המאמר שהבטחתי #1.

Moledet972

New member
המאמר שהבטחתי #1.

זהו המאמר החדש (והראשון הרציני שלי). הוא נועד להסביר את השקפתי בכל תחומי החיים. כמובן, התחום האקטואלי ביותר הוא התחום המדיני-בטחוני. במאמר זה, מס´ אחד שלי, אפרט את השקפתי בתחום המדיני-פוליטי. תחילה בסקירה על הסדר הקבע שאני מוכן לקבל באזורנו. א. ישראל תשאר כמדינה יהודית (או עברית), והכוונה היא לכך שלכל האזרחים הנאמנים למדינה תהיינה זכויות שוות, אך תהיה יותר השקעה למשל בבתי כנסת מאשר במסגדים, המדינה תאפשר עליה ליהודים בלבד, תשקיע בקשר עם הקהילות היהודיות בגולה, וכו´. ב. שטחה של ישראל יכול להקבע מאוחר יותר, אך שטח זה יכלול בהכרח את אזור יהודה, וכן את אזור השומרון. הסיבה לכך היא שקשר של העם היהודי לארצו לא יכול להקיים ללא החזקה בשטח יהודה, שהיה הבסיס של ממלכת יהודה הקדומה וגם המאוחרת. והשומרון, שהיה מרכז ממלכת ישראל הקדומה, לאחר פילוג הממלכה בתקופת ירבעם הראשון. ג. שטחה של ישראל יכלול כל שטח שעליו היא שולטת כיום. בנוסף, כל שטח שיכבש במלחמה, יהיה חייב להשאר בשליטת ישראל. ד. אנשים שיחיו בשטחה של ישראל ולא יסכימו לחיות תחת מרותה, יאלצו לעזוב את המדינה, והמדינה רשאית לעזור להם... - אלו בערך קווי היסוד העיקריים שעליהם אני לא אוותר... כעת, אפרט באיזו דרך לא אוותר עליהם... א. ישראל, לא תשנה דגל, המנון או סמלים הקשורים להיותה מדינה יהודית. אין פה ממש מה לפרט, שכן זו פשוט החלטה של כן/לא. ב. שטחי יהודה ושומרון חייבים להיות מסופחים למדינה בדרך זו או אחרת. אפשר לספח אותם כיום, או רק לאחר הפסקת הטרור הערבי בארץ. ג. לישראל אסור יהיה לסגת משום שטח שהיא כובשת, מלבד תיקונים קלים לצורך חתימת הסכמי שלום או הפסקת אש. כך למשל, אסור לסגת מהגולן, או מרצועת עזה, או מהשומרון, או מיהודה. אם תהיה מלחמה כלשהי עם מדינות ערב, השטחים שיכבשו ממדינות אלו, אסור שיוחזרו להן. ד. הסעיף הזה קשור כיום בעיקר לערביי יש"ע. אנשים אלו, שאני מסכים שלא כולם מחבלים, ולא כולם תומכים בהשמדת ישראל, אבל עדיין רובם לא שמחים שיש לנו מדינה יהודית. כעת, ההצעה של ישראל לאנשים אלו צריכה להיות פשוטה: חיים בשלום ובבטחון, ללא שום מדינה ערבית נוספת, או מיני-מדינה. ישראל יכולה להציע להם אוטונומיה תרבותית, אוטונומיה תרבותית כאזרחים זרים, או כל הצעה דומה אחרת. אם הם רוצים לחיות בשקט ובשלום ללא טנקים ברחובות, זו ההצעה שישראל צריכה להציע להם. בתמורה, הם חייבים להפסיק כל פעילות נגד ישראל. מכיוון שקשה לצפות שהערביי יש"ע, או ה"פלשטינאים", יסכימו להפסיק את הפיגועים נגדנו, הם יאלצו לעזוב את שטחי יש"ע, ולמצוא מדינות שבהן הם יוכלו לחיות בשלום. מאז תחילת האינטיפאדה, עזבו כבר כ-200,000 פלשטינאים לירדן, ועוד כ-300,000 למדינות המערב. יש לעודד מגמה זו, ולהציע פיצוי כספי לערבים שיסכימו לעזוב מרצון... בנוסף, יש להגדיל את האוכלוסייה היהודית ביש"ע (יהודה שומרון ועזה), וגם בגליל, בנגב ובגולן. צעדים אלו, ובמיוחד הצעדים המפורטים בסעיף ד, הם הבסיס לפתרון ארוך טווח, שימנע פיגועים בעתיד. בנוסף, אפרט כאן את הצעדים שיש לנקוט כדי להביא להפסקת הפיגועים: א. יש לגרום להרתעה נגד אירגוני הטרור. דרך טובה, היא לגרום הפסדים מדיניים. אף ארגון טרור לא יבצע פיגועים, אם הוא ידע שעל כל פיגוע הוא יפסיד שטח. יש להתחיל במבצעי "אכלוס מחדש". על כל פיגוע, לבחור רדיוס של Z מטרים, וכל הבתים בסביבה יפונו, ויאוכלסו ביהודים, בעיקר יוצאי יחידות צבאיות, בגלל הסכנה בשטח, אבל צריך לאכלס אזורים כדי לקבוע עובדות בשטח, ולמנוע אפשרות שהבתים יאוכלסו מחדש ע"י פלשטינאים. כך, אם מדובר בכפר קטן, אז כל הכפר יועבר ממקומו, ויאורגנו עבורו כרטיסי טיסה למדינות אחרות. ב. להתחיל לפעול נגד כל הדרגים של המחבלים. אנשים כמו סאיב עריקאת ויאסר עבד-רבו צריכים להשלח, יחד עם ערפאת כמובון, לחופשה בים התיכון או בים סוף, על אחת מהספינות שצה"ל תפס. טוב, אני מקווה שהמאמר הובן לכולם, ואם אני אמצא שגיאות כתיב, אני אתקן. כולם יודעים את הICQ שלי, ומי שלא, הוא כתוב ממש כמה שורות למטה ממילים אלו.

