ענייני "השער"
לא, לא כל-כך קשור לזה.
"השער" הוא סתם כינוי שהתרגלתי לתת לזה בעשרים ומשהו השנים האחרונות.
מדובר בתפקוד טבעי הקשור לבקרת המידע הנכנס מבחוץ והשפעתו עלינו. זה מה שממיט עלינו מצב הפנוטי, למשל. "השער" הזה שאני מתכוון אליו, הינו אחד מהתפקודים שהתגלו כקשורים הדוקות ל-
Reticular activating system ("מערכת הפעלה רשתית") שבמוחנו.
אני מתכוון ספציפית לתפקוד שאחראי בין היתר על כך שכאשר אני אומר לך "אתה אידיוט", לא תקבל את זה כפקודה פנימית ותתחיל להתנהג כאידיוט.
השימוש הנכון בתפקוד הזה, למי שמיומן, הוא בכדי להיכנס "אל תוך עצמו" ולתקן כל מיני טעויות תכנותיות שנעשו בילדותו כנגד רצונו. זה משהו שטוב שאדם יעשה לעצמו, אחרי שילמד בזהירות ובאחריות כיצד; ופחות משהו שכדאי שאחרים יתעסקו לו איתו, בטח שלא באופנים שהוא לא מבין ויכול לפקח עליהם.
לפי תצפיותי והבנתי, המדיטציה הטרנסנדנטלית, כמו גם טקסים ותרגולים דומים אחרים (מפני שיש טכניקות רבות הדומות אליה, היא לא חריגה), משפיעה על התפקוד הזה ו"פותחת" מעט את ה"שער". כתוצאה מכך קורים כמה דברים משמעותיים, שאציין כרגע רק שניים מהם הנוגעים ישירות לענייננו:
1. נוצר מעין "מגבר", שגורם בהדרגה לכך שצדדים מסויימים, יכולות מסויימות ונטיות מסויימות, יתפתחו אצל אותו אדם. יכולים כך להיווצר בהדרגה שינויים עצומים. זה יכול להיות מצויין. כמובן, השאיפה היא להתפתח בצורה נכונה, טבעית, אולם לא תמיד זה ככה... זה תלוי מאד בטכניקה ובאופן השימוש בה, מפני שכל שיטה ודגשיה. חשוב אולי להדגיש שאינני מדבר כאן ספציפית על המדיטציה הטרנסנדנטלית אלא על משפחת הטכניקות הרחבה יותר אליה היא משתייכת.
2. ה"שער" נשאר פתוח מעט, עד שהוא שב להיסגר באופן טבעי. טכניקות נכונות ומשובחות הפותחות את ה"שער", סוגרות אותו מיד לאחר מכן, באופן אחראי; ועוסקות במצבו הסגור לא פחות מאשר במצבו הפתוח. בחלק מהטכניקות ממשפחה זו, סגירת ה"שער" לא תמיד (או תמיד לא...?) מבוצעת באופן מלא ומיידי ולכן אולי יש הצטברות מסויימת של "מעופפוּת" אצל אותם מתרגלים. אני מתבטא כהרגלי בזהירות מופרזת ומסייג את דברי ככל האפשר, אולם אין ספק שלפחות חלק מהמתרגלים של חלק מהשיטות הללו, חשופים לסיכונים מסויימים וצריכים להיות זהירים ולקבל עזרה/הדרכה/בדיקות.