קרסול רגל שמאל שלי נטען בזמן מדיטציה

אה ההסבר פשוט בתכלית הפשטות!

לא בטוח שתאהב אותו, או שמישהו בפורום יאהב אותו, אז לפיכך אומר אותו :)
הטכניקה הזו שאתה מתרגל עם המנטרה גורמת להחשכה של ההכרה.
זו טכניקה חשוכה, מחשיכה, מדחיקה ומערפלת.
והגוף, כשאתה מפעיל עליו טכניקות אלימות כאלו, פשוט מתנגד.
הגוף מלא באור ואינטליגנציה, אז הוא רומז לך, בעדינות, להפסיק את החרא הזה שאתה עושה לו.
אם לא תקשיב לגוף ותמשיך "לתרגל" כלומר לכפות על עצמך צעקות פנימיות ("מנטרות")- אז הגוף יגביר את עוצמת המסר.
באיזשהו שלב, אם לא תפסיק את ההרס הזה, תהיה הצפה לא נעימה של תכנים שהדחקת עם התירגול.
ההצפה הזו תזיק לך מאד ותבלבל אותך, יתכן שהיא תהיה פסיכוזה, אינני יודע. אבל הכת תנסה לשכנע אותך שההצפה הזו היא שלב חשוב והכרחי.
בהצלחה עם זה... פחחחחחחחחחחחח

ספרנו1

New member
היה היה

ילד שקוראים לו שמשון
שמשון היה רואה איך ילדי הכיתה משחקים בהפסקה בכדורגל ומאד נהנים מכך. לאחר כל משחק מצב הרוח שלהם היה משתפר, הם היו מחזקים את קשרי החברות ביניהם, למדו להתמודד גם עם קשיים ולחצים הכרוכים במשחק, והם השתפרו ממשחק למשחק.
שמשון לא האמין שהוא יצליח לשחק טוב כדורגל. אולי היום לו חרדות. אולי חוסר ביטחון עצמי. ואולי דווקא בגלל שפעם אחת שיחק ונתן בעיטה מהאגדות, הוא פחד לאכזב את עצמו ואת האחרים אם במשחק הבא לא יענה על הציפיות שיש ממנו. לכן החליט להימנע ממשחקי הכדורגל.
אך מהר מאד שמשון לא הסתפק בכך שהוא אינו משחק בכדורגל והוא היה מחזר אחרי ילדי הכיתה במהלך המשחק וגם לאחריו ואומר להם:
-"אתם תפצעו"
-"השרירים שלכם ייתפסו"
-"השמש תזיק לכם"
-"אתם תיפגעו כשתפסידו"
-"אתם מבזבזים את הזמן במקום לעשות בו משהו חשוב"
ועוד ככל העולה על הדעת.

אין בהתפתחות דבר מוחשי

ההתעוררות המוחלטת שבמדיטציה היא שמעבירה את התודעה ממצב נחות למצב מפותח.
הבעיה עם המנטרה היא שאין בה התעוררות.
היא מרדימה.
וכך המנטרה היא המונעת את ההתעלות למצב התודעה הגבוה.
המדיטציה האמתית היא ללא מתווך כי כל המתווכים מרדימים.
מכיוון שכך אין דרך למדיטציה, ואין התפתחות בדרך.
המדיטציה היא היכולת של הגוף להתעורר ממצב המגננה המינהגי וכך מתגלות היכולות הרוחניות שאין להן התבטאות ברגיל.
היכולות הן תולדה של התעלות מעל המצב המלחמתי המורגל.
המנטרה אינה אלא הרגל הנלחם במחשבות ולכן מצויה בתחום המלחמה.
לפיכך אין המנטרה יכולה לסייע בהתעלות ואין השם "מדיטציה טרנסצנדנטלית" ראוי לטכניקה של תירגול המנטרות שמשווקת תחתיו.

ספרנו1

New member
המנטרה אינה נלחמת במחשבות

חושבים את המנטרה.
היא מעדנת את המודעות.
מבחינתי, רוגע ואנרגיה הם דברים מוחשיים.

...............................................

