המבחן של היום

מצב
הנושא נעול.
אכן כן.

אם כי ...
אני רואה שאלה כזאת יותר מבחן לריכוז מאשר למחוננות. במבחן למחוננים הייתי משנה אותה נאמר ל: היו 120 ספרים, בשלב א חולקו מחצית, בשלב ב חולקו שליש מהנותרים, כמה נשארו לבסוף? זו שאלה שבה קל יותר להבחין בפרטים ונותרה השאלה רק אם מבינים שברים ואם יודעים לפתור בעיות בשברים בשלבים
אכן כן.

נטלי22

New member
את קצת מפשטת את נוסח השאלה.

השאלה הייתה כזאת
בספריה 100 ספרים מסוג מסוים, חצי מהם חולקו במרוכז לכתות, וחצי מהנותרים חולקו לתלמידים בודדים. כמה חולקו לתלמידים בודדים? עכשיו האפשרויות: 1) תרגיל שלא מבין כלל בשברים - כל התשובות נכונות בעיניו באותה המידה 2) תרגיל שמזהה שברים אבל לא יודע לפתור בעיות דו שלביות - מבחינתו התשובה היא המחצית של ה-100, כלומר 50 3) תלמיד שמבין את כל מה שנדרש בשאלה אבל מבולבל - אם ישים לב ידע לפתור נכון, אבל בגלל היסח הדעת יפספס פרטים ויקרא רק שחולקו מחצית הספרים - גם מבחינתו התשובה היא 50, אבל הסיבה שהוא הגיע לתשובה הזאת שטנה לחלוטין מהסיבה של קודמו 4) תלמיד שמבין את כל הנדרש וגם מרוכז - הוא יבין שלאחר החלוקה לכתות נותרו בספריה 50 ומהם חולקו חצי ולכן רק עבורו תהייה נכונה התשובה שהיא באמת הנכונה, 25 אין כאן שום דבר טריקי ושום הטעיה
השאלה נוסחה כך: "בספריית בית הספר היו 100 ספרים. מחצית מהספרים הושאלו במרוכז לכיתות ועוד מחצית מהספרים שנשארו בספרייה הושאלו לתלמידים בודדים מכיתות שונות. כמה ספרים הושאלו לתלמידים בודדים?" מספיק שתלמיד קורא מהר ובטעות מדלג על המילה "שנשארו" כדי שיטעה בתשובה, גם אם הוא יודע נהדר חשבון וגם אם אין לו שום בעייה להבין את השאלה ואת העובדה שנדרש כאן לחשב חצי של חצי. גם המילה "ועוד" במשפט "ועוד מחצית מהספרים..." מטעה לדעתי. לעניות דעתי - ממש הטעייה מכוונת.

apk

New member
המילה ועוד

השאלה נוסחה כך: "בספריית בית הספר היו 100 ספרים. מחצית מהספרים הושאלו במרוכז לכיתות ועוד מחצית מהספרים שנשארו בספרייה הושאלו לתלמידים בודדים מכיתות שונות. כמה ספרים הושאלו לתלמידים בודדים?" מספיק שתלמיד קורא מהר ובטעות מדלג על המילה "שנשארו" כדי שיטעה בתשובה, גם אם הוא יודע נהדר חשבון וגם אם אין לו שום בעייה להבין את השאלה ואת העובדה שנדרש כאן לחשב חצי של חצי. גם המילה "ועוד" במשפט "ועוד מחצית מהספרים..." מטעה לדעתי. לעניות דעתי - ממש הטעייה מכוונת.
המילה ועוד
דווקא מקלה על פתרון הבעה, הופכת את השאלה לברורה יותר. מלבדה הכל בדיוק כפי שהבאתי וכפי שטענתי. למי שגם מבין וגם מרוכז אין קושי, אם אינו מבין אין לו סיכוי, אבל גם אם מבין ואינו מרוכז יטעה. אבל אין כאן הטעיה, ובטח שלא מכוונת.

זה לא בדיוק כמו שכתבת:

המילה ועוד
דווקא מקלה על פתרון הבעה, הופכת את השאלה לברורה יותר. מלבדה הכל בדיוק כפי שהבאתי וכפי שטענתי. למי שגם מבין וגם מרוכז אין קושי, אם אינו מבין אין לו סיכוי, אבל גם אם מבין ואינו מרוכז יטעה. אבל אין כאן הטעיה, ובטח שלא מכוונת.
זה לא בדיוק כמו שכתבת:
יש הבדל בין "ומחצית מהנותרים" לבין "ועוד מחצית מהספרים שנשארו". זה בדיוק ההבדל בין הניסוח הסביר לבין הניסוח המטעה במתכוון (או שלא במתכוון, כי יש אנשים שבאופן טבעי מתבטאים כך שאף אחד לא מבין אותם). זה לא "מטעה" במובן שיש לזה כפל משמעות, וזה נכון שאם קוראים את השאלה נכון ומתעמקים בניסוח - יש רק דרך אחת נכונה להבין אותה. מצד שני - כך המצב גם לגבי ה"אותיות הקטנות" בחוזים אחידים, ובית המשפט כבר פסק לגבי אלו...

נכון מאוד !!! בפירוש, בפירוש מטעה !

