוגע ללימודי מדיטציה:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/228/179726764

המלה "מדיטציה" היא מאד כללית, הרבה יותר מכפי שנדמה למי שמחפשים ללמוד "מדיטציה", בדרך כלל.

תחומים רבים ושונים לגמרי זה מזה, נכללים תחת הכותרת "מדיטציה".
ובכל תחום יש כמובן שיטות רבות ושונות.

לדוגמה, שיטות להירגעות זהו תחום אחד (ובתוכו אינספור שיטות). שיטות להתעוררות רוחנית זהו תחום אחר לגמרי (ובתוכו, שוב, אינספור שיטות). שיטות לשיפור החיים זהו תחום שונה מאד מהשניים הקודמים (ובתוכו, איך לא, אינספור שיטות). וכן הלאה.

אז אם תהיה קצת יותר ספציפי, זה עשוי לעזור.

Psymoon1

New member
בן טל שחר

אני ממש מעוניין במדיטציית מרכבה לפי דרונבלו מלכיצדק
אבל כדי להתחיל בכיוון הזה צריך לדעת מינימום....

המדיטציה שאליה מתכוון מודטחדש

מדובר במה שמכונה "מדיטציה טרנסנדנטלית".

מאחר ומדובר בצורה לגיטימית של מדיטציה בעיני, לא הייתי מגיב או כותב דבר אילולא כתב מודטחדש "נותנת תוצאות מוכחות ששום דבר אחר לא נותן".

אין בנמצא מדיטציה שאפשר להגיד שהיא "הכי טובה" - לא קיימת חיה כזאת.
אז לפיכך, כדי לאזן את האמירה השגויה-מיסודה הזאת, אוסיף ספציפית לגבי מדיטציה זו (ולא מחדש דבר לאף-אחד, כמעט):

1. המדובר במדיטציה שנויה במחלוקת, יחסית.
2. יש עדויות בעדה, שהיא טובה.
3. יש עדויות כנגדה, שהיא מזיקה.

אישית, מהמידע שהצטבר בידי, אני מאמין שהיא בסדר יחסית (ולאנשים מסויימים אולי אפילו מעולה), כל עוד מקפידים על כללי הזהירות.

קרוב לודאי שתוכל למצוא מדיטציות טובות יותר, אולי אפילו טובות הרבה יותר, ברוב המדדים. יחד עם זאת, העיקר הוא בהתאמה; ואחד מהיתרונות של המדיטציה הטרנסנדנטלית, להערכתי, הוא בהקפדה על תהליך ההדרכה האינטראקטיבי, המבוצע בעזרת ארגון משומן. על-כן אין לפסול את האפשרות שדווקא שם, במדיטציה הטרנסנדנטלית, ימצא מישהו את התשובה שהוא חיפש, לצרכיו המדוייקים.

שרשור בפורום, מהעת האחרונה, אודות המדיטציה הטרנסנדנטלית (יש כאלה פה, מדי פעם):
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/228/182077406

מודטחדש

New member
בוא נדייק בבקשה

כתבתי "
תוצאות מוכחות
". ההדגשה שאתה הדגשת איננה שלי אלא שלך. במקור, מודגש מה שמודגש כאן, המלה "
מוכחות
". אשמח לראות את הקישורים לכתבי עת מדעיים מוכרים ומפורסמים לגבי כל תחום שתרצה להצביע עליו - תחום פעילות גלי המוח והעלאת השימוש בו. תחום הבריאות. תחום ההתנהגות החברתית. תחום יצירת השלום... שמראים את התוצאות, שוב, המוכחות שנותן כל סוג אחר של מדיטציה יותר (או אפילו זהה) לזה שנותנת המדיטציה הטרנסנדנטלית. 1. מדובר במחלוקת שמנסים ליצור, כבר עשרות שנים, גופים שחוששים מאבדן הפרנסה שלהם - חברות תרופות, ברוני סמים, יצרניות נשק, מי שמלמד סוגים אחרים של מדיטציה... 2. מסכים. 3. לא קיים!!! אשמח לראות כתבי עת מדעיים (לא מחשבות כמו של הדביל שאותו אתה מצטט בסוף, אלא הוכחות אובייקטיביות) שהציגו כל קישור לכל דבר ואפילו הקל ביותר שמראה שהיא מזיקה. "כללי
הזהירות
" היחידים שקיימים הם ללמוד ממורים מוסמכים ומאושרים. ו...לפעול בדיוק לפי ההנחיות שלהם. אין סיכוי ש-"
תוכל למצוא מדיטציות טובות יותר
" ובטח לא "
טובות הרבה יותר
". תוכל למצוא שפע של סוגי מדיטציה שונים. כל אדם ימצא "
את התשובה שהוא חיפש, לצרכיו המדוייקים
" במדיטציה הטרנסנדנטלית משום שיא נותנת תוצאות בכל תחום של החיים. כל היבט והיבט בחיים משתפר עם התרגול הפשוט, הטבעי והקל של המדיטציה הטרנסנדנטלית. וסלח לי אם אכתוב שהצחקת אותי על השרשור שצרפת. טרול מוכר וידוע שנאלצת לחסום עשרות פעמים, בניקים שונים, בגלל, כשהוא כתב כשמחלת הנפש שלו לא הייתה בשליטה. מאוד תמוה שמנהל פורום, שאמור להיות אובייקטיבי, כותב שקרים כאלה. אולי בגלל חשש לפרנסה שלך, כמי שמלמד סוג אחר של מדיטציה.

תגובה כושלת כמו תמיד

הדבר היחיד שיוצא משליטה זה התסכול הפאתטי שלך על זה שאף אחד לא מוכן לקבל את התעמולה של הכת ההזויה והסודית שלכם

לפחות כשגליקר היה כותב את השטויות המביכות והממוחזרות שלכם, הוא ידע לשמור על פאסון ולשחק אותה קול.
אבל אתה אפילו בזה לא מצליח

הכשלון ניכר בכל אות ואות שלך

המצוקה ניכרת בכל אות ואות שלך

אף אחד לא משתכנע ממך

נכשלת

ותיכשל תמיד, בכל פעם שתנסה

ממליץ לך על גורו

שנקרא כלום.
כשאתה פוגש את הגורו כלום אתה כבר לא צריך יותר כלום.
הוא לא מקבל כל אחד, למען האמת הוא לא מקבל אף אחד.
אם תרד לסוף דעתו גם אתה לא תקבל אף אחד ואף אחד לא יקבל אותך.
כל מה שאתה צריך כדי להגיע אליו הוא איזושהי חתיכה קטנה, ממש זעירה, של כלום.
והכלום הזה, על אף זעירותו, הוא כלום לכל דבר ובו טמון כל הכלום לעתיד לבוא.
מזרע הכלום תוכל לגדל עץ כלום ענק.
מי שיושב ונהנה מצילו של עץ הכלום הוא זה שאפשר להגיד עליו שהגיע לתכלית הכלומיות.
גורואים הם לא מספיק כלומניקים בשביל להדריך אותך בעניין הזה.
אם אתה באמת רציני אתה צריך למצוא בתוכך את הכלום ולא לחפש אותו אצל כלומניקים אחרים.
בהצלחה.

למעלה