היא מעדנת אבל משתיקה.
היא אינה משהו מחוץ לתנועה של המחשבה שאותה היא מנסה לעצור.
למעשה- היא רק מוסיפה תנועה.
ולכן אינה מביאה לשקט אמיתי, אלא לשקט של השתקה באמצעות רעש.
היא הצעקה הפנימית ואין זה אפשרי כלל שמתוך צעקה יתפתח שקט.
המדיטציה האמתית היא הקשבה, ולא שיטה של צעקות.
כל הצעקות, מעודנות ככל שיהיו, הן רעש והרעש מוסיף לרעש ומונע מדיטציה.
רוגע ואנרגיה לא מעידים על שום דבר מהותי כי אפשר להשיג רוגע ואנרגיה באמצעות היפנוזה או סמים.
היפנוזה וסמים לא תורמים להתפתחות באופן ישיר אבל מייצרים מצבי רוגע ואנרגיה רגעיים. יש להם מחיר- גופני, רוחני ונפשי. אותו הדבר עם מנטרות- מייצרות מצבי רוגע ואנרגיה רגעיים, אבל בטווח רחוק יש מחיר לשלם, וגם אינן גורמות להתפתחות.
אם אדם אומר- אשתמש בסמים ואני מודע למחיר, אז מבחינתי הוא עושה בחירה חופשית ואני מכבד את זה. אבל אם הוא לא יודע מה המחיר ומספרים לו שפעמיים ביום להסניף קוק זה טוב ורק יתרום לחייו- אז הוא נמצא באשליה.
אתה- נמצא באשליה. לא מיידעים אותך על המחיר.

המלצה

את המדיטציה הטרנסנדנטלית עליך לעשות לפי ההנחיות שקיבלת. לחלופין, בעזרת מורה מומחה למדיטציה (לא טרנסנדנטלית), תוכל לקבל הנחיות מתקנות שישפרו אותה או יתקנו אותה אם צריך, אבל זה ממש לא הכיוון שאתה מחפש (הרי המדיטציה הטרנסנדנטלית עוזרת לך כפי שהיא - לא הייתי ממליץ במקרה כזה לשנותה) וגם לא נגיש לך (איפה תמצא מורה כזה או ליתר דיוק - איך תדע שהוא מומחה מספיק).

אז מה כן?
הייתי ממליץ ככה:

את המדיטציה הטרנסנדנטלית (בשל תוצאותיה הטובות עליך) תמשיך לעשות בדיוק כמו שהורו לך ומכוונים אותך בצ'קינג. סביר ביותר להניח שהיא רק תמשיך ותשתבח משנה לשנה, בעודך עושה את חלקך הצנוע בהקפדה יתרה.

ואל תקבל המלצות בפורום אינטרנטי לשינויים או כוונונים בה, במצב זה.
גם אם הן טובות ומגיעות מאנשים שמבינים בתחום הזה.

במקביל, טפל בעניין הזה שהתגלה לך ואפשר לו להשתדרג / לעבור טרנספורמציה, לדוגמה באופן הבא:

נסה לעשות מדיטציה משל עצמך (עדיף כמובן לפני הסשן של המדיטציה הטרנסנדנטלית ולא אחריו), שמהותה ישיבה בעצימת עיניים, בעודך משלב מנוחה עמוקה עם מודעות עמוקה לגוף. זה הולך ככה:

1. שב בנוחות ועצום את עיניך בנחת, מבלי להישען על כלום.
2. היה מודע לגופך כולו, מכף רגל ועד ראש, במיוחד כל אי-נוחות אפילו הקלה שבקלות.
3. נוח עמוקות. בעודך ערני לחלוטין.
4. הוסף למנוחה העמוקה גם מודעות מלאה לגוף (כלומר, שלב את "2" ואת "3" יחדיו).

את שלב 2 אתה עושה כמה זמן שמתחשק לך.
אחר-כך עובר ל-3 ועושה אותו כמה זמן שמתחשק לך.
אחר-כך עובר ל-4 ועושה אותו כמה זמן שמתחשק לך.

בכל השלבים אתה רגוע וערני בעת ובעונה אחת.
אף שלב לא סטטי, אלא מהווה סוג של התמסרות רגועה שהולכת ומעמיקה משניה לשניה.
סביר להניח שהמדיטציה הזאת תיקח לך - אם הבנת היטב את ההנחיות - בין 3 דקות ל-20 דקות (אני מניח שיותר בכיוון הקצה הראשון, במיוחד בהתחלה).

