המלך ארתור

המלך ארתור../images/Emo47.gif

המלך ארתור הצעיר נקלע למארב שטמן לו שליט מדינה שכנה, ונשבה על ידו . השליט שיכול היה להרגו החליט לחוס על חייו אם יספק לו תשובה לשאלה מסובכת מאוד והוא מוכן להמתין שנה. והשאלה: מה באמת רוצות נשים?. משלא ידע את התשובה חזר לממלכתו והחל לשאול את כולם, את הנסיכה,את הכמרים,את היועץ החכם ואפילו את ליצן החצר אך איש לא נתן לו תשובה מספקת. אנשים רבים יעצו לו לשאול את המכשפה הזקנה כי לה יש את הפתרון אך הוא ידע כי המחיר יהיה גבוה. השנה שהוקצבה לו הגיע לקיצה וביום האחרון לשנה זו, משלא מצא את התשובה הלך ושאל את המכשפה. היא הסכימה לענות לשאלתו אך בתמורה היה עליו לקבל את המחיר: המכשפה רצתה להתחתן עם גווין שהיה האציל שבאבירי השולחן העגול וחברו הטוב ביותר של ארתור. המלך היה מבועת המכשפה הייתה מכוערת מאוד ומסריחה כמו מי ביוב. המלך סירב להשיא אותם ולגרום לחברו הטוב ביותר סבל שכזה. משנודע לגווין על המחיר הוא ביקש והפציר במלך שיסכים להשיא אותם כי שום מחיר אינו גבוה מדי תמורת חייו של חברו הטוב. וכך הוכרז בממלכה כי גווין והמכשפה יינשאו. המכשפה ענתה על שאלתו של ארתור המלך שהדבר שנשים רוצות באמת הוא שליטה מוחלטת על החיים שלהן ואכן שליט המדינה השכנה קיבל את התשובה וחס על חייו של ארתור. וכך גווין והמכשפה התחתנו בחתונה מפוארת, גווין היה לבוש בהידור ואלגנטי כתמיד. המכשפה נראתה מכוערת מתמיד,אכלה בידיים וגרמה לאורחים שאט נפש. ליל הכלולות הגיע וגווין שהכין עצמו לראות את המכשפה המכוערת ממתינה בחדרו,נדהם לגלות במיטה יפייפיה מהממת!,הוא שאל לפשר העניין והמכשפה אמרה לו שהיא החליטה להיות יפה כמו בנעוריה בחצי מהזמן ומכוערת בחצי השני. הוא התבקש לבחור מה יעדיף שתהיה יפה בלילה ומכוערת ביום או להיפך. גווין חשב לעצמו: שתהיה יפה ביום ואוכל להתרברב בפני חברי ומכוערת בלילה או יותר כדאי מכוערת ביום ויפה בלילה ותספק את תשוקותי? לפני שתקראו מה החליט גווין חשבו מה הייתם מחליטים אתם. גווין האציל השיב למכשפה שהוא משאיר את זכות הבחירה בידיה כששמעה זאת הכריזה כי תהיה יפה לתמיד משום שהוא נתן לה לבחור ולהיות שליטה לגורלה. ואני שואל אתכם התוכלו לעזור לי למצוא ולהחליט מהוא המוסר השכל של הסיפור הזה?

הפלחית

New member
אילן : המסר הוא

מהפכה! הרעיון שלנשים תהיה שליטה על חייהן, האפשרות לבחור עם מי להיות, באותן השנים, זאת היתה מהפכה, רעידת אדמה. זה לקחת עוד כמעט אלף שנה עד שנשים יכלו ללמוד, לבחור ולהבחר. בסקנדיבניה הנשים קבלו זכות בחירה רק בשנת 1953. דוקה ברוסיה הסוביטית הנשים קבלו זכות בחירה אחרי המהפכה, הרבה לפני מדינות אירופה המערבית. מה מצב הנשים גם כיום אנחונו מקבלים תזכורת מדי פעם. ההחלטה שלא להוריד את איציק מרדכי בדרגה, משדרת התיחסות מהשפה אל החוץ בדיוק בנושא שמדבר הסיפור - שליטה בחיים אפשרות לבחור אפשרות לסרב לגברים ולבעלי כוח. אמת הדבר שהוא קיבל את הדרגות שלו בזכות מה שהוא תרם לצה"ל, אך נכון גם שבגלל הדרגות הוא חשב שמגיע לו עוד שרותים מהחילות ששרתו תחת פקוזדו. בגלל הדרגות הוא חשב שהוא יכול לעשות את מעשיו בלי להענש. כנראה שהוא צדק.הוא לא היה היחידי.