נכון מאוד !!! בפירוש, בפירוש מטעה !
אני בעצמי הייתי צריכה לקרוא את השאלה מספר פעמים - וזאת אחרי שידעתי כבר את התשובה (!) כדי להבין למה זו בעצם התשובה. מחצית הושאלה במרוכז, ועוד מחצית לבודדים, נכון ? אז... איך הגיעו לרבע

shani74

New member
בבקשה

בבקשה
הנה הוכחה שהשאלה מכשילה, גם אם לא במכוון: בספריית בית הספר היו 100 ספרים. מחצית מהספרים הושאלו במרוכז לכיתות ועוד מחצית מהספרים, שנשארו בספרייה, הושאלו לתלמידים בודדים מכיתות שונות. כמה ספרים הושאלו לתלמידים בודדים? אני די בטוחה שהם לא התכוונו שההבנה של המשפט תהיה תלויה בפיסוק. למי שלא הבין: האם מדובר ב מחצית (מהספרים שנשארו בספרייה) או ב (מחצית מהספרים) שנשארו בספרייה ? וגם אם צריך היה להגיד (מחצית מהספרים) שנשארה בספרייה - הרי שבשאר המשפט הם לא נהגו כך (אחרת היו צריכים לכתוב מחצית מהספרים הושאלה במרוכז לכיתות ועוד מחצית מהספרים שנשארו בספרייה הושאלה לתלמידים בודדים מכיתות שונות). הערה: הייתי דנה עוד בנכונות הדקדוקית של המשפט ופיסוקו, אבל אין לי כרגע זמן, אז אם יש מתעניינים: קבלו כתובת שקשורה לחלק מהבעייתיות http://hebrew-academy.huji.ac.il/decision5.html (חפשו פסוקית זיקה ואז פסוקית לוואי מצמצם לעומת לא מצמצם).

אגוזים1

New member
וואלה, צודקת!

בבקשה
הנה הוכחה שהשאלה מכשילה, גם אם לא במכוון: בספריית בית הספר היו 100 ספרים. מחצית מהספרים הושאלו במרוכז לכיתות ועוד מחצית מהספרים, שנשארו בספרייה, הושאלו לתלמידים בודדים מכיתות שונות. כמה ספרים הושאלו לתלמידים בודדים? אני די בטוחה שהם לא התכוונו שההבנה של המשפט תהיה תלויה בפיסוק. למי שלא הבין: האם מדובר ב מחצית (מהספרים שנשארו בספרייה) או ב (מחצית מהספרים) שנשארו בספרייה ? וגם אם צריך היה להגיד (מחצית מהספרים) שנשארה בספרייה - הרי שבשאר המשפט הם לא נהגו כך (אחרת היו צריכים לכתוב מחצית מהספרים הושאלה במרוכז לכיתות ועוד מחצית מהספרים שנשארו בספרייה הושאלה לתלמידים בודדים מכיתות שונות). הערה: הייתי דנה עוד בנכונות הדקדוקית של המשפט ופיסוקו, אבל אין לי כרגע זמן, אז אם יש מתעניינים: קבלו כתובת שקשורה לחלק מהבעייתיות http://hebrew-academy.huji.ac.il/decision5.html (חפשו פסוקית זיקה ואז פסוקית לוואי מצמצם לעומת לא מצמצם).
וואלה, צודקת!

גדול !!!../images/Emo6.gif הכל בגלל פסיק קטן...

בבקשה
גדול !!!
הכל בגלל פסיק קטן...

בדיוק! שאלתי את הבת שלי, והיא טעתה בתשובה

בבקשה
בדיוק! שאלתי את הבת שלי, והיא טעתה בתשובה
(למרות שעברה את המבחנים בגדול-לא השנה), וזה ההסבר שהיא נתנה: היא הבינה שאת המחצית שנותרה בספריה, השאילו לתלמידים בודדים, ולכן ענתה 50.

אם היא מתקדמת בחשבון

אז הנה רשמים של הבת שלי מהמבחן -
היא טוענת שהיה "קלי קלות" ושהיא חושבת שענתה נכון על השאלות. כמובן שקשה לי להאמין שענתה נכון על הכל, אבל היא הרגישה מאוד בטוחה בעצמה. היא נתנה לי דוגמאות לכמה שאלות, שבאמת נשמעו לי די קלות, אבל אני בטוחה שהיו גם שאלות יותר מורכבות, או אולי כאלה שחבויה בהן הטעייה כלשהיא (כמו בשאלת הספרייה מהדוגמאות שהובאו בעיתון). בכל מקרה אני מקווה שהיא תצליח לעבור לשלב ב'. מישהו יודע מתי בערך אמורות להתקבל התשובות?
אם היא מתקדמת בחשבון
זה באמת לא צריך להיות סיפור בשבילה.

דיקצ

New member
יש למישהו שמץ של מושג האם לכיתה ב' ו- ג'

המבחן של היום
האם יש למישהו אילו רשמים מהמבחן אשר התקיים היום בכיתות ג' ? תודה.
זה אותו המבחן או שיש שתי גרסאות שונות? אני פשוט תוהה לגבי ההגינות שבעניין.

נטלי22

New member
אני כמעט בטוחה שיש 2 גרסאות

זה אותו המבחן או שיש שתי גרסאות שונות? אני פשוט תוהה לגבי ההגינות שבעניין.
אני כמעט בטוחה שיש 2 גרסאות
נפרדות, וחוץ מזה גם אם לא - מדובר במבחן השוואתי - משווים את התוצאות לתוצאות שהושגו ע"י בני אותו מחזור באותה שנה, וה-15% הטובים ביותר מופנים לשלב ב'. כלומר, זה לא ממש משנה אם הציון המספרי היה 100 או 80, זה משנה איך הוא היה ביחס לילדים האחרים בשכבה שלו שעברו את המבחן באותו יום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה