המח והאשליה

יופיאל

New member
המח והאשליה

לפני זמן רב , נתקלתי באשלייה מסויימת שמישהו שלח לי באימייל , וזה פשוט נחרט לי בראש וגרם לי להבין הרבה דברים. אז החלטתי לעשות חיפוש ולמצוא את אותה אשלייה יפה ולהביא אותה לכאן
הרעיון של האשליה הוא כזה: צריך לבהות בתמונה , ולא להתמקד ב3 נקודות הצהובות. אחרי קצת זמן שבוהים בתמונה , הנקודות הצהובות נעלמות!! למה זה קורה??? המח שלנו עובד בצורה כזאת - הוא מפרש את הנתונים שמגיעים אליו דרך החושים , והתפקיד שלו הוא ליצור תמונה ברורה ולהתייחס למשהו בצורה החלטית. כשיש למח נתונים שסותרים אחד את השני הוא מבטל חלק מהנתונים ומציג מצב אחד אבסולוטי! בדוגמא הזאת - הנקודות הכחולות שזזות הן "יותר חשובות" למח מאשר הנקודות הצהובות , וכיוון שהן זזות ומספקות יותר עניין המח מבטל את הנקודות הצהובות , שכביכול לא חשובות לנו... דוגמא למצב בחיים - כשחיה עוברת וקולטת משהו זז בשיחים המח צריך מיד להחליט האם זו היתה רק רוח , או חיה טורפת אחרת שצריך להזהר ממנה? המח אוסף את הנתונים וברגע שיש יותר נתונים לצד אחד מגיעה ההחלטה , וכל שאר הנתונים שיכלו לסתור החלטה זו נמחקים... כל זה הביא אותי למחשבות על "הראיה" שלנו , ועל הדברים שאנחנו קולטים , ועל הדברים שהמח שלנו מסרב להעביר לנו בגלל ש"יותר חשוב" להתרכז בדברים אחרים... יכול להיות שמלאכים וישויות וכל מיני דברים מסתובבים להם כל הזמן ממש לידנו , ואנחנו גם רואים אותם , אך המח מבטל את הנתונים האלה, כי הם עולים בסתירה עם הגדרת המציאות שלנו... אז אולי על ידי המודעות נוכל לגרום למח לא לבטל את הנתונים האלה. הרי כמו בתמונה - ברגע שאנחנו שמים לב - נהיים מודעים לכך שנתונים נעלמו - (אנחנו אומרים בלב - "היי , לאן נעלמו הנקודות הצהובות?!?!") באותה שניה הן מופיעות מחדש - כאילו המח "מודה" שהוא אכן הסתיר מאיתנו את הנתון הזה... ועכשיו נשאלת השאלה - איך אנחנו גורמים למח "להודות" שהוא מסתיר משהו , כשאנחנו לא ממש יודעים מה הוא מסתיר??

יופיאל

New member
והקישור...

אשליות ודרך אגב - כדי לראות את זה בצורה טובה צריך שזה יזוז מהר , אז עדיף לפתוח את זה בחלון חדש או להוריד את התמונה.

IC4

New member
הנה מחשבה שקלטה אותי

אם אני לא מצליח שלא לראות את הנקודות הצהובות (עד כה הצלחתי רק להעלים 2 בו זמנית) וגם תמונות תלת מימדיות אני לא יכול האם זה אומר עליי שאני לא מסוגל לחיות באשליות
? או שזה סתם אומר שאני אפס בעל יכולת ריכוז אפסית וחוסר למידה של הטכניקות הדרושות לכך

נכון השיקולים שלי אגואיסטיים...

אבל איך שאני קולט אותך, הדבר האחרון שהיה עולה בדעתי על-מנת לתאר אותך הוא כ"אפס"... אבל זכותך לחשוב מה שאתה רוצה!

למען האמת אתה כן....

אם אני הראה את ההילה שסביבך אז אני מתאר לעצמי שהצורה דומה במובן מסוים לצורה 0 ... הגב: אצלי השלושה הפכו חמישה וחלק כל הזמן נעלמו... כך שזה יצר השליה שאפילו הכדורים הצהובים זזים.... ועוד משהו שבמתי לב אליו: היו שלושה תבניות שבהם זזו הכדורים הכחולים...

