אני כבר במתח לקראת הפגישההמבחן של היום
האם יש למישהו אילו רשמים מהמבחן אשר התקיים היום בכיתות ג' ? תודה.
אז הנה רשמים של הבת שלי מהמבחן -המבחן של היום
האם יש למישהו אילו רשמים מהמבחן אשר התקיים היום בכיתות ג' ? תודה.
את שלב א' בודקת המחנכת. הקצב תלוי בה....אז הנה רשמים של הבת שלי מהמבחן -
היא טוענת שהיה "קלי קלות" ושהיא חושבת שענתה נכון על השאלות. כמובן שקשה לי להאמין שענתה נכון על הכל, אבל היא הרגישה מאוד בטוחה בעצמה. היא נתנה לי דוגמאות לכמה שאלות, שבאמת נשמעו לי די קלות, אבל אני בטוחה שהיו גם שאלות יותר מורכבות, או אולי כאלה שחבויה בהן הטעייה כלשהיא (כמו בשאלת הספרייה מהדוגמאות שהובאו בעיתון). בכל מקרה אני מקווה שהיא תצליח לעבור לשלב ב'. מישהו יודע מתי בערך אמורות להתקבל התשובות?
לי המורה אמרה שתשובה תהיה כשבועיים אחרי המבחןאת שלב א' בודקת המחנכת. הקצב תלוי בה....
המחנכת בודקת?את שלב א' בודקת המחנכת. הקצב תלוי בה....
זו באמת בעייה.המחנכת בודקת?
מענין. לפי הידוע לנו גם ילדי חינוך ביתי רשאים לגשת למבחן, ואם יאותרו ויצליחו גם בשלב ב, הם זכאים להשתתף בכל פעילות שפתוחה למי שברמתם שיהיו מעוניינים בה. אנחנו גם זכאים, אם רצוננו בכך, לשיתוף פעולה עם בית הספר בתחומים שונים - אבל רק בתנאי שזה משתלב עם רצונה הטוב של המנהלת. אז לצערי הרב, מנהלת בית הספר "שלנו" מסרבת לשתף פעולה בשום דרך, וזו זכותה. אם כך, ואם נבחר להגיש את שירילי למבחן, אז איך ...? עד עכשיו חשבתי שגורם חיצוני בודק. ו ... כידוע מורה היא רק בת אדם, ויש בליבה תלמידים שתרצה לקדם יותר וכאלה שאולי היא פחות אוהבת. במבחנים רגילים היא הרבה יותר מחוייבת לאוביקטיביות. האם יש ביקורת על מבחני האיתור לאחר בדיקתם, לוודא שאין סילופי תוצאות ו/או טעויות בבדיקה? הרי (לפי תיאוריכם) כל מה שהילד והוריו יודעים זה אם הוא נכלל בין 15% העליונים או לא, אבל הם לא רואים את המבחן עצמו, התשובות וסימוני הנכון/לא נכון, ומלבד במקרה בו אין ספק שתלמיד הוא מהמעולים ביותר ולא "עבר" בשאר המקרים אין בסיס לערעור. אז האם לא יתכן שינתנו ציונים שאינם תואמים את מה שהילד עשה במבחן? אני חוששת גם לגבי תלמידים מן המנין שאינם אהובי המחנכת, וביחוד לנבחנים "זרים" שאולי את המבחן שלהם תבדוק מורה שמתנגדת לחינוך הביתי ותרצה להלחם בחינוך הביתי באמצעות הכשלתם. אני מתחילה לחשוב על לוותר על מבחני האיתור ולחפש לשירילי חוגים אחרים להעשרה, אבל אני שומעת כל כך הרבה דברים טובים על מרכז רון ורדי, שאני ממש לא מתלהבת לסגור דלתות. מה דעתכם, אפשר אולי לנסות לדבר עם מנהל/ת המרכז, להסביר לה את מצבנו ואולי בדרך אחרת לבדוק התאמה? אם כן, אולי שווה לבדוק זאת כבר עכשיו ולנסות לשלבה שם כבר בשנה הבאה (סה"כ שנה אחת מוקדם מהרגיל, כמו ילדים שמודלגים ואינם עושים גן חובה או כתה א וגם הם עשויים להגיע למרכז בגיל 7).
אשקול גם זאתזו באמת בעייה.
לפי מה שהבנתי מקריאה בפורומים שונים, יכול להיות אפילו מקרה, שתלמיד לא יוציא ציון שהוא ב-15% העליונים של השכבה, ובכל זאת יומלץ ע"י המחנכת/ביה"ס לשלב ב', בזכות הישגים לימודיים מצטיינים. אם לביה"ס שאתם "משתייכים" אליו יש התנגדות אלייך, ייתכן שתהיה כאן אפלייה לרעה של שירילי בגלל היחס האישי. לדעתי שווה ליצור קשר מראש עם האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, ולשאול אותם אם ניתן לעשות את מבחן שלב א' בסביבה נייטרלית יותר (או שציוניו ייבדקו באופן נייטרלי יותר). באתר הזה תוכלי למצוא בתגובות "צוות האתר", דרכי התקשרות איתם: http://gifted.cet.ac.il/gifted/forums/parents.asp מקווה שעזרתי ובהצלחה לשירילי
לדעתי אם המכון הזה מעביר קורסיםאשקול גם זאת
ועל האיחולים. אבל מה דעתך על הכעיון שלי, לפנות ישירות למנהל/ת המרכז?![]()
לדעתי אם המכון הזה מעביר קורסים
מטעם משרד החינוך ובסבסוד שלהם, הוא לא יוכל לעשות לך מיון מטעם עצמו. לכן המלצתי לך לפנות למחלקה המתאימה במשרד החינוך, ולהיעזר בהם לצורך ביצוע אבחון אובייקטיבי של שירילי. שלומית רחמל, מנהלת האגף, היתה המחנכת שלי כשלמדתי בכיתת מחוננים בתיכון לפני אי אלו שנים, והיא זכורה לי כאישה מאוד נחמדה ומבינה. נסי ליצור עמה קשר ולשוחח איתה.
