המדריך לפייג'.

sapir aloud555

New member
המדריך לפייג'. ../images/Emo88.gif

ובכן, החלטתי להעלות את זה. הכנתי את המדריך לפני דיי הרבה זמן ולא פרסמתי, אבל אתמול הבטחתי ליעל שאפרסם, אז הנה זה. (מצחיק שיצא ביום שישי ה13, לא?) כמה הערות לפני קריאת המדריך: * מדריך זה יכול לשמש כעזרה לכל עבודה שניה של לוחם בחלקים מסויימים, ולא רק לפייג'. אך הוא מתעסק במיוחד בפייג' כעבודה שניה. * התנסתי ב3 סוגי העבודות השונות של הלוחמים - אני יודעת את ההבדלים הרחבים בניהם. אתם מוזמנים לדון איתי על זה אחרי שתסיימו בקריאה. * אמנם המדריך נראה ונשמע ארוך, אבל באמת השקעתי והוספתי הסבר גדול כמעט לכל דבר. אני מקווה שזה יועיל ללוחמים מתחילים או מתקדמים בצורה כלשהי. וחוץ מזה, זה בעברית.
איך משיגים את הקידום לעבודה שניה כפייג'? קודם כל, מגיעים לרמה 30. כשהגעתם לרמה הזאת בתור לוחם (Swordsman) אתם יכולים להבחן לעבודה שניה. מגיעים לעיר "הבית" שלכם, (Perion, עיר הלוחמים) ומדברים עם Dances With Balrog. הוא מביא לכם מכתב עם המלצה להבחן. אח"כ אתם צריכים ללכת לWest Rocky Mountain, למצוא את הNPC לעבודה שניה ולדבר איתו. מפה, תכנסו למפה חדשה, בתוכה יהיו קופים (Lupin) וחזירי אש (Fire Boar). תצטרכו להרוג אותם ולאסוף 30 קריסטלים שחורים. כשסיימתם, לחצו על הNPC, וחזרו לפריון עם המדליה שקיבלתם. עברתם את המבחן, ינתנו לכם 3 אפשרויות: Fighter - אביר חירות. Spearman - אביר חנית. Page - שליח / נושא כלים.
לכל אלו שחושבים על לבחור פייג', שימו לב: א: פייג'ים הם החלשים ביותר בעבודה שניה. ב: פייג'ים משתמשים בSwords או בBlunt Weapons. ג: פייג'ים נבחרים אחרונים לParty Quests למיניהם, בגלל חוסר כישורים לParty. ד: עולים לאט רמות, יחסית לאבירי חירות. ה: נשארים תקועים עם Slash Blast וPower Strike עד לעבודה רביעית. אבל אפילו עם החסרונות האלו, זה משתלם בעבודה שלישית, כאביר לבן. (White Knight)
יתרונות: א: יחודיות. לא הרבה בוחרים בפייג' כעבודה שניה. ב: בעבודה שלישית אבירים לבנים הם הראשונים שמצליחים לפגוע 10k (רמה 80 בערך), בזמן שהצלבנים ואבירי הדרקון צריכים לחכות בערך 15 רמות למקסס את הכישורים היחודיים שלהם. ג: אלמנטים. אבירים לבנים מקבלים 3 אלמנטים להלחם איתם, Fire, Ice וLightning. ד: נקודות Weapon Def של הפייג' גבוהה משל כל הלוחמים. ה: כמות נקודות החיים של הפייג' גבוהה משל לוחמי חנית, וכמות נקודות המאנה שלהם גבוהה מלוחמי חירות. ו: הערכה. פייג'ים ואבירים לבנים מקבלים הערכה על הבחירה שלהם (במיוחד בגלל שנורא קשה לאמן אותם), יחד עם זה, Fame
. כדי לסכם את הנ"ל - אגיד שבחירה בפייג' הם רק לשחקנים שמוכנים באמת להעלות אותם לרמה 70, כי בלי זה, אין הרבה טעם לבחור בפייג', אחרי הכל, רוב היתרונות שלהם מגיעים בעבודה שלישית. -----
בחירת נשק: פייג'ים יכולים להשתמש בשני סוגי נשקים שונים, פטישים (בלאנט) וחרבות. הם גם יכולים להשתמש בהם ליד אחת ומגן, או בנשק לשתי ידיים. (הערה: נשקי 2 ידיים תמיד יהיו חזקים מנשק ליד אחת, והמחיר שלהם תמיד יעלה יותר בגלל העובדה הזו. למשל, נשק ליד אחת עם 70 Weapon attack יתקוף פחות מנשק לשתי ידיים עם 60 Weapon attack)
Sword / Blunt : יתרונות וחסרונות: א. Sword - מהיר בהתקפה. Blunt - איטי בהתקפה, או Normal ב. Sword - המגילות התומכות לנשק יקרות מאוד. Blunt - המגילות לנשקים זולות ביותר. ג. Sword - התקפה יציבה. Blunt - התקפה לא יציבה. ד. Sword - נשקים חלשים ב2 Weapon attack מBlunt בכל רמה.
מה עדיף, נשקים ל2 ידיים או יד אחת? 2 Handed / 1 Handed יתרונות וחסרונות א. לנשק לשתי ידיים תמיד תהיה התקפה גבוהה יותר מנשק ליד אחת. ב. לנשק לשתי ידיים יש טווח התקפה רחוק יותר מנשק ליד אחת. ג. נשק ליד אחת תמיד יהיה מהיר בזמן שנשקים לשתי ידיים איטיים. ד. נשקי שתי ידיים והמגילות שלהם יקרים הרבה יותר ממגילות ונשקים ליד אחת. לעומת זאת, כשמשתמשים בנשק יד אחת, יש צורך בקניית מגן.
ההבדל בין Stab לSwing בפייג'ים: אם בחרת להשתמש בחרבות, אין בעיה, כל ההתקפות יהיו שוות 100%. (התקפה יציבה) אם בחרת להשתמש בBlunt, כשתתקוף כStab זה יהיה שווה ל60%, ובSwing ההתקפה תהיה שווה ל120%. Swing - מתקפה מעל או מתחת למפלצת בצורה קשתית. Stab - מתקפה ישירה. תמונה~ הנפות Stab וSwing בנשק יד אחת ושתי ידיים של פטישים. *הערה: אין טעם לבחור להשתמש גם בחרב וגם בבלאנט. בעבודה ראשונה יכלתם להשתמש בכל נשק אפשרי ללוחם, אך בעבודה שניה תצטרכו לבחור בנשק אחד להשתמש בו.

