המבנה של GS

המטיייל

New member
אז ככה...(פוסיקט)

בואי נעזוב הכל לרגע ונסכם בכך: האופנוע מאוד ממוצע. ריגושים לא תמצאי בו (בעצם, תלוי באופייך). אני הייתי ממליץ לך להחליט מה הסגנון שלך ולבחור כלי שהוא "הדבר האמיתי" בתחומו. אם תחליטי כך, יש כאן אוצר גדול של חברים, כל אחד עם אופנוע אחר, שיוכלו לעוץ לך ולחוות דעה כמעט כל כל אופנוע שתרצי.

Big Max

New member
Big Max יוצא להגן על ה- GS

פוסיקאט יקרה (תעשי משהו בנוגע לכינוי הזה...). אני נאלץ שלא להסכים עם דעתו של המטייל. אני נמצא באותה סיטואציה שאת נמצאת, רק מהצד השני - אני נוסע כל יום מרעננה לת"א על ה- GS שלי. בנסיעות כגון אלה ולטווחים כאלה, הוא לא גורם לשום כאבים, לא גורם לויברציות ומשתחל בתנועה בין עירונית צפופה טוב כמו כל אופנוע או קטנוע אחר. לגבי תנועה עירונית צפופה - טוב, כאן הוא לא יכול לנצח קטנועים, אבל אף אחד לא מושלם... הכלי מפתח מהירות גבוהה למדי בשביל מתחילים (חברים, לא יעזור, 170 קמ"ש זה לא מעט, לא שאני אדע...), ומספק הרבה מאד Fun כשרוצים. אז זה לא ZX-6R או חיה טורפת בסגנון, אבל לא זו מטרתו הראשונית. צריכת הדלק של ה- GS מצוינת ביחס לאופנועים אחרים (תלוי בכלי, במיוחד במשומשים). האופנוע שלי צורך כ- 21 ק"מ מכובדים לליטר (לא קטנוע, אבל יותר טוב מהרבה אופנועים). ייתכן ודוקא DR350 הוא האופנוע המתאים לך, אבל לא מקובלות עלי הקביעות של המטייל. ה- GS ייתן לך מענה מצוין לצרכייך, ולא מעט ריגושים בסופי שבוע. אני יודע שהוא האופנוע הטוב ביותר לצרכי, שלדעתי, דומים מאד לשלך. מבחינת מבנה ומפרט, ה- ER דומה לו, פחות או יותר, אבל יקר יותר. ואגב, אם את שואלת את דעתי האישית, ה- GS לא צריך להיות אופנוע ראשון. הוא גדול, כבד ומספק הרבה מאד כוח, עבור אנשים שלא עלו על אופנוע כבד מימיהם. אני אישית הייתי ממליץ לך על DR350 (אני יודע שאני נשמע כאילו אני סותר את כל מה שכתבתי למעלה, אבל אני חושב שה- GS הוא אופנוע מצוין לצרכייך, אך לא כאופנוע ראשון. סחבק פלרטט שנתיים עם אופנוע 250 סמ"ק לפני שעלה ל- GS - אחד המעשים האינטיליגנטים היחידים שעשיתי בחיי). לגבי ה- GPX, יכול להיות שזה אופנוע ראשון מצוין, אבל הכלים נדירים, רובם לא אמינים והסחירות שלהם נמוכה מאד. היה בזמנו דיון מעמיק בפורום בנושא זה (בילבי, יש לך היסטוריה של זה?). Big Max

ilan_k

New member
אני עם כרובי

מדבריך משתמע שהGS עגלה והוא ממש לא כזה. אני מעדיף להסתכל על הGS כאופנוע מעבר למעל 500 וב"יס טוב לאופנוענות. אבל גם בזכות עצמו אפשר להפיק ממנו הנאה ובקשר להשתחלויות בערים הצפופות הרי כולם יודעים שאופנוע הוא לא טוסטוס ומתפשרים בקטע של להשתחל כמו פיאג´ו סי מה שגם הייתי צולח איתו פקקי ענק בלי כל בעיה. יש לי גם השגות בקשר לכוח אבל נשאיר אותם בצד. וזה מניסיון רכיבה עליו כשנתיים ועלייה למעל 500 (CBR) הייתה די טבעית.

