המדריך לקשת

somebodddy

New member
חלק ראשון

המדריך לקשת מאת someboddy לפני שנתחיל, מספר הבהרות: 1) אני לא אחד מהמקצוענים שבדרך כלל כותבים מדריכים. אין לי שני סיירים וצלף, כולה צייד ברמה 39(נכון לכתיבת שורות אלו). אני בעצמי משתמש במדריכים מקצועיים, והחלטתי לכתוב את המדריך הזה רק בגלל שקשתים הם יחסית נדירים, ולא סביר שקשת אחר יכתוב מדריך לפורום מייפל סטורי בתפוז. אבל אולי יש בזה יתרון – הרי רוב המקצוענים כבר שכחו מזמן מה זה להיות מתחיל... 2) הבילד שאני אמליץ עליו הוא הבילד הסטנדרטי עם כמה שינויים. אני אסביר את השינויים, ואתם מוזמנים לבחור בבילד הסטנדרטי במקום בשלי(למה שיסקלו גם אתכם?) או בכל בילד אחר... זו רק המלצה. 3) הבילד שאני אמליץ עליו הוא לא בדיוק הבילד שבו השתמשתי – לא בגלל שאני רוצה לדפוק אתכם או משהו כזה, אלא בגלל שאני הלכתי פחות או יותר לפי הבילד הסטנדרטי – ולמדתי מהטעויות... 4) הנסיון שיש לי הוא עם צייד, שתי העבודות של של קשתים הן כמעט זהות – ההבדלים היחידים הם בנשק ובאלמנט בעבודה השלישית. בואו נתחיל. דבר ראשון, כדי לעזור לכם להחליט אם אתם רוצים בכלל רוצים להיות קשתים, הנה פירוט היתרונות והחסרונות של העבודה הזאת: יתרונות 1) טווח ירי ארוך – זה אומר שאתם תיפגעו פחות ממפלצות, וגם אומר שאתם תוכלו לגנוב הריגות(KS) בקלות(אבל לא ברמות הראשונות... אם אתם רוצים לגנוב הריגות ברמות הראשונות תבחרו קוסמים). 2) רמת דיוק הכי גבוהה במשחק – זה אומר שאתם תוכלו להרוג מפלצות ברמות גבוהות לפני עבודות אחרות. 3) עוברים בקלות את MAPLE ISLAND. 4) יש להם תפקיד מוגדר בLUDI PQ. 5) העבודה הכי נדירה. 6) קשתים הם פשוט מגניבים. חסרונות 1) חלשים בטווח אפס. 2) נזק לא יציב – בעבודה הראשונה הנזק יכול לנוע בין 10 ל160 נגד אותה מפלצת!(סתם מספרים בשביל להעביר את הרעיון). גם אחרי שממקסמיםMASTERY בעבודה שנייה הטווח נשאר גדול יחסית לעבודות אחרות. 3) אין סקילים של פארטי – קשתים הם סוציומטים. 4) חצים תופשים המון מקום במלאי(כן... לדעתי לפחות, זה נחשב לחיסרון). אבל ברגע שמקבלים SOUL ARROW הבעיה נפתרה. 5) אנשים כל הזמן ינסו למכור לך חיצים – וזה די מעצבן. מי שלא היה קשת לא יכול להבין שאלף חצים זה כלום... קשת או מתנקש? מתנקש(עבודה שנייה של לוחם) זו העבודה שהכי דומה לקשת – לשניהם יש את הטווח הכי ארוך במשחק, ושניהם זקוקים לתחמושת(קשתים זקוקים לחצים ומתנקשים זקוקים לכוכבים). אז הנה היתרונות של כל עבודה: יתרונות של קשת 1) עושה יותר נזק. 2) חצים הם יותר זולים מכוכבים. 3) קשת בעבודה שנייה יכול לפגוע ביותר מאויב אחד בו זמנית. 4) קשת בעבודה שנייה מקבל מתקפה נורמאלית לטווח אפס. 5) אין סקיל שנקרא SOUL STAR. 6) אנשים שונאים מתנקשים כי הם שורצים בכל מקום וגונבים הריגות חופשי. 7) מקבל ירייה קריטית כבר בעבודה ראשונה. 8) הרבה יותר זולים ממתנקשים. יתרונות של מתנקש 1) יותר מהיר. 2) עושה נזק יותר יציב. 3) יש כוכבים יקרים שיכולים לתת בונוסים מטורפים. 4) יש לו HASTE – וכולם אוהבים HASTE – מה שאומר שכולם רוצים אותו בפארטי. 5) אלופי המשחק בגניבת הריגות. 6) יכול לירות בזמן קפיצה.

