המכונה הראשונה שלי...

davemen

New member
המכונה הראשונה שלי...

שלום לחברי הפורום, לפני כמה שבועות קניתי את המכונה הראשונה שלי, וקיוויתי שתוכלו לעזור לי עם כמה שאלות. המכונה היא מהדגמים הזולים יותר של גג'יה - גג'יה אספרסו דה-לוקס, ועד עכשיו אני בסך הכל די מרוצה. המשקה עיקרי שאני מכין הוא קפוצ'ינו. אז לשאלות... 1) בינתיים אני לא רוצה להשקיע במטחנה, ולכן אני קונה וטוחן באילנס (סקלה 2.4 במכונה שלהם). עד עכשיו התמקדתי בקפה הבית שלהם (אנג'לו מיו) ואני די מרוצה, אך אשמח לקבל המלצות לתערובות אחרות, במיוחד לקפוצ'ינו. 2) שמתי לב שכאשר אני משתמש במסנן היחיד, לעומת הכפול, התוצאות הרבה פחות טובות. בעיקר הזרם מאד איטי, ואם אני לא מקפיד להדק את הפורטפילטר, מים זולגים מלמעלה. האם יתכן שצריך טחינה גסה יותר למסנן היחיד? האם ניתן לקונה מסנן יחיד אחר? 3) למכונה מתקן לשאיבת חלב ישר לכוס. גיליתי שכדי לקבל תוצאות טובות, אני צריך להזרים אדים ומים חמים דרך המתקן לפני שאני שואב חלב. משהו יודע למה זה? 4) ושאלה אחרונה גם כן קשורה למתקן שאיבה: אני לא מצליח להבריג אותו היטב לפית האדים, וכל כמה פעמים הוא נופל לי באמצע השאיבה (ומשפריץ קפה לכל עבר..). האם נתקלתם בבעיה דומה? יש פתרון? תודה על העזרה, דיויד.

sstern

New member
המכונה השלישית שלי הייתה כזו

אז ככה. אין צורך להחליף את המסנן הקטן. פשוט תשים קצת פחות קפה, או תהדק קצת פחות. אני זרקתי את המתקן האוטומטי להקצפה, ואני הקצפתי ועדיין מקציף ישירות עם צינור המתכת. לגבי תערובות, אין סוף. אני כרגע משתמש בטאצה דורו, קניתי אצל מאוריציו. מעולה. הטובים שהכרתי הם בנתניה באזור התעשיה יש בית קפה קרוב לאיקאה שנקרא קפה סופרימו ויש להם קפה אדיר. וגם בפ"ת באזור התעשיה בבית קפה בוקה, יש תערובת נהדרת. וכמובן לא נשכח את פאולוס עם תערובת הבית הטובה שלו. בברכה - שלמה

אור ז

New member
תשובות

1. ממליץ לא להשתמש בפילטר הבודד. עדיף בזוגי גם לכוס אחת. 2. תערובות יש המון. הכי יקר לצערי הכי טעים - מוקה קרם של ארקפה 170 ש"ח לק"ג. ניתן בהחלט לנסות התערובת של ארומה ב 120 ש"ח לק"ג. 3. כדאי לקנות מטחנה ואז הקפה טעים לא רק ביום שקונים אותו....

davemen

New member
תודה על התשובות,.

ובמיוחד ההמלצות לתערובות. לשלמה - החלק האנכי של צינור האדים מאד קצר, כך שאני לא רואה איך ניתן להקציף עמו. לא צריך איזו תוספת?

דניאל34

New member
הטיפ של אור הוא הטוב ביותר

קניית מטחנה ואפילו הפשוטה ביותר תשנה את איכות הקפה שלך ואת השליטה שלך במכונה שקניתה (שלדעתי היא הטובה ביותר בקבוצת המחיר שלה). קנה מטחנה והקפה שלך יראה אחרת.

davemen

New member
זה יגיע...

בינתיים אני רוצה לראות שאני מתמיד בהתעסקות עם המכונה.

דניאל34

New member
מטחנה טובה לא רק למכונת אספרסו

גם אם תזנח את מכונת האפרסו , סביר להניח שתשתה קפה בצורה זו או אחרת, ולכן השקעה במטחנה טובה תמיד, היא תשמש אותך שנים, שווה כל שקל.

eidosh

New member
TITHADESH ! SOME TIPS

i use this machine, the coffee it produces is realy good by 'good' i mean if you know how to use it, you will get coffee that will make some triple priced machines to blur... but the 'if' part is big one lets say you are going to play a lot as a good italian product, the machine is full of krizot strange leakings around, requires different granning than most machines (more to the thin side) hard to clean, the wide cup will drive you creazy, temperature is not easy to get, and i didnt even mention the milk part which by the way is very useful and brings the milk to the exact temperature (and probably works better with italian milk
and complecated as the machine itself...so get ready to work the real problem with this machine is, the salesmen will never tell you that the machine is not for starters but for poor people (short pocket lets say
which still wants good coffee and dont mind to work for that. like a good old alfaromeo - half time in the garage,the other half worth if you like to drive. but at least in that case, u know already its going to be half time in the garage TITHADESH

למעלה