המלחמה הסתיימה - האם ההייטק התאושש?

במהלך סוכות הוכרזה הפסקת אש בגזרת עזה, שמחזיקה מאז מעמד לא רע - ונראה שיש מי שמקפיד על כך שהיא תשאר בתוקף, בצדק או שלא בצדק.

בשנים האחרונות ההייטק חווה משבר עמוק. המשבר אמנם התחיל לא מעט זמן לפני המלחמה, אבל המלחמה ובעיקר העובדה שהיא התמשכה לאורך זמן כזה ארוך החמירו מאוד את עומק המשבר.

האם לדעתכם עכשיו כשהמלחמה הסתיימה - הכלכלה הישראלית בכלל וההייטק בפרט יתחילו להתאושש? או שאולי הכתם של המלחמה יישאר עם ישראל עוד שנים רבות?

hadooper

New member
במהלך סוכות הוכרזה הפסקת אש בגזרת עזה, שמחזיקה מאז מעמד לא רע - ונראה שיש מי שמקפיד על כך שהיא תשאר בתוקף, בצדק או שלא בצדק.

בשנים האחרונות ההייטק חווה משבר עמוק. המשבר אמנם התחיל לא מעט זמן לפני המלחמה, אבל המלחמה ובעיקר העובדה שהיא התמשכה לאורך זמן כזה ארוך החמירו מאוד את עומק המשבר.

האם לדעתכם עכשיו כשהמלחמה הסתיימה - הכלכלה הישראלית בכלל וההייטק בפרט יתחילו להתאושש? או שאולי הכתם של המלחמה יישאר עם ישראל עוד שנים רבות?
בתור שמאלני, אני מודה שמצב הכלכלה וההייטק שימשו בעיקר תירוצים להתנגח במלחמה, בימין ובממשלה.

לדעתי המילואימניקים בעיקר יצרו מחסור בכוח אדם בזמן חודשי המלחמה, שהיה אמור דווקא להיטיב עם מחפשי העבודה. וכאן מסתכם פחות או יותר כל הקשר בין המלחמה לבין מצב ההייטק, שהרבה יותר מושפע מהריביות, ממהפכת מודלי השפה ומשגעון הגדלות של מנכ״לי החברות שעדיין משוכנעים שהשמש זורחת להם מהישבן.

נערך לאחרונה ב:
בתור שמאלני, אני מודה שמצב הכלכלה וההייטק שימשו בעיקר תירוצים להתנגח במלחמה, בימין ובממשלה.

לדעתי המילואימניקים בעיקר יצרו מחסור בכוח אדם בזמן חודשי המלחמה, שהיה אמור דווקא להיטיב עם מחפשי העבודה. וכאן מסתכם פחות או יותר כל הקשר בין המלחמה לבין מצב ההייטק, שהרבה יותר מושפע מהריביות, ממהפכת מודלי השפה ומשגעון הגדלות של מנכ״לי החברות שעדיין משוכנעים שהשמש זורחת להם מהישבן.
ומה לגבי ההשקעות, שרבים טענו שהמלחמה הרחיקה אותם מישראל בגלל הסיכון שבמלחמה, ובתדמית הגרועה של ישראל בעקבות המלחמה?

hadooper

New member
אני לא חושב שיש ראיות שהמלחמה כשלעצמה הרחיקה משקיעים. ואני לא מאמין ב״תדמית״, שהיא דבר מאד סובייקטיבי או דמיוני.

מבחינה כלכלית, השקל, שהיה חלש רוב התקופה מול הדולר, אמור היה לעודד השקעות. אבל עכשיו הוא ממש התחזק עד כדי הערכות שיתכן ויירד מתחת ל3 שקלים.

lemner40

Well-known member

לא כל כך מהר
ישראל עדיין המדינה השנואה בעולם
וחברות בנלאומיות יחשבו כמה פעמים לפני שיקימו או יגדילו מרכזי פיתוח בישראל
ויעדיפו לקנות מחברות אחרות ולהעביר מרכזי פיתוח מישראל למקומות אחרים
לאף אחד אין כח להתמודד עם הפגנה פרו פלסטינאית במשרד שלו בגלל שפורסם שהוא חתם על עיסקה עם חברה ישראלית,
מתי זה ישתנה ? כשתקום מדינה פלסטינאית
סיום המלחמה לא שינה את הנושא שנמצא היום על סדר היום העולמי.
ולכן סביר שנראה תהליך איטי שבו חברות ישראליות עוברות למקומות אחרים אך קרובים לישראל כמו קפריסין.

hadooper

New member
הסכסוך הישראלי-ערבי קיים כבר למעלה מ60 שנה, במהלכן ההייטק הישראלי קם, פרח ותפקד מצויין.

