לצערי, לא יצא לי לראות../images/Emo107.gif
המלטות;-/ (למרות שמאוד הייתי רוצה!), אבל יצא לי לראות סייח בן כמה שעות
, חמוד וקטן, עדיין קצת רועד כשהוא עומד (בחוות ווסטרן שהייתי בה). ראיתי המלטות בסרטוני וידאו אבל זה ממש לא אותו דבר.
מגעיל? ממש לא, אותי זה אפילו מרתק. אני ממש מקנאה בכל אלה שראו, אפילו לחלק מהמשפחה שלי, שלא מתעסקים בכלל בסוסים, יצא להם לראות המלטה של סוסה כשהם עוד גרו בקיבוץ. לגבי "התחמת" סייחים- אני מאוד בעד, למרות שגם אני לא הייתי קוראת לזה החתמה בדיוק. ולא הייתי עושה דברים בכוח, הכל לאט לאט ובהדרגה. העברת עוברים- אני גם שומעת יותר ויותר דעות בעד, אבל אני עדיין לא יודעת מה הסיכונים (אם יש בכלל) לסוסה, לאם הפונדקאית ולסייח, לא יודעת עד כמה זה בטוח. מכיוון שאני עדיין לא יודעת על זה יותר מדי (רק שמעתי שיש דבר כזה) אז עדיין אין לי דעה מגובשת בנושא. אגב, לגבי תאומים: חשוב לבדוק שכשהסוסה נכנסה להריון, אין תאומים. הכרתי סוסה שהפילה תאומים וכמעט קיפחה את חייה בגלל זה, רק התערבות של וטרינר ברגע האחרון הצליחו להציל אותה! שמעתי כבר על מקרים שבהם נולדו תאומים ואחד מהם שרד, ובמקרים נדירים ביותר אפילו שני הסייחים שרדו, אבל זה לא שווה את הסיכון. בד"כ הסוסה מפילה את שניהם וגם עלולה לסכן את החיים שלה תוך כדי. יש כיום טיפולים וטרינרים ל"דילול" סייחים.