המכתב המדהים

begone

New member
אתה מתעלם מסוף הציטוט

"אלוהים לא חייב להיות משהו דתי" סליחה? אז מה זה אלוהים לא דתי? בננה? פיתה? "לא מוזכר שום משפט שאומר שהוא לא מאמין בשום אלוהים" זה נכון שהוא לא דחף לך את הכפית ישר לתוך הפה. הוא לא אמר "אני לא מאמין בשום אלוהים", אלא אמר משהו אחר. אחר! "אתה יודע מה זה המפץ הגדול ??? זה תיאוריה שמנבאת שהיקום המוכר לנו התחיל במועד כלשהו בעבר אז המסקנה היחידה שאפשר להסיק מכך היא שמשהו גרם להיווצרות היקום המוכר לנו" משהו? מה זה משהו? תסביר מה זה משהו, ואז יהיה אפשר לדבר. "אני פשוט חושב שאתה מבין בצורה מסולפת את המושג אלוהים" מה זה אלוהים?

chan

New member
תשובה

1) בנוגע לדרך הווצרות העולם אני לא בטוח כי רוב הפרופסורים בעולם יסכמיו אתך ובנוסף אתה צריך להבדיל בין תאוריה ומציאות. 2) בנוגע למחשבה הגבתי על דבריה של איילת על כך שחוזרים בתשובה אינם עושים זאת מתוך מצוקה. 3) הנה ציטוט של איינשטיין: " I want to know how God created this world. I am not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts; the rest are details." הנה ציטוט של אינשטיין איינשטיין אולי לא האמין בדת מסויימת אבל הוא כן הכיר בכך שכן קיים משהו לא טבעי מעל האדם. בדומה לוויכוח שלנו על תאריך המצאת המחשב אתה פשוט מסלף עובדות.

begone

New member
תשובה לך

"אני לא בטוח כי רוב הפרופסורים בעולם יסכמיו אתך" רוב הפרופסורים שעוסקים במדעי הטבע יסכימו איתי. "אתה צריך להבדיל בין תאוריה ומציאות" מי שמדבר. אני כל הזמן מבדיל, אבל אתה שוכח. "חוזרים בתשובה אינם עושים זאת מתוך מצוקה" אל תהיה פשטני וילדותי - חוזרים בתשובה עושים זאת ממגוון רחב מאוד של סיבות - כלכליות, פסיכולוגיות, חברתיות, משפחתיות, חינוכיות, פליליות וכו´ וכו´. תפסיק להסתכל על המציאות בצורה כל כך שיטחית. "הנה ציטוט של אינשטיין" הציטוט שהבאת הוא מוקדם יחסית, והציטוט שהבאתי מתייחס במפורש לנסיון הנואל לייחס לאיינשטין איזשהו עניין של דת. "הוא כן הכיר בכך שכן קיים משהו לא טבעי מעל האדם" הוא הכיר בכך שיש דברים שאנחנו לא יודעים אודות היקום. אין קשר לאלוהים ואין קשר לדברים על-טבעיים. "בדומה לוויכוח שלנו על תאריך המצאת המחשב אתה פשוט מסלף עובדות" תקרא את הציטוט השני שלו שהבאתי, מאוד ברור ומאוד פשוט.

chan

New member
מבחר תגובות

1) בנוגע לחזרה בתשובה הגבתי על דבריה של אילת אם לא הבנת, היא אמרה שחוזרים בתשובה עושים זאת מתוך מצוקה ואני אמרתי שלאו דווקא. 2) (א) מניין לך שהציטוט שלי מוקדם יותר מהציטוט שלך ? (ב) גם לפי הציטוטים שלך נובע כי איינשטיין לא האמין בהשגחה פרטית אלה האמין רק במישהו שגרם ליצירת העולם כי גם למדע אין ולא יהיה תשובה על הכל. 3) במה הציטוט השני קשור לדיון שלנו על תאריך המצאת המחשב ?

begone

New member
אתה פשוט מדהים

"לפי הציטוטים שלך נובע כי איינשטיין לא האמין בהשגחה פרטית אלה האמין רק במישהו שגרם ליצירת העולם" שקר וכזב! איינשטיין לא מדבר על שום בורא-עולם ולא על שום גורם אלוהי או ישות עליונה. הוא מדבר על המסתורין של היקום, והמאמץ האנושי לפתור את החידות שהוא מציג. לא יעזור לך כלום - איינשטיין היה חילוני לחלוטין, לא האמין באלוהים ולא כלום. גם אני מאוד מתרגש משאלות קיומיות ומנושאים שטרם נחקרו, אך אינני דתי ואינני מאמין באלוהים. "במה הציטוט השני קשור לדיון שלנו על תאריך המצאת המחשב?" בדיון על המצאת המחשב אתה הלכת והבאת לי את החשבוניה. אני דיברתי על המחשב האלקטרוני המודרני, ואתה מביא לי חשבוניות. זה לא רציני. וגם כאן אתה לא ממש מתייחס לטענות העובדתיות שאני מביא, אלא מחפש שטויות או מתעקש על פרשנות שגויה של משפטים ברורים למדי. הפרשנות שלך לדברי איינשטיין היא לא רק שיקרית, אלא גם מטופשת. שהרי איינשטיין אמר בבירור שאיננו אדם דתי. אם הוא לא דתי, אז הוא חילוני. ואם הוא חילוני, זה לא מוכיח כלום מלבד העובדה שהוא חילוני.

