המחיר שאני משלמת

המחיר שאני משלמת

על הרצון הבסיסי להקים משפחה מאושרת, פשוט בלתי נסבל, בלתי נסבל
אם הייתי יודעת זה מה שיהיה, הייתי נשארת לבדי, ולא מקימה משפחה. ובחיי שאני כ"כ מנסה ומשתדלת, לבנות משפחה נורמלית ומאושרת, אבל מסתבר שאני לא מצליחה. אתמול בשיחה קשה עם מנחות קבוצת תמיכה, הסתבר לי שהבן שלי , הבכור, נמצא במצוקה, סובל נורא מהמצב, ומחזיק בתוכו כעס ותיסכול שבאים לידי ביטוי בפיצוצים קטנים ומכעיסים, שהוא נמצא במעגל קסמים שלילי, שרק הולך וגובר. מה עשיתי ?
מה בסך הכל רציתי?
למה לא מגיע לנו חיים פשוטים ומאושרים?

jinjetta

New member
../images/Emo7.gif

שיריתה יקרה, זה לא שלא מגיע.. זה רק שקשה נורא להגיע לשם. אני לא יודעת מה המצב אצלך ומה גורמי הקושי, אבל אנסה לענות למיטב הבנתי. אני חושבת, שלמרבית יושבי הפורום הזה אין משפחה "נורמלית" (ובכלל, אפשר לשאול מה זאת משפחה נורמלית, לא חייבים פגועי נפש בשביל להיות משפחה "לא נורמלית"). ואדם חולה/פגוע נפש במשפחה יוצר סיטואציות שונות, שרוב החברה אולי לא נאלצת להתמודד איתן. אולי אנחנו צריכים, במקום לנסות ליצור לנו משפחה "נורמלית", ובעצם להשטיח את הבעיות והמצוקות, אנחנו צריכים להכיר בבעיה, לדבר עליה יותר ואז ההתמודדות נעשית רגועה יותר? אני אפילו לא מדברת מנסיון, כי אצלנו זה לא עובד ככה, ואמא שלי עובדת על בסיס של שקרים מפה עד מחרתיים כשעולות שאלות לגבי אח שלי. נראה לי שדווקא אם היא היתה אומרת לאנשים את האמת, ולא מנסה לטאטא הכל מתחת לשטיח רק שהכל יראה נפלא, אולי אנשים היו מתרחקים, אבל המתח הפנימי, של שמירה על הסוד ועל הhappy face שאומר "הכל בסדר" היה נרגע קצת. אם הלכתי לכיוון אחר לגמרי ממה שהתכוונת, אני מצטערת בכל מקרה, אני מאחלת לך שתמצאי אושר רב, למרות הקשיים
ג'ינג'טה

אני דוקא לא שומרת בסוד

ואני חושבת שמדובר במצב די חריג ומאד קשה של ילדה קטנה ומקסימה, שיום אחד בגיל 5 הלכה לאיבוד(פסיכוזת ילדות) ואנחנו, כל המשפחה, נזרקנו לסיטואציה של כאוס, של בלבול, ושל חיים קשים ביותר. מזמן מזמן לא כתבתי פה, דוקא בגלל שהמצב של הבת שלי יחסית טוב. אבל בכל זאת, אנחנו נהרסים, המצב אמנם יחסית טוב אבל כמעט בלתי אפשרי. תודה על התגובה שלך.

jinjetta

New member
שיריתה,

קודם כל, אני שמחה שהמצב של הבת שלך טוב, אפילו אם זה רק באופן יחסי. אני יכולה להניח שיש עליות ומורדות. צריך לשמוח על הרגעים הטובים ולהיות חזקים ברגעים הקשים (כן.. אילו זה היה כל כך פשוט כמו לכתוב את זה בפורום..
) אם מתחשק לך לשתף עוד אולי נוכל לשפוך קצת אור על הבעיות. כתבת שבנך הבכור צובר תסכולים, את יכולה לשער על מה ולמה? כשהייתי קטנה, והמחלה רק התפרצה אצל אח שלי, והרבה תשומת לב הופנתה אליו ולטיפול בו, גם לא לגמרי הבנתי מה קורה (למרות שכל המשפחה היתה מאוד נסערת) וגם הרגשתי קצת בצד פתאום, למרות שהשתדלו מאוד לא להזניח אותי (אני בת הזקונים, והייתי רגילה לכמויות גדולות של תשומת לב, ופתאום התהפכו הדברים, והאח הגדול קיבל את מירב תשומת הלב..). בכל מקרה, שיהיה רק טוב

