המובן מאליו

juspan

New member
בדיוק מה שרציתי לשאול, ישראל 2012?

פורום הורים ועוד? על מה את מדברת (טוסיקופץ), על איזה סטיראוטיפ עתיק יומין של סרטי בורקס משנות ה- 70? על דור הסבתות, סבתא חסיבה מול איזו סבתא ברוניה קריקטוריות? אני מופתעת שהרבה דברים קטנים (בעיניי) מקפיצים בד"כ את הפורום, אבל תגובה כזו תלושה עברה די באדישות. יש בכלל דיבור כזה על אשכנזים מול מזרחים בהקשר *כזה* היום? אמהות הפורום, פחות או יותר מאותו דור, רוב של צבריות, המון "מעורבבות" וכו' וכו' (כלומר טפשי שבכלל אני טורחת לפרט)

פישים

New member
זו תינוקי זורח. ולמשברים בהם המזון מקומץ -

עוד לא פגשתי ילד שלא אוהב חביתה ו/או טוסט עם גבינה צהובה.

נושי 14

New member
זה כי לא פגשת את הבת שלי

לא אוהבת חביתה, לא גבינה, לא טוסט, לא פיצה .... מזל שהיא אוהבת ירקות. הגדול מת על טוסט ולא אוהב חביתה (בניגוד אליה הוא יאכל, היא לא תגע).

h 3

New member
פגשת.... הגדול שלי לא אוכל לא חביתה ולא טוסט.

וגם לא גבינות... H

פישים

New member
התכוונתי למאכלים שאפילו פולניות יודעות להפיק

גם אם לא תוכננו מראש. פסטה בלי כלום הולך?

נושי 14

New member
אם גם פסטה בלי כלום לא יאכלו כאן אז מה כן

דווקא הקרציה הקטנה אוהבת רוטב. הנודניק הגדול לא מוכן.

אוי תנוחו

ברור שדיברתי על הדור הקודם, בדור שלנו כבר אין אבחנות כאלה, וגם הילדים שלי מיקס של עדות מכל הכיוונים. וגם אמרתי שככל ההכללות זו לא שווה הרבה. ההתרשמות הכללית שלי- שאצל עדות מסויימות יש דגש רב יותר על השפע. ואגב לאחרונה נתקלתי בזה אצל משפחה רוסית למשל. יש כל מיני מאפיינים של תרבויות ויש להן כל מיני גורמים- למשל ניצולי שואה, יש שזה התבטא בקניה מטורפת שיהיה בבית אוכל ויש שזה התבטא בקמצנות כדי לא לזרוק אוכל. ולפעמים הדור הבא עושה דווקא ההפך ממה שהיה נהוג אצלו... נגיד הסגנון של לשים 5-6 סלטים בצלוחיות קטנות על שולחן השבת מאפיין יותר עדות מזרחיות ואצל רוסים למשל לא תתכן ארוחה חגיגית שהיא לא בשרית. לא כל אמירה על תרבות היא גזענית! ולא אמרתי שום דבר על עדיפות/נחיתות של עדה כלשהי- פשוט כי אני לא מאמינה בזה ולא חיה לפי זה.

פישים

New member
התיקונים בדיעבד לא עושים לך טוב. ברור למי?

באופן ברור התשובה שלך התייחסה להווה. להגיד למישהו אחר לנוח זו תגובה מזלזלת וסותמת פיות ולא באופן ענייני, וגם - את רק מוסיפה שמן למדורה הלא משהו שהבערת. הולכת לנוח.

נו מילא

מדי פעם מעלים כאן מישהי על המוקד אז השבוע זו אני. חיה עם זה. בעיני רוח הבהלה השורה כאן מכל מה שאינו על פניו 100% פוליטיקלי קורקט לוקה בצדקנות ואומרת דרשני.

פישים

New member
מציעה לך במקום זה לקחת אחריות על מה שיוצא לך

מהמקלדת. זה לא כללי זה לא צדקני זה לא בהלה זה גם לא תורך ואין פה סבב זו תגובה ספציפית לאמירות ספציפיות. אני כן מתחרטת שלא הסתפקתי בגיחוך המתבקש. קחי תגובה חלופית : חחח...

Ahsoka Tano

New member
עשית טעות, כתבת משהו

שגם אם זו דעתך, יש מקום לצנזורה בחברה. את לא קורבן חבל שבמקום לקחת אחריות או לבדוק את עצמך במקום הזה, את מתקרבנת וחושבת שזה קשור לזבחים ועולות. ובתור תערבות רצינית אני אגיד לך שעוד יותר חבל שאת חיה במסקנות האלו כשהילדים שלך מעורבים (כל כתבת), מקווה שברור למה.

אפשר להגיד לך משהו?