somebodddy

New member
חלק שני

טוב, אז אחרי שהחלטתם אם אתם רוצים בכלל את העבודה הזאת, הגיע הזמן ליצור דמות. במסך יצירת הדמות אתם יכולים לשנות את המראה של הדמות שלכם(חופשי לשיקול דעתכם), לבחור שם(בבקשה אל תשתמשו במספרים), ולגלגל קוביות בשביל לבחור את הסטאטים ההתחלתיים. גלגלו את הקוביות עד שיוצא לכם 4 בINT ו4 בLUK. לא חשוב מה יוצא לכם בSTR ובDEX, כי הסכום של כל הסטאטים קבוע. לגלגל 4 בINT ו4 בLUK יכול לקחת שעות, אז זה לא כזה נורא אם יוצא לכם באחת מהם 5 ובשני 4. אחרי שיצרתם את הדמות ונכנסתם למשחק, אתם יכולים להתחיל להרוג מפלצות ולבצע משימות. אל תשכחו לדבר עם כל הNPC שיש בהתחלה כדי ללמוד איך משחקים. כשאתם עולים רמות בהתחלה שימו נקודות בSTR עד שהוא יגיע ל30, בשביל לעשות הרבה נזק. אחרי שיש לכם 30 STR שימו את כל הנקודות שלכם בDEX, כי זה הסטאט העיקרי של קשתים, והוא יקבע כמה נזק תעשו – וגם את רמת הדיוק שלכם. בנוגע לBEGINNER SKILLS – יש לכם 6 נקודות לשים שם בסך הכול, ויש שם 3 סקילים שבכל אחד אפשר לשים עד 3 נקודות(9 נקודות בסך הכל). מכיוון שTHREE SNAILS הוא סקיל חסר תועלת לגמרי לקשתים, הבחירה שלכם פשוטה – שימו את כל 6 הנקודות בשני הסקילים האחרים(לא חשוב באיזה סדר). לא יעזור לשמור אותן – אי אפשר להשתמש בנקודות האלו בשביל סקילים של קשת. אל תשכחו לעשות את כל המשימות של MAPLE ISLAND – כי לא תוכלו לחזור לשם. ברמה כשאתם מתקרבים לרמה 10(מתקרבים זה אומר רמה 9 עם לפחות 50% ניסיון), הגיע הזמן לעבור לVICTORIA ISLAND. אתם תגיעו בלית' הרבור, ושם יש משימה קטנה שאפשר לעשות רק בתור בגינר(חפשו את הויקינג) – אני ממליץ בחום, כי הרמות שממש לפני שינוי עבודה תמיד מעצבנות. אחרי זה קחו מונית להנסייס, ואם אתם עדיין לא ברמה עשר אתם יכולים להתאמן בגבעה ממזרח להנסייס(אל תתאמנו בשטחי הצייד – הם תמיד מלאים באנשים). שימו לב לא לעלות מעל רמה 10 – כי אם תהפכו לקשתים יותר מאוחר תפסידו נקודות סקיל חשובות... ברגע שהגעתם לרמה עשר לכו לדבר עם אתנה בהנסייס – היא נמצאת בתוך בית העץ(לא בית שעשוי מעץ או בית על העץ, אלא עץ שחצבו בתוכו בית) שנמצא בצד הימני של פארק הפטריות. היא תציע לכם להיות קשתים – בתנאי שאתם לפחות ברמה 10(ואתם ברמה 10) ויש לכם לפחות 25 DEX(ויש לכם הרבה DEX). אתם כמובן תסכימו. סטאטים ונשק לכל עבודה יש סטאט ראשי וסטאט משני(אצל גנבים זה קצת יותר מורכב... אבל זה לא מדריך לשודדים, אז נעזוב את זה). הסטאט הראשי מאפשר להתקבל לעבודה(אצל גנבים זה תפקיד הסטאט המשני, אבל אמרנו שנעזוב את זה) וקובע את רמות הנזק שעושים. הסטאט המשני נועד אך ורק בשביל ללבוש שריון טוב ולהחזיק נשק חזק – ולכן יש כאלו שמעדיפים לוותר עליו, כלומר להישאר עם השריון והנשק של רמה 10 בשביל לשים יותר נקודות בסטאט הראשי. אצל קשתים, הסטאט הראשי הוא DEX והסטאט המשני הוא STR. בשביל ללבוש שריון אתם צריכים STR ברמה של השריון(כלומר בשביל ללבוש שריון של רמה 20 אתם צריכים 20 STR). בשביל להחזיק קשת אתם צריכים 5 STR מעל הרמה של הקשת(כלומר בשביל להחזיק קשת של רמה 20 אתם צריכים 25 STR). בשביל להחזיק רובה קשת צריך STR ברמה של רובה הקשת(כלומר בשביל להחזיק רובה קשת של רמה 22 אתם צריכים 22 STR). הדרך הכי פשוטה לדאוג לכך שתמיד תוכלו להשתמש בציוד הכי טוב של הרמה שלכם היא להביא את הSTR לרמה הרצויה(הרמה שלכם+5 לקשתות או הרמה שלכם לרובי קשת) ובכל רמה לאחר מכן לשים 4 נקודות בDEX ונקודה אחת בSTR. אבל זה די בזבוז – הרי מה אתם צריכים 26 STR ברמה 21 למשל? עדיף לנקוט בטקטיקה אחרת – לשים את 5 הנקודות ברמה שבה מקבלים נשק חדש. כלומר להישאר עם 25 STR ברמות 21-24, וברמה 25 להוסיף את כל 5 הנקודות לSTR. זה לגבי קשתות, אבל רובי קשת הם קצת יותר מסובכים – לא מקבלים רובי קשת חדשים ברמות שמתחלקות ב5, אלא ברמות 12,18,22,28 וכן הלאה. זה אפילו לא בהפרשים של 5 כמו אצל קוסמים... אבל עדיין אפשר לתכנן ככה שיהיה בזבוז מינימאלי של נקודות. יש כאלו שמעדיפים לדלג על שריון אם הוא לא מוסיף לסטאט הראשי – כי אין סתם הגנה זה לא כזה חשוב. הם עושים את זה בעיקר בשביל לחסוך כסף, אבל לרובי קשת זה יכול לחסוך גם נקודות סקיל ברמות מסוימות – כך ששווה לשקול את זה. דבר אחרון בנוגע לנשק – לקשתים עדיף בהתחלה להשתמש בנשק MELEE ולא בקשת, כי ברמות הראשונות חיצים יכולים להיות מאוד יקרים והטווח לא משהו. ברמה 15 אפשר כבר לעבור לקשת, אבל עד שמגיעים לעבודה שנייה מומלץ תמיד לקחת איזה נשק MELEE טוב(שאפשר להחזיק כמובן) כי פשוט יש מקומות שבהם אי אפשר להשתמש בקשת בצורה אפקטיבית.

somebodddy

New member
חלק שלישי

סקילים של קשת הגענו לחלק החשוב – סקילים. הנה הסקילים שיש לקשת בעבודה ראשונה: 1) AMAZON'S BLESS – ברכת האמזונה(בקיצור BLESS) ממוקסם ברמה 16, ומוסיף 1 דיוק על כל רמה שלו. דיוק זה תמיד טוב. 2) AMAZON'S EYE – עין האמזונה.(בקיצור EYE) ממוקסם ברמה 8, ומגדיל את טווח הירי. חשוב מאוד, כי קשת שלא יכול לירות רחוק לא שווה הרבה... צריך לפחות 3 נקודות בBLESS בשביל הסקיל הזה. 3) CRITICAL SHOT – ירייה קריטית. ממוקסם ברמה 20. ונותן סיכוי לעשות יותר נזק. ברמה מקסימאלית יש סיכוי של 40% לעשות נזק כפול. סקיל חשוב מאוד. 4) FOCUS – פוקוס. ממוקסם ברמה 20. מוסיף 1 דיוק ו1 התחמקות על כל רמה שלו, והוא פועל למשך 15 שניות על כל רמה. הרבה אנשים אוהבים אותו, אבל אני לא ממש – אני משתמש בו רק כשאני רוצה לראות את האפקט המגניב שלו(וזה באמת אפקט מגניב...). צריך לפחות 3 נקודות בBLESS בשביל הסקיל הזה. 5) ARROW BLOW – מכת חץ. ממוקסם ברמה 20. סקיל התקפי ששולח חץ בעוצמה חזקה וברמה מקסימאלית לוקח 16 MP ועושה 260% מהנזק שחץ רגיל עושה. 6) DOUBLE SHOT – ירייה כפולה. ממוקסם ברמה עשרים. סקיל התקפי ששולח שני חצים בו זמנית וברמה מקסימאלית לוקח 20 MP וכל חץ עושה 130% נזק מהנזק שחץ רגיל עושה. צריך לפחות נקודה אחת בARROW BLOW בשביל הסקיל הזה. אז מה מעלים ואיך? זה הבילד הסטנדרטי: רמה 10: מקבלים נקודה אחת משינוי העבודה ושמים אותה בARROW BLOW(1) רמה 11: שמים את שלושת הנקודות בתוך BLESS(3) רמה 12: שמים את שלושת הנקודות בתוך EYE(3) רמה 13: שמים את שלושת הנקודות בתוך EYE(6) רמה 14: שמים שתי נקודות בתוך EYE(8 – רמה מקסימאלית) ונקודה אחת בCRITICAL SHOT(1) רמה 15: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(4) רמה 16: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(7) רמה 17: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(10) רמה 18: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(13) רמה 19: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(16) רמה 20: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(19) רמה 21: שמים נקודה אחת בCRITICAL SHOT(20 – רמה מקסימאלית), ושתי נקודות בDOUBLE SHOT(2) רמה 22: שמים את שלושת הנקודות בתוך DOUBLE SHOT(5) רמה 23: שמים את שלושת הנקודות בתוך DOUBLE SHOT(8) רמה 24: שמים את שלושת הנקודות בתוך DOUBLE SHOT(11) רמה 25: שמים את שלושת הנקודות בתוך DOUBLE SHOT(14) רמה 26: שמים את שלושת הנקודות בתוך