חלק רביעי
עבודה שנייה טוב, אז הגעתם לרמה 30, ועכשיו אתם רוצים להגיע לעבודה שנייה. לכו לאתנה בהנסייס, והיא תיתן לכם מכתב. היכנסו לפורטל בפינה הימנית העליונה בהנסייס ולכו שם לפינה הימנית העליונה. דברו עם הNPC, והיא תשלח אתכם למבחן. המבחן הוא ממש קל, אבל חשוב לקחת מספיק שיקויים וחיצים, ואסור להחליף CHANNEL באמצע או להתנתק. אחרי שאתם מסיימים את המבחן אתם מקבלים אישור שאותו אתם לוקחים לאתנה, ואז אתם צריכים לבחור אם להיות ציידים או אנשי רובה קשת. ההבדלים ביניהם זניחים, אז פשוט תבחרו איזה נשק אתם יותר אוהבים. כל הסקילים של עבודה שנייה עובדים רק עם הנשק הנבחר. סקילים של עבודה שנייה 1) ARROW BOMB/IRON ARROW – חץ פצצה/חץ ברזל. זהו הסקיל היחיד של עבודה שנייה שבו יש הבדל בין צייד(ARROW BOMB) לאיש רובה קשת(IRON ARROW). שניהם סקילים התקפיים שיכולים לפגוע בעד 6 מפלצות בו זמנית, שניהם ממוקסמים ברמה 30, ושניהם דורשים 28 MP ברמה מקסימלית. ARROW BOMB מתפוצץ ועושה ברמה מקסימאלית 130% נזק עם סיכוי של 60% להמם את המפלצות(STUN). IRON ARROW לא יכול להמם מפלצות, והוא מאבד מהכוח שלו כשהוא עובר דרך המפלצות(עושה נזק מלא למפלצת הראשונה, פחות נזק למפלצת השנייה, אפילו פחות נזק לשלישית וכן הלאה) אבל ברמה מקסימאלית הוא עושה 180% נזק, כך שזה מתאזן(ואם יש רק שתי מפלצות זה עדיף). סקיל שווה ביותר. 2) MASTERY – מומחיות. מייצב את הנזק עם הנשק הנבחר(קשת או רובה קשת, תלוי באיזה עבודה שנייה בחרתם). סקיל חשוב ביותר, וממקסמים אותו מהר כי נזק בלתי יציב זה לא נעים... הוא גם מוסיף דיוק על כל נקודה ששמים בו, אבל גם ככה לקשתים יש המון דיוק. הרמה המקסימאלית שלו היא 20 אבל בדרך כלל משאירים אותו ברמה 19 בגלל שרמה 20 לא מוסיפה ליציבות הנזק, אלא רק לדיוק(והיא גם מוסיפה אפקט מיוחד). 3) FINAL ATTACK – מתקפה סופית. כאשר משתמשים בARROW BLOW, DOUBLE SHOT או ARROW BOMB יש סיכוי למתקפה נוספת, ללא בזבוז MP. הרמה המקסימאלית היא 30 וברמה הזאת יש סיכוי של 60% למתקפה סופית שעושה נזק של 250%. הסקיל הזה לא מומלץ כי זה בעצם מתקפה שאתם לא יכולים לשלוט עליה והיא יכולה לפעמים להפריע במקום לעזור. בנוסף, היא לא עובדת עם מתקפות של עבודה שלישית. צריך לפחות 3 נקודות בMASTERY בשביל הסקיל הזה. 4) BOOSTER – מאיץ. מוסיף מהירות תקיפה למשך זמן מסויים. תוספת המהירות קבועה – ככל שיש בסקיל יותר נקודות הוא נמשך יותר זמן וצורך פחות MP וHP(כן, הסקיל הזה דורש HP... אבל זה לא כזה נורא). הרמה המקסימאלית שלו היא 20 וברמה הזאת הוא צורך 10 MP ו10 HP ונמשך 200 שניות. הסקיל הזה טוב בשביל לחסל MOBים, וצריך לשים בו 5 נקודות בשביל SOUL ARROW. צריך לפחות 5 נקודות בMASTERY בשביל הסקיל הזה. 5) SOUL ARROW – חץ נשמה. מאפשר לירות בלי לבזבז חצים. ככל שיש בסקיל יותר נקודות הוא נמשך יותר זמן. הרמה המקסימלית שלו היא 20 וברמה הזאת הוא צורך 30 MP ונמשך 600 שניות. סקיל שווה ביותר, כי החצים תופשים חלק גדול מאוד מהמלאי וזה מאוד מעצבן, מה גם שצריך לקנות חדשים כשעומד להיגמר... חוץ מזה, החיצים של SOUL ARROW נראים ממש מגניב! צריך לפחות 5 נקודות בBOOSTER בשביל הסקיל הזה. 6) POWER KNOCKBACK – הדיפת כוח. מאפשר להכות עם הקשת חזק יותר – להכות יותר מפלצות, לגרום יותר נזק, ויש יותר סיכוי להדוף רחוק את המפלצות. ככל