לא רוצה עכשיו לפתוח דיון עדתי, זה דיון שאי אפשר לצאת ממנו טוב והמטרה היא ממש לא עליהום עליך אבל את הדברים שכתבת שמעתי בעוד מקומות, וגם מחברות טובות שלי, וקשה לי להתעלם. מה שצרם במיוחד בדברייך זה שני דברים: למרות שניסית לסייג ולומר שזוהי הכללה, כתבת "תמיד" פעמיים (אצל האשכנזים האוכל תמיד מדוד וכו') את אומרת שלא דיברת על עדיפות או נחיתות, אבל להגיד שעדה שלמה היא תכל'ס קמצנית-בוודאי שזו נחיתות. ואם נלך לקונטקסט רחב יותר, אני חושבת שמה שצורם במיוחד הוא החלוקה והשימוש בדיכוטומיה עדתית לדברים שהם בכלל לא רלוונטיים אם זה תלוי בי הילדים שלי לא ידעו בכלל מה זה "אשכנזי" או "מזרחי" עד שיגיעו לצבא (שם גם אני גיליתי מה זה אומר ונחרדתי מהדעות הקדומות משני צידי המתרס), פשוט כי אין סיבה שידעו.יש היאמרו שזו תמימות והתחסדות-ניחא.שיגידו. הם ילידי ישראל,אנחנו ילידי ישראל, וגם אם יש מסורות שמשתמרות-זה כי אני בוחרת לשמר אותן וגם להשריש כאלה חדשות שלא גדלתי על ברכיהן, ולא כי אני אשכנזיה או מזרחית. ואגב- האשכנזיה היחידה שנתקלתי בה שהאוכל היה מדוד אצלה, היא אשתו הקודמת של אבא שלי-ואצלה זה נבע מאופיה הפסיכוטי בעליל ולא מהיכן הוריה עלו לארץ...

את צודקת לגבי התמיד

ולא התכוונתי לכך שהאשכנזים קמצנים אלא יותר מדודים ומחושבים, וזה לא בהכרח רע, כי הצד השני של זה זה משפחה שאני מכירה, לא-משנה-מאיזה-עדה, שבכל חמישי-שישי האב והאם המבוגרים מוציאים את הנשמה על להכין יותר מדי אוכל לכולם, וביום ראשון כמויות של אוכל מוצאות את דרכן לפח כי אצלם אוכלים רק טרי.ככה כל שבוע. אני מאד לא אוהבת לזרוק אוכל. אם הייתי מעלה את זה לדיון באופן אחר זה אולי היה מתקבל טוב יותר. אבל ככה יצא. הילדים שלי לא יודעים מה זה אכנזי ומזרחי אבל אני מניחה שהם יגלו. אני לא חושבת שלזהות עדות שונות זה רע. לפי הגישה הזו מימונה זה אירוע סופר גזעני, לא? מותר לילדים לדעת שיש עדות שונות ויש להן תרבות ומאכלים מסורתיים שונים. לעולם לא אגיד לילדי הנה רומני גנב או פרסי קמצן וכד'. לעולם לא אתן להם "דירוג" של העדות. ואגב אצלי במשפחה שני הצדדים מאד ישראלים וכבר לא מורגשת התרבות המקורית של העדה. אבל יש משפחות בהן הדבר מאד מורגש. גם בימינו.

Ahsoka Tano

New member
מה זה קשור ללא להזכיר עדות?

אף אחד לא אמר להעמיד פנים שאין עדות, נהפוך הוא. בעיני יש פה כמה דברים, אני ממש לא מבינה את החלוקה בימינו אנו (או פעם) לאשכנזים ומזרחיים. כל המזרחיים אותו הדבר? העירקים, המרוקאים והפרסים אותו הדבר? גם הטירפולטאים? מה זה בכלל אומר? הם גדלו כולם עם אותה התרבות? מי הם האשכנזים? מפולין? מרוסיה? מאירופה המערבית? קנדה? אמריקה? אימא אשכנזיה ואבא לא זה אשכנזי בכלל? ברור שיש הבדלים בין תרבויות, כל בית ותערובת מנהגיו, לכל בית ומשפחה יש השפעות שונות אבל להכליל ולהגיד שאחד ככה (נגיד נדיב, מאכיל ולא מחושב) והשני לא, זה להרים אחד ולהוריד את האחר, זה לא נכון בעיני בלי קשר לחלוקה לעדות, שלא לדבר על כך שממש לא ברור לי למי זאת מתכוונת כשאת אומרת מזרחי ואשכנזי. בעיני מזרחי ואשכנזי זה ממש לא עדות, ממש ממש לא, זו סתם חלוקה עם מטען (אנחנו והם) שאין לה קשר לתרבויות השונות, המגוונות והנהדרות שנקברו בתוכה.

juspan

New member
את לא צריכה עכשיו לפרט לי

ולהסביר את הסטריאוטיפים, הסיבות והנימוקים... אגב, אני גם האחרונה שנבהלת מסטריאוטיפים או נושאת את דגל הפי.סי, אבל ההודעה שלך היתה כ"כ תלושה כי הקונטקסט היה ישראל 2012, אמא מהפורום בתהיה על אירוח שלנו כהורים ילדים חברים ואם אנחנו ערוכות עם אוכל או לא ואיך מגיבות, מתמודדות בסיטואציה שגרתית כזו. פתאום ה"הארה" התרבותית עדתית הזו, שואה, צלוחיות מאזטים של הסבתות המרוקאיות. כאילו מה הקשר. אני גם לא קראתי לך גזענית, יותר מהכל זה היה תלוש בעיני לגמרי.

temp8

New member
גם לגבי הדור הקודם זו סתם הערה גזענית ושגויה

לא יודעת מאיפה את מביאה את היציאות האלה.

וואו! את רצינית?

שני הצדדים שלנו, הפולני וגם המזרחי, דיי בהלם מהאמירה...

למעלה