זה באמת מרגיש כמו ערבוב בשר וחלב... שוק התעסוקה במקצועות הטק חווה האטה חריפה במיוחד בצפון אמריקה ובישראל. ממה שאני שומע בעיקר בגלל השפעות פערי מיסוי, שערי מטבע וריביות. שהפכו להיות אטרקטיביים במיוחד במדינות מזרח אירופה. ואף במרכז ובמערב אירופה (אם כי פחות).

נערך לאחרונה ב:

lemner40

Well-known member
הסכסוך הישראלי-ערבי קיים כבר למעלה מ60 שנה, במהלכן ההייטק הישראלי קם, פרח ותפקד מצויין.

זה באמת מרגיש כמו ערבוב בשר וחלב... שוק התעסוקה במקצועות הטק חווה האטה חריפה במיוחד בצפון אמריקה ובישראל. ממה שאני שומע בעיקר בגלל השפעות פערי מיסוי וריביות. שהפכו להיות אטרקטיביים במיוחד במדינות מזרח אירופה. ואף במרכז ובמערב אירופה (אם כי פחות).
אני היום לא גר בישראל, אלא במאוריציוס,
אפשר להעסיק מהנדס צעיר מקומי באלף דולר לחודש
או אם אתה רוצה, 10 מהנדסים באפריקה במחיר של מהנדס אחד ישראלי
לא לדבר שכל שאר העלויות הרבה יותר זולות , מיסים, שכר דירה וכו.
ולגבי הסכסוך , הוא לא היה קיים בתעשיה עד המלחמה האחרונה
אם לפני 3 שנים חברה ספרדית היתה קונה מחברה ישראלית שום דבר לא היה קורה
היום יהיו הפגנות מול החברה, ואחרי יומיים הם יבטלו את העיסקה
המצב לא אותו דבר בכלל
ייקח עוד זמן לישראלים להבין את זה
אני משער, שאת תוצאות המצב הזה נראה בשנים הקרובות
יותר ויותר חברות ישראליות וזרות יעזבו את ישראל עם העובדים שלהם
כנראה ליעדים קרובים כמו איי יוון.

user32

Well-known member
מנהל
אפשר להעסיק מהנדס צעיר מקומי באלף דולר לחודש
במה זה שונה מהמהנדסים במדינות עולם שלישי ב30 שנה האחרונות? כי מאז שנות ה90 שמענו על המהנדסים ההודים שמסתערים על משרות תמורת 500 דולר לחודש. בנתיים עברו 30 שנה ועדיין שומעים אותם קולות (סליחה, עכשיו נוסף גם סוכן AI שיחליף את המתכנת).
איך זה שהם לא החליפו את המהנדסים הישראלים היקרים כבר לפני 30-20-10-5 שנים?

hadooper

New member
חד משמעית, כל הסיפור הוא ארה״ב וישראל, שעדיין ״תוקעות״ את הריביות גבוה והכך מרחיקות השקעות ומימון מהענף.
ביבשת אירופה, המצב הוא הרבה יותר טוב. אין כל מני שיקולים כמו ״צמצום פערים חברתיים״ או כל מני פוליטיקות ופופוליזם בשקל מצד הממסד והממשלה(*). ולכן הריביות שם נמוכות וגם המיסוי במזרח היבשת, בעיקר על עצמאיים.

(*) או כל מני ספינים ושיח מתוזמר על ״רפורמה משפטית״ (שאולי נדרשת, אבל גם מן הסתם מסוכנת ומושחתת, זו הספציפית שהשר לוין מקדם...), שבסוף גם לא באמת מתרחשת, כי אין שום כוונה אמיתית להעביר אותה, כי בג״ץ ממילא יכול לפסול כל חוק, כולל חוקי יסוד. ולכן הכל למעשה נועד רק להפחיד משקיעים זרים ולהרחיק מימון מהענף, ביודעין. שלא לדבר על הפילוג והשנאה התהומית שכל זה גרם.

נערך לאחרונה ב:

user32

Well-known member
מנהל
הממשלות בישראל ובארה"ב לא קובעות את הריבית אלא הבנק המרכזי. דווקא הממשלות האלה לוחצות על הבנקים להוריד את הריבית.
הריבית גבוהה בגלל האינפלציה והאיזונים הנדרשים במשק. עצמאות הבנק המרכזי וחוסר תלות פוליטית היא שמאפשרת להם לקבל החלטות מקצועיות נטו ובדרך כלל האנשים שעומדים בראש הבנק המרכזי הם המוחות הכלכליים הטובים ביותר בעולם.

hadooper

New member
נכון ולא...

