המאמר השבועי

jeb

New member
טענה שמעלים עולים חדשים

בארץ המוצא שלהם הם נקראו "יהודים", "ציונים", "ישראלים" ובתרגום חופשי - זרים. כשהם הגיעו לארץ להיות עם אחיהם היהודים, כאן הם נקראים "רוסים", "אתיופים", "מרוקאים", "תימנים" וכו´ ובתרגום חופשי (לפחות מבחינתם) - זרים. לי אישית לא יצא לחיות בחו"ל, אבל טיילתי וביקרתי, וראיתי דברים יפים, ופגשתי אנשים נחמדים. אבל בסוף תמיד חזרתי הבייתה- לארץ.

דן צ

New member
סטינו טיפל´ה מהנושא

יש לכולנו בעיות ואם לא היו בעיות אז זאת הייתה בעייה רצינית השאלה היא איך אנחנו מול הבעיות רואים עצמנו כציונים?

ל יב י

New member
הציונות ואני

מגיל מאד צעיר אני זוכרת את הויכוחים עם הסבא הדתי שלי בדבר גיוס לצבא. אני זוכרת את עצמי מגיל מאד צעיר, 12 בערך, מסבירה לו בנחישות ובהתלהבות מדוע כ"כ חשוב להתגייס. לא עזרו השכנועים ולא הפיתויים. התגייסתי,שירתתי בתפקיד שמאד אהבתי, נהניתי, עבדתי קשה והרגשתי שאני תורמת. גם את שנות המילואים שלי קיבלתי בברכה. את המבחנים דחיתי למועד ב´, ולא את המילואים. ולמרות שבמילואים התפקיד שלי היה זוטר, ביצעתי אותו על הצד הטוב ביותר שאני יכולה. כשסיימתי את הצבא קיבלתי הזמנה מקרוב משפחה בעל עסקים בגרמניה לבוא ולהצטרף אליו. סירבתי. לקחתי בחשבון שאם בגיל כ"כ צעיר אעזוב את הארץ, כבר לא אחזור אליה. למען ההגינות אני חייבת לציין שלא רק "אהבת מרדכי" הכריעה פה את כף המולדת, אלא גם "שנאת המן". שנאה עזה לגרמניה. וכן, גם אי הבנה עמוקה לאותם יהודים וביניהם גם קרוב משפחתי שיכולים לגור שם. התחלתי ללמוד. התחלתי לעבוד. עברתי ממקום מגורים אחד למשנהו בארץ ובחו"ל. לא עשיתי מעשים נשגבים המוכיחים את אהבתי למולדת. לא סיכנתי את חיי. לא התגנבתי באישון לילה להקים התנחלות. וחבל שלא עשיתי את זה, כי לשאר פה בארץ זה לא מספיק. ואולי עכשיו אקום ואעשה מעשה, עוד לא מאוחר מדי. ועוד משהו, מלבד אהבתי את המדינה, אני מאוהבת נואשות בשפה העברית. אני אוהבת לדבר, לקרוא, לכתוב. לפלרטט עם המילים, ללוש אותן ולמצוא משמעויות חדשות למילים ישנות. לדבר בכפל משמעות, לשלב מילים ארכאיות וחדשות, לעברת את הלועזיות ולתת טאץ´ לעבריות. ולא שאין שפות יפות אחרות, יש ויש, אך אני מאוהבת... ולגבי האנשים: איפה בעולם עוד אפשר לפגוש בנאדם ולהיות החבר הכי קרוב שלו תוך 5 דקות? איפה עוד אפשר להרגיש את הדביקות בין בני אדם זרים ברחוב? נכון שאני קצת פחות פתוחה וקצת פחות דביקה, אבל תמיד אני מתחממת לאורם של אלה שרואים בי חברה ממבט ראשון. ועוד לא דיברנו על החוצפה הישראלית... ובקשר לאנשים שעוזבים את הארץ: כשהייתי נערה, התייחסתי אליהם בבוז גמור, לא הבנתי איך אפשר לעזוב את אמא ולהתנתק. היום, כשאני רואה מולי זוגות עם ילדים שלא מצליחים לשרוד כאן למרות מאמציהם, אני מקבלת יותר בהבנה את הנטישה. לא רואה את עצמי במצב כזה, אעשה הכל כדי שזה לא יקרה, אך קשה לי לשפוט אנשים במצוקה קיומית. בקיצור, למי שהתעצל לקרוא הכל, ומחפש את השורה האחרונה, אומר רק שאני אוהבת בכל ליבי את המדינה שלי, את השפה שלי, ואת האנשים כאן, אבל אני מכה על חטא, לא עושה שום דבר משמעותי כדי להביע את אהבתי זו.

דן צ

New member
כלומר את ציונית

בלב ובנשמה , אין לי בעיה עם זה אבל יכול להיות שאת ציונית תמימה?

ל יב י

New member
יכול להיות

ואני מקוה לא לאבד את התמימות שלי לטובת ציניות קרה. זה כבר קרה לי בנושאים אחרים, וזה לא ממש נעים.

דנץ, מה קרה לך שאתה כל כך מאוכזב

מהמדינה? לא שאיני מופתעת, אבל לאורך כל הדיון הזה אתה מנסה לתהות אם אנחנו תמימים (כולל אתה) ואיננו רואים את מה שיש נכוחה מול עינינו.