DOUBLE SHOT(18) רמה 27: שמים שתי נקודות בתוך DOUBLE SHOT(20 – רמה מקסימאלית), ומכאן ועד רמה שלושים אפשר לשים את הכול בתוך FOCUS או למקסם את BLESS ולשים את מה שנשאר בתוך FOCUS – הבחירה בידכם, אבל אני ממליץ למקסם את BLESS. בבילד הזה DOUBLE SHOT הוא הסקיל ההתקפי שלכם. אבל אפשר גם לבחור בARROW BLOW בתור סקיל התקפי: רמה 10: מקבלים נקודה אחת משינוי העבודה ושמים אותה בARROW BLOW(1) רמה 11: שמים את שלושת הנקודות בתוך BLESS(3) רמה 12: שמים את שלושת הנקודות בתוך EYE(3) רמה 13: שמים את שלושת הנקודות בתוך EYE(6) רמה 14: שמים שתי נקודות בתוך EYE(8 – רמה מקסימאלית) ונקודה אחת בCRITICAL SHOT(1) רמה 15: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(4) רמה 16: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(7) רמה 17: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(10) רמה 18: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(13) רמה 19: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(16) רמה 20: שמים את שלושת הנקודות בתוך CRITICAL SHOT(19) רמה 21: שמים נקודה אחת בCRITICAL SHOT(20 – רמה מקסימאלית), ושתי נקודות ARROW BLOW(3) רמה 22: שמים את שלושת הנקודות בתוך ARROW BLOW(6) רמה 23: שמים את שלושת הנקודות בתוך ARROW BLOW (9) רמה 24: שמים את שלושת הנקודות בתוך ARROW BLOW (12) רמה 25: שמים את שלושת הנקודות בתוך ARROW BLOW (15) רמה 26: שמים את שלושת הנקודות בתוך ARROW BLOW (19) רמה 27: שמים נקודה אחת בתוך ARROW BLOW (20 – רמה מקסימאלית), ומכאן ועד רמה שלושים אפשר לשים את הכול בתוך FOCUS או למקסם את BLESS ולשים את מה שנשאר בתוך FOCUS – הבחירה בידכם, אבל אני ממליץ למקסם את BLESS. אז במה לבחור? לפי חישובים שראיתי איפשהו, הנזק הממוצע של ARROW BLOW גדול במעט מהנזק הממוצע של DOUBLE SHOT, אבל הנזק של DOUBLE SHOT הרבה יותר יציב מהנזק של ARROW BLOW. מכיוון שכולם אוהבים נזק יציב, הקונצנזוס הוא להשתמש בDOUBLE SHOT – אבל אני דווקא ממליץ על ARROW BLOW כי הוא לוקח פחות MP. אני משתמש בDOUBLE SHOT וזה אוכל לי את כל הMP – וגורם לי לבזבז המון כסף על שיקויים. אני עדיין מרוויח יותר ממה שאני מוציא, אבל אם הייתי עושה עוד קשת הייתי לוקח ARROW BLOW... אבל בכל אופן, אני בדעת מיעוט כאן. כמעט כל מי שתשאלו יגיד לכם שזו בכלל לא שאלה וDOUBLE SHOT עדיף בהרבה. דרך אגב, יתרון נוסף של ARROW BLOW זה שהוא יכול להדוף אויבים יותר חזקים... וזה חשוב מאוד לקשתים...

