מהי מדיטציה טרנסנדנטלית

dharmax

New member
גם אני מזהיר...

א. הטכניקה נקראת ביוגה "ג´פה". היא שיטה די בסיסית, והיא *לא* נחשבת למדיטציה ממש, אלא שייכת לאיבר השישי של היוגה ולא לשביעי. ב. היא מאוד אקטיבית, מהבחינה שע"י המנטרה אתה בעצם מייצר תנודות מאוד חזקות באופן מלאכותי, ולכן: 1. קל להתרכז; 2. קשה יותר לעבור לשלב ההתבוננות, שזה התרגול הגבוה יותר. ג. הארגון עצמו הוא ארגון שטוענים שהוא מושחת ביסודו. אני לא רוצה להביע דעה אישית לגבי נכונות הטיעון הזה, אבל מה שאני כן יכול לומר, זה שהם גובים סכומים מטורפים על שום דבר. בכלל, כל מה שקשור אליהם מריח מסחריות. אני לא יודע לגבי הטיעונים האחרים, היותר חמורים לגבי הארגון עצמו. ד. לגבי הנושא של תעופה יוגית וכל הדברים מסוג זה - אני באמת ובתמיד מתבייש בשבילם, כשאני שומע את הטיעונים המופרכים בעניין זה... ה. ישנו עידוד לנאיביות בתרגול ולערבוב של מה שהג´פה היא כן ומה שהיא לא. ברכות אום

dharmax

New member
בינתיים

לא שמעתי ולא קראתי על מישהו שזה עובד בשבילו. גם בודהא לא חשב שזה עובד, וגם לא שנקראצ´ריה, ולא וסישטהא, ולא שיווננדה, פטנג´לי או קרישנהמצ´ריה.... (...רק מי שמנסה למכור לך משהו...) ברכות אום

האינסוף

New member
סוטרות היוגה של מהרישי פאטאנג´אלי

סוטרה 1.27 tasya vacakah pranavah "אותה מציאות יחידה, שכינה הווה בכל מבוטאת מילולית כאום שהוא צליל קוסמי מתחדש תמיד ואינסופי..." סוטרה 1.28 taj japas tad artha bhavanam "איך להשתמש באום זה בתפילה לאלוהים? עלי ידי חזרה עליו, ובאותה עת חקירה, התבוננות והספגת ההוויה כולה בישות המסומלת באמצעותו - כלומר, המציאות או אלוהים, שהיא המשמעות האמיתית של אום..." ... אום

dharmax

New member
אתה מערבב פרשנות עם תרגום!

הפירוש היותר ישיר הוא: חזרה (ג´פה) על זה במדיטציה (בהוונה) - הבנת כוונתו של זה. ומדובר על אישוורה, ובטח לא מדובר על איחוד עם ברהמן, שזו מטרת היוגה. וכמובן, שאם ממשיכים לקרוא, ובטוחני שהמשכת, אתה תראה שישנם תשעת המכשולים, ושמונת איברי היוגה וכו´, וכו´ וכו´. אכן, ישנם כמה מפרשים שחושבים שזה מספיק למלמל אום... אולי כי זה כל כך קל, זה זוכה לפופולאריות מסוימת. אשרי המאמין. ברכות אום

hary_i

New member
תגובות

1. אני לא יודע למה את מתכוון בדברך על טכניקה די בסיסית, היוגה אינה מחלקת טכניקות לבסיסיות או לא. המדיטציה הטרנסנדנטלית, נחשבת לטכניקה הכי בסיסית בגישה של מהרישי. 2. אין ריכוז במ"ט כך שכל דיבורים על ריכוז אינם במקום. 3. הארגון... איני יודע האם הוא מושחת או לא, אני לא מהנהלת הארגון, והאמת זה לא ממש מעניין אותי, מה שחשוב לי זה טיב הטכניקה. 4. תעופה יוגית, בתור אחד שמתרגל את זה כבר כארבע שנים, אני לא יכול להבין מה אתה מתכוון טיעונים מופרכים? האם אתה יכול להפריך את הטיעונים, אז בבקשה בדרך הגיונית ומדעית ששמשה להוכחת הטיעונים. 5. אין עידוד כלל לנאיביות, מהרישי מהרגע שהגיע למערב עודד את כולם לחקור ולבדוק, לא להיות נאיביים...

dharmax

New member
מצחיק...

ועצוב בו זמנית. ...לדעת שהפורום מנוהל על ידי מישהו שחושב שהוא יכול לרחף... ברכות אום

מדוע מזהיר...