ofnik

New member
אני מוחה|../images/Emo67.gif אופניק משתחל בכל

מקום שהקטנועים עוברים-בלי יוצא מהכלל- מה שכן צריך להפעיל קצת כח על הכידון לצורך כך- זו בעייה- אבל מתגברים על זה-האפשרות השנייה היא ER שהוא יותר טורינג ונוח-אבל גם יותר יקר-אז אין מצב לגבי נסיעות ארוכות-כל שבת אנו יוצאים לטיול של 10 12 14 שעות- ןלצורך כך ריפדתי את המושב (100 שח) וקניתי חגורת גב (200 שח)- ואין עם זה בעייה!

ilan_k

New member
על מה כבודו מוחה.........????

אני בסה"כ באותה דעה איתך.......... כמו שאמרתי גם אני הייתי צולח איתו בעבר פקקי על כלפני קטנועים נסעו עם שתי רגליים על הריצפה

המטיייל

New member
אני לא יודע מי היו הקטנועיסטים...

אבל אין ספק שאתה לא יודע מה אתה סח! ה- GS כלי עלוב בפקקים כמו יתר אחיו, אופנועי הכביש (יחסית לטנועים ועוד יותר יחסית לדוש"ים)

ofnik

New member
י שלא יודע לתמרן-זה אתה- למדתי

על DR וממש לא אהבתי את חוסר היציבות והבעיטות האגרסיביות של הבוכנה- הGS יציב כמו טנק- ואני יכול לזחול במהירות שואפת ל0 ללא הגבלה- ולעמוד במקום עד 2 שניות שזה דבר שאף קטנוע לא יכול מבלי להוריד רגליים- ואני חושב שגם לא DR- ולגבי חיתוך של מכוניות 2 ס"מ מקדימה-זה דבר שממילא אני לא יעשה על שום כלי

המטיייל

New member
מסכים על דבר אחד

ה-GS שקט ופחות רועד. ענין התמרון עם ה-DR מגיע אחרי מעט קילומטרים של רכיבה עליו. הבוכנה אמנם מרעידה משהו אבל לא פוגעת ביציבות. רכבתי 10 שנים על קטנועים ווספות, רכבתי לא מעט על GS ו-GPZ וה-DR היה פשוט עליה באיכות החיים והרכיבה העירונית (והבינעירונית). חשוב לציין שאני רוכב על DR650 משנת 1991 שהוא אופנוע יחודי בגובה המושב(הנמוך) ובהתנהגות הכביש לעומת יורשיו הצעירים יותר. הכלי מאוד מאוד יציב, עם מומנט אדיר (שמאפשר לרכב במהירויות נמוכות בהילוך גבוה מבלי צורך להוריד הילוך) ומצויד כמו כל דו"ש בכידון גבוה שברוב המקרים חולף מעל רוב מראות הצד של המכוניות. אלמנטים אלו מאפשרים נסיעה חלקה, במהירות גבוהה יחסית, בין טורי מכוניות, אפילו במרווח מצומצם של 50-60 ס"מ (רק לשמור על הברכיים). במרווחים אלה כל אופנוע כביש צריך לעבור מאוד לאט (אם בכלל). להוסיף לכל אלה את יכולת הפניה המרשימה מאוד (אפשר לפנות כמעט 90 מעלות על המקום, עם הורדת רגל) והרי לך חולץ פקקים אמיתי שגם נוסע בכיף בבינעירוני (עד 140 בכיף אטומי) וגם גומע ללא כל בעיות קטעי שטח קשים. הגב בבקשה