somebodddy

New member
חלק רביעי

עבודה שנייה טוב, אז הגעתם לרמה 30, ועכשיו אתם רוצים להגיע לעבודה שנייה. לכו לאתנה בהנסייס, והיא תיתן לכם מכתב. היכנסו לפורטל בפינה הימנית העליונה בהנסייס ולכו שם לפינה הימנית העליונה. דברו עם הNPC, והיא תשלח אתכם למבחן. המבחן הוא ממש קל, אבל חשוב לקחת מספיק שיקויים וחיצים, ואסור להחליף CHANNEL באמצע או להתנתק. אחרי שאתם מסיימים את המבחן אתם מקבלים אישור שאותו אתם לוקחים לאתנה, ואז אתם צריכים לבחור אם להיות ציידים או אנשי רובה קשת. ההבדלים ביניהם זניחים, אז פשוט תבחרו איזה נשק אתם יותר אוהבים. כל הסקילים של עבודה שנייה עובדים רק עם הנשק הנבחר. סקילים של עבודה שנייה 1) ARROW BOMB/IRON ARROW – חץ פצצה/חץ ברזל. זהו הסקיל היחיד של עבודה שנייה שבו יש הבדל בין צייד(ARROW BOMB) לאיש רובה קשת(IRON ARROW). שניהם סקילים התקפיים שיכולים לפגוע בעד 6 מפלצות בו זמנית, שניהם ממוקסמים ברמה 30, ושניהם דורשים 28 MP ברמה מקסימלית. ARROW BOMB מתפוצץ ועושה ברמה מקסימאלית 130% נזק עם סיכוי של 60% להמם את המפלצות(STUN). IRON ARROW לא יכול להמם מפלצות, והוא מאבד מהכוח שלו כשהוא עובר דרך המפלצות(עושה נזק מלא למפלצת הראשונה, פחות נזק למפלצת השנייה, אפילו פחות נזק לשלישית וכן הלאה) אבל ברמה מקסימאלית הוא עושה 180% נזק, כך שזה מתאזן(ואם יש רק שתי מפלצות זה עדיף). סקיל שווה ביותר. 2) MASTERY – מומחיות. מייצב את הנזק עם הנשק הנבחר(קשת או רובה קשת, תלוי באיזה עבודה שנייה בחרתם). סקיל חשוב ביותר, וממקסמים אותו מהר כי נזק בלתי יציב זה לא נעים... הוא גם מוסיף דיוק על כל נקודה ששמים בו, אבל גם ככה לקשתים יש המון דיוק. הרמה המקסימאלית שלו היא 20 אבל בדרך כלל משאירים אותו ברמה 19 בגלל שרמה 20 לא מוסיפה ליציבות הנזק, אלא רק לדיוק(והיא גם מוסיפה אפקט מיוחד). 3) FINAL ATTACK – מתקפה סופית. כאשר משתמשים בARROW BLOW, DOUBLE SHOT או ARROW BOMB יש סיכוי למתקפה נוספת, ללא בזבוז MP. הרמה המקסימאלית היא 30 וברמה הזאת יש סיכוי של 60% למתקפה סופית שעושה נזק של 250%. הסקיל הזה לא מומלץ כי זה בעצם מתקפה שאתם לא יכולים לשלוט עליה והיא יכולה לפעמים להפריע במקום לעזור. בנוסף, היא לא עובדת עם מתקפות של עבודה שלישית. צריך לפחות 3 נקודות בMASTERY בשביל הסקיל הזה. 4) BOOSTER – מאיץ. מוסיף מהירות תקיפה למשך זמן מסויים. תוספת המהירות קבועה – ככל שיש בסקיל יותר נקודות הוא נמשך יותר זמן וצורך פחות MP וHP(כן, הסקיל הזה דורש HP... אבל זה לא כזה נורא). הרמה המקסימאלית שלו היא 20 וברמה הזאת הוא צורך 10 MP ו10 HP ונמשך 200 שניות. הסקיל הזה טוב בשביל לחסל MOBים, וצריך לשים בו 5 נקודות בשביל SOUL ARROW. צריך לפחות 5 נקודות בMASTERY בשביל הסקיל הזה. 5) SOUL ARROW – חץ נשמה. מאפשר לירות בלי לבזבז חצים. ככל שיש בסקיל יותר נקודות הוא נמשך יותר זמן. הרמה המקסימלית שלו היא 20 וברמה הזאת הוא צורך 30 MP ונמשך 600 שניות. סקיל שווה ביותר, כי החצים תופשים חלק גדול מאוד מהמלאי וזה מאוד מעצבן, מה גם שצריך לקנות חדשים כשעומד להיגמר... חוץ מזה, החיצים של SOUL ARROW נראים ממש מגניב! צריך לפחות 5 נקודות בBOOSTER בשביל הסקיל הזה. 6) POWER KNOCKBACK – הדיפת כוח. מאפשר להכות עם הקשת חזק יותר – להכות יותר מפלצות, לגרום יותר נזק, ויש יותר סיכוי להדוף רחוק את