EverMan

New member
אתה פשוט חולם על מדינה פאשסטית

ומיליטנטית. הקונספט של "שטחה של ישראל יכלול כל שטח שעליו היא שולטת כיום. בנוסף, כל שטח שיכבש במלחמה, יהיה חייב להשאר בשליטת ישראל" אתה הולך מההנחה , שלא משנה מה , אנחנו נלחם. נקודה. ככה אתה רוצה לחיות ? כל החיים במלחמה ? לא היינו מחזירים את סיני - היו לנו מלחמות עם חצי העולם הערבי עד היום. "אנשים שיחיו בשטחה של ישראל ולא יסכימו לחיות תחת מרותה, יאלצו לעזוב את המדינה, והמדינה רשאית לעזור להם..." עזוב את זה שזה אנטי-דמוקרטי ... זה גם אפילו סותר את הקונספט. אם אני רוצה לעזוב את הארץ המדינה תעזור לי ? - בבבקשה , באמת... זה לא מתפקידה של ישראל להיות סוכנות נסיעות. אתה לא מתחשב בכל רצון מלבד הרצון שלך... אתה צודק נקודה , אתה לא חושב לפעמים שצריך לתת שטח , שלפעמים צריך להתפשר. אתה הולך עם הראש בקיר. "לישראל אסור יהיה לסגת משום שטח שהיא כובשת, מלבד תיקונים קלים לצורך חתימת הסכמי שלום או הפסקת אש" תיקונים קלים ? לא ידעתי שיש"ע זה שטח קל
סלח לי , אוטונומיה חברתית ? אין להם זכויות לקבוע לעצמם להקים שם מפעל ?! אין להם זכות להצביע בתור תושבי המדינה הזו ?! אין להם זכות לערער על החלטת בית משפט ?! חיים פה כמו תושבים חסרי זכויות ? זה רק מתכון לפיצוץ ! ואני ממש לא יודע מאיפה הנתון שלך שחצי מיליון (!!) איש עזבו. אני אשמח לקבל את המקור ולראות עד כמה הוא אמין. בנוגע לפתרון שלך לטרור ... התוכנית שלך להקים התנחלות על כל פיגוע , לא רק שלא ריאלית , אלא לא נכונה כלכלית וצבאית. אנחנו לא יכולים להקים אוכלוסיה צבאית שתעשה כל מה שבראש שלה.

