המונח 'PDD גבולי'

schlomitsmile

Member
מנהל
הכל בסדר חמסה?
נשימות עמוקות, כוס מיים

כוסות? בקבוקים?

מה זה?

אני שותה בגלונים או בג'ריקנים או בגלילים

או בכל מיני דברים אחרים שמתחילים בג'

מחלק?!

בין תכונותיו המדהימות לא רשמתי נדיבות, שמת לב?

אז לחלק?

אבל מצד שני, אל תזלזלי, את הפרצוף הזועף שלו הוא נותן בחינם.
ואני מקווה שהאנשים שמגיעים לוועדה יודעים להודות למזלם הטוב, שזימן להם לפגוש את האיש, האגדה והפנים הזועפות.

dina199

New member
לפי מה שאני מכירה מהפורום

הוא בדיוק להיפך מנשגב

ואם ביטוח לאומי מאשר קצבה הוא (בט"ל) אמור לאשר אותה (לפי החוק) עד גיל 18

בחוק אין התייחסות לגבוליים , וגם לא בהחלטת בג"ץ שקובעת שלקצבה אין קשר לרמת תפקוד (ולא מדברת בכלל על גבוליים). המשוואה היא PDD = זכאות לקצבה.

pratit

New member
לנו דווקא נאמר שהוא גבולי

בס"ד

במהלך לקראת סיום איבחון וגם אמרו שאולי הוא מיקרה קיצוני של adhd (שגם בזה אובחן המתוק )ובסוף ניתן הפידידי .

taltal8877

New member
מה משיגים ב"גבולי"....

לפי דעתי זו דרך לפתוח אופציות השמה במסגרות החינוך. אצלנו הוא גבולי, והוא יכול היה להיות בכיתת תקשורת, כמו גם בכיתה קטנה ללקויות למידה, כמו גם בכיתה רגילה עם סייעת אישית. וזה למה?? כי הוא כן רוצה בתקשורת עם בני גילו, רק לא יודע איך לעשות זאת, ועם מעט הכוונה הוא כן מצליח. הוא גם מפנים למידה בקלות יתרה. הוא יכול ללמוד כפי גילו בכיתה רגילה. קשה לו להבין סיטואציות חברתיות, אבל יוכל לשרוד ולהפיק משהו משהייה עם ילדים נ"טים.
ועוד אצלנו, הוא גם עם היפראקטיביות משמעותית מאוד, ואימפולסיביות, וזה מביא אותו במצבי לחץ ותסכול להפרעות התנהגות, כך שגם למסגרת של הפרעות התנהגות הוא יתאים....
בבה"ס שלו מס' אנשי מקצוע טענו שהוא "שליש פידידי ושני שליש דברים אחרים"......

dina199

New member
אמרתי שזה א"א גבולי.

למעשה מבחינתי כל א"א נמצא באיזור הגבול (זה איזור ולא קו מוחלט)
ומי שמגיע ל 32 הוא כבר א"ס לא גבולי (ואני מדגישה שוב שזה רק הדגמה כי שאלון AQ הוא לא כלי איבחוני/מדעי).
מה שאני אומרת שמי שיצא א"ס באיבחון רשמי לא יכול להיות גבולי אחרת היה א"א ולא א"ס.

dorit73

New member
מאוד פשוט

יש גיל מסויים, בעיקר בגיל הרך, שהשוני לא ממש ניכר. ואז הילד נראה "נורמלי" ליד ילדים אוטיסטים, ואוטיסט ליד ילדים נורמליים. ואז זה נחשב "גבולי".
אבל ככל שהילד גדל, הפערים גדלים ושמים לב להבדלים, ואז זה לא גבולי.

למעלה