המובן מאליו

Ahsoka Tano

New member
בחייאת זומזום

נשארו בארץ תים אשכנזים או בתים ספרדים? לא התערבבנו כולנו? מאיפה המסקנות החד משמעיות האלו והשחור לבן הזה?

ולפינת הבדיחה

לא זוכרת איך קוראים לתוכנית הזו עם ליאור שליין ועוד כמה במקרה נפלתי עליה השבוע הביאו את מג'דלה. מדברים וכו' על אפלייה של ערבים במדינה ואז גורי אלפי אומר לו "עזוב אותך מכל זה אולי תנסה להיות יהודי? בחייך, תהייה יהודי". אז מג'דלה עוד מנסה להתחמק "ומה עם האתיופים הם לא מופלים ,אתה רואה זה לא תמיד עוזר ...." ואז ליאור שליין אומר לו "לא , לא , אם אתה הולך כבר על להיות יהודי אז אני ממליץ לך להיות יהודי אשכנזי, זה הכי טוב"

מיכול

New member
גם אני הייתי מבינה שהולכים ביחד אחרי החוג

עם זאת מניחה שהייתי מדברת עם האמא המארחת לא שווה להתעצבן.. בטח כשזה מסתדר קצת מפתיע, לא נורא

האמת?

אני מרגישה מאוד מוחמאת שתופסים אותי כבית "מובן מאליו". נכון שעדיף לדעת מראש, אבל וואלה- כולו ילד, מה כבר המאמץ שצריך בשביל אוכל? ואם הוא לא יאהב את מה שהכנת - שלא יאכל. ואם ישאר קצת רעב כי לא יהיה מספיק - גם לא נורא. גם אצלי אמא שלי אהבה מאוד לארח כל עוד ידעה מראש, וראתה כ"חוצפה" את מי שבא בלי הזמנה. ולמה? מהפחד שהיא "לא תצא טוב" שלא יהיה מספיק או שיגידו משהו רע על האירוח שלה. ובעיניי - לחשוב ככה זה לחשוב על עצמך (מה יגידו עליי, איך אני אצא אם הוא יהיה רעב) ולא לחשוב על האחר. לא אומרת שזה המצב אצלך - אבל מנסיון הילדות שלי - אני מעדיפה להיות אחרת לחלוטין. ואני גם קולטת שאני מתחברת עם אמהות כאלה, שזה בסדר "לנחות" עליהן, שזה בסדר להזמין אותם גם אם הבית לא מסודר, שסה בסדר "להיתקע" אצלן עד מאוחר. שגם להם נוח לארח על פיתה וחומוס.....

האמת? גם אני הייתי מבינה כמו האמא הזו

ולמרות שאני אשכנזיה תמיד יש לי עוד אוכל במקרר
(ואני לא הולכת להתנפל מעבר לזה על מי שכתבה בעיניין ספרדים/ אשכנזים. אז היא לא הייתה פוליטיקלי קורקט, זה לא אומר שצריך לכסח לה את הצורה... יאללה, אז אמרה. אז מה.) ולמאורית- תכל'ס, האמא ממש בסדר שהתקשרה. הם היו יכולים לבוא רעבים בלי שהייתה מתקשרת בכלל כי זה היה מובן לה מאליו... יענו- קצר בתקשורת. גם אני הבנתי שאם גומרים את החוג ממש מאוחר ונפגשים אחה"צ אז כבר אוכלים ארוחת צהריים ביחד. כנראה זה גם מה שהיא הבינה, וברגע האחרון קלטה שאולי זה לא מובן מאליו לך, לכן התקשרה
בקיצור- אל תתעצבני עליה
קורה.

למעלה