Moledet972

New member
אתה יודע מה הכוונה במלה "פשיזם"?

- גם אני לא יודע, ואף אחד לא יודע. אבל זה בטח מדינה ללא בחירות לראשות הממשלה... - ענבר, לא התכוונתי לאנשים שלא רוצים לחיות, אלא לאנשים שפועלים באלימות או במעשים אחרים בגלל שהם מתנגדים לקיומה מדינה בתנאים שמניתי. לזה התכוונתי. - אני לא הולך מההנחה שאנחנו נילחם... אני אומר, שאם אנחנו נילחם, אז יש לקבוע כך. אם לא הינו מחזירים את סיני לא היה קורה לנו שום דבר, וכולם יודעים את זה. אין לנו שלום עם סוריה. יש לנו מלחמה איתה??? מה שאתה מציע, זה פשוט להכנע לאיומי מלחמה, ולשלם למדינות ערב בשטחים, כדי שהן לא תתקופנה אותנו? - כמובן, הייתי צריך קצת להסביר יותר. נאמר, אם נכבוש את עמאן, אני לא מתכוון שנשלוט על עמאן, שאפילו לפי התנ"ך, ארץ עמון אינה חלק מארץ ישראל... - אני רשמתי אוטונומיה תרבותית, אני חושב. אין להם זכות להצביע למוסדות המדינה שבה הם חיים, כי הם אינם אזרחיה, אלה חיים בה כאזרחים זרים באישור מדינת ישראל... תהינה להם זכויות כמו לתייר. לתייר יש זכות לערער על החלטות בתי משפט. לתייר יש זכויות. להם יהיו בתים, וכו´. אבל, מה שאמרתי, היה שאני מעריך שהם לא יסכימו. אז, שיעזבו למדינה שתיתן להם את הזכויות שהם רוצים. אני מכיר מתכונים רק לעוגות שוקולוד.
- טוב. לפי "הארץ" עזבו יותר מ-200,000 רק לירדן, אז תאמין לי שיש עוד כ-300,000 שעזבו לארצות המערב. אני בטוח שעיתון השמאלנים הוא מספיק אמין. - להקים ישוב/שכונה יהודית על כל פיגוע, למה לא ראלי? עברה תוכנית בממשלה לבנות 100 ישובים חדשים. אז, הנה אפשר להגיב כבר ל-100 פיגועים.

WxHxNx

New member
פשיזם

בא מן המילה פשו באיטלקית אני חושב (לא בטוח לגבי האיטלקית) הפירוש שלה זה קומץ (או חבילת) ענפים\זרדים.. וזה היה שיעור קצר