תספרי לי קצת

בת כמה היית כשאחיך חלה? ובן כמה הוא היה? אצלינו זה קרה לפני 3 שנים, הגדול היה קרוב לגיל 8, הילדה בת 5 והקטנציק בן שנה וחצי. ילדים קטנים. אנחנו בעצמנו לא הבנו מה קרה, עד היום אנחנו לא ממש מבינים בעצם. בגלל שהילדה גם בספקטרום של האוטיזם, הרבה יותר קל לנו לדבר על האוטיזם עצמו, שלחנו את הבכור לקבוצת תמיכה לאחים לילדים עם אוטיזם והוא בטיפול פסיכולוגי כבר שנה. חשבתי שאני מצליחה להחזיר את החיוך למשפחה, והנה גיליתי שבלבו של הבכור נפער בור שחור מלא כעס ותיסכול על הבית שהוא חי בו. אני מאשימה את עצמי.

jinjetta

New member
וובכן,

אני זוכרת את הדברים קצת במעורפל, כי הייתי קטנה, ולא שיתפו אותי יותר מדי במה שקורה. אני חושבת שהייתי בערך בת 6, והוא היה בצבא, כך שהוא בטח היה בסביבות ה18-19. מה שהביא, באופן רשמי להתפרצות המחלה ולהתקפים הראשונים (פארנויה, סכיזופרניה, דכאון ואחרים) היתה פציעה במהלך אימונים בטירונות, או משהו כזה. הוא איבד הרבה דם ונכנס למצב של הלם שכנראה שחרר את כל הבלאגן. בנוסף הוא השתמש בסמים עוד לפני הצבא, ויש הטוענים שגם לזה יש השפעה במיוחד על תחושת הרדיפה. כך שמהבחינה הזו, אולי יש הבדל מסוים בסיבות להתפרצות. אותי לא שלחו לטיפול, וגם המשפחה לא הלכה לייעוץ, גם משום שההורים שלי נורא לא ידעו מה לעשות עם זה (ובימים ההם לא דיברו על דברים כאלה בצורה פתוחה (תחילת שנות ה-80..) אינטרנט לא היה, והם ניסו "לשמור על חיים נורמלים" במידת האפשר (איזה נורמלים, ואיזה נעליים..). כך שנראה לי, שהטיפול שהבן הבכור עובר יכול לעזור, למרות שלא לכל אחד מתאים אותו דבר, וכדאי לבדוק איתו איך הוא מרגיש עם הטיפול. אני חושבת שכשאח שלי חזר הביתה מבית החולים (אחרי שהוא שהה שם כמה חודשים למיטב זכרוני, בהתחלה במחלקה הסגורה, אח"כ במחלקה אחרת) הוא קיבל (ובצדק) המון תשומת לב. דודה שלי היא רופאה, אמנם לא מומחית בפסיכיאטריה, אבל בכל זאת היא היתה באה, יושבת ומדברת איתו (הוא עצמו סירב למפגשים עם פסיכיאטר או כל גורם אחר), הביאו לו ערכה גדולה של כלי ציור כדי שיעשה משהו עם עצמו ולא רק ישכב כל היום בחדר האפלולי, כדי שאני לא ארגיש זנוחה קנו לי ערכה דומה, אבל קטנה בהרבה, זה לא עזר.. הקנאה על זה שפתאום הוא החשוב ביותר (כאמור, אני בת זקונים ומפונקת לא קטנה), כל אווירת הסוד, והכעס/עצב/יאוש שהיו בבית משפיעים גם על הילדים האחרים. הם מרגישים שמשהו לא בסדר, אבל לא תמיד מבינים מה, ואיך צריך להתנהג עכשיו. צריך לבדוק איתו מדוע הוא כועס, וממה הוא מתוסכל, ולטפל בזה בשיתוף של כל בני המשפחה. צריך להיות מאוד עדינים, כי כל אחד מפרש ורואה דברים אחרת, לא לשלול רגשות של אף אחד, גם אם אין להם שום בסיס במציאות. אל תאשימי את עצמך, התסכול הוא מכלול של הרבה דברים, חלקם לא קשורים אליך. זה לא אומר שעשית משהו לא בסדר, זה אומר שעכשיו משאת יודעת את המצב, תהיי יותר ערה לצרכים שלו. יכול להיות שמה שמשמח אותך, ונותן לך תחושה שהדברים בסדר, זה לא מה שמשמח אותו. זה לא עושה אותך לא בסדר וזה לא עושה אותו לא בסדר - אתם פשוט אנשים שונים שמתמודדים עם הדברים אחרת. יכול להיות שמשהו אחר מציק לו והמצב בבית מגביר את זה, או שהוא משתמש בזה כ"תירוץ" לתחושות השליליות.. בכל מקרה כדאי לנסות לברר איתו מה הבעיה, לבדוק אם יש דברים אחרים, לבדוק אם הטיפול, גם בקבוצת התמיכה וגם בטיפול הפסיכולוגי, משרתים אותו או מעיקים עליו, אולי אפשר למצוא מסגרת אחרת, ובכלל להיות קשובים לו. לפעמים בלי לשים לב, הילדים האחרים אולי עוברים דברים שבד"כ הייתם שמים לב אליהם אבל תשומת הלב המוגברת לילדה אולי גורמת לכם לפספס... בהצלחה והרבה אושר ושמחה

