המחיר הבלתי נסבל

המחיר הבלתי נסבל

היינו אתמול בהצגה. חילקו בגן את ההזמנות הקטנות האלה שאני בדר"כ מתעלמת מהן, רק שהפעם זה היה "כרטיס שני חינם". כשעומר היה קטן התעלמתי מהן התעלמות גורפת והיינו הולכים בקביעות לתאטרון הסימטה, לספרייה בר"ג, לבית אריאלה, למתנ"ס בשינקין, להצגות בפארק בשבתות, בקיצור: להצגות יות אינטימיות ו....זולות. ברעננה זה קצת רחוק לנו, לא "מתחת ליד" כמו בגוש דן וכמעט לא מגיעות לראות הצגות. אז החלטתי שצריך. אמָמָה - כרטיס שני חינם, אבל הראשון עולה 60 ש"ח. קנינו בדרך במבה ומים, קנינו שם ביציאה צמר גפן סוכר, ובגלל שהבת שלי מאוד מוזיקלית - קנינו בשלושים שקל DVD+דיסק של השירים (לאוטו). סגרנו שעתיים בהיכל התרבות כאן מול הבית בסביבות ה- 110 ש"ח. פשוט נגנבתי מהעניין הזה (שתוזמן כמובן עם אימייל מלקוח שדחה לי תשלום בחודש ועם עליות היומיום של חודש החגים
). איך אפשר????? (סליחה על הקיטורים, אבל בייחוד לאור העובדה שיש כמליון וחצי רעבים בישראל ומצבן של רבות מאיתנו רק טיפטיפה יותר טוב, העלויות הללו נראות לי שערורייה אמיתית, שמחוברת היטב ליוזמות הפרטה נוספות שעכשיו ב"צינור" - כמו 5 ימי לימודים ויום שישי ע"ח ההורים, ונוספות). עצוב מאוד שתרבות היא מותרות. גדלתי במשפחה לא ממש אמידה, אלא ממוצעת לגמרי. תרבות מעולם לא נחשבה כלכלית למותרות. מרגישה צורך להעצר על זה לרגע ולבחון מכאן את מה שקורה סביבנו.

לפחות היתה הצגה ברמה?

אני אוהבת את ההצגות במוזאון ר"ג. אינטימיות וזולות, אם כי מיועדות לקהל צעיר מאוד שנתיים עד 5. כשיש משהו שווה, אני משקיעה: לקחתי אותם לפנטזי של ליאור כלפון בתאטרון השחור, 130 ש"ח לכרטיס, אבל ע-נ-ק !! השתמשנו בדמי פורים + דמי חנוכה, והילדים כבר חצי שנה חוסכים כסף על מנת ללכת פעם נוספת. התיכנון הבא: מיומנה.

על מיומנה לא הייתי מקטרת ../images/Emo8.gif

ההצגה היתה "פינוקי". בעניים שלי - סוג ב'. בעיניים של רעות: חווייה עולמית. זה מה שחשוב, לא? אני צריכה להתחיל כנראה להזיז את עצמי לתל אביב להצגות. אגב, את עומר לקחתי כבר בגיל 3-4 להופעות בוקר של מחול בנווה צדק. את רעות עוד לא. הפרווריות כאן משתלטת עלי, וזה נורא. זה הצד הפחות טוב של לגור מחוץ לגוש דן. גם אני עצמי חשופה פחות לאירועי תרבות (הצגות, מחול, סרטים, מופעים). למרות שלכאורה "לא חסר" - בפארק כאן, ביד לבנים וכולי. אני לא יודעת (וכנראה לא אדע) מה משפיע יותר ומה פחות במאזן חינוך-תרבות, אולם כללית החינוך כאן אלפי מונים יותר טוב משהיה ברמת גן.להתנחם בזה?

irisgh

New member
בהחלט.

חינוך זה החיים. כל יום חצי מהיום. תרבות - נחמד, אבל לא העיקר. באמת מחירי הצגות הילדים, שלעיתים נראים כמו הפקות בי"ס, ממש לא פרופורציונים לכלום. מכיוון שבחלק יניבי מפחד וכד', פשוט הפסקתי להכנס. לא אשלם 100 ש"ח (כרטיס לי ולו) בשביל להמר בלבד.

ב נ ה

New member
ואם בקיטורים עסקינן

מה עם המשחקיות כמו קפצובה ודומיה אשר גובות תשלום כניסה מההורים, פשוטעוד דרך ליקר את עלות הבילוי של הילד.

irisgh

New member
לגבי אילו

בחלק מאלו (בקפצובה ובבית חלומותי) אם מגיעים בשעות מאוחרות (אחה"צ) אז ההורה או בחינם או מאוד בזול, וגם הילד בערך בחצי המחיר. ממילא, כמה הם כבר יכולים להיות שם.. שעתיים בהחלט מספיק. התשלום הרגיל בקופה הוא בשמיים. אבל אם מגיעים אחה"צ, או אם קונים כרטיסים דרך ועד עובדים (גיסתי היא מקור לא אכזב..), אז מדובר בחצאי מחירים.

בקיפצובה לא הייתי

בבית חלומותי הייתי עם עומר (לפני משהו כמו 5-6 שנים, כשהוא היה בגיל של רעות היום). היה זוועה אמיתית ויקר באופן לא סביר. לא חזרנו לשם מאז.

