המילה רעות reut

אביתר30

New member
השם רעות לא מופיע , אבל..

יש סבירות גבוהה שרות היא צורה מקוצרת של רעות

תודה אבל

לא מספיק טוב בשבילי, לביתי קוראים רעות ואני צריכה משהו למסיבת הודיה שלה.. אולי בגמרא, איפשהו???

יוסי ר1

Active member
לא זוכר שום רעות בתנ"ך או בתושב"ע.

אבל מה עם אחת מברכות האירוסין "ברוך אתה ה' אלוהינו מלך העולם, אשר ברא ששון ושמחה חתן וכלה גילה ורינה אהבה ואחווה שלום וריעות, מהרה ה' אלוהינו יישמע מערי יהודה ומחוצות ירושלים קול ששון קול שמחה קול חתן וקול כלה, קול מצהלות חתנים ממשתה ונערים מנגינתם; ברוך אתה ה', משמח חתן עם הכלה" או להסתפק בשיר הרעות? אגב, לאבייתר: השם רות הגיע ממואב, אני לא בטוח שהמילה "רעות" היתה נוהגת שם.

אביתר30

New member
השמות במגילת רות

הם די סמליים רות - רעות ערפה - הפנתה עורף אני מתבסס בעיקר על תרגום הפשיטתא שכותב רעות ולא רות ובאנציקלופדיה המקראית מובאים רשימת חוקרים שתומכת בכך (ורשימה אחרת שמתנגדת..) הע' בדומה לא' נבלעת לעיתים בעברית לאחר ר' שואית מואבית - עמונית - עברית - כנענית - פיניקית ועוד.. הבסיס של כולן משותף. שכל אחד יאמין במה שהוא רוצה..

המילה רעות אכן מופיעה בתנ"ך אבל..

לא כשם של מישיהי אלא בהקשר של רעות.. ראי דברים פרק י"ב..לְחוֹד בְּכָל רְעוּת נַפְשָׁךְ תִּכּוֹס וְתֵיכוֹל בִּסְרָא, כְּבִרְכְּתָא דַּייָ אֱלָהָךְ דִּיהַב לָךְ--בְּכָל קִרְוָךְ; מְסָאֲבָא וְדָכְיָא יֵיכְלוּנֵּיהּ, כִּבְסַר טַבְיָא וְאַיְלָא {תרגום אונקלוס}.

יוסי ר1

Active member
נו, במובנים אחרים לא חסר:

הבל ורעות רוח כי רעות בנות כנען שבע השנים הרעות ועוד רבות ורעות...

eyalnadav

New member
בין רעות לרעות יש הבדל

יש רעות שהיא מבחינה חיבור ואהבה ויש רעות מלשון רע שפירושו לא טוב. ערבבת כאן את הענין

eyalnadav

New member
הדוגמא למעלה היא בארמית ועוד משהו

רעות נפשך בארמית הוא בכל אות נפשך - ענין רצון ותאוה של האדם , בעברית רעות מלשון חברות ואהבה. אבל בפסוק של רע- אף אחד לא יקרא את בנו או בתו בשם רע .

סוריאל

New member
?!

תרגום אונקלוס איננו בתנ"ך. המילה 'רעות' כאן מתרגמת את 'תאוות' שבפסוק, וממילא אין לה שום קשר לשאלה המקורית (לא רק משום שהשורש רע"י הארמי מקביל לרצ"י העברי, ואין לו קשר לרעות, אלא בעיקר משום שהשאלה התייחסה ללשון המקרא דווקא. לא ללשון התרגום).

eyalnadav

New member
יש רעותה לענין אבלות בירמיה הנביא

יש רעה (עין בצירי ) כמו רעה דוד המלך -זה לענין זכר, איך אומרים רעה בנקבה? (רעות לא?) יש פסוק בירמיה פרק ט לענין שאישה תלמד את רעותה קינה

eyalnadav

New member
ושאלה אישה מאת רעותה כלי כסף וזהב ושמלות

פרשת השבוע בספר שמות פרשת בא אל פרעה

יוסי ר1

Active member
באמת רציתי לשאול על הפסוק הזה:

"דבר-נא באזני העם וישאלו איש מאת רעהו ואשה מאת רעותה כלי-כסף וכלי זהב". הרי בני ישראל היו באותו זמן עבדים מנוצלים על ידי המצרים. מה עניין לקרא למצרים "רעהו" ולמצריות "רעותה"? אי אפשר היה לנקוט בלשון אחרת, איש מאת מעבידו או אפילו איש מאת שכנו?

פלגיה

New member
"רע" הוא שמו של אל מצרי, לא?

אני לא בטוחה שזה "רעהו" מלשון רֵע. יכול להיות שזה מקביל ל"עמית" או משהו דומה.

יוסי ר1

Active member
מה שאת כותבת על האל המצרי הוא מעניין,

לא חשבתי בכוון. כי כל הרע שאני מכיר בתנ"ך הוא מלשון ידיד, ולא רק קולגה. וגם לפני הירידה מצרימה אנו מוצאים במעשה יהודה ותמר שהוא נעזר ב"רעהו העדולמי". אם כן, כאן המקום היחיד שהידידות של הרע מפוקפקת. אני יותר הייתי נוטה לחשוב שבעצם המצרי הפשוט לא כל כך היה בקטע של שנאת יהודים, אלא זה קו שפרעה הוביל. משהו כמו היהודים בתימן או בדמשק של המאה ה20, שהשלטונות מובילים גישה עויינת, אבל השכנים חיים איתם בשכנות לא רעה.

סוריאל

New member
אתה טועה ומטעה

הכותבת לא התייחסה לצורת הנקבה של רע/רעה אלא לשם העצם המופשט רעות (כמו מלכות, למשל). שמות עצם בסיומת -וּת נדירים למדי במקרא ואופייניים יותר ללשון חכמים.

למעלה