יתכן שכבר פעם אחת תספיק והסימפטום הנ"ל ייעלם, בעקבות שינוי חיובי כללי בסיבתו (האצת ושדרוג התהליך המעורב שם). לחלופין, יתכן שיידרשו פעמים רבות.
בכל מקרה, תתמלא באנרגיה ובצלילות אחרי המדיטציה הזאת... וגם המדיטציה הטרנסנדנטלית תשתבח בעקבות כך.

אם היא לא מיטיבה איתך ו/או לא מרגישה לך טוב, אל תעשה זאת יותר מפעם אחת (כלומר, אל תמשיך לעשותה!). זה חשוב. נדרשת הדרכה אישית במקרה כזה ולא כדאי לשחק עם הדברים האלה, זה עלול להיות פשוט מסוכן וחבל.

אם היא נעשית נכון (ולכן מיטיבה איתך מאד), הרגש חופשי להמשיך בה - פעם ביום מספיקה לגמרי, בהנחה שאתה עושה את המדיטציה הטרנסנדנטלית.

ספרנו1

New member
ניסיתי להוסיף היום את המדיטציה שהצעת

לפני שתרגלתי את המ"ט של אחה"צ, והיא עצמה עשתה לי טוב, כנראה שגרמה לכך שהרגשתי פחות את אזור הקרסול/עקב, וכנראה שגם שדרגה באמת את המ"ט.
&nbsp
אנסה גם מחר.
&nbsp
תודה.

כל הכבוד על הביצוע.
&nbsp
לפני הביצוע השני, קרא שוב, מחדש, את ההנחיות (חשוב לעשות זאת בשלבים הראשונים של התרגול).
&nbsp
כמה זמן נמשכה?

ספרנו1

New member
תודה

אתמול תרגלתי בפעם השנייה , במשך 5 דקות, היה טוב גם כן. זה היה במכבסה אז לא הייתה סביבה שקטה אבל עבר בטוב.

מעולה.

המשך לקרוא את ההנחיות, כולל "בכל השלבים אתה רגוע וערני בעת ובעונה אחת.
אף שלב לא סטטי, אלא מהווה סוג של התמסרות רגועה שהולכת ומעמיקה משניה לשניה"; ושים לב להיות מאד בנוח ברגע ההתחלה, כשאתה מתקין את התנוחה ועוצם את העיניים; ונסה לאפשר לכל אחד משלושת השלבים להתארך ולהעמיק ללא מאמץ... ולתת לכל שלב להופיע מעצמו. כל המדיטציה הזאת כולה היא צורה/סוג של מנוחה או התמסרות או הרפיה, כשהגוף בתוך שדה רוטט וחי של מודעות.

ספרנו1

New member
הרבה הוראות, השתדלתי לעקוב אחריהן במלואן

בימים האחרונים תרגלתי 3 פעמים. אני חושב שלעת עתה אפסיק עם התרגול, כי זה קצת עמוס לי יחד עם התרגול הכפול של מ"ט.
נראה שקיבלתי מהמדיטציה שהצעת משהו טוב, ואם אזדקק לו בהמשך, לא אהסס לחזור.
&nbsp
תודה

מעולה

כן, קשה ללמד מדיטציה מבעד לטקסט.

את המדיטציה המסויימת הזאת אפשר ללמוד בקלות ובמדוייק באמצעות שיעור פרטי קצר אולם כשהופכים זאת להנחיות כתובות זה נראה מסובך יותר משזה, כמו כל דבר.

אני שמח ומעריך שעלה בידך לקרוא ולנסות ולעשות (זה רחוק מלהיות מובן מאליו) ושמח לא פחות שזה עזר לך ונתן לך מענה לפחות חלקי למה שביקשת, כבר אחרי שניסית זאת פעמים ספורות לדקות אחדות בכל פעם.

תוכל לחזור לכך בכל פעם שתרגיש שוב את ה"הצקה" ההיא בקרסול. בשונה מהטרנסנדנטלית, היא לא צריכה להפוך להרגל יומי קבוע, אלא היא עובדת בצורה קצת שונה, אך ממשיכה להתפתח מפעם לפעם - ובדומה לטרנסנדנטלית חשוב תמיד לעשות אותה מתוך העדר מאמץ.

למעלה