הן שולטות על גובה האינפלציה במשק בדרכים אחרות לחלוטין כמו למשל המדיניות הפיסקלית (הסופר מרחיבה ומנופחת בישראל, לרוב בתירוצים של ״מלחמה וביטחון״ אבל עם מגזר ציבורי מנופח ומגושם) ומדיניות מכסים (במקרה של טראמפ, שרק מעכבת את ירידת האינפלציה בארה״ב).

מה גם, שבישראל הנגיד הוא גם ״יועץ״ לראש הממשלה ולכן לראש הממשלה יש יכולת מסויימת להשפיע על מדיניות בנק ישראל.

ואני לא האשמתי רק את הממשלה אלא גם את הממסד כולל הפקידים נבחרי הציבור במשרדים הממשלתיים. ואפילו מנהלי החברות שמפטרות ומצמצמות, שגם הם עושים זאת משיקולים לאומיים ולא עסקיים/ענייניים, שוב, של ״צמצום פערים״.

נערך לאחרונה ב:

הפרבולה1

Well-known member
לא כל כך מהר
ישראל עדיין המדינה השנואה בעולם
וחברות בנלאומיות יחשבו כמה פעמים לפני שיקימו או יגדילו מרכזי פיתוח בישראל
ויעדיפו לקנות מחברות אחרות ולהעביר מרכזי פיתוח מישראל למקומות אחרים
לאף אחד אין כח להתמודד עם הפגנה פרו פלסטינאית במשרד שלו בגלל שפורסם שהוא חתם על עיסקה עם חברה ישראלית,
מתי זה ישתנה ? כשתקום מדינה פלסטינאית
סיום המלחמה לא שינה את הנושא שנמצא היום על סדר היום העולמי.
ולכן סביר שנראה תהליך איטי שבו חברות ישראליות עוברות למקומות אחרים אך קרובים לישראל כמו קפריסין.

כשתקום מדינה פלסטינית לפי הדרישות של הערבים , ישראל תחדל להתקיים, בטח שאף אחד לא ישקיע במדינה שהגבול שלה עובר ליד כביש 6 שמהצד השני על גבעות השומרון יש מליוני ערבים עויינים. לא למדת את הלקח של עזה ונשארת שמאלני מטומטם.

נערך לאחרונה ב:

hadooper

New member
בתור שמאלני, מסכים עם המשפט הספציפי הזה שלך. ואף מחזק שמדינה פלשתינית ריבונית או ללא שליטה ישראלית, עשויה גם לגרום לנהירה אליה של עוד מאות אלפי תושבים מכל מדינות האיזור. ולכן היא חמורה אף יותר מאשר מדינה אחת שיש לה פוטנציאל לרוב ערבי בעתיד.

העניין הוא שדווקא הממשלה הנוכחית, שכידוע הכי ימנית שקמה אי פעם (גם אם לא ימנית מספיק), איכשהו גרמה למצב, שכל העולם ואשתו כופה על ישראל מדינה פלשתינית. והמסקנה המתבקשת, היא בעיניי, שאידאולוגיה היא אף פעם לא חזות הכל. צריך גם טרמינולוגיה ואסטרטגיה. וגם להקשיב למומחים ולאנשי מקצוע שמחזיקים באידאולוגיה הנכונה. להקשיב להם ולא ללכת איתם ראש בראש.

הפרבולה1

Well-known member
בתור שמאלני, מסכים עם המשפט הספציפי הזה שלך. ואף מחזק שמדינה פלשתינית ריבונית או ללא שליטה ישראלית, עשויה גם לגרום לנהירה אליה של עוד מאות אלפי תושבים מכל מדינות האיזור. ולכן היא חמורה אף יותר מאשר מדינה אחת שיש לה פוטנציאל לרוב ערבי בעתיד.

העניין הוא שדווקא הממשלה הנוכחית, שכידוע הכי ימנית שקמה אי פעם (גם אם לא ימנית מספיק), איכשהו גרמה למצב, שכל העולם ואשתו כופה על ישראל מדינה פלשתינית. והמסקנה המתבקשת, היא בעיניי, שאידאולוגיה היא אף פעם לא חזות הכל. צריך גם טרמינולוגיה ואסטרטגיה. וגם להקשיב למומחים ולאנשי מקצוע שמחזיקים באידאולוגיה הנכונה. להקשיב להם ולא ללכת איתם ראש בראש.