L i z a r d

New member
יש שם צורה שמורכבת מהנקודות

והיא מסתובבת לכיוונים שונים. ככה נראה שכל הנקודות זזות. רק לבהות... להתמקד בתנועה ולא לצפות לדבר.

...בכל מקרה לא התכוונתי

לשפוט אותך. אולי אתה אפס ואולי לא. אינני יודע. בכל אופן, האין כולנו אפסים? כן, גם אפסים אנחנו וגם נציגי האינסוף.
, קסם אמיתי

deep ocean

New member
../images/Emo12.gif ../images/Emo2.gif

"אפס בעל יכולת ריכוז אפסית וחוסר למידה של הטכניקות הדרושות לכך" כן, כן, תמשיך לרדת על עצמך, למה לא...איך הגעת לזה?!?! אל תאמין לכל מחשבה שעוברת בתוכך.

MsPiggy

New member
אל תדאג! אני העלמתי רק אחת

וזה הספיק לי - בגלל שאחת אומרת שהצלחתי ביינתים בחלק קטן - מה שאומר שאני יכולה גם בחלק הגדול יותר אם אני אנסה יותר, אבל בגלל שזה לא כל כך חשוב אני לא אנסה יותר... אתה לא אפס! אולי אחד, אבל לא אפס...

deep ocean

New member
מדהים, סוף הדרך!

איך באמת גורמים למוח להודות שהוא מסתיר משהו? הממממממ......שאלה טובה. כשאני שוכבת על הדשא ואני בוהה באוויר, אני מתחילה לראות דברים שלא ראיתי קודם. חוץ מזה, יש אפשרויות אחרות של לעשות טיול בלילה ולהסתכל אל האופק, או דברים אחרים.

IC4

New member
זה מה שאני כל כך אוהב בגישה הזאת

שהרי אנחנו יודעים שאנחנו לא יודעים הכל ובעצם אתה גם אומר שאנחנו מתמקדים בדבר אחד כדי לא לראות את הדבר האחר אנחנו אוהבים דברים שזזים ולא דברים שתקועים אבל אסור לנו לשכוח את אותן נקודות צהובות! אותם מקומות שמגיעים אליהם ברגע שנרגעים ושוכחים מכל שאר הדברים הקטנים שזזים בעולם להפריע לדרכנו זה למה אנשים אוהבים סרטי אקשן מהירים ולא אודיסאה בחלל 2001 שאתה רוצה לתקוע לעצמך כדור ברגל במהלכו לראות אם היא עדיין מסוגלת לדמם מה שכן זה לא אומר שאסור לנו לקנות FAST FOOD נכון
? איך נגרום למח להודות שמשהו מוסתר? זה למה אני בפורום הזה, ללמוד ממכם איך לקבל מהמוח שלי בחזרה את השליטה
אגב בקשר לראייה שלך, בוא ננסה ליישם אותה על החברה - יש אנשים שנמשכים אליהם בעוד שאנשים אחרים שלכאורה לא עושים שום שינוי לא זוכים לתשומת הלב. אולי הם בעצם המלאכים
?

danielpthegreat

New member
אחלה אהבתי את זה ../images/Emo127.gif

לחשוב שדברים חולפים אל מול חיינו ואנו אפילו לא רואים........ הייתי רוצה לגעת במיליון דולר שאולי הסתובבו אל מול....... אממממממממממממ רק המחשבה על אותם דברים טובים שכל יום סובבים אותנו ,, גורמת לי לחייך עכשיו......

אשליות...../images/Emo166.gif

לא יכולתי להתאפק- לגור בדירת פאר לחשוב שאתה מליונר להתעורר אחר הצהריים בחברת נערה או שתיים מכונית בצבע אדום... ומהר לפזמון כי אני לא זוכרת את ההמשך- לא לעבוד לעולם לא לשרת שום אדם רק הראש בעננים מטפס שם במרומים אשליות.........

למעלה