ביגון צר לי עליך .....

אך אתה אידיוט !!!! כן כן אין לי מילה אחרת לתאר אותך ובתור חילוני תדע לך שאתה מייצג בצורה שלילית את הציבור החילוני המשכיל שמבין במדע אתה כל הזמן משתמש במילים שכל מי שלא חושב כמוך הוא שקרן ואידיוט ומביא לי ציטוטים שאתה בעצמך לא יודע לקרוא , צר לי אך אתה פשוט מקרה אבוד שלא מיצג אף אחד שנחשב משכיל אתה מייצג אך ורק קיצונים כמוך . האמת היא שאני עוקב אחר ההודעות שלך מדי פעם והמסקנה שהגעתי אליה היא שאתה בפירוש מקרה אבוד שנעול בתוך קופסה ושחושב שכל מה שאתה אומר הוא תמיד נכון ושכל שאר העולם הם שקרנים טיפשים ואידיוטים לכן המסקנה שלי היא שאתה הוא האידיוט . למעשה גם התגובה הזאת היא כנראה ביזבוז זמן אבל למען הסיכוי הקלוש שאולי היא תגרום לך לכתוב הודעות קצת אבל רק קצת יותר הגיוניות ושיש להם עוד תוכן חוץ מ: "כולכם שקרנים ובורים חסרי השכלה ואני ביגון הוא הגאון שמבין הכל (ויודע לקרוא אנגלית)" .

begone

New member
ואסיים באיינשטיין

If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admiration for the structure of the world so far as our science can reveal it "אם יש בי משהו דתי, זו ההערצה האינסופית כלפי מבנה היקום, עד כמה שהמדע יכול לגלות אותו". לא דתי ולא נעליים. לא אלוהים ולא יער. לא דובים ולא חרדים. "תדע לך שאתה מייצג בצורה שלילית את הציבור החילוני" אני לא מייצג את הציבור החילוני, אלא רק את עצמי. אין כזה דבר ציבור חילוני, זה לא קיים וזה אף פעם לא היה קיים. "צר לי אך אתה פשוט מקרה אבוד" נכון - אני מקרה אבוד בשביל מחזירים בתשובה.

chan

New member
תשובה

1) אני מסכים אתך איינשטין לא היה דתי אבל הוא כן האמין באלוקים, אין כאן סתירה הוא האמין באלוקים שברא את העולם אבל לא משגיח על מעשי בני האדם ולכן הוא אינו מחוייב לבצע שוב דבר. 2) איך אתה טוען שהחרדים סגורים בעולם ואינם פתוחים לעולם הרחב, כמעט אין אדם הסגור בתוך עולמו כמוך שמסרב להכיר בדעתם של אחרים.

zazaza

New member
איינשטיין לא האמין באלוהים כלל

אתה מתקשה בהבנת דבריו הכל כך ברורים, רק משום שהוא מתנסח בפלפול, כרגיל, נתפסים למילה אחת ולא עוזבים אותה. מדהים... באותו השיטה, לאחר שיעלם טומי לפיד מעולמנו תוכלו לומר כי גם הוא האמין באלוהים תוך הוצאת דבריו מהקשרם.

chan

New member
אתה מתעלם מציטוט פשוט

תקרא את הציטוט שהבאתי

zazaza

New member
תחפש במילון את המושג ציניות

ואח"כ תשוב ותקרא את כל הציטוטים שלו שהובאו כאן. הטענה שלי על לפיד עדיין בתוקף, ועדיין נכונה לגביך...

chan

New member
אתה יכול לומר אותו דבר

לגבי הציטוטים האחרים

אמיר.

New member
אינשטין לא היה דתי, אבל האמין

בבורא עולם. זו תופעה נפוצה אצל אנשי מדעי הטבע. תוצאה פשוטה של התבוננות.

begone

New member
אני עייף מזה

"איינשטין לא היה דתי אבל הוא כן האמין באלוקים" הציטוט שהבאתי מוכיח בצורה חד-משמעית שאיינשטיין רק התרשם מאוד מן המסתורין שביקום, ולא האמין בשום ´אלוהים´, לא באופן מופשט ולא באופן ´אישי´. ואפילו אם איינשטיין היה חרדי - זה לא משנה דבר. "איך אתה טוען שהחרדים סגורים בעולם ואינם פתוחים לעולם הרחב, כמעט אין אדם הסגור בתוך עולמו כמוך שמסרב להכיר בדעתם של אחרים" אני מכיר בדעתם של אחרים, אך לא מסכים עם חלקם.

chan

New member
אז תנוח קצת

1) אולי הוא דווקא הוכיח שאינשטיין הבין שלא ייתכן שהיקום נברא מעצמו 2) אתה צודק אפילו אם אינשטיין היה חרדי זה לא משנה דבר 3) אתה מכיר בדעתם של אחרים ? איך ? ע"י זה שאתה קורא לכל מי שלא מסכים אתך שקרן

למעלה