sapir aloud555

New member
חלק שני:

Skill Points - כישורים מיומנות בחרב (Sword Mastery): (רמה 20) סוג: פסיבי מעלה את המיומנות והדיוק בחרב. - מראה הסקיל: הסקיל לא אקטיבי. הדבר היחיד שתוכלו לראות במשך העלאת הרמות שינוי כלשהו - זה שההתקפה המינימלית שלכם תגדל, וכשתניפו את החרב צבע שונה יתקבל. בלי מיומנות כלשהי בנשק, צבע ההנפה הוא כחול תכלת. בהמשך, כשאתם משיגים את נקודות המיומנות הראשונות הצבע הופך לסגול, כתום, אדום ורדרד ובמקסימום מיומנות צבע ההנפה שלכם בצבע זהב. מיומנות בBlunt Weapon (פטיש): (רמה 20) סוג: פסיבי מעלה את המיומנות והדיוק בBlunt Weapons מתקפה מכריעה: חרב. (Final Attack - Sword) (רמה 30) סוג: פסיבי לפי אחוזי הצלחה, התקפה נוספת תופיע אחרי שתשתמשו בסקיל התקפה. עובד רק עם חרב לשתי ידיים או יד אחת ביד. - מראה הסקיל: ברמות הראשונות אחרי שתשתמשו בSlash או Strike, כשההתקפה השניה תופיע - היא תעשה מין קו אדום על המפלצת. יחד עם זה, צורת ההנפה משתנה בהתאם כשFA מופעל. לפעמים הדמות עצמה עושה סיבוב עם הנשק ותוקפת מתקפה חוזרת, או מניפה את הנשק בצורה ישירה שנית. כשהסקיל ברמת המקסימום, הקו האדום נעלם והמתקפה משתלבת עם ההתקפות הרגילות שלכם מעבודה ראשונה. 60% סיכויי הצלחה ו250% התקפה, במקסימום. הערה: כשהשחקן תוקף כמות של מפלצות, המפלצת הקרובה ביותר אל השחקן תקבל את הDamage הגבוה ביותר, והמפלצת הרחוקה תקבל את הנמוכה ביותר. מתקפה מכריעה: בלאנט. (Final Attack - BW) (רמה 30) סוג: פסיבי לפי אחוזי הצלחה, התקפה נוספת תופיע אחרי שתשתמשו בסקיל התקפה. עובד רק עם פטיש לשתי ידיים או יד אחת ביד. תמריץ לחרב (Sword Booster) (רמה 20) סוג: תומך משתמש בMP וHP להעלות זמנית את מהירות ההתקפה בחרב. - מראה הסקיל: עיגול-חישוק כחול מופיע סביב השחקן כשהסקיל מופעל. ישנם כמה סוגי מהירות נשק לנשקים מסויימים, Slower, Slow, Normal, Fast, Faster. כשהסקיל במקסימום, הוא לא יגרום לנשק במהירות Slow להיות Faster, אלא רק יגרום לו לעלות ברמת מהירות אחת, מה שאומר - Slow יהיה Normal. למקסס את הסקיל הזה משפיע רק בכמות נקודות החיים והמאנה שיורדות בשימוש, ובזמן המוקצב. במקסימום: 200 שניות. תמריץ לבלאנט (BW Booster) (רמה 20) סוג: תומך משתמש בMP וHP להעלות זמנית את מהירות ההתקפה בBlunt Weapons איום (Threaten) (רמה 20) סוג: תומך משתמש בMP לאיים על כל מפלצת באיזור. מוריד את ההתקפה וההגנה לכל מפלצת באיזור. - מראה הסקיל: רוח שחורה מופיעה לצד השחקן וגורמת לשאר המפלצות "להתבלבל" - סימון המפלצות שנפגעו מופיעים בסימן סחרחורת כתום. בצורה מצחיקה, אחרי שימוש בסקיל הזה המפלצות בורחות מהשחקן. היתרון שמצאתי בו הוא להשתמש על גלמי אבן, או כל מפלצת בעלת כוח הגנה והתקפה חזק. מגן כוח (Power Guard) (רמה 