דן צ

New member
אין לי אכזבה ממוקדת

אני מאוכזב ממכלול דברים כאן במדינה , דברים שקרו לאורך 10 שנים. באי רצונה של המדינה לתגמל כיאות את אלו שנתנו לה, כמו למשל חיילים משוחררים או למשל כל הפרוטקצייה לאנשים הלא נכונים , הכל כאן קומבינות וטלאים שום דבר לא מעוגן בחוק לתגמול , כל אחד דואג לעצמו ולקרוביו. ועל זה אני דואב ומאוכזב.

גזוזית

New member
ציונות

לדעתי הציונות הפכה להיות מילה ריקה מתוכן שכן כל גוף מנצל אותה לצרכיו ומייחס לה משמעויות שונות שמשרתות אותו או חסרות כל משמעות, לדוגמא "ציונות זה לעשות"(לעשות מה?) הציונות תנצח"(את מי ולמה?)וכו´. בדרך כלל אני נהיית חשדנית כשאני שומעת אנשים (במיוחד בעלי עמדות בכירות, פוליטיקאים וכו´) שמשתמשים במילה. אז אני מנסה לשאול את עצמי מה הוא מנסה להשיג ולמכור לנו באמצעות המילה? הציונות בתחילתה היתה עמדה לפיה הפתרון לבעית העם היהודי, מה שהוא לא יהיה, הוא הקמת מדינה בארץ ישראל וחיים בה. הציונות, אם כן, היא תנועה לאומית. אפשר לראות אותה כתנועה עם מטרה מאד מוגדרת של הקמת המדינה (להשקפות מסויימות אפילו לא חשוב שזה יהיה דווקא בארץ ישראל) ואפשר להוסיף - קיום חיים בעלי זהות יהודית כלשהי (גם על מה זה זהות יהודית ישנו ויכוח מתמשך אך פורה, יש לומר). ועכשיו לשאלה - מהי הציונות עכשיו? לאחר שהמדינה הוקמה והיא מתקיימת בהצלחה (זו או אחרת) כבר מעל חמישים שנה. השגיה הבולטים הם בתחום החייאת השפה העברית והתרבות העברית והקמת מדינה דמוקרטית בעלת סטנדרטים מתקדמים (נכון שלא כולם מתממשים במציאות). אפשר לומר אם כך שאין צורך יותר בציונות שכן היא סיימה את תפקידה: יש מדינה עצמאית ומתקדמת בעלת זהות תרבותית לעם היהודי. אני לא בטוחה שאהבת הארץ, לקשר המיוחד שהם חשים לארץ,לאנשים בה, לשפה, כל אלה הם ציונות. רגשות אלה, הם הם הרגשות שמוכיחים שהציונות הצליחה והיא מילאה את תפקידה שכן ישנם אנשים רבים בארץ שמרגישים שייכות ומתוך כך רצון לתרום ולקדם בה דברים על מנת לשפר. ולסיום שאלה - איך הייתם קוראים לבן אדם מארץ אחרת שמרגיש שייכות לארצו, לשפתה רצון לתרום ולעזור וכו´? - אכפתי? בעל קשר רגשי לארצו, לביתו? אינני אומרת כי לציונות אין שום משמעות אלא שמשמעות המילה היא כה פרוצה ועל כן הפכה לחסרת משמעות אמיתית, והתרחקה מהמשמעות המעשית והפשוטה שהיתה לה בימים שמדינת ישראל לא התקיימה. אז גם התרחשו ויכוחים מעניינים, מלאי להט ופוריים על הציונות ומשמעותה. כעת היא משמשת בעיקר את המטיפים, הפוליטיקאים, הפירסומאים שרוצים למכור לנו רגש משומש.

adidas^

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה, גזוזית. well said.

L o c k e

New member
פטריוטיות ואהבת הארץ

אני לא אתייחס להגדרה של ציונות - כי כאן כבר יש ויכוח אבל אני מגדירה את עצמי כפטריוטית, אוהבת את הארץ הזאת ומקדישה לתרומה לה חלק ניכר מזמני רק עכשיו סיימתי שנת שירות ועומדת על סף גיוס לצבא (אם כי לא מקרבי) ואני מסכימה איתך, המדינה הזאת כפויית טובה - ולא מחזירה הרבה לא למי שתורם לה ולא למי שאכפתי כלפיה [URL='http:///'] אבל זו המדינה שלי! [/URL] ולא יעזור כלום, היא תשאר המדינה שלי רק ביום שישי, הייתי בהופעה בבית גבריאל - על שפת הכינרת (אגב, היה אדיר) גידי גוב ודני סנדרסון מארחים חברים במיטב להיטי כוורת וגזוז.. וזאת המוזיקה שלי, זאת התרבות שאני חלק ממנה, זה הנופים שאני אוהבת ורוצה לחיות בהם אני מניחה שזה עניין רגשי לחלוטין - ושפשוט ככה גידלו אותי - אבל זה הבית שלי ואני לא מוותרת עליו - אני נלחמת עליו אני נלחמת להפוך את המקום הזה למקום שאני רוצה שהוא יהיה - למדינה שנותנת חזרה לאזרחים שלה, שדואגת להם, שמתגמלת מי שצריך. וזו הפטריוטיות שלי ואני אסיים במשפט שלקוח מתוך חתימה של ידיד שלי (מצטערת על הגניבה, איתי) : ישראלי זה הכי אחי
Locke בקיטץ´ לא נורמלי

למעלה