הטעיה?אז הנה רשמים של הבת שלי מהמבחן -
היא טוענת שהיה "קלי קלות" ושהיא חושבת שענתה נכון על השאלות. כמובן שקשה לי להאמין שענתה נכון על הכל, אבל היא הרגישה מאוד בטוחה בעצמה. היא נתנה לי דוגמאות לכמה שאלות, שבאמת נשמעו לי די קלות, אבל אני בטוחה שהיו גם שאלות יותר מורכבות, או אולי כאלה שחבויה בהן הטעייה כלשהיא (כמו בשאלת הספרייה מהדוגמאות שהובאו בעיתון). בכל מקרה אני מקווה שהיא תצליח לעבור לשלב ב'. מישהו יודע מתי בערך אמורות להתקבל התשובות?
כן סותרזה לא סותר
אני לא זוכרת כבר את הניסוח המדויק של השאלהכן סותר
נדרשים שני תנאים משלימים כדי לענות נכון לשאלה הראשונה: להיות מסוגל לפתור בעיה דו שלבית בשברים פשוטים, ולהיות מספיק מרוכז. אלו הם תנאים משלימים, ודי שאחד מהם לא יתקיים כדי לא לאפשר לפתור אותה. אני מניחה שכל הכותבים כאן בפורום יודעים כיצד לבצע זאת, ובכל זאת, בתנאים של חוסר ריכוז, רובנו נענה עליה בצורה שגויה. מצד שני, יתכן ילד צעיר שעדיין לא יודע לפתור בעיות מסוג כזה, אפילו אם הוא מרוכז מאוד גם הוא לא יצליח לפתור. אני מניחה של הנחת היסוד של מי ששם שאלות מסוג זה במבחן האיתור, היא שילד מחונן בגיל 7 ומעלה, אם הוא מרוכז מספיק יבין היטב את דו השלביות ויענה בקלות על שאלה שכזאת. לא בטוחה שאני מסכימה איתם, אבל זה מה שאני מבינה מהשאלה.
השאלה הייתה כזאתאני לא זוכרת כבר את הניסוח המדויק של השאלה
אבל היה בה משהו מסורבל ו"טריקי" שיכול לגרום לך לחשוב שאתה יודע את התשובה הנכונה (חצי), בעוד שזו תשובה שגויה.
תרגיל = תלמידהשאלה הייתה כזאת
בספריה 100 ספרים מסוג מסוים, חצי מהם חולקו במרוכז לכתות, וחצי מהנותרים חולקו לתלמידים בודדים. כמה חולקו לתלמידים בודדים? עכשיו האפשרויות: 1) תרגיל שלא מבין כלל בשברים - כל התשובות נכונות בעיניו באותה המידה 2) תרגיל שמזהה שברים אבל לא יודע לפתור בעיות דו שלביות - מבחינתו התשובה היא המחצית של ה-100, כלומר 50 3) תלמיד שמבין את כל מה שנדרש בשאלה אבל מבולבל - אם ישים לב ידע לפתור נכון, אבל בגלל היסח הדעת יפספס פרטים ויקרא רק שחולקו מחצית הספרים - גם מבחינתו התשובה היא 50, אבל הסיבה שהוא הגיע לתשובה הזאת שטנה לחלוטין מהסיבה של קודמו 4) תלמיד שמבין את כל הנדרש וגם מרוכז - הוא יבין שלאחר החלוקה לכתות נותרו בספריה 50 ומהם חולקו חצי ולכן רק עבורו תהייה נכונה התשובה שהיא באמת הנכונה, 25 אין כאן שום דבר טריקי ושום הטעיה
שטנה = שונההשאלה הייתה כזאת
בספריה 100 ספרים מסוג מסוים, חצי מהם חולקו במרוכז לכתות, וחצי מהנותרים חולקו לתלמידים בודדים. כמה חולקו לתלמידים בודדים? עכשיו האפשרויות: 1) תרגיל שלא מבין כלל בשברים - כל התשובות נכונות בעיניו באותה המידה 2) תרגיל שמזהה שברים אבל לא יודע לפתור בעיות דו שלביות - מבחינתו התשובה היא המחצית של ה-100, כלומר 50 3) תלמיד שמבין את כל מה שנדרש בשאלה אבל מבולבל - אם ישים לב ידע לפתור נכון, אבל בגלל היסח הדעת יפספס פרטים ויקרא רק שחולקו מחצית הספרים - גם מבחינתו התשובה היא 50, אבל הסיבה שהוא הגיע לתשובה הזאת שטנה לחלוטין מהסיבה של קודמו 4) תלמיד שמבין את כל הנדרש וגם מרוכז - הוא יבין שלאחר החלוקה לכתות נותרו בספריה 50 ומהם חולקו חצי ולכן רק עבורו תהייה נכונה התשובה שהיא באמת הנכונה, 25 אין כאן שום דבר טריקי ושום הטעיה
אם כי ...השאלה הייתה כזאת
אם כי ...
אני רואה שאלה כזאת יותר מבחן לריכוז מאשר למחוננות. במבחן למחוננים הייתי משנה אותה נאמר ל: היו 120 ספרים, בשלב א חולקו מחצית, בשלב ב חולקו שליש מהנותרים, כמה נשארו לבסוף? זו שאלה שבה קל יותר להבחין בפרטים ונותרה השאלה רק אם מבינים שברים ואם יודעים לפתור בעיות בשברים בשלבים
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.