המלטות

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

meedas

New member
אהה.. המלטות...

אני מנסה להזכר כמה המלטות של סוסים ראיתי.. אני חושבת ששלוש או ארבע. הן היו די מזמן, והזכרון התעמעם, בעיקר בגלל שמאז יילדתי כמה מאות פרות... אני לא יודעת אם זה נחשב
אצל הסוסים לא קרו מקרים מעניינים במיוחד. כל ההמלטות עברו בשלום, בלי עזרה מיוחדת מההולכים על שתיים. אצל הפרות לאומת זאת ראיתי כל מה שאפשר לדמיין, מהמלטות של תאומים, ולדות הפוכים ("לידת עכוז"), עיוותים שונים ומשונים וכו'. היו גם ניתוחים קיסריים, צניחות רחם של האם בסיום ההמלטה וכל מה שתמיד פחדתם שיקרה לסוסה שלכם, ולא ידעתם שבאמת קורה במציאות. אני בהחלט בעד העברה של עוברים. זו דרך מצויינת לשבח את הגזע ולהפוך סוסים איכותיים יותר לזמינים יותר. שוב, הנסיון שלי בנושא מגיע יותר מהפרות ולא מהסוסים, כי אני באה ממרוצי סוסים, ושם העברת עוברים אסורה לחלוטין... או לפחות היתה אסורה בפעם האחרונה שבדקתי. תמונות כרגיל אין לי. אפילו לא של פרות
נועה

jgut

New member
שמעתי שאצל פרות

ההמלטות מסובכות יותר... במיוחד מספרים שקראתי. לא ידעתי שעושים אצלהם העברת עוברים :) וגם לא ידעתי שזה אסור במרוצים. אני אשמח לשמוע על זה...

קניה 1

New member
לא נראה לי שזה יותר מסובך אצל פרות

פשוט שיש לך כמה מאות המלטות בשנה, יש סבירות גדולה יותר להיתקל בסיבוכים למינהם....

בדיוק להפך,דגמתי משני הכיוונים

פרות עמידות פי עשר מסוסים. יכלות להסתובב שבועות עם עצירת שליה שהיתה הורגת סוסה מזמן. את העגל,אם הוא 'נתקע',מושכים בחבלים במקרה הקל ובראצ'ט מברזל-כמו מנוף כזה במקרים קשים. לא נרשמו בעיות לפרה או לעגל בעקבות משיכות די אגרסיביות. פרה יכולה ללחוץ עגל די הרבה זמן עד שהוא יוצא בלי שיגם לשניהם נזק וכו'.

הייתי עדה,עזרתי והצלתי../images/Emo13.gif

מקצרת קצת כי עייפתי.... אחת האורות שעבדתי בהן-אורוות גידול=כל הנקבות שמסוגלות ממליטות כל שנה. אחת עם בעיה באגן המליטה בזרוז ובהשגחת צוות רפואי+מליון סטודנטים לוטרינריה,בכל שנה. סוסה אחרת,התיישבה להמליט,הסייחה הייתה בתנוחה לא תקינה,הוטרינר היה רחוק.דחפתי פנימה והצלחתי לתקן את התנוחה. נולדה סייחה יפהפיה ובריאה.(קראתי כנראה יותר מדי פעמים את ג'יימס הריוט
) גידלנו גם סייח יתום וסייחה פגית שהזדקקה לגיבוס של שתי הרגליים הקדמיות לתקופה ארוכה בגלל עצמות רגליים שלא הבשילו. העברת עוברים-למה לא? יש לי איפשהו תמונות של המלטה,צריכה לחפש... החתמה-אני בעד.,מקל על כל הצדדים את ההמשך.

../images/Emo95.gifראיתי המלטות.

שתיים ליתר דיוק. המלטות זה ההפיך ממגעיל אותי, זה כל כך מרתק בעיני. וגם מאוד יפה, לראות חיים חדשים יוצאים אל העולם
. תודה לאלוהים לא קרו מקרים חריגים. הממלטה נמכה באופן חלק במשך 20 דק' בערך. ההמלטות, שתיהן, מאוד ריגשו אותי. הצפייה בסוסה כשהיא מלקקת את הסיח, הנסיונות של הסייח לקום . בכלל כל ההמלטה. בדרך כלל באורווה גם כשיש שקט תמיד יש את הסוס שצונף או הסוס ששותה מהשוקת ונוצר רעש קטן. בזמן המלטה היה שקט שקט במיוחד. כאילו הסוסים תיאמו ביניהם שבפרק הזמן של ההמלטה אף סוס לא יוציא אפילו הגה קטן. אני בעד העברת עוברים. למשל סוסות שמתחרות ורוצים להרביע אותן, אז במקום שהן יהיו בהריון בעונת התחרויות עדיף שסוסת בצפר שלא מתחרה תהיה בהריון. ככה יש גם סייח מהסוסה שמתחרה וגם הסוסה לא ממליטה בעונת התחרויות וגם לא בהריון בזמן התחרויות.