תודה ג'ינג'טה

קראתי מה שכתבת שוב ושוב. אני כרגע לא יכולה להמשיך ולחשוב אבל אני אחזור בקרוב, כשאתחזק. מאד מאד עוזר לי לשמוע מאחים אחרים איך הם הרגישו ומה עבר עליהם. תודה.

ל ו ל י ת

New member
אין לי הרבה להוסיף

רק אומר לך שיריתה, ישר כח. יותר מידי הורים לא עושים מקום לרגשות של כעס ותסכול שהילדים שלהם מרגישים. יותר מידי הורים מכחישים, לא רואים, גורמים לילד להרגיש שהוא ממציא רגשות, ממציא מציאות, לא רואה נכון, וכועס "סתם" כי הרי "אני הורה כזה טוב איך אתה יכול לכעוס עלי". לילד שלך יצא מזל גדול שאמא שלו שומעת את הרגשות הקשים שיש לו וכואבת אותם. לילד שלך יש מזל גדול שלאמא שלו מזיז שכואב לו. לילד שלך יש מזל גדול שאמא שלו פנתה לטיפול בעצמה ועשתה מקום גם לטיפול בו. לילד שלך יש מזל גדול שאמא שלו מוכנה לשמוע וללמוד את עצמה ולפתוח אזניים קשובות כדי להיות קשובה לעצמה וליקרים לה. הילד שלך ייצא לעולם עם מטען רגשי עצום מהדברים הנפלאים שהוא מקבל ממך. אולי היום קצת קשה לך לראות את זה. אגב אני לא חושבת שיש דבר זה ילד "לא מתוסכל". כל הורה-מטפל מתסכל במקום זה או אחר את הילד שבטיפולו. ככה זה בחיים, המשאבים מוגבלים וההבנה שלנו את האחר לעולם לא תהיה מדוייקת ב-100% לגבי תחושותיו. אנחנו יכולים לנסות להיות קשובים ולנסות להקל. אני חושבת שאת זה את עושה ובגדול. אני מורידה בפנייך את הכובע שיריתה, זו לא פעם ראשונה שאני חשה כך אם כי לא כתבתי זאת לפני כן אני חושבת.