EverMan

New member
פשיזם - הגדרה לפי מילון ענבר

פשיזם - השמת המדינה לפני האזרח. האזרח משני והמדינה היא הכל. יופי ! יש לך אחוז במדינה של נטורי קרתא שלא מאמינים במדינה ואף פועלים באלימות כנגד אנשים - תגלה אותם ! סוריה לא תוקפת אותנו עכשיו כי היא חוששת שהיא תפסיד. אילו היא הייתה חושבת שהיא תנצח היא הייתה תוקפת בשניה ! ולכן , צריך למנוע את ההתקפות האלה. במלחמה אין מנצחים. ואם אפשר ע"י פיסת קרקע למנוע מוות של ישראלים - יהי כן ! צר לי , ואם נכבוש עד גבולות עמאן ? מה אז ? "אין להם זכות להצביע למוסדות המדינה שבה הם חיים, כי הם אינם אזרחיה, אלה חיים בה כאזרחים זרים באישור מדינת ישראל" זה מה שגרם לפרוץ האינתיפאדה הראשונה ! זה שהם היו תחת משטר צבאי שקבע להם מה לעשות , ושלא היו להם זכויות ! אתה לא יכול לא לתת להם אזרחות ולצפות שהם יהיו שמחים עם זה ! הם אנשים שגרים בשטח בדיוק כמוך , וכשל מזלם והם נולדו 2 ק"מ מזרחית לאריאל ולא 2 ק"מ מערבה. בבקשה , תביא לי את המקור בארץ. אני לא קורא אותו ואני לא מחשיב אותו שמאלני. מלבד מדור דעות שם - אין שם דבר שמאלני. תוכניות בניה לא עושים לפי משהו ספונטני , זה דבר מתוכנן , דבר שעולה המון כסף , ואחרי זה להגן על עצמם , ואחרי זה לתת בידם נשק ולאמן אותם להגן על עצמם לפני הכל... זה פשוט יצור מלחמת אזרחים. לא יעלה על הדעת שתתן לאזרח זכויות של חייל.

Moledet972

New member
תגובה...

- אם זה פשיזם, אז זה קצת מצחיק. אתה בטח לא התכוונת לפשיזם כזה כשקראת לי פשיסט(או אדם שרוצה פשיזם). - גם מצרים לא הייתה תוקפת כי היא הייתה חוששת שתפסיד. אם מצריים תדע שצה"ל חלש, היא תתקוף אותנו ממילא, למרות הסכם השלום. - מה שגרם לאינטיפאדה הראשונה היה הסתה. כמו שאמרתי, אם הם יתחילו באלימות, הם פשוט יועברו למדינות אחרות. - אני השבתי לך כבר. התכוונתי לשטחים שהם ריקים יותר. למשל, עמון זה אזור דיי מאוכלס, ואם נכבוש אותו, צריך להגיע להסדר, ולסגת משם. אזור אדום, למשל, הוא לא מאוכלס יחסית, ואם נכבוש אותו במלחמה, לא צריך להחזיר אותו. - אני לא גר ביש"ע. - אתה יודע מהי האחזות נח"ל? להקים האחזויות כאלה, ואחר להפוך אותם לישובים.

EverMan

New member
תגובה לתגובה.

-אם זה פאשיזם ולמדת היסטוריה אי פעם , היית יודע שפאשיזם מוביל לחוסר התחשבות מלא בפרט , רצונותיו לא חשובים , זכויותיו לא חשובים , מחשבתו לא חשובה , אין פלורליזם ומה שה"ממשלה הנבחרת" כיכול אומרת - נעשה. -זו דעה שלך שלדעתי לא נכונה. יש סיבה שחתמנו על הסכם שלום... -הסתה ?! הם היו תחת כיבוש 30 שנה ! זה מה שגרם לזה ! ברור שיש הסתה שהילד שואל את אבא שלו מדוע הוא לא יכול לצאת מהבית והאבא עונה : כי הישראלים עושים סגר. -ואזור יש"ע לא מאוכלס ?! עזה הייתה מפוצצת שנכנסו אליה. ואת יו"ש בגלל שהיו שם רק כ80,000 איש היה ניתן לספח ולסיים את הבעיה בקלות. -מה הקשר לזה שאתה לא גר ביש"ע ? -אני יודע מה הם האחזויות נח"ל. זה כוח לוחם שבא לשטח ויורה על כל מי שעובר עד שיש להם מספיק תקציב לגרור לשם כמה מתאבדים שיחכו שיירו בהם ...