המפלצות. ככל שיש יותר נקודות אפשר להדוף יותר מפלצות במכה אחת. הרמה המקסימאלית שלו היא 20, והיא צורכת 16 MP, הודפת עד 6 מפלצות, מוסיפה סיכוי של 40% להדוף רחוק וגורמת ל200% נזק. הנזק לא מחושב על פי הנזק של מכה רגילה עם הקשת, כך שגם ברמה 1 הסקיל הזה גורם להרבה יותר נזק ממכה רגילה, למרות שהוא רק 105%. סקיל חשוב ביותר – מאוד מעצבן להלחם עם קשת מטווח קרוב... הנה הבילד שלי. הוא שונה מעט מהבילד הסטנדרטי – אני אסביר את ההבדלים אחרי שאפרט אותו: רמה 30: מקבלים רמה אחת משינוי העבודה ושמים אותה בARROW BOMB/IRON ARROW(1) רמה 31: שמים נקודה אחת בPOWER KNOCKBACK(1) ושתי נקודות בMASTERY(2) רמה 32-36: שמים את כל 15 הנקודות בMASTERY(17) רמה 37: שמים שתי נקודות בMASTERY(19. לא ממקסמים) ונקודה אחת בBOOSTER(1) רמה 38: שמים את שלושת הנקודות בBOOSTER(4) רמה 39: שמים נקודה אחת בBOOSTER(5) ושתי נקודות בSOUL ARROW(2) מכאן ועד רמה 70 הבחירה שלכם. קודם כל צריך למקסם את הסקילים ההתקפיים – אתם יכולים לעשות את זה באיזה סדר שאתם רוצים. הסקילים ההתקפיים של עבודה שנייה של קשת מכפילים את צריכת הMP שלהם במחצית השנייה(כלומר ברמה 16 לARROW BOMB/IRON ARROW וברמה 11 לPOWER KNOCKBACK) לכן בדרך כלל מעדיפים לצבור את הנקודות. כלומר – בARROW BOMB/IRON ARROW להעלות עד רמה 15, לצבור 15 נקודות, ואז לשים את כולן בבת אחת, ובPOWER KNOCKBACK להעלות עד רמה 10, לצבור 10 נקודות, ואז לשים את כולן בבת אחת. אני ממליץ בחום על כל דבר שחוסך MP. אחרי שאתם מעלים את הסקילים ההתקפיים בסדר שבו בחרתם(יש לכם כבר רמה אחת בשניהם, אז אתם יכולים לבחור לבד מה יותר דחוף), ממקסמים את BOOSTER ואת SOUL ARROW לפי איזה סדר שאתם רוצים(אני ממליץ SOUL ARROW קודם). אפשר גם להעלות בשניהם בו זמנית – איך שאתם רוצים. מכיוון שאתם לא שמים אף נקודה בFINAL ATTACK, את הנקודות בסוף אפשר לשים בסקילים של רמה ראשונה – BLESS(אם לא מיקסמתם אותו כבר) וFOCUS – ולא לשכוח לשים את הנקודה האחרונה בMASTERY(כי אומרים שיש לזה אפקט מיוחד, וזה נותן 1 דיוק – בדיוק כמו BLESS) הסבר להבדלים בין הבילד שלי לבילד הסטנדרטי השינוי היחיד הוא שאני שמתי נקודה בPOWER KNOCKBACK ברמה 31 – הבילד הסטנדרטי נותן לך את הסקיל הזה רק ברמה הרבה יותר מאוחרת. המחיר של התוספת – חוץ מעיכוב קטנטן בMASTERY – הוא שאני שם רק 5 נקודות בBOOSTER – הבילד הסטנדרטי שם 6. הבילד הסטנדרטי מעדיף לשים 6 בשביל שהBOOSTER ימשך דקה – בדיוק כמו SOUL ARROW ברמה 2. אני לא רואה שום טעם בכך שSOUL ARROW ימשך אותו פרק זמן כמו BOOSTER – הרי הם מיועדים למטרות שונות. אני באופן אישי משתמש בSOUL ARROW תמיד ובBOOSTER רק למטרות מיוחדות(חיסול MOB). חוץ מזה הכל אותו דבר. טיפ חשוב – אחרי שאתם מקבלים SOUL ARROW, אל תזרקו את כל החיצים שלכם(למרות שזה לא כזה נורא – תמיד אפשר לקנות או למצוא עוד). עדיף להשאיר כמה כדי ברגע שSOUL ARROW יגמר לא תתחילו להכות עם הקשת עצמה – זה סתם יהרוס לכם את הקצב. ברמה 70 אפשר לעבור לעבודה שלישית – ציידים הופכים לסיירים ואנשי רובה קשת הופכים לצלפים. אני לא יודע כלום על עבודה שלישית, אז אני לא אעסוק בה במדריך הזה. © המדריך הזה נכתב על ידי someboddy לפורום מייפל סטורי בתפוז אנשים – אבל ממש לא איכפת לי מה תעשו איתו. מצידי תדפיסו אותו ותנגבו איתו את התחת.