ריגשת אותי מאד לולית

וכולי דומעת עכשיו. אני מקוה שאני באמת כמו שאת רואה אותי. אני מקוה שאמצא את הדרך הנכונה לטפל בכולם. עכשיו קצת קשה לי, אבל אני אתאושש ואעשה את מה שייראה לי נכון, את הכי טוב שאני יכולה, את הכי טוב שאני מבינה בשביל הילדים שלי. יש לי מטרה לנגד עיני, לגדל משפחה מאושרת ונורמלית (בלי להכנס להתפלספויות מה זה נורמלי ולא נורמלי) - ואני אעשה כל מה שאני יכולה כדי להגשים אותה. מה שאני לא יכולה - אני פשוט לא יכולה- והגיע הזמן שגם את זה אבין. תודה על הפירגון לולית, נתת לי המון המון כוחות להמשך הדרך.

ל ו ל י ת

New member
../images/Emo24.gif

שיהיו איתך תמיד כוחותייך... מקווה שאת כבר לא בוכה (או לפחות שאת יותר שמחה) ושתעשי גם בשבילך דברים טובים ומשמחים, מגיע לך (וגם לילדים, מגיע להם שתהיה להם אמא שמחה). שלך ברגעים המגוונים,

אני בהחלט דואגת לעצמי

זה באמת חשוב. אני עושה דברים בשביל עצמי ומנסה להנות מהחיים, יש להם בסה"כ הרבה דברים להציע לי. תודה.

sovlanit

New member
המחיר שכולנו משלמים

רק כשהפכתי לאמא בעצמי התחלתי להבין את המציאות העגומה שבה אני חיה. לצערי , ההשלכות של האופן בו חייתי גורם לי כיום לחוסר יכולת לתקשר בצורה נאותה עם סביבתי.בן זוגי וילדי חווים קשיים לא פשוטים עקב כך. עד היום אני חשה אחריות למצבו ולחייו של אבא שלי. אני חשה רגשות סותרים בו זמנית .מצד אחד אני מודעת היטב לאחריות ההורית שלי כלפי ילדי,אך מצד שני מכרסם בתוכי החשש שאם לא אענה למניפולציות שלו הוא יצליח להתאבד הפעם[אחרי ארבעה נסיונות כושלים]ודבר זה ירבוץ על מצפוני. לפיכך יחסי עימו הם יחסים בלתי יציבים שגורמים לי לחוסר החלטיות.אני יודעת בראש מה עלי לעשות אך המצפון מעיק עלי כל פעם מחדשואני נכנעת. החלק הכי קשה לי כיום הוא חוסר היכולת שלי להיות אסרטיבית ו או עקבית ביחסי עם הזולת.עד כדי כך שאני חשה בלבול וחוסר אונים. קשה לי כל כך עד שלאחרונה פשוט הפסקתי לתפקד כהורה וכבת זוג כמעט לחלוטין.ומתוך מודעות זו שוב אני בתוך סערת רגשות סותרים. אני חשה במצב ללא מוצא.למרות שהודעתי לאבי על ניתוק יחסי עימו אני קרועה מבפנים.כאב וכעס שולטים בי לסירוגין. למזלי יש לילדי הורה ולי בן זוג תומך ומבין.וזה הדבר שממש שובר אותי.אני חשה חסרת ערך במחיצתם וכאב על רפיוני הרב. אודה לכם על עיצה טובה או כל מסר אחר.

jinjetta

New member
היי סובלנית..

כן.. לפעמים בעצמנו אנחנו מסוגלים להתמודד עם "המצב", אבל כשנכנסים עוד אנשים למערכת פתאום יש הרגשה של בלבול ומתח. אין ספק שהסיטואציה בה את נמצאת היא קשה, כי מדובר בהורה (אב) שמפעיל מניפולציות רגשיות. האם אביך נמצא בטיפול כלשהו או מעקב ע"י גורמים חיצוניים למשפחה, האם יש אחים/אחיות נוספים שיכולים לחלוק בטיפול בו, או שאת לבד במערכה? האם פנית לייעוץ כלשהו שיעזור לך ולמשפחה להתמודד? את אומרת שבן הזוג תומך, וזה נהדר, הרבה אנשים מתקשים להתמודד עם מצבים סבוכים שכאלה. האם את משתפת אותו בתחושותייך, בחששות שלך? עצה של ממש אני חוששת שאין לי. אבל אני, והפורום כולו, יכולים להציע מעט עידוד והרבה הקשבה לבעיות, לקשיים ולרגשות שמלווים אותך, ואשר לפעמים קשה לחלוק עם אנשים שלא מכירים את הדברים מכל כך קרוב. רק טוב