טלאפ

New member
המלצה על קיפצובה

אמנם יקר מאוד... גם לילדים וגם להורים (ואם את גם מאכילה שם את הילדים את בכלל יוצאת בנזק גדול. אבל הילדה שלי מאוד אוהבת להיות שם, וכמו שכתבו אם את מגיעה אחרי השעה 16:00 המחירים מוזלים יותר, ועוד משהו לנו יש כרטיסיה הכניסה אמנם רק בימי לימודים ולא בימי חופש אבל עדיין מאוד משתלמת בכל כרטיסיה 10 כניסות כל ניקוב עולה כ- 27 ש"ח (אין לי מושג אם זה עלה מאז שקניתי), והוא עבור ילד + שני מבוגרים, דהינו אם יש לך רק ילד אחד את בנזק רק של 27 ש"ח. הכרטיסיה לא מוגבלת בזמן ובקופה אמרו לי שיש אנשים שחזרו אליהם עם כרטיסיה מלפני 7 שנים ועוד קבלו אותם...

הג'ימבורי בקניון רננים

התחיל ב- 10 שקלים, עלה ל- 12 ועכשיו הוא משהו באיזור ה- 22-23. לא הולכת לשם.

kashke

New member
מנסיוני הצנוע ליליה, לא לקחתי לשום

הצגה שחולקו אליה כרטיסים ליד הגן
רובן זבל. פרט ל- סבא טוביה שקצר הצלחה אדירה. בשבת שעברה הופיעה להקת המחול הקיבוצית הצעירה בהרצליה עם המו]ע "מחול הגחלילית" 70 ש"ח לכרטיס ושווה כל אגורה! בשבוע הבא, באותו המקום, אותה להקה עם שלגייה ו-7 הגמדים. אנחנו מתכוונות ללכת.

בימבילי

New member
לגבי מחול הגחליליות -

זה מתאים לילדה בת 3.5? כבר היינו בקרנבל החיות ובפטר והזאב של להקת המחול הקיבוצית הצעירה והיא מאוד נהנתה. אשמח לשמוע פרטים על מחול הגחליליות.

kashke

New member
../images/Emo45.gifלדעתי מתאים לבת 3.5

סיפור יפה בחרוזים, על השונה והחריג ועל מקומו ומעמדו בחברה. הקריין, מוביל את הסיפור באופן ברור, הריקוד עליז ברובו, התלבושות מרהיבות ולא בומבסטיות, חלק מהמוסיקה מוכר גם לנו וגם לצעירים (אוסף של קטעי מוסיקה הן קלאסית והן עכשיווית), מפגשי הגחלילית עם יצורי השלולית מלאי חן וחיים. המופע אורך כמעט שעה ובהחלט נלך שוב, כשיהיה באזור. (על פי בקשת הילדה)

נטעטע

New member
אני תמיד מתעלמת מהן (ההזמנות הקטנות

) לאו דוקא בגלל המחיר, בעיקר בגגל שלא חשתי עד כה בנחיצות העניין וגם כי אני לא יודעת מה איכות ההצגות.מורן עוד מעט בן שלוש ועוד לא היה באף הצגה. בגן החדש אמרו שיביאו בחורף הצגות אחה"צ לגן בתשלום סימלי כדי לכסות עלות, אפשר להביא גם כאלה שלא שייכים לגן, אמרו שאם תיהיה מספיק הענות כך שיצליחו לכסות עלות, יביאו בתדירות של פעמיים בחודש.נראה לי שזה יהיה מקום טוב להתחיל בו את הקרירה התרבותית שלנו.

טאשקה

New member
בתאטרון גבעתיים כרטיס אחד עולה 35

ש"ח. הייתי עם הפשוש (2.3) לפני כחודש בהצגה (לא משהו). זו הייתה הפעם הראשונה שלו והוא היה מהופנט. עכשיו מבקש ללכת לעוד אחת, אבל הפעם עם אבא

לורליי43

New member
הצגות קטנות במתנ"סים

25 שח' לילד+10 שח' להורה. הילד נהנה, המקום אינטימי ונעים. תוספת של פיצה ושתיה ב-10 שח'. אצלינו יש הצגות מהסוג הזה פעם בחודש, הרמה סבירה ולילדים כמו שאמרת- זה בשמיים. לא משלמת מחיר מלא לכל ההצגות האלה שאת מתארת, מוכנה לשלם יותר רק להפקות הממש מושקעות, וגם אז עם כרטיס דרך ועד עובדים כל שהוא.

האמת היא שגם כאן

אמרה לי עלך זה אמא בגן. פספסתי את זו של החודש, נלך באוקטובר. באותו עניין - למרות שיש לי כיוון ודיעה - פנו אלי אמהות לשאול אם אני "גם" (כנראה כי כולן הולכות) מביאה את רעות לחוג בלט....

kashke

New member
גם אני לא "מביאה" את עדי לבלט

עדיין לא. והיא בת 5.5

כנראה שהאמהות מלאות מוטיבציה כאן

הילדות בנות 3
אני מעדיפה לימודי מוזיקה, תנועה ספורטיבית כלשהי, הצטרפות למקהלה, דברים "אמיתיים" ובטח לט מחוזות הסטראוטיפים הנשיים הצמודים לעניין הבלט. אבל מי יודעת - אולי היא "תדרוש" לבד... בינתיים, מסכימה שיש לנו עוד שנתיים ויותר.

irisgh

New member
ולעומת זאת,

אשמח לשלוח את בני לג'ודו. ולא הייתי מדמיינת אותו בחוג ציור
. האמת שג'ודו היה החלום הרטוב שלי בתור ילדה, אבל לא היה חוג כזה באזור שלנו.

למעלה