zataomm

New member
תסלח לי המטייל

אבל הצלחת לעצבן אותי. את ה- DR למיניהם המציא המרקיז דה סאד (ותאמין לי אני מדבר מניסיון, היה לי 350 וגם על ה- 650 רכבתי קצת) בויברטור הכי טוב אין ויברציות כמו שיש על הכלים האלו, המושב צר וקשה, אין אפשרות רכינה ושלא לדבר על יכולת הרכיבה הבינעירונית שלהם (ולחשוב שהגדרת אותם כיותר טובים
), מחוץ לעיר ה- DR מגיע למהירויות שכל אופנוע 500 כביש רק מתחיל להתחמם בהן שלא לדבר שבאותו שלב ( ואני מדבר על 120 קמ"ש) אתה לא יכול לראות כלום במראות ואם אתה ממשיך בנסיעה מונוטונית אתה פשוט תאבד תחושה במספר איברים חשובים בגוף. שלא לדבר על כך שכל רוכב סינגל למיניהם בטוח שהגהנום שוכן בין רגליו (החום, החום). ועכשיו יותר ברצינות: כל רוכב צריך להכיר במגבלות של הכלי שלו לדו"שים יש יתרונות מפה עד הודעה חדשה אך הם לא אלו שמנית, גם אני רציתי לאחר שהוצאתי רשיון מעל 500 לקנות DR650 אך הספיקו לי השיעורים וסיבוב קטן שלקחתי על ה- GS החדש של בית הספר להבין שנוחות זה לא הצד החזק של הדו"שים. תעשה סיבוב קטן שוב על אופנוע כביש ותראה כמה הוא מפנק את ישבנך ותשאל את עצמך לאן נעלמו כל הויברציות. סתם לידיעה הכללית היום אני רוכב על ה- XF שהוא הפתרון האידיאלי בשבילי (ואני מדגיש בשבילי), ועדיין לקח לי זמן להתרגל לשטויות שלו. תנסה להיות יותר אובייקטיבי...

zataomm

New member
ואיך שכחתי

שאלה ששואל את עצמו כל רוכב דו"ש: על מה הם מדברים (רוכבי הכביש) שהם אומרים מיגון רוח?!

סקניה

New member
רגע..רגע..רגע....פוסי אל תכנסי לזה.

אבל על שני הסוזוקים עשיתי מספר קילומטרים... והDR עובד טוב יותר בפקקים.יש לו תנוחת רכיבה מתאימה יותר לעיר(גבוה) וזוית צידוד גדולה הרבה יותר מלכל אופנוע כביש. עמדתי איתו שתי שניות בלי להוריד רגליים ,איך שקניתי אותו.כשהשתפשפתי עליו קצת-לא הורדתי רגליים בכלל ברמזורים אדומים!! אז תתאמן עוד קצת אופניק.אגב,הנושא הזה טוסטוס ייתן לכולנו בראש- גם מנסיון אישי! ויברציות?נכון,אף DR לא בניו לנסיעות ארוכות והוא מצריך עצירה כל 43 דקות.בדיוק.סיגריה וממשיכים. בכביש מפותל? טוב,את זה תשאלו את כרובי ואנאRF שניהם ראו אותו בסיבובים. היתרון של הGS מתבטא הגובה מושב נמוך יותר (ולכן, טוב יותר למתחילים) ונוחות עדיפה בנסיעות ארוכות (לעומת הDR, לשניהם אין מיגון רוח והפירינג של הסוזוקי לא ממש מגן מהרוח...יותר על תקן מקדם פוזה). אז בבקשה,נא לתת לDR את הכבוד המגיע לו.ומגיע לו!

barakhalla

New member
חברים יקרים !! שכחתם אותו...

XT500!!! "קרוזר" דושי נפלא עם מהירות שיוט של 120-130 קמ"ש... ו 150-160 לעקיפות. והוא לא מייצר כאלו ויברציות במהירות השיוט שלו ברור שאם תמשכו טורים אז כמו שאמר תמיר... יעופו לכם הסתימות מהפה אבל אני חושב שהכלי הזה הוא ה-כלי למתחילים... מה שיסכימו אותי רובכם שדו"ש עדיף על כביש לרוכבים/ות מתחילים/ות...

ofnik

New member
השליחהו לבור ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo46.gif

פוסי קאט...לגבי המייל על הGPX..

הוא התאדה ונעלם לצערי..(הוא היה באורך של 25-30 שורות !!!) אבל מצד שני , כפי שאת רואה , אף אחד לא תומך פה ברעיון הקוואסוקי הקטן..

למעלה