המאמר השבועי

דן צ

New member
המאמר השבועי ../images/Emo63.gif

טוב , אז אפי חולה ואני מאחל כאן המשך מיחושים צורמים
ולכן חשבתי שהיות ואין ביכולתה לאתר מאמר אזי אני אכתוב מאמר לטובת הפורום ולטובת דיון בריא וטוב [להבדיל מאפי החולה] אני לא יודע בדיוק איך לסווג את המאמר הזה, הרי המאמר הזה הוא עלי אישית אבל אני בטוח כי רבים מחברי הפורום במיוחד של אחרי צבא כבר חוו את הדבר הזה על בשרם ויודעים במה מדובר, אין מאמר זה בא להבדיל בין הגילאים בכל צורה שהיא כי הבעייה הזאת הרי נוגעת לכולנו ובזמנים שכאלו שהאחדות מחייבת על אחת כמה וכמה. המאמר שאני הולך לכתוב עליו הוא הציונות ואני. איך אני התמודדתי מול הציונות ואיך אני היום עם הציונות ומה יהיה בעתיד יחסי עם הציונות. בארצות הברית ישנו מושג אשר נקרא "פטריוטיזם" , מושג אשר מקביל בכל צורה לציונות לאהבת המולדת האדמה והפגנת הרגשות למדינה, אולם הציונות נחשבת בהרבה מדינות במיוחד אויבות ישראל כמושג רע ביותר ואף כתנועה גיזענית ומסוכנת בעולם. בילדותי חינכו אותי הורי לציונות טהורה ואהבת הארץ עד תום , גם בבית הספר חינכו אותנו לכך וכל שנות נעורי התחנכתי על ברכי הציונות , למדנו את הארץ לאורכה ולרוחבה למדנו את ההיסטוריה של עם ישראל מאז העליות ואהבתם לארץ ישראל , בשלב מסויים אפילו היתה בנו קינאה בציונים שעלו לארץ ישראל ואף על פי כל הקשיים הם נשארו ציונים והקימו מדינה לתפארת , למדתי אז בישיבה טכנולוגית שאף היותה ישיבה לימדו אותנו את ערכי ארץ ישראל והמון מוטיבציה לארץ ולאזרחייה . לקראת גיוסי הצבאי ביקש ממני אבא להתגייס לקרבי למרות מחאותייה של אמא , גם אמא ציונית אבל חששה מכל רע שיקרה לי ,מנקר בליבה תמיד. אבל אני עם כל מטען הציונות שנצבר בתוכי החלטתי ללכת לקרבי, התנדבתי לקורס הטיס וכך התחלתי את שירותי הצבאי בקורס טיס היוקרתי, לאחר קורס הטיס פניתי ליחידה קרבית ועשיתי שירות מעניין עם המון רצון לתת וסיכון חיי. השתחררתי מהצבא גאה ומאושר וחשבתי שכל הארץ פתוחה לפניי , כולם יקבלו אותי בעל עבר צבאי עשיר ויפה ויפרשו לפני שטיח אדום, אולם עד מהרה התברר לי כי טעיתי , לא רואים אותנו ממטר, אנחנו שסיכנו את חיינו בצבא סיכון רב והיינו קרובים למוות בלי ספור פעמים רק בשביל בטחון העם והמדינה נוכחנו לדעת כי אמרו לנו תודה בליווי בעיטה בתחת, הלכתי לעבוד בתור פועל פשוט שהמשכורת לא היתה מספיקה אפילו לחשבון חשמל ומים. אולם הציונות שלי עדין היתה איתנה ולא התערערה , עד לשלב מסויים, שלב שבו נוכחתי לדעת כי כנראה עשיתי טעות שתרמתי כל כך הרבה למדינה או שאולי בכלל התגייסתי לצבא , נוכחתי לדעת כי עוד עובד שהיה איתי לא עשה צבא [עולה חדש] והוא קיבל המון מהמדינה כולל הנחות על רכב חדש ושכר דירה וכו´ גם בעבודה הוא קיבל קידום מהיר היות והוא לא ההצטרך ללכת לצבא למילואים ויש אדם קבוע , פה התחילה השבירה שלי , כאן התחלתי להסס בקשר ליחסיי עם הציונות ומה זה בעצם הציונות?. לא ציפיתי לקבל בבקו"ם ביום השיחרור רכב חדיש ודירה מרוהטת 4 חדרים בסביון , אבל ציפיתי לטיפ טיפה עזרה מהמדינה ויחס יותר מהוגן מאלו שלא עשו צבא בכלל , שלא תרמו ולא יתרמו גם בעתיד . הזדהתי עם אושר בעיניין ללכת לקרבי ולתת למדינה אבל מצד שני שאני מביט לאחור אני מהרהר בני לבין עצמי "למה? מה יצא לי מכך שאלך לקרבי? יסתכלו עלי אחרת? יתנו לי את מה שמגיע לי?" מצטער אבל לא כך הוא הדבר , המדינה שלנו לא נותנת פרספקטיבה נכונה לאזרחייה שנתנו לה וההיפך הוא הנכון הלא נותנים מקבלים יותר מהנותנים והרי כך גם נוהגת המדינה אז למה לא ננהג כמותה?. מה יחסי היום לציונות?? לא יודע , אני מבולבל נורא יש בי את הרצון לרדת מהארץ וללכת ולהשתכן במדינה זרה והדבר היה קרוב מאוד לביצוע בשנה האחרונה אולם בגלל לחץ משפחתי הקרובה והרחוקה נמנעתי מכך לעת עתה. האמת שנורא חשובה לי דעתכם בנידון ואיך אתם רואים את הציונות ממבט עינכם , אני רוצה להוסיף כי הציונות אינה נחלתם של הימין והמתנחלים אלה נחלת רבים במדינה וכל אחד רואה את הציונות ממבט אחר , העיקר שבסוף כולם אוהבים את אותה הארץ. דרך אגב אם הייתי צריך להתגייס היום , בכל זאת הייתי פונה שוב לקרבי.