שיש יותר נקודות אפשר להדוף יותר מפלצות במכה אחת. הרמה המקסימאלית שלו היא 20, והיא צורכת 16 MP, הודפת עד 6 מפלצות, מוסיפה סיכוי של 40% להדוף רחוק וגורמת ל200% נזק. הנזק לא מחושב על פי הנזק של מכה רגילה עם הקשת, כך שגם ברמה 1 הסקיל הזה גורם להרבה יותר נזק ממכה רגילה, למרות שהוא רק 105%. סקיל חשוב ביותר – מאוד מעצבן להלחם עם קשת מטווח קרוב... הנה הבילד שלי. הוא שונה מעט מהבילד הסטנדרטי – אני אסביר את ההבדלים אחרי שאפרט אותו: רמה 30: מקבלים רמה אחת משינוי העבודה ושמים אותה בARROW BOMB/IRON ARROW(1) רמה 31: שמים נקודה אחת בPOWER KNOCKBACK(1) ושתי נקודות בMASTERY(2) רמה 32-36: שמים את כל 15 הנקודות בMASTERY(17) רמה 37: שמים שתי נקודות בMASTERY(19. לא ממקסמים) ונקודה אחת בBOOSTER(1) רמה 38: שמים את שלושת הנקודות בBOOSTER(4) רמה 39: שמים נקודה אחת בBOOSTER(5) ושתי נקודות בSOUL ARROW(2) מכאן ועד רמה 70 הבחירה שלכם. קודם כל צריך למקסם את הסקילים ההתקפיים – אתם יכולים לעשות את זה באיזה סדר שאתם רוצים. הסקילים ההתקפיים של עבודה שנייה של קשת מכפילים את צריכת הMP שלהם במחצית השנייה(כלומר ברמה 16 לARROW BOMB/IRON ARROW וברמה 11 לPOWER KNOCKBACK) לכן בדרך כלל מעדיפים לצבור את הנקודות. כלומר – בARROW BOMB/IRON ARROW להעלות עד רמה 15, לצבור 15 נקודות, ואז לשים את כולן בבת אחת, ובPOWER KNOCKBACK להעלות עד רמה 10, לצבור 10 נקודות, ואז לשים את כולן בבת אחת. אני ממליץ בחום על כל דבר שחוסך MP. אחרי שאתם מעלים את הסקילים ההתקפיים בסדר שבו בחרתם(יש לכם כבר רמה אחת בשניהם, אז אתם יכולים לבחור לבד מה יותר דחוף), ממקסמים את BOOSTER ואת SOUL ARROW לפי איזה סדר שאתם רוצים(אני ממליץ SOUL ARROW קודם). אפשר גם להעלות בשניהם בו זמנית – איך שאתם רוצים. מכיוון שאתם לא שמים אף נקודה בFINAL ATTACK, את הנקודות בסוף אפשר לשים בסקילים של רמה ראשונה – BLESS(אם לא מיקסמתם אותו כבר) וFOCUS – ולא לשכוח לשים את הנקודה האחרונה בMASTERY(כי אומרים שיש לזה אפקט מיוחד, וזה נותן 1 דיוק – בדיוק כמו BLESS) הסבר להבדלים בין הבילד שלי לבילד הסטנדרטי השינוי היחיד הוא שאני שמתי נקודה בPOWER KNOCKBACK ברמה 31 – הבילד הסטנדרטי נותן לך את הסקיל הזה רק ברמה הרבה יותר מאוחרת. המחיר של התוספת – חוץ מעיכוב קטנטן בMASTERY – הוא שאני שם רק 5 נקודות בBOOSTER – הבילד הסטנדרטי שם 6. הבילד הסטנדרטי מעדיף לשים 6 בשביל שהBOOSTER ימשך דקה – בדיוק כמו SOUL ARROW ברמה 2. אני לא רואה שום טעם בכך שSOUL ARROW ימשך אותו פרק זמן כמו BOOSTER – הרי הם מיועדים למטרות שונות. אני באופן אישי משתמש בSOUL ARROW תמיד ובBOOSTER רק למטרות מיוחדות(חיסול MOB). חוץ מזה הכל אותו דבר. טיפ חשוב – אחרי שאתם מקבלים SOUL ARROW, אל תזרקו את כל החיצים שלכם(למרות שזה לא כזה נורא – תמיד אפשר לקנות או למצוא עוד). עדיף להשאיר כמה כדי ברגע שSOUL ARROW יגמר לא תתחילו להכות עם הקשת עצמה – זה סתם יהרוס לכם את הקצב. ברמה 70 אפשר לעבור לעבודה שלישית – ציידים הופכים לסיירים ואנשי רובה קשת הופכים לצלפים. אני לא יודע כלום על עבודה שלישית, אז אני לא אעסוק בה במדריך הזה. © המדריך הזה נכתב על ידי someboddy לפורום מייפל סטורי בתפוז אנשים – אבל ממש לא איכפת לי מה תעשו איתו. מצידי תדפיסו אותו ותנגבו איתו את התחת.