Moledet972

New member
תגובה לענבר...

- אני לא תומך במה שאתה אומר, כלומר, אם זה הפרוש שלך לפשיזם, אז אני בוודאי לא תומך בו. - יש סיבה שחתמנו על הסכם שלום. הבעיה עם הסכם השלום שעליו חתמנו היא, שהוא לא ימנע מלחמה, אלא פשוט היה שוחד למצרים שלא תתקוף אותנו. - ברצועת עזה חיו 350,000 ערבים בשנת 1967. - ביו"ש היו 650,000 ערבים בשנת 1967. - איזה כוח לוחם? זה ישוב זמני עד שהוא מאוכלס באוכלוסייה אזרחית. - הילד לא יכל לצאת מהבית, כי אולי שכניו הפעילו מטענים, או אולי חברים שלו ירו על אנשים. וגם, בתקופה שלפני האינטיפדה הראשונה לא היו כמעט עוצרים וסגרים.

EverMan

New member
זה לא הפרוש , זה התוצאה

-שטויות. הסכם השלום לא נועד בשביל ליצור מצב אי-מלחמה , אלא בשביל ליצור שקט תמידי. -דובר על יו"ש , לא על עזה. את עזה לא היינו צריכים לספח מלחתחילה. -המספר הזה ממש לא ריאלי בנוגע ליו"ש. -זה ישוב אגרסיבי לוחמני שאומר : אנחנו פה - בעיה שלכם. ולא אמור להוות בסיס אוכלוסיה אלא בסיס התגרות. -אם היהודים לא היו כובשים ושמים טנקים בחצרות ובגלל שמפגר מעזה פוצץ אוטובוס בעוד הוא גר מאות קילומטרים משם ... אם אם אם ... קצת אנושיות.

Moledet972

New member
תגובה..

- הסכם שלום אכן נועד למטרה שאתה מציין, אבל הסכם שלום לא תמיד פועל בדרך זו, מסכים? - ביו"ש חיו 650,000 בשנת 1967. מה לא ריאלי בנוגע למספר הזה? - זה ישוב התחלתי, שמטרתו להכין את הקרקע לעליה של משפחות אזרחיות. זה הכל. בזה אני תומך, ולא אכפת לי איך אתה מדמיין ישוב נח"ל, אני מתכוון לישוב שרשמתי. - עושים סגר בכל עזה, כי מפגר עם הרבה מאוד תומכים מפוצץ את עצמו... לצה"ל יש מספיק אנושיות. באינטיפדה הראשונה אסור היה היה להשתמש בנשק חי.

EverMan

New member
במקרה של מצרים

-לא , אני לא מסכים. -זה יותר מדי ... תחשוב שהיום 60% מהאוכלוסיה היא מתחת לגיל 19 .. זה אומר שהיה בערך שמינית אוכלוסיה בזמנו ... שזה בערך משהו כמו 400 אלף .. וזה כולל את ישע ... -זו התנחלות , לא משנה איך תקרא לזה , וזה הפקדת יותר מדי כוח בידיים אזרחיות. -מפגר אחד , 3 וחצי מיליןו איש סובלים .. אתה אחרי זה מתפלא ?

Moledet972

New member
תגובה לענבר...

- אני מבטיח לך, ענבר שחיו שם יותר ערבים. 651,000 לפי אומדנים רשמיים. בעזה היו 381,000. וזה מדוייק, וכמה חישובים שלא תעשה, אני עדיין אומר את המספר הנכון. - ענבר, איזו (תת-)תרבות אתה מפגין... אני לא דיברתי אליך לעולם בצורה לא מתורבתת כזאת. או שאולי זו הדרדרות חד-פעמית שלא תחזור על עצמה
. - עכשיו, זו ברור שזו "התנחלות". איך יכול להיות שנבנה ישוב ביש"ע, ולא תקרא לו התנחלות.