נתן.ל

New member
אני איתך בקטע הזה

כמו שכבר כתבתי כאן בעבר, אני הייתי קרבי, אפילו לא מספיק לטעמי אבל מצבי הנפשי והבריאותי לא איפשרו לי יותר. יצאתי פראייר? נכון. יצאתי הכי פראייר שיש בארץ. בחוץ לא חיכה לי כלום, להשאר בצבא כבר היה יכול לתת לי הרבה יותר. לא רצו אותי עוד בצבא. לא היה תקן. סבלתי שם קשות. יצאתי פעם בשבועיים שלושה. עשיתי שטויות וטעויות שאילו הייתי במקום אחר בצבא הן כמעט ולא היו נחשבות לי בכלל. קיבלתי עונשים ומיררו לי את החיים, האנשים בתוך הצבא והאנשים בחוץ. היום אם אצתרך להתגייס בשנית, אני הולך לסיירת
ציוני, פטריוט, כן, זה מה שאני חושב את עצמי. אני אוהב את הארץ. אני אוהב את המדינה. ישנם כמה אנשים שניתן להחליפם באחרים, אבל לא הייתי מחליף את העם הזה
הגם שלא ממש טוב לי. אני אישית אמנם נחשב במצב טוב מבחינה חומרית, אבל עדיין ואולי למרות או בגלל (אני כבר ממש לא יודע) אני מרגיש שלא משנה מה מצבי או מה השעה עכשיו, אני עדיין מרגיש עצמי פטריוט (לא רק טיל אמריקאי
). דן.צ: אני איתך באש ובמים. תקרא לי במילואים הבאים שלך. רק שלא יצא לי על לימודים או עבודה או שסתם לא יבוא לי או משהו כי אני עדיין לא אוהב את הצבא אבל אני חולה על העובדה שאני עושה מילואים

קודם כל תודה על מילוי תפקידי

ואני סבורה שהעלית רעיון מצויין - מדוע שאת מאמרי השבוע לא תכתבו אתם - במו מוחכם ובמו ידכם? ועכשיו לראיית הציונות שלי: בתור חניכה בצופים עד גיל גיוסי, ובתור בת לשני הורים שאולי ציונות לא היתה בראש מעייניהם, אבל ההחדרה הציונית כנראה היתה בתת מודע, תמיד האמנתי, ועד היום אני מאמינה, שיש רק מקום אחד שבו אנו יכולים לחיות (בלי קשר ל"חיים" אלא ל"מהות החיים"), וזה פה. בנעוריי חייתי שנתיים במדינה באירופה (זה היה טרם התגייסותי למוסד), ולמרות שהחוויה היתה מענינת, מרתקת, מהנה ומגוונת - גם משם חזרתי בתחושה שעם כל הנוחות, השקט והרווחה הכלכלית - עדיף לי פה. אני באופן אישי מעולם לא הרגשתי בבית אלא פה, עם השפה שאני מבינה, המוסיקה, הספרות, עם הקודים התרבותיים והחברתיים שמובנים לי מהיום שנולדתי (ועל איכותם יש ויכוח, אבל בכל זאת הם שלנו). עם הנוף הכה מוכר, עם העובדה שלעולם לא אלך פה לאיבוד, עם התחושה שזה "שלי" ואני לא צריכה לבקש טובה או סליחה מאף אחד כשאני מסתכלת על זה ונהנית. עם כל הקושי, הנפשי והכלכלי, שכרוך במגורים פה, עם התחלואים הפוליטיים, הבירוקרטיים, השחיתות והסחבת הידועה, אין לי, לפחות, ספק, שהמקום האמיתי שלי הוא פה, וכך אחנך גם את ילדיי. השבר שאתה מדבר עליו לצערי מופיע בכל מקום שאסתכל: זוגות צעירים-ולא צעירים, רווקים ורווקות, וסתם אנשים שנמאס להם לטחון אבק ולהלחם באויבים נראים ובלתי נראים - אורזים והולכים - וזו זכותם המלאה. אני לא חושבת שתחושת הציונות שלהם פגומה, אלא שהאינטרס האישי ויצר ההשרדות גובר על ערכים (שהיום ערכם בשוק הולך ומדרדר).(את דעתי על גיוס לקרבי ושירות מילואים בכלל, כבר נדמה לי שהבהרתי). אני טרם הרמתי ידיים, ועושה ככל שביכולתי כדי לשנות את המצב, אם זה במעורבות פוליטית או חברתית, ואם זה רק בתקווה שכשכל זה יעבור (שהרי במצבים קשים המדינה הזו מתמחה), נוכל אולי לבנות פה משהו קצת יותר טוב. אם לא הייתי מאמינה בזה, הייתי במטוס הראשון עוד לפניך. אבל אני בספק אם האמונה הזאת תתמסמס לה לפתע. ובעניני חוסר צדק וחוסר שוויון - כדוגמת אפליית נשים ומגזרים בפרט, וחוסר שוויון חברתי בכלל, נתקלתי בהם, וגם בהם אלחם עד טיפת דמי האחרונה. הבעיות לא ינצחו אותנו - אנחנו נביס אותן !!!

דן צ

New member
השאלה היא

אם את קוראת למה שאת מרגישה ציונות או השלמה עם המצב??זה מה יש ועם זה נחיה? במקום אחר לא יותר טוב , זה המצב אצלך?

אני אמרתי שאני משלימה?

אני אמרתי שבמקום אחר פחות טוב??? ברוב המקומות יותר טוב !!! ואני אמרתי שאני משלימה עם זה? אני אמרתי שאלחם עד הסוף כדי שדברים לא יישארו כמו שהם, כדי לשנות את המצב הזה, כדי שבעתיד לא נצטרך להתמודד עם חרא בלבן כזה !!! זאת הציונות מבחינתי - לא לוותר על מה שקיים, אלא להפוך אותו לעכיל יותר וסביל הרבה יותר.

Benkok

New member
אפשר שניה...?

אקדים ואומר שאני לא אובייקטיבי כי אני כידוע לא חי בארץ. אני בעל דרכון הולנדי (וגם אמא מאותו מוצא...) ותמיד ידעתי שבאיזה שהוא שלב אני אגור בחוץ ואחיה בחוץ. מאז הבר מצווה הספקתי קצת לטעום ,לחוות ולהכיר חיים אחרים, וצר לי להגיד שכרגע אין שום דבר שממש גורם לי להתחרט על הצעד שעשיתי. אני ממש לא מדבר על מה המדינה נותנת לי מול מה נתתי למדינה (כי זה לא כוחות והמדינה כרגע באורדראפט גדול מאוד אצלי) אני פשוט מדבר על איפה הכי טוב לי ברגע נתון ותסלחו לי על האנוכיות אבל כרגע אני יותר חשוב לי מהמדינה!!! אז אם נתייחס רגע לציונות ,היא מזמן פשטה את רגל ואם אבא שלי (בוגר שתי מלחמות ו"מלח הארץ" כמו שהגדולים אוהבים להגדיר) אמר לי "סע ,אין לך מה לחפש פה" ,אז מי אני שאשבור לו את המילה??? חוצמזה ,כולכם מוזמנים אליי בשבת ליומולדת חגיגית! (הנודלס והפפאיה עליי...) בן בנגקוק-תאילנד

דן צ

New member
אפשר גם שעה

בצעירותי הייתי כועס עליך על שהעזת "לבגוד" ולעשות צעד שכזה. היום? אם החלטת שכך טוב לך אז אחלה ותצליח בצעד שלך . וכמו שאמרת משפחתי ואני קודמים למדינה!

רוניתRRR

New member
../images/Emo104.gif

אני חושבת שהמושג ציונות מתקשר עם הימין,וזה עצוב כי לא מחנכים לאהבת המדינה. אני דור שביעי בארץ, ואני חושבת שהאהבה למדינה טבועה בתוכי. בילדותי הסתובבנו הרבה בעולם(אבא שלי רב חובל) וההרגשה שמילאה את הלב כשהגענו עם האוניה לנמל חיפה, קשה לתאר.אושר ואהבה. לא הייתי גרה באף מקום אחר בעולם, אני רוצה שהילדים שלי יגדלו פה וילכו לצבא ויתרמו, ושיהייה טוב יותר. זאת המדינה שלנו, ואין לנו ארץ אחרת. יש דברים שצריך לשנות ואני מוכנה לתרום ולא מעניין אותי מה השני עושה או לא עושה. זה נשמע נורא מליצי אבל מפריע לי שאם יש קושי מרימים את הידים לוקחים את הפקלאות ומחפשים מקום אחר.

בגלובאלי דעתך כדעתי

אבל לעומתך, אני במקום כלשהוא יכולה להבין את אלה שבוחרים לבנות את חייהם במקום אחר. יכול להיות שחלק ממני היה מעדיף להיות יכול להתנתק בלי נקיפות מצפון, אך לצערי, אני לא רואה את עצמי באמת מרגישה שלמה חוץ מפה. ואיני מאשימה את אלה שמצב כלכלי, מצב בטחוני, לחץ נפשי וסתם חוסר הרגשת שייכות - לוקח אותם למקומות אחרים. מי אני שאומר להם מה לעשות אם הם לא מרגישים כמוני? זכותם, לא? ולגבי הציונות שאיבדה את עצמה לדעת...לא יודעת. אנחנו חושבים שהמצב היום הוא הכי גרוע שניתן להעלות על הדעת, ויכול להיות שבכמה מישורים זה נכון, אבל אנחנו מן הסתם גם דור מפונק, אינטרסנטי ואגואיסטי, ומכאן נובעות ההחלטות שלנו והפסיביות שלנו לגבי האפשרות לשנות בכל זאת את המצב.