ווינגז

New member
באופן כללי, אני אוהבת לתת חיצים

אני פשוט אוספת אותם בכמויות ונותנת את זה לקשת רנדומאלי, זה כיף, ובד"כ אנשים ממש נחמדים אליי אחרי זה.
יועלה למאמרים מחר, אני פשוט הרוסה מעייפות. תודה רבה על כתיבת המאמר

somebodddy

New member
לפני שאת מעלה את זה למאמרים

איכפת לך לתקן את הטעות שעיני לילה הצביעה עליה?

somebodddy

New member
לקבל חיצים זה לא כזה נורא

אבל זה מעצבן כשמישהו עוצר אותך עם TRADE, מביא לך 63 חיצים, ואז רוצה להוסיף אותך לBUDDY LIST שלו בגלל שהוא הביא לך חיצים...

ToryMaster

New member
אז מסרבים

אני אוהבת לעשות מעשים טובים. פעם אחת התיישבתי לנוח ליד אליניה ולידי ישבה מישהו, אז אמרתי "יום טבו שיהיה לך", והיא לא הבינה מאיפה נפלתי עליה. או שאתמול, אני וספיר הסתובבנו לנו [זה היה באותו מקום אאל"ט] ומישהי התקרבה ופשוט התחילה לזרוק לנו דברים, זה היה ממש מצחיק.

ווינגז

New member
הכרתי ככה בנאדם ממש נחמד

והוא נתן לי מלא דברים, ועכשיו אנחנו בפארטי כל פעם ששנינו מחוברים. הוא ממש נחמד, וממקסיקו.

ווינגז

New member
שאלה (כי אין לי דמות של קשת)

יתרונות של קשת מול מתנקש - אין סקיל שנקרא SOAL STAR. למה הכוונה? מה הסקיל הזה עושה? (לעריכה, נו
)

somebodddy

New member
לקשת יש סקיל שנקרא SOUL ARROW

והסקיל הזה בעצם נותן לו לירות בלי לבזבז חצים - כלומר הוא יכול לירות גם אם אין לו חצים במלאי, ואם יש לו חצים והוא יורה עדיין נשאר לו אותו מספר חצים. למתנקש אין סקיל דומה, והוא נידון עד סוף המשחק לחזור שוב ושוב לחנויות למלא את מלאי הכוכבים שלו. גם בלי הסקיל הזה לקשתים יש בדרך כלל יותר תחמושת מלמתנקשים - חצים רגילים נופלים ממפלצות בעוד שכוכבים רגילים אפשר לקנות רק בחנות. חצים יותר חזקים נופלים ממפלצות בתדירות הרבה יותר גבוהה מכוכבים מיוחדים - וגם אפשר לקנות אותם בחנות(כוכבים מיוחדים אפשר לקנות רק משחקנים אחרים). מתנקשים אמנם יכולים לטעון את הכוכבים שלהם בחנויות - אבל הם מוגבלים לכמות הסטים שיש להם. היתרון של כוכבים על פני חצים זה שהם נותנים בונוסים אדירים להתקפה(היקרים לפחות)

ווינגז

New member
לקח לי רק ארבע שעות../images/Emo178.gif

אבל המאמר נוסף למערכת המאמרים (כבר אמרתי שאני לא מסתדרת עם המערכת הזו?
) עבר עריכה די מאסיבית כדי שיתאים לצורה של המאמרים הקודמים, אבל התוכן נשאר אותו תוכן, כמובן. הועלה כבר לעמוד הראשי, וממש עכשיו מועלה לטאגליינס. כל הכבוד ותודה

למעלה