אני חייבת להתאפק עד סוף השבוע הבא

לפחות לפני שאתייחס באופן מלא יותר לסיפור ולמשמעויות הרבות הטמונות בו. פשוט יש לי יותר מדי מה לעשות למרות שהייתי שמחה לשקוע לאגם האהוב עלי כל כך... אבל בינתיים: הסיפור הרבה יותר ארוך ומורכב מן הגרסה שהבאת כאן. אני רואה גרסאות כאלה מדי פעם וזה מרתיח לי את מי האגם... הפרטים החסרים משנים לחלוטין את האפשרות לפענח את הסיפור באופן פשוט. כדאי לפחות לקרוא את הגרסה של ג'פרי צ'וסר ב"סיפורי קאנטרברי". שם נקרא הסיפור "סיפורה של האישה מבאת'". גם הגרסה הזו חסרה את אופן ההתבוננות הפאגאני העתיק אבל היא לפחות מספרת חלק נכבד מן הסיפור. בינתיים...בברכה,

../images/Emo57.gifמתוך אגם רותח

עלתה פעם בסרט שראיתי החרב אקסקליבר האם אני צריך להיות מודאג בחיי שזו הגרסה שקבלתי ללא שום שינוי ורק רציתי עזרתכם בהתמודדות איתו לפני שאכניס אותו לרפרטואר שלי מבטיח לנסות ולמצוא את הגרסה שהמלצת עליה שבת שלום ורגועה

אל דאגה

אין תפקידה של הגבירה מן האגם להשתמש ב"אקסקליבר" אלא לשמור עליה עבור מלכי אנגליה. מה שלא תופס לגבי שודדת ים - הגיבורה של תכניתי הבאה... אל דאגה אלא המלצה - אל תכניס את הסיפור לתכנית בגרסה הזו עד שתקרא לפחות גרסה ראויה אחת. אח"כ תחליט ואני מבטיחה לא לצייץ. רגועה...רגועה...

abel4

New member
מעניין לאן זה הגיע

מאחר ואני המקור לעוות סיפורו של המלך ארתור או יותר נכון התאמתו לנושא הבדואי מעניין אותי לשמוע לאן הוא התגלגל..... עופר אבל

love lev

New member
אני מצפה לתשובתך, כי אני זוכרת...

את ההופעה שהיתה בבית אריאלה, בדיוק בסיפור היפה הזה.

בבא אלי

New member
../images/Emo9.gifתשובה ואיזכור עוד מקור

ראשית יש סיפור דומה במהותו [לחלק הראשון] בסיפורי קטנטרברי. שם מדובר על אביר של המלך ארתור שאנס גבירה של המלכה. התשובה טמונה בטקסט "המכשפה ענתה על שאלתו של ארתור המלך שהדבר שנשים רוצות באמת הוא שליטה מוחלטת על החיים שלהן " המסר האוניברסלי [לא רק הפמיניסטי] הוא שכל אדם רוצה להיות אדון לגורלו. אדם [בתפיסה האקזיסטנציאליסטית של סרטר, בובר, קאמי ואחרים] אמור לקבל אחריות לחייו. אחריות פירושו לבחור בין אופציות שונות או כמטפורה: אנו נמצאים בדרך חיינו המכילה צמתים רבים [צמתי החלטה] ועלינו לקבל החלטה לאן ללכת; לאן לפנות. הבעיה היא שכל בחירנ היא החלטה המוציאה את יתר האופציות מלהיות מיושמות. מבחינה פסיכולוגית [אני מטפל בשילוב אומנויות ותיאטרון טיפולי] מדובר בכך שאדם המקבל אחריות על חייו ולוקח החלטות מרגיש שיש לו שליטה על חייו. היפוכו הוא "קורבן" הנסיבות, העולם, הרעים, וכו'. בהקשר לסיפור, מדובר על תקופה שלנשים [כמעט] לא הייתה כל שליטה על גורלן. וחץ מזה, תודה על הסיפור

המלך ארתור

אני שמעתי וגם קראתי את הגירסה של גפרי גוסר והיא הרבה יותר טובה לדעתי... חסרים בגירסה שלך המון פרטים ש"עושים" את .

בבא אלי

New member
../images/Emo45.gifהפניה למקור

זה נמצא בספר סיפורי קנטנברי של צ'וסר - סיפור הגבירה מבאס [Bath]אם אינני טועה. נדמה לי שזה היה אחד הסיפורים שמיכל פורת ביימה לערב סיפורי קנטנברי בפסטיבל ישראל. שים לב שהמקור הוא בחריזה ובשפה מאד גבוהה. זה גם סגנון כתיבה של "פעם" ולכן גם מיתווה הסיפור רצוי שיעבור עריכה. בהצלחה

למעלה