אנחנו לא אשמים כהוא זה שיש הרבה אידיוטים שימושיים בעולם וגם בארץ וגם אנטשימיים שמנסים לכפות עלינו מדינה פלסטינית , זה היה ברור שכל מיני אידיוטים שימושיים בעולם לא יקבלו את המציאות שישראל התפכחה מהאשליות של "תהליך מדיני" ופתרון המבוסס על "שטחים תמורת" .

hadooper

New member
בכל זאת, אנטישמיות היתה קיימת מאז ומתמיד וכך גם אידיוטים שימושיים.

באורח נס קמה הממשלה הכי ימנית בהיסטוריה, יש שיגידו אפילו על גבול הכהניסטית, אנשים לא דמיינו שאי פעם תקום. התוצאה: ישראל מעולם לא היתה קרובה כל כך למדינה פלשתינית. אם לפני כן היינו קרובים לכך 1k צעדים, היום אנחנו רק 10 צעדים...

ולא רק זה, יש לך פתאום בסיס צבאי אמריקאי / בינלאומי בתוך גבולות מדינת ישראל, מה שמהווה פגיעה בריבונות הישראלית. לפני כן, היתה לנו לפחות ריבונות.

נערך לאחרונה ב:

הפרבולה1

Well-known member
בכל זאת, אנטישמיות היתה קיימת מאז ומתמיד וכך גם אידיוטים שימושיים.

באורח נס קמה הממשלה הכי ימנית בהיסטוריה, יש שיגידו אפילו על גבול הכהניסטית, אנשים לא דמיינו שאי פעם תקום. התוצאה: ישראל מעולם לא היתה קרובה כל כך למדינה פלשתינית. אם לפני כן היינו קרובים לכך 1k צעדים, היום אנחנו רק 10 צעדים...

ולא רק זה, יש לך פתאום בסיס צבאי אמריקאי / בן לאומי בתוך גבולות מדינת ישראל, מה שמהווה פגיעה בריבונות הישראלית. לפני כן, היתה לנו לפחות ריבונות.

אתה הופך סיבה ותוצאה - ההתעוררות של כל מיני מנהיגים אידיוטים בעולם בקשר למדינה פלסטינית היא תגובת נגד לעובדה שהסיכוי לממש את החזון הזה קטן באופן דרסטי .
ישראל מעולם לא היתה רחוקה ממדינה פלסטינית כמו עכשיו, תומכי המדינה הפלסטינית בקרב הציבור היהודי הצטמצם עוד יותר אחרי הלקח של ה 7.10 .
נראה לך שאחרי מה שקרה ב 7.10 נסכים שהגבול ליד כביש 6 נעקור 800000 יהודים ונסכן את כל כל ישובי עמק חפר ואפילו גוש דן רק בגלל שמקרון האידיוט עשה איזה כינוס מטופש בנושא "מדינה פלסטינית"?

למרות התערבותה של ארה"ב בעינינו צה"ל ממשיך להכות באובינו בלבנון ובעזה וביו"ש מתי שצריך. שום גנרל אמריקאי לא יעצור אותנו מלהגן על עצמינו , זה לא קרה בתקופת ביידן ולא יקרה גם כעת כשטראמפ יותר בצד שלנו בנתיים.

hadooper

New member
ישראל מעולם לא היתה רחוקה ממדינה פלסטינית כמו עכשיו, תומכי המדינה הפלסטינית בקרב הציבור היהודי הצטמצם עוד יותר אחרי הלקח של ה 7.10 .
אני לא מכיר נתונים או מחקרים רשמיים בנושא, אבל אני זוכר שקראתי ראיונות בעיתונות עם כמה מתושבי יישובי העוטף שנפגעו, שחייהם ניצלו, שאפילו הם עדיין מאמינים ודבקים בפתרון 2 המדינות ולא רואים לו אלטרנטיבה.

לדעתי למרות הטראומה הלאומית, אנשים רבים עדיין מצויים בשלהם... לא מעט נוטים להקל ראש בהשלכות של חוסר שליטה ישראלית ובמשמעויות שלו. של מדינה ריבונית עצמאית ללא שליטה ישראלית, או ללא פיקוח מספק. ואני מודה שאני מתקשה לחשוב על פתרון או מנגנון פיקוח מספיק אמין, יעיל וחוקי מלבד שליטה ישראלית מוחלטת, שיוכל למנוע הברחות נשק, ייצור נשק ומנהרות, ייבוא של תושבים עויינים ממדינות האיזור. אך אולי קיים כזה ואינני מכיר... עובדה שבלבנון למשל לא מצאו אחד כזה...