De-Panther

New member
../images/Emo4.gif כרגע יש בישוב שבו אני גר שירה..

בציבור... ואנחנו גרים על הקו הירוק לייד כביש חוצה ישראל צומת קסם וממולינו יש חומה ענקי ואפורה שמאחוריה יש מלא ערבים וניראה לי שהשירה בציבור בעיברית דיי מרגיזה אותם אני פעם היה לי חלום על אי בודד משלי אבל עכשיו כשאני חושב על זה כשאני יהיה גדול אני רוצה לבנות אחוזה ענקית בנגב ולהפריח את השממה
!!‏/font>

דן צ

New member
יש לי בעיה עם המשפט האחרון שלך

"זה נשמע נורא מליצי אבל מפריע לי שאם יש קושי מרימים את הידים לוקחים את הפקלאות ומחפשים מקום אחר" כל התחושות שאותם אני מתאר בכתבה לא באו מאיזה קושי של שנה אחרונה או משהו דומה , כל התיאורים מתפרסים לתקופה של 10 שנים . אני לא רוצה להשמע כמסכן או זקוק לתשומת לב כי מצבי בכל זאת די טוב אבל כואב לי דרך הטיפול של המדינה וושל יחס תושביה.

רוניתRRR

New member
ולי אין

הי דנץ יש לי כל כך הרבה בעיות אז אם יש מישהו שיש לו בעיה רק עם משפט אחד שלי אז זה אחלה. יש לי הרגשה שהיום בכל נושא ברגע שלא מסתדר עוזבים, לגבי לימודים עבודה נישואין מדינה. לא מנסים לפתור בעיות פשוט הולכים ומקווים שהבעיות לא ילכו אחריהם. אני למדתי דבר אחר הכל אצלי ומה שאני לא אפתור היום יחזור אלי מחר בצורה דומה ולא משנה איפה אני אהייה. ודבר נוסף אני משתדלת (לפעמים זה מאד קשה) למצוא את הטוב והיפה בכל מקום, זה עוזר ועושה את ההתמודדות היום יומית קלה יותר.

דן צ

New member
אני אדם אופטימי מטבעי

ויכול למצוא את הדבר הטוב מכל דבר רע . השאלה האם את מדברת כאן מתוך ציונות או השלמה עם המצב?

רוניתRRR

New member
../images/Emo127.gif

בשום פנים לא מתוך השלמה. אני אוהבת את המדינה שלי.יכולתי לגור בכל מקום בעולם, אני גרה פה לא מחוסר ברירה אלה מרצון והחלטה.

גדול !!!

הייתי שמחה לפגוש את אותו נאד נפוח שכתב את המשפט הזה וללחוץ את ידו הדביקה !!!

jeb

New member
אמא קוראת לביתה הקטנה ואומרת לה:

"גשי לחדר והביאי לי את הוויברטור שנמצא על האצטבה". הילדה הולכת ואחרי דקה חוזרת ושואלת "אמא, מה זה אצטבה?" מוגש מטעם האקדמיה ללשון עיברית

nutmeg

New member
בתור מי שחיה בחו"ל

חלק גדול מילדותה אני יכולה רק להוסיף את המימד האישי שלי: למדתי שתחושת שייכות, שורשים או תקראו לזה מה שאתם רוצים, היא אחת התחושות החשובות לי ביותר. לדעת מי אתה , מה אתה מאיפה באת וכו´. בחו"ל תמיד הייתי "ישראלית" ו"יהודיה" - "לא מפה". ולמרות שהיה נוח ולמרות שהרגשתי ועדיין אני מרגישה "שם" בבית כל פעם שאני נוסעת, זה לא אותו "בית" כמו שאני מרגישה פה. מאוד אישי, ולא תמיד רציונאלי - אבל זה מה יש.

למעלה