זהו בדיוק במקרה שלי

כשקראתי מה שכתבת כל כך הזדהתי וכל כך הבנתי מה עובר עליך שנדהמתי. אין לי ילדים אבל יש לי בן זוג שמבין וגם אבא שאימלל אותנו במניפולציות ובשקרים שלו במשך שנתיים עד שהוא התאבד לפני שמונה חודשים. יש לי כל כך הרבה מה לכתוב לך על כך אבל אני לא יודעת מאין להתחיל ומה בדיוק לספר. אוכל רק לומר לך זאת. אני יודעת איך זה מרגיש להרגיש אחריות ואשמה אם כי בכך הצלחתי לטפל יחסית בהצלחה אבל ביחוד אני יודעת מה זה אומר לא לתפקד בחיי הזוג והמשפחה ובחיים הפרטיים ולהסחף לחלוטין לתוך סערת הרגשות הזאת. במשך השנה לפני מותו, אבא שלי הרס אותי לגמרי מבפנים ולי עוד היה יחסית פשוט יותר כי אני חיה בחו"ל. אחותי סבלה הרבה יותר מכיון שהקשר היה יותר מידי, קצת כמוך אני מניחה. מה שאני יכולה ליעץ לך שעזר לי מאוד אלו תרגילי אימון בריכוז, ריכוז עצמי. כלומר כל פעם אחרי שיחה עם אבא או נפילה רגשית בלי קשר ישיר אליו תתרכזי בבן הזוג התומך שלך ובילדך שאני בטוחה, חמוד מאוד ושיש בו, אני משוכנעת, מעיינות של אהבה לתת לאמא שלו. תני להם לחבק אותך ללא מילים, ללטף לך את השיער ותתרכזי בנתינה הזאת שתתפוס את כל המקום והחלל של הכאב והכעס. את תראי שאח"כ יהיה לך יותר כוח. זה לפחות שלב ראשון. זה נשמע פשוט אבל בכלל לא קל לישום. אכנס לפורום שוב בקרוב, כנראה זה יהיה מהארץ הפעם כי עוד יומיים אני מגיעה לביקור, אשמח לשמוע איך את מרגישה וכן שבוע טוב לכל מבקרי הפורום הזה.
דורית

ל ו ל י ת

New member
אוי דוריס, אני מזדהה איתך!

ברוכה הבאה לפורום וברוכה הבאה לארץ! מכירה כל כך את המקום הזה של ההכרח להיות רחוק, למרות שלא יודעת אם אצלך זו היתה סיבה להיות בארץ אחרת. יכולה להעיד שעד היום עבורי כל encounter עם מי מבני משפחתי פשוט מפרק לי את הגוף אחרי שגומר אותי נפשית. אצלנו זה לא מישהו מסויים שהורס, זה מערכת משפחתית שהרסה לצערי נפשית אדם אחד יקר וחסר אונים במשפחה, ובנוסף הורסת גם אותי גופנית בכל פעם מחדש. לומדת היום איך להיות שמורה יותר מפניהם. חושבת שאולי מצאתי שביל אפשרי אבל עוד לא בטוחה. העבודה עוד רבה. דוריס, הרעיון שהעלית לגבי להתרכז בעצמי ובאנשים שבאמת חשובים, נשמע לי מעניין. במקום אחד בדברייך הנוקבים לא הרגשתי כמוך, וזה כשאת כותבת שזה "חלל של הכאב והכעס". אצלי לפחות, כשיש את הכאב והכעס, זה לא חלל: זה גוש ללא צורה שממלא אותי ושלא ידעתי בעבר איך להביעו, כיום יכולה לומר שיודעת להביעו אך אותם אנשים שמכונים "משפחה" לא יודעים לשמוע. או שיודעים אך ממאנים. לפחות עם אנשים אחרים למדתי לדבר את שאני מרגישה, אנשים אחרים יודעים לשמוע. שיהיה לך שבוע טוב, דוריס, לילה טוב,

למעלה