אתה הופך סיבה ותוצאה - ההתעוררות של כל מיני מנהיגים אידיוטים בעולם בקשר למדינה פלסטינית היא תגובת נגד לעובדה שהסיכוי לממש את החזון הזה קטן באופן דרסטי .
נראה לך שאחרי מה שקרה ב 7.10 נסכים שהגבול ליד כביש 6 נעקור 800000 יהודים ונסכן את כל כל ישובי עמק חפר ואפילו גוש דן רק בגלל שמקרון האידיוט עשה איזה כינוס מטופש בנושא "מדינה פלסטינית"?

למרות התערבותה של ארה"ב בעינינו צה"ל ממשיך להכות באובינו בלבנון ובעזה וביו"ש מתי שצריך. שום גנרל אמריקאי לא יעצור אותנו מלהגן על עצמינו , זה לא קרה בתקופת ביידן ולא יקרה גם כעת כשטראמפ יותר בצד שלנו בנתיים.
השגיאה הלוגית שלך היא בכך שאתה מאמין שהקמת מדינה פלסטינית תלויה אך ורק בהסכמה של תושבי ישראל למהלך.

אם אתה רוצה לגלות מה קורה למדינה שסבלה מסנקציות בינלאומיות כדי לגרום לה לשנות מדיניות שהעולם לא הסכים איתן - סע לדרום אפריקה. הסנקציות שוטלו עליה בשנות השמונים גרמו למשטר שם לוותר יחסית מהר על האפרטהייד, אבל רבים טוענים שהמדינה לא התאוששה עד היום מהנזקים הכלכליים שהסנקציות גרמו, במיוחד לאזרחים עצמם (ולא למקבילה הדרום אפריקנית של האוליגרכים).

hadooper

New member
יתרה מכך, אילו השמאל היה נבחר במקום הממשלה הנוכחית, סיכוי גבוה שהיינו מתרחקים עוד יותר ממדינה פלשתינית, הרי כולנו זוכרים איך ברק הציע להם הכל והם אלו שסירבו. אבל במקום זאת אנחנו קרובים היום מטר ממנה... זה כישלון אדיר!

בעולם ההייטק שבו אנחנו חיים חברות נסגרות או פושטות רגל בעקבות כאלה כשלונות. אבל בפוליטיקה הישראלית אותן ממשלות רק נבחרות שוב ושוב, כי ההמון הזועם אוהב לראות את מעמד הביניים והאזרחים המשכילים והיצרניים סובלים, זה עושה לו את זה... בישראל אין באמת ״ימין ושמאל״, יש רק ״אשכנזים ומזרחים״, מלחמה נצחית. בעשורים האחרונים נוצרה לה גם קבוצה נוספת, ״מזרחים משכילים״, התוצאה שכל אחת מן השלוש שונאת את השתיים האחרות. בגלל שנאת חינם גם חרב בית המקדש.

נערך לאחרונה ב:

BravoMan

Active member

עד לפני המלחמה, הייתי מסוג האנשים שהם "רק לא ביבי".
לא הייתי מגדיר את עצמי "שמאלני", כי אני אומנם עם השמאל (השפוי, שלא נשאר הרבה ממנו) בהרבה נושאים, אבל ככל שזה נוגע לנושאים בטחונים, אני מחשיב את עצמי ימינה מבן גביר.

ועדיין, אני לא יכול להפיל את כל האשמה על הממשלה שלנו בנושא "מדינה פלסטינית":
מה שלמדנו בשנתיים האחרונות זה שאיראן וקטאר ניהלו אסטרטגיה ארוכת שנים של מימון אוניברסיטאות ופעילים בארה"ב ואירופה, וגם שגלי ההגירה האיסלאמית הם לא סתם בריחה של אנשים פרטיים מאזורים מוכי עוני ומלחמות.

הכל חלק מתוכנית שיטתית להשתלטות על המערב, וכיבוש איסלאמיסטי שלו.

המלחמה היית תירוץ להוציא עוד צעד בתוכנית הזו לפעול.
זה חשף את עומק השחיטות באוניברסיטאות בארה"ב, ואת העובדה שלמנהיגים אירופאים רבים יש עכשיו בסיס מצביעים מוסלמים משמעותי יותר מבייס ילידי המקום, והם יעשו הכל כדי לרצות את הבייס הזה, גם אם מדובר בג'סטה שמפרה בפועל את החוק הבין לאומי בכך שהיא מכירה במדינה ללא גבולות סדורים וללא מנגנון ממשל.

אין ספק שיש דברים שהממשלה שלנו יכלה לעשות הרבה יותר טוב ונכון במשך כל המלחמה הזו, ובמיוחד בתחום ההסברה, אבל את הלחץ ל-"מדינה פלסטינית" הם לא יכלו לעצור, לא משנה כמה ימנים הם היו.

למעלה