30) סוג: תומך מחזיר 40% מהDamage שמפלצת פגעה בשחקן. אמנם - לא יכול לתקוף יותר מ10% מנקודות החיים של המפלצת. למשל, נגד Vikings תפגעו 1000 בלי שימוש בסקיל, ועם - רק 600. היו הרבה שאמרו לי שהסקיל הזה חסר תועלת בגלל שהוא תוקף בצורה נמוכה, ולא יכול לתקוף מעל ל10%. אבל זאת לא המטרה של הסקיל הזה. המטרה העיקרית היא לחסוך בשיקווים, וכלוחם - הרבה שיקויי חיים מתבזבזים. - מראה הסקיל: מעין מגן בצורת-איש אבן אפור עם חרב. כשהסקיל מופעל תוכלו לראות אותו בצד ימין של המסך בשורת הסקילים המוקצבים בזמן, וכשתעברו "על" מפלצת, הסקיל יתקוף כמות נמוכה למפלצת.
Bulid - חלוקת נקודות הSkill
30: מיומנות (1) 31: מיומנות (4) 32: מיומנות (7) 33: מיומנות (10) 34: מיומנות (13) 35: מיומנות (16) 36: מיומנות (19) 37: תמריץ (3) 38: תמריץ (6) 39: מתקפה מכריעה (3) 40: מתקפה מכריעה (6) 41: מתקפה מכריעה (9) 42: מתקפה מכריעה (12) 43: מתקפה מכריעה (15) 44: מתקפה מכריעה (18) 45: מתקפה מכריעה (21) 46: מתקפה מכריעה (24) 47: מתקפה מכריעה (27) 48: מתקפה מכריעה (30) 49: איום (3) 50: מגן כוח (3) 51: מגן כוח (6) 52: מגן כוח (9) 53: מגן כוח (12) 54: מגן כוח (15) 55: מגן כוח (18) 56: מגן כוח (21) 57: מגן כוח (24) 58: מגן כוח (27) 59: מגן כוח (30) 60: איום (6) 61: איום (9) 62: איום (12) 63: איום (15) 64: איום (18) 65: איום (20) תמריץ (7) 66: תמריץ (10) 67: תמריץ (13) 68: תמריץ (16) 69: תמריץ (19) 70: תמריץ (20) מיומנות (20) ונקודה נותרת. ---- מקומות אימון:
30~35: Wild Boar Land Wild Boar], Evil Eye Cave I/II/III [Evil Eye], Ant Tunnel I/II [Zombie Mushroom] Swamp Of Despair [Ligator] 36~40: Forest Up North VI [Curse Eye] Garden Of Green [J.r Grupin] Eos Tower 100 Floor [Ratz] Orbis Tower 8 Floor [Letty] 40~45: Ludi PQ or Eos Tower 8 Floor [Block Gollem] Hidden Tower [Block Gollem] Dangerous Valley I [Copper Drake] The Entrance of Golem Temple [Stone Gollem] 46~50: Ludi PQ or Eos Tower 8 Floor [Block Gollem] Drake Hunting Ground [Drake] 50~55: Watch Out For Icy Path I [J.r Yeti] Hidden Tower [Block Gollem] Dangerous Croco I/II [Croco] Cloud Park IV [Luster Pixie] 56~60: Watch Out For Icy Path I [J.r Yeti] Dangerous Croco [Croco] Cloud Park IV [Luster Pixie] Drake Meal Table [Drake] 61~70: Orbis PQ or Forest Of Dead Trees III/IV [Coolie Zombie] Cold Field I [Hector] The Forest Of Gollem [Mixed Gollem]​
תודות: ליאקו אחי, שערך לי את התמונה בBanned Story. ליעל על הבקשה לפרסם, למיכאל על התרגום המדוייק לPage, לבזילמארקט וHidden Street שעזרו לי לסדר את המידע בצורה מסודרת, ולכם - שקראתם את המגילה שלי.