EverMan

New member
שוב ...

-נראה ... אני אשמח לקבל מקור אמין. -אני עצמי לא זכרתי שכתבתי את זה ... צר לי על המילים ... אבל לפעמים זה עובר גבולות ... -יישוב שנבנה למען תפיסת שטחים אסטרטגית בשטחי יש"ע ולא נקרא לו התנחלות ?

Moledet972

New member
ענבר...

- אתה תקרא לישוב שנועד לתפישת שטחים אסטרטגית, ישוב אסטרטגי, למרות שהתנחלות היא גם מילה בסדר, אם התקשורת והשמאל לא היו הופכים אותה למילה רעה, שכן המלה הזו באה מהמלה "נחלה", ואפילו תקופת כיבוש הארץ לאחר יציאת מצריים נקראה "תקופת ההתנחלות". - באשר לנתונים, ענבר, הרי ידוע שכשכבשנו את יש"ע, חיו שם מיליון ערבים. אז, תחבר...

EverMan

New member
חופשי על הבר ...

-זה לא משנה איך קוראים לו , זה משנה העיקרון שלו , שזה יישוב שנועד למטרות צבאיות ואסטרטגיות שבסופו של דבר סתם יחלחלו עוד בעיות בקרב הפתרון האמיתי לסכסוך הישראלי-פלשתינאי. ולא יישוב אזרחי שנועד ליישוב. -אני אשמח לקבל את הנתון הספציפי ...

totony

New member
אז זה הופך גם את השמאלנים לפאשיסטים

דווקה השמאל מעדיף את טובת המדינה על פני טובת האזרח!!! אתם בעד הסכמי שלום תמורת שטחים, שהם כאילו "לטובת המדינה", ובזמן שאזרחים תמימים נהרגים, אתם אומרים: "לא נורא, בסוף הכל יהיה טוב, וזה רק מחיר קטן תמורת השלום". אז לפי ההגדרה שלך השמאלנים הם הפאשיסטים!!! אתם אפילו יותר גרועים, שיטתכם גם מזיקה למדינה וגם לאזרח! ענבר, עדיף שתשקיע קצת, ותבדוק במילון האמיתי את פירוש המילה. "המילון של ענבר" הוא דל ולא אובייקטיבי...

EverMan

New member
תתפלא , שענבר מביא ציטוט

מהמילון שלו , זה אמין. "אתם אפילו יותר גרועים, שיטתכם גם מזיקה למדינה וגם לאזרח" את דעותיך תשמור לעצמך במקרהזה ... אנחנו עושים דברים למען המדינה כי המדינה חשובה , אבל המדינה לא באה לפני הכל. וכן , גם אנחנו פאשיסטים במקום כלשהו. אבל אצלנו יש מקום לריבוי דעות וזה אף חשוב , להבדל ממכם שמנסים להשתיק אנשים ע"י מתן אי-לגיטימציה.

totony

New member
והשמאל לא מנסה להשתיק?

(אני כותב את התגובה מאוחר כ"כ כיוון שלא שמתי לב אליה מקודם...) דווקה השמאל תמיד ניסה להשתיק אנשים בטענה שזו קונספרציה!!! כשימנים ניסו להביע דעה אז השמאל תמיד האשים אותם בקונספרציה... זה היגיע עד כדי כך עד שהמילה ~קונספרציה~ נהייתה מילה שמאפיינת את השמאל. האם זה לא נקרא להשתיק אנשים?! בקיצור, כל הלכלוך שהפיק השמאל על הימין לכלך גם את השמאל עצמו... בנוסף, גם הכינוי שהדביקו השמאלנים לימנים טיפשי ולא מבוסס... ותאמין לי, אם למדוד כמה לכלוך מפיצים הפוליטיקאים מהימין ומהשמאל, תשים לב שהלכלוך מצד השמאל יכול לחסות את הצד האפל של הירח...

למעלה