אה, בקשר להחתמת סייח

(שכחתי שכתבת בנוגע לזה
) אני מאוד בעד. אם ההחתמה נעשית באופן בטיחותי ו,איך לומר, כמו שצריך, אז היא יכולה רק להועיל הן לסוס והן למי שיבוא איתו במגע בעתיד. אני לא חושבת שזה שהיום הראשון הוא כזה קריטי ממש נכון. סייחים הם בע"ח, ואני לא חושבת שיום אחד או אם זה 26 או 28 שעות יכול להיות חתיכת הבדל משמעותי.

jgut

New member
החתמת סייחים

על החתמה של בעלי חיים בגלל את יכולה לקרוא בקישור המצורף... ובעניינינו אנחנו מתייחסים להחתמה של סייח כהרגלתו לנוכחות וטיפול של בני אדם. אנחנו לא היינו רוצים שהסייח יחשוב שאנחנו בני מינו כי אז עלולות להיווצר בעיות התנהגות בעתיד (כמו קרבות על מעמד עם זכרים לא מסורסים) אבל כן היינו רוצים שהוא ילמד לכבד אותנו וייתן לנו לטפל בו ולאלף אותו. אני העליתי פה את השאלה לגביי סייחים מאוד צעירים (בני כמה ימים), האים כדאי או לא להרגילם אלינו.

dixie chick

New member
זה נכון שזה לא באמת החתמה

הסייח מורגל לאנשים ולהכיר בהם כחבר ולא כאויב הוא לא מזהה את האדם כתחליף אימהי (האמת שגם בהקשר של סוס יתום לא נתקלתי בסייח שראה באדם כתחליף אמהי אבל אולי אני טועה בנקודה זו), מה שבטוח הוא התערבות ב24 שעות הראשונות גורמת לו לקבל אדם כחלק מהלהקה, לא כאם. אולי "הרגלה" זה מילה טובה יותר.

גידלתי עייר יתום,לא היו חמורים אחרי

ם בסביבה,והוא היה משוכנע ב1000 אחוז שאני אמא שלו.

dixie chick

New member
קיבלתי

נשמע הגיוני... כמו שאמרתי אני יודעת בוודאות שההרגלה לראשיה ולמגע אינה החתמה, לא יודעת מה קורה לסוס מבודד מחברת בני מינו ובחברת אנשים בלבד

לצערי, לא יצא לי לראות../images/Emo107.gif

המלטות;-/ (למרות שמאוד הייתי רוצה!), אבל יצא לי לראות סייח בן כמה שעות
, חמוד וקטן, עדיין קצת רועד כשהוא עומד (בחוות ווסטרן שהייתי בה). ראיתי המלטות בסרטוני וידאו אבל זה ממש לא אותו דבר.
מגעיל? ממש לא, אותי זה אפילו מרתק. אני ממש מקנאה בכל אלה שראו, אפילו לחלק מהמשפחה שלי, שלא מתעסקים בכלל בסוסים, יצא להם לראות המלטה של סוסה כשהם עוד גרו בקיבוץ. לגבי "התחמת" סייחים- אני מאוד בעד, למרות שגם אני לא הייתי קוראת לזה החתמה בדיוק. ולא הייתי עושה דברים בכוח, הכל לאט לאט ובהדרגה. העברת עוברים- אני גם שומעת יותר ויותר דעות בעד, אבל אני עדיין לא יודעת מה הסיכונים (אם יש בכלל) לסוסה, לאם הפונדקאית ולסייח, לא יודעת עד כמה זה בטוח. מכיוון שאני עדיין לא יודעת על זה יותר מדי (רק שמעתי שיש דבר כזה) אז עדיין אין לי דעה מגובשת בנושא. אגב, לגבי תאומים: חשוב לבדוק שכשהסוסה נכנסה להריון, אין תאומים. הכרתי סוסה שהפילה תאומים וכמעט קיפחה את חייה בגלל זה, רק התערבות של וטרינר ברגע האחרון הצליחו להציל אותה! שמעתי כבר על מקרים שבהם נולדו תאומים ואחד מהם שרד, ובמקרים נדירים ביותר אפילו שני הסייחים שרדו, אבל זה לא שווה את הסיכון. בד"כ הסוסה מפילה את שניהם וגם עלולה לסכן את החיים שלה תוך כדי. יש כיום טיפולים וטרינרים ל"דילול" סייחים.

למעלה