אקדים ואומר שאני מסייג כל אזהרה שלי וכל דבר שאני אומר אודות המדיטציה הטרנסנדנטלית, פשוט מפני שההכרות שלי איתה מצומצמת ל: 1. קריאה אודותיה. 2. עדויות מפורטות של אנשים שעסקו ועוסקים בה (מעל 20 שנה ברציפות). 3. היותי מדריך למדיטציה, אשר מטבע הדברים מכיר את מנגנוניהן של טכניקות מדיטציה שונות ולפיכך יכול לאסוף ביעילות יחסית את המידע שהתקבל מ"1" ומ"2" וליצור ממנו תמונה כלשהי (גם אם לא בדוקה ולפיכך אולי מוטעית). המנגנון שעליו מבוססת המדיטציה הטרנסנדנטלית, כולל בין היתר בלימה של תפקודת רבת-עוצמה, אשר אני נוהג לכנותה בשם "השער". תפקודת זו, כאשר היא נבלמת, היא עשויה להיות פתח לדברים נפלאים ואיומים כאחד, מאחר ותפקידה למנוע ממידע בלתי-בדוק לחדור אל תוך מנגנוני מוחנו ולהפעילו. לדוגמה, אם השער של מישהו יהיה פתוח לפתע פתאום, ללא כל אזהרה, הדבר עלול לשמוט את הקרקע מתחת לרגליו ולהביא לסכנה ממשית. כל מחשבה שתעבור באותו זמן במוחו וכל מלה שתאמר לו באותו זמן ממישהו הנמצא בסביבתו, עלולה להפוך לפקודה שפשוט תצא אל הפועל על-ידי מנגנוני מוחו וגופו, על כל המשתמע מכך. אצל ילדים, למשל, השער חייב להיות פתוח במידה מסויימת. הם נוחים לקלוט וללמוד, אך יש בכך גם פוטנציאל לנזק ולסיכונים. ככל שהילד מתבגר, השער הולך ונסגר (וטוב שכך). המדיטציה הטרנסנדנטלית גורמת לאפקט שלהערכתי עשוי להביא במקרים מסויימים לפתיחה חלקית של "השער" (מאוד חלקית, אבל ההשפעה עלולה להצטבר), מבלי שהוא ייסגר אחר כך. כתוצאה מכך, עלול המתרגל להערכתי להיחשף לגורמי סיכון שונים. שיפור המדיטציה הטרנסדנטלית, לפיכך, עשוי היה אולי להיות בכך שהתהליך שלה יכלול, כחלק בלתי נפרד ממנו, את סגירת השער בתום הסשן. זה לא היה מספיק כדי לסלק את כל גורמי הסיכון שלהערכתי עשויים להיות קיימים בתרגול מדיטציה זו, אבל זה בהחלט היה עשוי להקטינם. להערכתי יוצרי המדיטציה הטרנסנדנטלית (למה "יוצרי" ברבים? כי מבחינתי האחריות מוטלת גם על כל מי שמעביר אותה - ולכן הוא משתתף ביצירתה, כפי שאני מבין זאת) לא מבינים לגמרי את משמעותה של התפקודת הזאת ואת הקשר האפשרי של מעשיהם אליה. לאנשים העוסקים במדיטציה טרנסנדנטלית ולא מבחינים בשום תופעות לוואי שליליות בחייהם, שהחלו בערך בזמן שבו החלו לעסוק במדיטציה טרנסנדנטלית, אני נוטה להמליץ רק להיות עירניים ולהתייעץ במדריך מדיטציה במידה ומתעוררות תופעות לוואי שליליות בחייהם. ככל שעובר הזמן ואין כל תופעות לוואי שליליות, כך אני מעריך שרמת הסיכון יורדת ושהמדיטציה הטרנסנדנטלית, ביחס לאותו אדם, מועילה ולא מזיקה. חשוב לזכור ולהבין כי כל עבודה פנימית נושאת בחובה סיכונים וכי חשוב להיכנס לנושא הזה בסיוע מדריך. לעתים קשה מאוד עד בלתי אפשרי לתקן נזקים שנגרמו למישהו בעקבות עבודה פנימית שגויה.

hary_i

New member
מאד לא ברור

על איזה תפקוד רב עוצמה אתה מדבר? על איזו חסימה אתה מדבר? מתוך הכירות עמוקה עם הטכניקה, אני אומר שלא מדובר כאן בדבר הדומה לטכניקות מדיטציה אחרות, לכן קנה המידה שלך הוא שגוי. בכל מקרה, כאשר לומדים מדיטציה טרנסנדנטלית, חלק חשוב מהתהליך הוא תהליך הנקרא צ´קינג המבוצע ע"י מורה מוסמך למדיטציה או אדם שהוסמך להעביר את התהליך הזה, בו ניתנת למתרגל הזדמנות לברר תופעות לוואי, אם וכאשר הן קיימות, והן אכן קורות במקרה של שגיאה בתרגול, לשם כך יש את תהליך הצ´קינג. ואגב, לכל המלעיזים, תהליך זה הוא חינם למשך כל החיים.

יתכן...

אני עדיין זהיר מאוד עם העניין הזה. שאלת שתי שאלות, שלטעמי כדאי לפתוח איתן דיון נפרד אם רוצים. פשוט לא נוח לי, טכנית, לקיים דיון בעמודים השני, השלישי וכולי. אז אולי אתה או אני נעשה זאת בהמשך. מה שבטוח, אני לא שותף לכל הירידות על מ"ט. יש לי את דעתי הבלתי-בדוקה לגמרי עדיין, דעה שיכולה להשתנות ולהתגמש בהתאם למציאות (שעל הבנתה אין לי מונופול). אני גם לא שותף לגבי הירידות הקשורות למחיר. אם לא טוב לך, אל תשלם... מה הבעיה?
מה, הכריחו מישהו לשלם סכום כזה או אחר?
אם תרצה לפתוח מחדש דיון מסודר, מההתחלה, בנוגע לדברים שהעליתי בהודעתי ("על איזה תפקוד רב עצמה אתה מדבר? על איזו חסימה אתה מדבר?"), אתה מוזמן לפתוח על כך הודעה חדשה ולכלול בה קישור להודעה המקורית שלי.

למעלה