אופיר.
"אמונה היא "חוש" טבעי שטבוע באדם היהודי מלידתו" - טעות. אמונה היא יצר וצורך שנוצר במהלך החיים שלנו, הוא נוצר עקב בורות, ילדותיות, תיסכול, וטראומות למיניהן. אני מכיר רק 5 חושים: ריח, טעם, מישוש, ראייה, שמיעה. "אמונה היא מעל להגיון ולשכל הישר" - זאת טעות לוגית. האמונה נוצרת ע"י ההיגיון והשכל, ולכן לא יכולה לעלות על ההיגיון והשכל. "אני לא מאמין באלוקים כי מבחינה מדעית הוכיחו לי שהוא קיים, אני מאמין באלוקים כי אני מאמין בו.... " - יפה... אמונה עיוורת, מה החידוש? "(כמו שאתה לא אוהב את אמא שלך כי היא נתנה לך אוכל והניקה אותך, אלא אתה אוהב את אמא שלך , כי אתה אוהב אותה...) " - טעות. ההשוואה שגויה, אתה משווה רגש לאמונה. חוץ מיזה, לא חסר אנשים .(ואני מכיר לצערי לא מעט) ששונאים את אמא שלהם... בגלל שהיא לא הניקה אותם, בגלל שהיא לא הייתה איתם, ולא התייחסה אלייהם וכו´... ז"א שיש פה קשר כלשהו. "ג- את התנ"ך ניתן לפרש כי הוא ניתן ע"י האלוקים לבני אדם , על מנת שיפרשהו " - דילגת על כמה שלבים באמצע, בזמן שהסקת את המסקנה הזאת... לי דווקא נראה שאת התנ"ך אסור לפרש כי הוא קדוש. תראה לי הוכחות. "כמובן שעם גבולות ברורים" - איפה הגבולות? תראה לי אותם... "את אלוקים אף אחד לא מפרש, אף אחד לא יכול לפרש" - אתה סותר את עצמך. 1. התנ"ך ניתן לנו ע"י אלוהים 2. אלוהים לא ניתן לפירוש, ע"י אף אחד. מסקנה: התנ"ך ניתן לנו כדי שנפרש אותו. כמובן שהמסקנה שגויה... זה לא כזה קשה לראות "מה קרה? פשוט כשבנאדם מאמין ב"משהו"- ה"משהו" הזה נראה לו הגיוני (מה שנקרא בלעז:" ראייה סובייקטיבית")" - יפה מאוד. הדת היא סובייקטיבית, ואי אפשר למצוא אמת בגישה סובייקטיבית וקנאית.