../images/Emo45.gifמדריך מצוין../images/Emo118.gif

אף אחד לא עולה עלייך בידע על לוחמים [במייפל בכלל
]! חידשת לי המון במדריך הזה.. דברים שלא ידעתי
בהחלט מעניין ^^ והתודה היא לא לנו, היא לך

miss_t

New member
ותודה

שעזרתי לי להבין שאני בכלל לא רוצה להיות פייג'

sapir aloud555

New member
ובכן,

לפחות חידשתי לך משהו, או שרק הכותרת גרמה לך להפסיק לקרוא את המדריך?.. אני יודעת שאת כקוסמת, לא מתחברת ללוחמים, אבל - סתם תהייה, זה באמת נשמע כזה גרוע?

miss_t

New member
קראתי הכל

לא הבנת אותי נכון מדריך מצויין ! מעולה!! יש לי לוחמת צעירה בת 13 בbroa, וידעתי שהיא תהיה ספירמאנית או פייטרית ובחיים לא פייג'. אז רק רציתי לומר תודה על כל הדברים הנוספים שאמרת, באמת לא שווה לעשות פייג' אם לא מגיעים ל70. ודווקא אני מתחברת ללוחמים, למרות שיש לי קוסמת, וגם לגנבים, רק לא לקשטים

Charmed YC

New member
וואו כל הכבוד על ההשקעה!../images/Emo47.gif../images/Emo140.gif

|כפיים| באמת עשית לי חשק להמשיך להיות קוסם. לא, סתם, נשמע נחמד במיוחד שמקבלים בסוף כוחות אש וברקים D: ואחרי העבודה הקשה בטח תרצי לנוח ולצפות בדברים שאת אוהבת אז הנה. |מתאבד|
אמאלה! p0rn O_O? XD. |תחברי למסן ואני אנסה לכפר על מעשי האיומים| XD.

sapir aloud555

New member
אלוהים,

אתה רוצה שאני ארצח אותך? באמת, אני באה עם הסדין. למה סאסוסאקו, אתה לא מבין שהוא .. הורס אותה? ;[ תתכונן אני באה אליך הביתה עכשיו. (ותודה על התגובה ג'ונקון~)

ווינגז

New member
|סגידה|ח"ח../images/Emo47.gif|פגגאמת|

מדריך ממש ממש מצויין, הועלה למאמרים
(ותודה שהעלת אותו לפה
).

למעלה